Mislim da fudbal, kosarka se ne smatraju kao ODMOR, Dok neko lagano okopavanje bastice, plijevljenje lukaBackInBlack wrote:Jedno pitanje ...
Sta se tacno podrazumjeva pod pojmom ODMOR.
Jel ... lezi kuci gledaj tv, nikake fizicke aktivnosti .... ili Futbal, okopavanje bastice, umjerene fizicke aktivnosti ..
to bi me zanimalo xD
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- 4m3l
#1926 Re: Teretana
- 4m3l
#1927 Re: Teretana
Spear wrote:može li mi neko preporuciti gdje i koji whey da kupim u sarajevu.
ne trebaju mi neki napucani wheyevi, hidrolizat ovo ono. Nisam odavno trenirao, i sad hocu opet lagano da počnem, dakle treba mi neki whey pristupacan cijenom i bez nekih sad posebnih dodataka za narednih mjesec dana, manje-više.
Nisam spreman izdvojiti previše para, ali ne bi bas da pijem neko smeće.
imal se šta uzet da nije smeće ali istovremeno nije i preskupo
Cini mi se da vecina koristi ovaj:

-
enisss
#1928 Re: Teretana
vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
Poz
- Industrialyzer
#1929 Re: Teretana
enisss wrote:vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
Kod nogu je to prirodno , valjda je do velicine misica , bar sam na sebi tako primjetio , manji misici se brze upale i brze prodje upala , dok ovi veci kad se upale , to taje po par dana. Mislim da se ne trebas brinuti , vjerovatno dobro radis noge ( kvalitetan cucanj , iskorak , presa... )
-
enisss
#1930 Re: Teretana
ma buraz moj...ja ti se ubijem u teretani...a pogotovo noge kad radim...placemIndustrialyzer wrote:enisss wrote:vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
Kod nogu je to prirodno , valjda je do velicine misica , bar sam na sebi tako primjetio , manji misici se brze upale i brze prodje upala , dok ovi veci kad se upale , to taje po par dana. Mislim da se ne trebas brinuti , vjerovatno dobro radis noge ( kvalitetan cucanj , iskorak , presa... )
-
motorola01
#1931 Re: Teretana
Imao sam ja i isto su bile u pitanju noge..Po nekom mom skromnom misljenju,odnosno kako sam ja to shvatio,zakljucak je da se ima tu dovoljno mjesta za napredak,odnosno da ti noge "kasne" za ostalim dijelovima tijela...Tako sma bar ja zakljucio,jer uvijek su mi noge kasnile za ramenima,ledjima,rukama i uvijek sma imao te kasne upale,pogotovo ako sam znao preskociti trening nogu..Eto pa ti sad vidi moze li se to i kod tebe tako primjeniti,odnosno sam znas da li katkad preskocis trening nogu i da li su ti slabije razvijene u odnosu na ostatak tijela..enisss wrote:vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
Zanm da ne koristis nikakve suplemente,ali eto pokusaj sa whey-om malo pogurati,da vidis hoces li i dalje imati te kasne upale...
- stranac2
#1932 Re: Teretana
enisss wrote:vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
To je meni doslo s godinama. Znaci upala ne dodje kao prije sledeci dan poslije treninga nego 2 dana poslije. Al to samo u sluacaju da sam van forme /treninga pa kada pocnem opet. Ili kada pogodim neku novu vjezu koja aktivira male stabilizirajuce misice pa tu dobijem upalu istih a da nisam ni znao prije da tu ima misic
Inace mi cudno zvuci ako treniras redovno da dobijes "upalu" bas misica , vise se mozda radi o tetivama i zglobovima.
- ČikaJosip
#1933 Re: Teretana
Već 8-9 godina vježbam (ne bildam) čisto radi kondicije ali samo trbušnjake i vježbe za ruke, odnosno ruke i trup. I neki dan primjetim da su mi noge posebno u listu malo tanke. Izmjerim i ruka mi je 1,5 cm šira nego noga u listu. Pa kontam, može li se trčanjem imalo povećati volumen mišića lista??
-
AS_sa
#1934 Re: Teretana
pa list se najvise "prosiruje" trcanjem ... samo trci ..ČikaJosip wrote:Već 8-9 godina vježbam (ne bildam) čisto radi kondicije ali samo trbušnjake i vježbe za ruke, odnosno ruke i trup. I neki dan primjetim da su mi noge posebno u listu malo tanke. Izmjerim i ruka mi je 1,5 cm šira nego noga u listu. Pa kontam, može li se trčanjem imalo povećati volumen mišića lista??
- stranac2
#1935 Re: Teretana
ČikaJosip wrote:Već 8-9 godina vježbam (ne bildam) čisto radi kondicije ali samo trbušnjake i vježbe za ruke, odnosno ruke i trup. I neki dan primjetim da su mi noge posebno u listu malo tanke. Izmjerim i ruka mi je 1,5 cm šira nego noga u listu. Pa kontam, može li se trčanjem imalo povećati volumen mišića lista??
Moze ,al minimalno i do odredjene granice !! Samim (normalnim) trcanjem naprimjer neces promijeniti proporcije izmedju lista i nadkoljenicnih misica to je genetski. Jedino iskljucivo vjezbama sa kojim opteretis listove ekstra. Primjer: Dizanje stojeci na prstima (klasicna vjezba) , trcanje uzastranu samo na prstima ili uopste trcanje na prstima. Skoro sve osim toga zahtjeva teretanu i masine.
-
enisss
#1936 Re: Teretana
Dosta zavisi i od samog intenziteta izvodjenja vjezbe..amplitude pokreta...ucestalosti..ritma..itd.Prije sam imao manje upale nogu..ali sada kako radim "zesce" treninge to je naravno postalo jos jace..mislim da je to bolje nego da nemam nikako upala..nekako je bolji osjecajstranac2 wrote:enisss wrote:vec duze vrijeme hocu ovdje da pitam...ima problem vezano za upale..nikad me ne uhvati dan poslije..nego uvijek..2 ili 3 dana nakon treniranja..narocito kada radim noge...jel jos neko imao slicno iskustvo?
Poz
To je meni doslo s godinama. Znaci upala ne dodje kao prije sledeci dan poslije treninga nego 2 dana poslije. Al to samo u sluacaju da sam van forme /treninga pa kada pocnem opet. Ili kada pogodim neku novu vjezu koja aktivira male stabilizirajuce misice pa tu dobijem upalu istih a da nisam ni znao prije da tu ima misic.
Inace mi cudno zvuci ako treniras redovno da dobijes "upalu" bas misica , vise se mozda radi o tetivama i zglobovima.
Nisu u pitanju tetive,niti zglobovi,to sigurno...klasican bol pri upali misica koji svi mi poznajemo koji smo vec neko duze vrijeme u teretani
-
Jokericious
#1937 Re: Teretana
Kako ste eksperti?
Zanima me kakve vjezbe mogu raditi kuci jer sad bas nemam vremena za teretanu? Koliko je dovoljno trbusnjaka i sklekova dnevno?
Zanima me kakve vjezbe mogu raditi kuci jer sad bas nemam vremena za teretanu? Koliko je dovoljno trbusnjaka i sklekova dnevno?
- 4m3l
#1938 Re: Teretana
Koliko mjesecno trosite na hapicu ?
-
Autobus
#1939 Re: Teretana
Ustani ujutro, napij se pola litra vode, malo zagrij zglobove i onda:Zanima me kakve vjezbe mogu raditi kuci jer sad bas nemam vremena za teretanu? Koliko je dovoljno trbusnjaka i sklekova dnevno?
10 sklekova
20 trbušnjaka
15 leđnih
15 čučnjeva
i uzmi dvije stolice (jednu u desnu, a drugu u lijevu) i diži ih ispravljenim rukama paralelno sa tijelom - 10 puta
Ovo ponovi 4 puta, okupaj se i doručkuj jaja, ribu, sok od narandže itd.
Ovo je za početnika sasvim dobro, radi ovo 5 puta u sedmici (pon, utorak, četvrtak, petak, subota) i nakon 2 sedmice povećaj dozu.
- Industrialyzer
#1941 Re: Teretana
Ja na ljetnoj pauzi , ovih dana ponovo pocinjem , nabacio sam stomak prvi put u zivotu , neobicno mi
Ne znam koliko ce mi obaveze dozvoljavati da treniram ali imam neke ozbiljne ciljeve za iduce ljeto 
-
enisss
#1942 Re: Teretana
Ja nisam pravio pauzu vec 5-6 mjeseci i mislim da je sad pravo vrijeme..al..nekih 15 tak dana...nabacio sam solidne mase...105 kg..na 194 cm visine...do iduceg ljeta..hm..pa vjerovatno cu otici na 110 kg i onda lagano tamo od februara poceti skidati kilazu hehehe..ambiziozno...nema staIndustrialyzer wrote:Ja na ljetnoj pauzi , ovih dana ponovo pocinjem , nabacio sam stomak prvi put u zivotu , neobicno miNe znam koliko ce mi obaveze dozvoljavati da treniram ali imam neke ozbiljne ciljeve za iduce ljeto
poz
- Industrialyzer
#1943 Re: Teretana
Dobra kilaza , krupan si
Ja necu ganjati neku veliku masu , definicija na prvom mjestu 188cm visok , planiram ici izmedju 85-90kg sa posebnim osvrtom na stomak 
-
enisss
#1944 Re: Teretana
Ja sam probao da skinem i uspio sam..negdje na 93-94 kg..nisam izgledao uopste dobroIndustrialyzer wrote:Dobra kilaza , krupan siJa necu ganjati neku veliku masu , definicija na prvom mjestu 188cm visok , planiram ici izmedju 85-90kg sa posebnim osvrtom na stomak
-
SlavenXXY
#1945 Re: Teretana
Planiram da krenem u teretanu po prvi put. Imam 24 godine (187cm/80kg) i imam jako dobro razvijen donji dio tijela ali u gornjem dijelu tijela (ruke, prsa i ramena) sam "mršav". Htio bih da koliko toliko razvijem gornji dio tijela pa me interesuje sljedeće:
Koliko bi mi vremena vježbanja bilo potrebno za to?
Koja mi je teretana najbliza a da je dobra? (ja sam na Koševskom)
Koliko košta unajmljivanje osobnog trenera jer ja iskreno nemam pojma ni kako se koja sprava koristi?
Ne mogu da pregledam sve postove, jer ih ima puno, tako da ako je ovo već neko pitao sorry... ali molio bih za odgovor.
Koliko košta unajmljivanje osobnog trenera jer ja iskreno nemam pojma ni kako se koja sprava koristi?
Ne mogu da pregledam sve postove, jer ih ima puno, tako da ako je ovo već neko pitao sorry... ali molio bih za odgovor.
-
enisss
#1946 Re: Teretana
Ako vec zelis da unajmis trenera,mislim da ces sve odgovore na ova pitanja lako dobiti...uglavnom..prva stvar..nikako ne smijes zapostavljati donji dio tijela..znaci...moras da radis cijelo tijelo...i gornji dio ce brze da napreduje ako budes radio noge jer dokazano je da se testosteron najvise luci dok radis trening nogu....SlavenXXY wrote:Planiram da krenem u teretanu po prvi put. Imam 24 godine (187cm/80kg) i imam jako dobro razvijen donji dio tijela ali u gornjem dijelu tijela (ruke, prsa i ramena) sam "mršav". Htio bih da koliko toliko razvijem gornji dio tijela pa me interesuje sljedeće:
Ne znam uopste koliko zelis da se razvijes...to "koliko,toliko"moze biti 5kg...10..20..sta znam
Mislim da imas teretanu na stadionu Kosevo ako sam dobro informisan...
Sto se tice osobnog trenera...ja ti mogu doci jedan trening besplatno da ti objasnim neke osnovne stvari..e sad..imas internet..knjige..to je sad sve dostupno..ako imas volju,mozes sve da nadjes sta te zanima...
Sretno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1947 Re: Teretana
pro gym na kosevu
- BackInBlack
#1948 Re: Teretana
Eo ja odradio svoj prvi mjesec u teretani ... i mogu reci da ima "fajde"
.
Neke vjezbe sam izbacio iz programa ... neke opet ubacio.
Jedno pitanje ... jedini dio tjela koji me sad za sad zivcira je stomak ... i to je jedini dio na kojem imam kolko tolko sala. Kako da to skinem ... trcanje ?
Jedno pitanje ... jedini dio tjela koji me sad za sad zivcira je stomak ... i to je jedini dio na kojem imam kolko tolko sala. Kako da to skinem ... trcanje ?
-
enisss
#1949 Re: Teretana
parcijano skidanje sala je nemoguce...BackInBlack wrote:Eo ja odradio svoj prvi mjesec u teretani ... i mogu reci da ima "fajde".
U biti..neces nista postici samo treniranjem...ono sto jedes je puno puno vaznije..vjeruj mi..pojacaj unos proteina..smanjih UH i masti...
poz
-
SlavenXXY
#1950 Re: Teretana
enisss wrote:Ako vec zelis da unajmis trenera,mislim da ces sve odgovore na ova pitanja lako dobiti...uglavnom..prva stvar..nikako ne smijes zapostavljati donji dio tijela..znaci...moras da radis cijelo tijelo...i gornji dio ce brze da napreduje ako budes radio noge jer dokazano je da se testosteron najvise luci dok radis trening nogu....SlavenXXY wrote:Planiram da krenem u teretanu po prvi put. Imam 24 godine (187cm/80kg) i imam jako dobro razvijen donji dio tijela ali u gornjem dijelu tijela (ruke, prsa i ramena) sam "mršav". Htio bih da koliko toliko razvijem gornji dio tijela pa me interesuje sljedeće:
Ne znam uopste koliko zelis da se razvijes...to "koliko,toliko"moze biti 5kg...10..20..sta znam..uglavnom...napredak je najbrzi na pocetku i tada misici najbrze i reaguju na svaku vjezbu...
Mislim da imas teretanu na stadionu Kosevo ako sam dobro informisan...
Sto se tice osobnog trenera...ja ti mogu doci jedan trening besplatno da ti objasnim neke osnovne stvari..e sad..imas internet..knjige..to je sad sve dostupno..ako imas volju,mozes sve da nadjes sta te zanima...
Sretno
Hvala Enissse!