Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1926 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma, naravno šta bude, biće. Ja sam već sad zabrinuta, uzbuđena , a tek kad dođe porod ne mogu ni da zamislim. Sad razmišljam samo hoće li je boliti kad se zaljepi sa mužijakom, jer će joj biti prvi put, kako će posije.. sto briga. 5 već imaju sretan dom.. a nisu im se roditelji još ni upoznali 
-
pakica_
#1927 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ne vjerujem ja da je to bas k'o kod nas pa da ih boli, moze joj samo biti cudno u fazonu 'ta ovaj hoceKatarinaKosaca wrote:Ma, naravno šta bude, biće. Ja sam već sad zabrinuta, uzbuđena , a tek kad dođe porod ne mogu ni da zamislim. Sad razmišljam samo hoće li je boliti kad se zaljepi sa mužijakom, jer će joj biti prvi put, kako će posije.. sto briga. 5 već imaju sretan dom.. a nisu im se roditelji još ni upoznali
i nadam se da je muzjak vec stela, jer zna bit "drz-ne daj" kad je oboma prvi put, pa se nekad zenka mora malo pricuvat, dok ne zakuju
javi nam kako prodje kad nam paz skine mrak s ociju
- KatarinaKosaca
#1928 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mužjak je star pa je tu jedini strah... a onako dobro očuvanpakica_ wrote:ne vjerujem ja da je to bas k'o kod nas pa da ih boli, moze joj samo biti cudno u fazonu 'ta ovaj hoce![]()
ako je drustvena, veca je vjerovatnoca da ce mu odma' "dat"
ima zenki- ne daju i Bog!
i nadam se da je muzjak vec stela, jer zna bit "drz-ne daj" kad je oboma prvi put, pa se nekad zenka mora malo pricuvat, dok ne zakuju![]()
javi nam kako prodje kad nam paz skine mrak s ociju
-
pakica_
#1929 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
je li i njemu prvi put? ako nije, nema veze sto je starKatarinaKosaca wrote:Mužjak je star pa je tu jedini strah... a onako dobro očuvanpakica_ wrote:ne vjerujem ja da je to bas k'o kod nas pa da ih boli, moze joj samo biti cudno u fazonu 'ta ovaj hoce![]()
i nadam se da je muzjak vec stela, jer zna bit "drz-ne daj" kad je oboma prvi put, pa se nekad zenka mora malo pricuvat, dok ne zakuju![]()
javi nam kako prodje kad nam paz skine mrak s ocijuA ova će dati 1000000%, jer ta kako vidi muškog psa i bez tjeranja zabulji, gleda, okreće se da se sramimo
Prošlo je tjeranje dozivala mužjake sa balkona nekim čudnim zvucima.. tako za nju sam sigurna.. Vidjećemo, imaćete slike
i mi smo nasli mladu, klempavu, lijepu, sad samo cekamo iduce tjeranje, jer ih u proslom nismo stigli spojiti.. pa drzite fige da se momak sto ima zenku ne predomisli, ovaj moj ce vise frcit haha
-
bizet
#1930 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
bogami si nas zadeverala...sad sam i ja sva u iscekivanju kako ce proci...mada Paz je prava zenska, ne sumnjam u nju ni sekundeKatarinaKosaca wrote:Mužjak je star pa je tu jedini strah... a onako dobro očuvanpakica_ wrote:ne vjerujem ja da je to bas k'o kod nas pa da ih boli, moze joj samo biti cudno u fazonu 'ta ovaj hoce![]()
javi nam kako prodje kad nam paz skine mrak s ocijuA ova će dati 1000000%, jer ta kako vidi muškog psa i bez tjeranja zabulji, gleda, okreće se da se sramimo
Prošlo je tjeranje dozivala mužjake sa balkona nekim čudnim zvucima.. tako za nju sam sigurna.. Vidjećemo, imaćete slike
sretno i javi nam
-
Bellica
#1931 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Danas su dolazili iz opstine i zapisali da imam cuku, uzeli podatke iz knjizice, broj telefona i broj mikrocipa. Obecali nam dogodine besplatne vakcine, a moj komsija prijavio da imam psa da bih platila porez 
Ne moram ni govoriti da se moj pas uplasio tj. uplasila, vise nikoga ne ceka na vratima kao ranije, dok ne bude 100% sigurna da je neko "njen" dosao, a ne ovaj iz opstine
Ne moram ni govoriti da se moj pas uplasio tj. uplasila, vise nikoga ne ceka na vratima kao ranije, dok ne bude 100% sigurna da je neko "njen" dosao, a ne ovaj iz opstine
-
pakica_
#1932 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
smijem li pitati koja opstina? i evo im od shake do lakta sto cu im ja placat porez! jok ja, Boga miBellica wrote:Danas su dolazili iz opstine i zapisali da imam cuku, uzeli podatke iz knjizice, broj telefona i broj mikrocipa. Obecali nam dogodine besplatne vakcine, a moj komsija prijavio da imam psa da bih platila porez
-
Bellica
#1933 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Izgleda da je ipak zbog poreza, a ja mislila da je zbog prijave u MUP ako bi se izgubila i sl. Mi smo u opstini Novo Sarajevo. Inace, svaki dan cekam da mi dodje iz vodovoda da je moram prijaviti kao jednog clana vise. Srecom ja sam PEV u ulazu pa samo ja mogu smanjiti ili povecati broj stanara u domacinstvupakica_ wrote:smijem li pitati koja opstina? i evo im od shake do lakta sto cu im ja placat porez! jok ja, Boga miBellica wrote:Danas su dolazili iz opstine i zapisali da imam cuku, uzeli podatke iz knjizice, broj telefona i broj mikrocipa. Obecali nam dogodine besplatne vakcine, a moj komsija prijavio da imam psa da bih platila porez
-
pakica_
#1934 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja im pare za porez ne dam! nek' im nailova mater placa, ja necu! pa nek' me hapse! MRŠ!
-
febo_acm
#1935 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pusti neka im "cukica" plati 
-
zvrk
#1936 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jel to ovo ?
http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=3778
ako jeste - registracija, meni je to ok
mada jedva cekam da vidim kako ce uletiti ovima sto drze pse za borbe
a ako ijednu kucu izostave / stan onda nema popis nikakvog smisla
sto se tiče poreza, mogu ga odbiti od iznosa koji sam ja potrošila za pse na ulici radeći njihov posao - sreća imam račune sve
pa ćemo se ćerati
http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=3778
ako jeste - registracija, meni je to ok
mada jedva cekam da vidim kako ce uletiti ovima sto drze pse za borbe
a ako ijednu kucu izostave / stan onda nema popis nikakvog smisla
sto se tiče poreza, mogu ga odbiti od iznosa koji sam ja potrošila za pse na ulici radeći njihov posao - sreća imam račune sve
pa ćemo se ćerati
- covjekizsjene
#1937 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Psu mi je dijagnosticiran dijabetis prije 3-4 mjeseca.U pitanju je sibirski samojed...U familiji imamo secerasa pa koristimo njegov insulin(insuman.Dosad smo mu davali 8 jedinica 2x dnevno.Sve je bilo ok ,pas veseo ma zdrav ko drijen do neki dan , primjetio sam da slabije vidi , neveseo i sl. simptomi...Danas sam mu pojacao dozu insulina na 10 jedinica svakih 8 sati.Ima li tko iskustva sa psima dijabeticarima ,svaki savjet je dobrodosao.
-
febo_acm
#1938 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Šta ti je veterinar rekao na sve to?covjekizsjene wrote:Psu mi je dijagnosticiran dijabetis prije 3-4 mjeseca.U pitanju je sibirski samojed...U familiji imamo secerasa pa koristimo njegov insulin(insuman.Dosad smo mu davali 8 jedinica 2x dnevno.Sve je bilo ok ,pas veseo ma zdrav ko drijen do neki dan , primjetio sam da slabije vidi , neveseo i sl. simptomi...Danas sam mu pojacao dozu insulina na 10 jedinica svakih 8 sati.Ima li tko iskustva sa psima dijabeticarima ,svaki savjet je dobrodosao.
- covjekizsjene
#1939 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Rekao da moze ,a i sam je priznao da nije imao iskustva sa takvim psima i da ne zna bas puno o tome
Mislio sam da mu narucim Caninsulin iz britanije , ali koliko vidim razlika je samo jedna amino kiselina ,a nije ni jeftin.Kad bi mi neko rekao da ce mu ta jedna amino kiselina pomoci odmah bi narucio.Nasi veterinari slabo znaju o zivotinjama dijabeticarima.
- KatarinaKosaca
#1940 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sve vezano za pse je najbolje pogledati na balkankinology.
Posebno zdravlje. Uvijek je i veterinar on line.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1941 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da valja veterinar ne bi visio na internetuKatarinaKosaca wrote:Sve vezano za pse je najbolje pogledati na balkankinology.Posebno zdravlje. Uvijek je i veterinar on line.
- KatarinaKosaca
#1942 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imaju dogovor i plaćaju dežurnog da bude dostupan za hitna pitanja...Yahel wrote:Da valja veterinar ne bi visio na internetuKatarinaKosaca wrote:Sve vezano za pse je najbolje pogledati na balkankinology.Posebno zdravlje. Uvijek je i veterinar on line.
-
febo_acm
#1943 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Veterinar ne može online pregledati psa, može samo dati neki savjet. Zato je najbolje da @covjekizsjene psa ujtru ponovo odvede kod veterinara, da nedo Bog, ne bude nekih komplikacija 
@edit
Posjeti drugog veterinara.
@edit
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1944 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@KatarinaKosaca
Ma salim se
odmah sam je ostavio u bookmarks, zlu ne trebalo
Ma salim se
- KatarinaKosaca
#1945 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Može i pitati da li netko ima iskustva, a možda već ima i tema. I naravno da se radi o savjetu, a ne on line pregleduZhìxin wrote:Veterinar ne može online pregledati psa, može samo dati neki savjet. Zato je najbolje da @covjekizsjene psa ujtru ponovo odvede kod veterinara, da nedo Bog, ne bude nekih komplikacija
@edit
-
febo_acm
#1946 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Naravno, nisam ništa loše mislio
Možda je samo malo čudno izgledao post
Mislio sam na to da vlasnik Samojeda ne trži online riješenje problema, već in class
Nadam se da će sa njegovim čupavkom biti sve uredu 
- Cholina_Lokica
#1947 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa posjeti drugog veterinara, ubices psa tako 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1948 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hipotetičko pitanje
kad bi vam pas ujeo neko dijete
i došao njegov otac s puškom
sve što traži da ga ubije
šta biste uradili
kad bi vam pas ujeo neko dijete
i došao njegov otac s puškom
sve što traži da ga ubije
šta biste uradili
- Pasiflora
#1949 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Znaci - svak ko ti odgovori na ovo pitanje, govori o svome psu? Je li tako?
Ni slucajno ne bih ubila svoga psa, jer sam sigurna da je ujeo djete jer je to djete njega tesko i vise puta povrijedilo.
Naime - garantiram svojim zivotom da moj pas od 35kg nikada nikoga nece ugristi cak i ako ga taj neko slucajno i povrijedi, pogotovo ako je djete u pitanju. Vise puta sam bila svjedok da ga je djete, koje je tek prohodalo, izgazilo (naravno bauljajuci
) a moj jadnicak se sakrio pod trpezarijski stol da pobjegne. Zatim - sto puta se desilo da ga djete povuce za uho ili rep, ali moj pas apsolutno nikada nije to djete ni namrsteno pogledao.
Zato iz svega navedenog tvrdim da ako je MOJ pas ugrizao djete, za to je morao postojati jaaaako dobar razlog, a taj sigrno ne ukljucuje da neko ubije moga psa.
Ni slucajno ne bih ubila svoga psa, jer sam sigurna da je ujeo djete jer je to djete njega tesko i vise puta povrijedilo.
Naime - garantiram svojim zivotom da moj pas od 35kg nikada nikoga nece ugristi cak i ako ga taj neko slucajno i povrijedi, pogotovo ako je djete u pitanju. Vise puta sam bila svjedok da ga je djete, koje je tek prohodalo, izgazilo (naravno bauljajuci
Zato iz svega navedenog tvrdim da ako je MOJ pas ugrizao djete, za to je morao postojati jaaaako dobar razlog, a taj sigrno ne ukljucuje da neko ubije moga psa.
-
mamiiiii
#1950 Re: Savjeti za psa
ja sam prije nekoliko dana uzela labradora predivan je jos je mali nema ni dva mjeseca inace ovo mi je treci pasAdnaNr wrote:Vec duze vrijeme planiram uzeti sebi psa, ali sam veoma neodlučan. Ako moze da mi preporucite kojeg psa da uzmem, kratki opis i njegova slika.
Tek sam se registrovao na SA-X, samo da vam kazem prejak je sajt.![]()
![]()