BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
samo malo

#1926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

http://www.jutarnji.hr/dejan-lovren-pos ... e-/905859/

kopiram zbog sljedeceg pasusa:

Po sudu francuskog dnevnika L'Equipea hrvatski nogometaš Dejan Lovren je bio vrlo dobar u svojim obrambenim zadacima tijekom 90 minuta kod Lensa. S ocjenom 6 je bio najbolji igrač u obrani Lyona, dok je najbolje ocijenjeni pojedinac bio Gourcuff koji je u 46. minuti na travnjaku zamijenio bosansko-hercegovačkog nogometaša Miralema Pjanića i u nastavku radikalno promijenio stanje na travnjaku u korist svog Lyona.

Ne ljava ovo nikako. Sta je sa Pjanicem? uopste nije u formi u klubu ove godine.
Baron_Samedi

#1927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Francuka liga je, uz Grcku, najtvrdja liga u Evropi. Tamo su lani htjeli mijenjati pravila za bodove, da bi se stimulisao otvoreniji fudbal...

Dakle, Miralem medju onim crnoputim maratoncima, nema sanse. U Engleskoj bi ga slavili kao bozanstvo. Zasto? Pa ako moze Modric biti neizostavan u Tottenhamu, koji je ove godine u 11 tekmi zabio 1 gol i ima 0 (NULA) asistencija - onda bi pred Miarelmom doslovce pali na koljena...Jer Pjanic je mnogo, mnogo lucidniji igrac...

Idi Pjanicu, idi recimo u Aston Villu....Chelsea je prevelik zalogaj za sada.
Abacija

#1928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Abacija »

Bh. reprezentativci pogodili četiri puta

Piše: O. Škundrić
Ponedjeljak, 22.11.10. 13:59.

U 13. kolu njemačke Bundeslige ponovo je postignuto mnogo golova. Strijelci su bili raspoloženi, pa je na devet utakmice postignuto 30 golova, a četiri gola dali su bh. reprezentativci: Ibišević dva, Džeko jedan, dok je Mujdža postigao autogol.

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-47102.htm
Svakome se moze desiti da dadne autogol ali zasto se SportSport time ponosi? :-)
Chivas1

#1929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Chivas1 »

Ovo nas jebe druze sudija .. dao covjek dva gola i na svakoj stranici po 3-4 clanka o njemu pa jebote ohladite malo Ronalda bi urekli
samo malo

#1930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Baron_Samedi wrote:Francuka liga je, uz Grcku, najtvrdja liga u Evropi. Tamo su lani htjeli mijenjati pravila za bodove, da bi se stimulisao otvoreniji fudbal...

Dakle, Miralem medju onim crnoputim maratoncima, nema sanse. U Engleskoj bi ga slavili kao bozanstvo. Zasto? Pa ako moze Modric biti neizostavan u Tottenhamu, koji je ove godine u 11 tekmi zabio 1 gol i ima 0 (NULA) asistencija - onda bi pred Miarelmom doslovce pali na koljena...Jer Pjanic je mnogo, mnogo lucidniji igrac...

Po tebi ispade da je engleska liga, liga umjetnika :-) pa nema mesarskijih odbrana od engleskih.

Modric i Pjanic su potpuno razliciti tipovi igraca. Modric je igrac tempa, sredine terena u bukvalnom smislu, Pjanica mozes porediti recimo sa Van der Vaartom.

Da bi neko postao cijenjen i dobar igrac u engleskom fudbalu, mora pojest kamion pure. Najbolji i najsvjeziji (negativni) su mi primjeri recimo Kolarov ili Jovanovic. Ili Kezman, nesto stariji primjer. S tim da prva dvojica jos imaju sansu da se pokazu. Prije dolaska u Englesku razbijali po ligama na kojim su nastupali.

Pjanic u Chelsea? moze al ako predje na steroide.
Bosanski_kralj

#1931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Dakle pored Begovića i Jahić i Mujdža su za utakmicu protiv Slovačke bili povrijeđeni, ali su odmah preko vikenda nastupili za svoje klubove. :-)
Korisničkoime

#1933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Vidim neko spomenu Husejinovića pratim Wreder dugo i bio sam pravo sretan kad je Husejinović došao u Wreder mislio sam pored Schaafa mora napredovati ako je kvalitetan al ništa, otišao na posudbu u drugu ligu mislim Kaiserslauternu reko sad će se pokazat imat više prostora, manje pritiska al opet ništa. Ni ovaj raspad sistema u Werderu neće znati iskoristit uvjek je zbunjen gubi lopte, griješi, nije na mjestu itd. Bojim se da je to propala priča al možda sam samo pesimista :-? Bešić za prvi nastup dobra igra taj kiks se desi i iskusnijim boljim od njega ništa strašno
Last edited by Korisničkoime on 22/11/2010 21:44, edited 1 time in total.
Baron_Samedi

#1934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

samo malo wrote:
Baron_Samedi wrote:Francuka liga je, uz Grcku, najtvrdja liga u Evropi. Tamo su lani htjeli mijenjati pravila za bodove, da bi se stimulisao otvoreniji fudbal...

Po tebi ispade da je engleska liga, liga umjetnika :-) pa nema mesarskijih odbrana od engleskih.

Modric i Pjanic su potpuno razliciti tipovi igraca. Modric je igrac tempa, sredine terena u bukvalnom smislu, Pjanica mozes porediti recimo sa Van der Vaartom.

Da bi neko postao cijenjen i dobar igrac u engleskom fudbalu, mora pojest kamion pure.
Ako moze paucina Modric, moze i Pjanic. Modric je play Tottenhama i njegov ucinak je mizeran. Kraj price.
extraordinary

#1935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Modrića sam i ja smatrao prosječnim igračem, ali sam se uvjerio u posljednje vrijeme da je igračina. Modrića, kao što je neko rekao, ne možeš porediti sa Pjanićem. van der Vaart i Pjanić mogu da se porede. I koja logika molim te, Pjanić je predobar za francusku ligu koja je predefanzivna, treba u Englesku. A ustvari Pjanić ništa nije napravio u utakmici protiv Lensa, zamjenom na poluvremenu Puel je dobio utakmicu. Gourcouff je, bar zasad, za Pjanića Zizou.
Baron_Samedi

#1936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Gourcuff je jedan od boljih veznjaka ima dvije godine. van der Vart je bio play (u HSV-u) ali je u Tott pomjeren na poluspica i odlicno se snalazi.

Mene ne zanima kakav je Modric tip playa (ima ih vise vrsta) ali znam da obojica imaju tu ulogu, a u njegov posao spadaju i asistenije. (Jenas ili Hudlestone igraju zadnjeg veznog)

Statistika pokopava Modrica, od kojeg je Kranjcar daleko bolji igrac. Moram ubacit Kranjacar u pricu, jer zli jezici misle da ne podnosim Modrica samo zato sto je Hrvat.

Dakle:
0, NULA, NARA, NIX, ZERO...asistencija playmakera Modrica u 11 tekmi. Statistika je neumoljiva. (recimo Crouch trenutno ima 6) Jednako los je bio i lani. Bane Ivanovic je imao vise asistencija, ili recimo epizodisti Zhirkov i Kanu.

Nemojte vise o hobitu, molim vas... :wink:
Last edited by Baron_Samedi on 22/11/2010 22:12, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#1937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Može Pjanić igrat u Engleskoj ligi kvalitet ima iaoko bi morao još neke stvari popravit al za njegove godine je super igračina al se nemože reći da su francuska i grčka tvrđe lige od engleske to nikako. Prvo Englezi grubo igraju to kod njihovih sudija prolazi za razliku od njemačke lige gdje se skoro svaki jači kontakt svira, drugo kvalitet igrača u odbrani i općenito se ne može porediti ni sa jednom drugom ligom a kamoli grčkom, igraju brzo to jest, ali su u klubovima i odbrane i centralni defenzivni beton betona.
Baron_Samedi

#1938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Korisničkoime wrote:Može Pjanić igrat u Engleskoj ligi kvalitet ima iaoko bi morao još neke stvari popravit al za njegove godine je super igračina al se nemože reći da su francuska i grčka tvrđe lige od engleske to nikako. Prvo Englezi grubo igraju to kod njihovih sudija prolazi za razliku od njemačke lige gdje se skoro svaki jači kontakt svira, drugo kvalitet igrača u odbrani i općenito se ne može porediti ni sa jednom drugom ligom a kamoli grčkom, igraju brzo to jest, ali su u klubovima i odbrane i centralni defenzivni beton betona.
Kad se vidio rezultat u Francuskoj 4:3?

Pa nekad citavo kolo bude under, to zna svako ko igra kladionicu. Nije tu samo tvrdoca, nego i tempo, filozofija da je pobjeda od jednog goal dovoljna ...i sl. Tamo bi Messi bio prosjecan igarc.
Korisničkoime

#1939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Baron_Samedi wrote:
Korisničkoime wrote:Može Pjanić igrat u Engleskoj ligi kvalitet ima iaoko bi morao još neke stvari popravit al za njegove godine je super igračina al se nemože reći da su francuska i grčka tvrđe lige od engleske to nikako. Prvo Englezi grubo igraju to kod njihovih sudija prolazi za razliku od njemačke lige gdje se skoro svaki jači kontakt svira, drugo kvalitet igrača u odbrani i općenito se ne može porediti ni sa jednom drugom ligom a kamoli grčkom, igraju brzo to jest, ali su u klubovima i odbrane i centralni defenzivni beton betona.
Kad se vidio rezultat u Francuskoj 4:3?

Pa nekad citavo kolo bude under, to zna svako ko igra kladionicu. Nije tu samo tvrdoca, nego i tempo, filozofija da je pobjeda od jednog goal dovoljna ...i sl. Tamo bi Messi bio prosjecan igarc.
Nije bilo 4-3 ove sezone u francuskoj ali evo juče:
Arles-Bordeux 2-4
Lens-Lyon 1-3
Prošlo kolo:
Caen-Lille 2-5
Prije toga mislim:
Nancy-Monaco 0-4
PSG-Auxerre 2-3
Prije:
Nancy-Lyon 2-3
Francuska je liga jaka niko to neće osporavat ali mislim sa Englezima se niko ne može poredit prije svega zbog individualne kvalitete igrača u toj ligi. A za Messija neznam nema te lige u kojoj bi taj tip bio prosječan, a za Modrića imaš pravo 10000% :) (Nadam se da sam te dobro shvatio Francuska igra zatvorenije od ostalih, da je teška igrat za ofenzivnog veznog ako ne onda moja greška :-) )
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Korisničkoime wrote:Vidim neko spomenu Husejinovića pratim Wreder dugo i bio sam pravo sretan kad je Husejinović došao u Wreder mislio sam pored Schaafa mora napredovati ako je kvalitetan al ništa, otišao na posudbu u drugu ligu mislim Kaiserslauternu reko sad će se pokazat imat više prostora, manje pritiska al opet ništa. Ni ovaj raspad sistema u Werderu neće znati iskoristit uvjek je zbunjen gubi lopte, griješi, nije na mjestu itd. Bojim se da je to propala priča al možda sam samo pesimista :-? Bešić za prvi nastup dobra igra taj kiks se desi i iskusnijim boljim od njega ništa strašno
Ako znas njemacki, otidji na forum werderovih navijaca (na oficijelnoj stranici werdera) pa procitaj sta werderovi navijaci misle za Husejinovica i njegovo zapostavljanje od strane Schaafa. O igracu koji skoro pa ne igra skupilo se preko 100 stranica na njegovoj temi. To su dakle ljudi koji gledaju i Werderove treninge i njihove prijateljske i pripremne utakmice, u kojima je Said skoro pa redovno bio medju najboljim ;)
samo malo

#1941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

extraordinary wrote:Modrića sam i ja smatrao prosječnim igračem, ali sam se uvjerio u posljednje vrijeme da je igračina. Modrića, kao što je neko rekao, ne možeš porediti sa Pjanićem. van der Vaart i Pjanić mogu da se porede. I koja logika molim te, Pjanić je predobar za francusku ligu koja je predefanzivna, treba u Englesku. A ustvari Pjanić ništa nije napravio u utakmici protiv Lensa, zamjenom na poluvremenu Puel je dobio utakmicu. Gourcouff je, bar zasad, za Pjanića Zizou.
Ma raja bezveze potcjenjuje tog Modrica, a takvih igraca danas na prste ne mozes prebrojati, da je nama jedan Modric oko centra igralista u reprezentaciji.
Nije njegovo da daje golove, on nije ofanzivni vezni, vec nekakva moderna verzija defanzivnog veznog, igrac koji distribuira lopte ka napadu. Modric je do sada bio igrac utakmice protiv Chelsea (prosle godine, kad im je zabio i gol, bilo na BHT) pa ove godine protiv Machestera, pa protiv Intera uz Balea najbolji, i tako dalje, to je ono sto sam imao priliku gledati. Treneri takve igrace vole, jer donose prednost na terenu. Publika voli one koji zabijaju golove i izvode karafeke ko Ronaldo, to je opstepoznata stvar.
Valjda ima tu i one komsijske zavisti, ali normalno je to.

Ovaj Gourcouff je 4 godine stariji od Pjanica, iskusniji, trenutno puno bolji, on je i u Bordou bio najbolji igrac, za Pjanica ce vrijeme pokazati sta moze. Po meni jos je on premlad, jos se razvija, vidjet cemo u buducnosti sta ce ispasti od njega. Moze biti igracina, moze biti i prop`o slucaj. Sve je u njegovoj glavi, ja bi rekao.

Nezgodno je samo sto trener u Lyonu postavlja njega i Gourcouffa kao konkurenciju jedan drugome. Ali jebajiga, nema bolje sredine za razvijanje mladog igraca od Lyona, malo mi glupa ta prica kao francuska liga predefanzivna.

Jebiga, cim neki nas igrac ne igra dobro, odmah je kriv trener, klub, navijaci, suigraci ga zapostavljaju, liga ne odgovara :-)
Corola

#1942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Corola »

Propao igrac koji bude najbolji strelac u LP u svom timu sa nepunih 20 godina.I koji taj tim zahvaljujuci bas njegovim golovima,asistencijama dogura do najveceg uspjeha kluba u Evropskim kupovima.
I plus koji u jednoj repci sa svojih 20 godina vec sad polako preuzima glavnu odgovornost kao i jako dobre igre.
E pa ako on propadne,propast ce i Coca Cola corporacija zajedno sa Pepsijem :-)
Bosanski_kralj

#1943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

samo malo wrote:
extraordinary wrote:Modrića sam i ja smatrao prosječnim igračem, ali sam se uvjerio u posljednje vrijeme da je igračina. Modrića, kao što je neko rekao, ne možeš porediti sa Pjanićem. van der Vaart i Pjanić mogu da se porede. I koja logika molim te, Pjanić je predobar za francusku ligu koja je predefanzivna, treba u Englesku. A ustvari Pjanić ništa nije napravio u utakmici protiv Lensa, zamjenom na poluvremenu Puel je dobio utakmicu. Gourcouff je, bar zasad, za Pjanića Zizou.
Ma raja bezveze potcjenjuje tog Modrica, a takvih igraca danas na prste ne mozes prebrojati, da je nama jedan Modric oko centra igralista u reprezentaciji.
Nije njegovo da daje golove, on nije ofanzivni vezni, vec nekakva moderna verzija defanzivnog veznog, igrac koji distribuira lopte ka napadu. Modric je do sada bio igrac utakmice protiv Chelsea (prosle godine, kad im je zabio i gol, bilo na BHT) pa ove godine protiv Machestera, pa protiv Intera uz Balea najbolji, i tako dalje, to je ono sto sam imao priliku gledati. Treneri takve igrace vole, jer donose prednost na terenu. Publika voli one koji zabijaju golove i izvode karafeke ko Ronaldo, to je opstepoznata stvar.
Valjda ima tu i one komsijske zavisti, ali normalno je to.

Ovaj Gourcouff je 4 godine stariji od Pjanica, iskusniji, trenutno puno bolji, on je i u Bordou bio najbolji igrac, za Pjanica ce vrijeme pokazati sta moze. Po meni jos je on premlad, jos se razvija, vidjet cemo u buducnosti sta ce ispasti od njega. Moze biti igracina, moze biti i prop`o slucaj. Sve je u njegovoj glavi, ja bi rekao.

Nezgodno je samo sto trener u Lyonu postavlja njega i Gourcouffa kao konkurenciju jedan drugome. Ali jebajiga, nema bolje sredine za razvijanje mladog igraca od Lyona, malo mi glupa ta prica kao francuska liga predefanzivna.

Jebiga, cim neki nas igrac ne igra dobro, odmah je kriv trener, klub, navijaci, suigraci ga zapostavljaju, liga ne odgovara :-)
Modrić ne djeli pasove napadačima, ne oduzima lopte protivnicima, ne dribla, ne šutira... i koja je njegova vrha na terenu? Ostaje mu samo da onako "leta" oko centra i da uživa u hvalospjevima Rednapovim i hrvatskih novinara.
samo malo

#1944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Image

hajd sad malo "sta zna transfermarkt" :-)
Korisničkoime

#1945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

A1fa wrote:
Korisničkoime wrote:Vidim neko spomenu Husejinovića pratim Wreder dugo i bio sam pravo sretan kad je Husejinović došao u Wreder mislio sam pored Schaafa mora napredovati ako je kvalitetan al ništa, otišao na posudbu u drugu ligu mislim Kaiserslauternu reko sad će se pokazat imat više prostora, manje pritiska al opet ništa. Ni ovaj raspad sistema u Werderu neće znati iskoristit uvjek je zbunjen gubi lopte, griješi, nije na mjestu itd. Bojim se da je to propala priča al možda sam samo pesimista :-? Bešić za prvi nastup dobra igra taj kiks se desi i iskusnijim boljim od njega ništa strašno
Ako znas njemacki, otidji na forum werderovih navijaca (na oficijelnoj stranici werdera) pa procitaj sta werderovi navijaci misle za Husejinovica i njegovo zapostavljanje od strane Schaafa. O igracu koji skoro pa ne igra skupilo se preko 100 stranica na njegovoj temi. To su dakle ljudi koji gledaju i Werderove treninge i njihove prijateljske i pripremne utakmice, u kojima je Said skoro pa redovno bio medju najboljim ;)
Bio sam upravo na forumu i tamo su mišljenja podjeljena jedni misle da nema šta tražit u prvoj ekipi Bremena drugi da ga Schaaf nepravedno zapostavlja zbog mogućeg ličnog sukoba i da je zaslužio da dobije šansu ali mislim da ga nebi baš tako podržavali da u Werderu sve štima. Ja bih iskreno volio da momak ovu situaciju iskoristi da se nametne, postane igračina, razvali ali nevjerujem Schaaf zna jedno sigurno a to je napraviti igrača ako pod njim nepostane igračina neće nikad. Volio bih da se varam neznaš koliko iz više razloga ali....
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Korisničkoime wrote:
A1fa wrote:
Bio sam upravo na forumu i tamo su mišljenja podjeljena jedni misle da nema šta tražit u prvoj ekipi Bremena drugi da ga Schaaf nepravedno zapostavlja zbog mogućeg ličnog sukoba i da je zaslužio da dobije šansu ali mislim da ga nebi baš tako podržavali da u Werderu sve štima. Ja bih iskreno volio da momak ovu situaciju iskoristi da se nametne, postane igračina, razvali ali nevjerujem Schaaf zna jedno sigurno a to je napraviti igrača ako pod njim nepostane igračina neće nikad. Volio bih da se varam neznaš koliko iz više razloga ali....
Ja sam ubjedjen da ce Said postati respektabilan i nama vazan igrac, samo kada se konacno probije medju prvih 18. Kod njega kao i kod vecine balkanaca je upitna motivacija. Kad hoce, najbolji je. njegov je problem sto hoce da uspije u Werderu, umjesto da je npr. zapeo u Kaiserslauternu kad su ga dali na posudbu. On se tad uzeo zaj...i i samo je sebi usporio karijeru. Nije Said sigurno svjetska klasa, ali onakav tip igraca koji moze da unese dinamiku u napadu i ubrza igru ja odavno zelim da vidim u reprezentaciji. U nas sve neki tehnicari za špajza, u metar provuku loptu dvojici kroz noge i onda ide muzika iz studija dok ne predaju loptu :D

Zadnji put kad sam se posvadjao oko nekog naseg ,,potencijalnog'' reprezentativca, to je bilo oko Medunjanina. :) Lijepo je vidjeti kako to nije bilo djaba. Mi NEMAMO igraca sa karakteristikama kao što je Husejinović ni na vidiku. on po svom nacinu igranja odgovara tipu Marka Marina i zbog toga mi i jeste ovako interesantan i molim Boga da se više presabere i sam traži neki drugi klub, kad mu već Schaaf u Werderu ne da pravu šansu.
Last edited by A1fa on 25/11/2010 09:27, edited 1 time in total.
extraordinary

#1947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Imamo mi puno većih potencijala od Saida. Saidu je plafon u karijeri da bude rezerva Aronu Huntu.
samo malo

#1948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Utrpa ga hobit momacki

http://www.101greatgoals.com/videodispl ... n-7654938/

Igra i Schalke sve bolje, na zalost to moze samo znaciti da im nece trebati Misimovic u zimskom prelaznom... sad je Magath nasao sistem, i drzat ce on to do kraja sezone.

Pjanic opet nista nije pokazao, steta. Ali meni je sav ovaj Lyon ko smlate, nije do igraca cini mi se, koliko do trenera.
zecko_kupuz

#1949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Lyon odustao čim su čuli da Benfica gubi. :P Pjanić na nivou čitave momčadi. Mogao bi sada profitirati ako se Gourcuff ozbiljnije povrijedio. :-?
Bosanski_kralj

#1950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Jeste li gledali I poluvrijeme i igru Modrića? Imao je x izgubljenih lopti i pogrešnih pasova, što je i Zajec u HRT studiju potvrdio. Ali eto gol ga spasi.
Toliko o Modriću, nije tema.

Pjanić je malo vremena dobio da bi nešto više uradio
Post Reply