Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
ACCEND
#1926 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Interesuje me da li je neko narucivao dodatke ishrani sa stranice
http://www.bodybuilding.com/store/ .
Konkretno sam mislio naručiti nešto omege 3 i multivitamine - ukupna vrijednost pošiljke: 60$+12$shipping =72$(oko 108 KM).
Ranije sam u 2 navrata narucivao elektroniku sa dealxtreme u iznosima do 50 km i uredno je doslo postom nakon 20-ak dana običnom poštom ,i nisu mi naplatili carinu ni PDV niti dodatne troškove.
E sad za bodybuilding.com ima samo opcija "Super Saver Shipping". Kada sam im poslao mail sa pitanjem koju kurirsku službu koriste prilikom slanja odgovor je bio:
"If you select the super saver option your order will be shipped with DHL.
Once the package arrives to your country it will be turned over to your local courier for delivery."
Dakle DHL-om šalju do naše carine, e sad me interesuje da li neko ko je naručivao sa ove stranice zna ko ovdje preuzima pošiljku ,
da li je to pošta ili DHL/FedEx i da li ima dodatnih troškova osim carine i PDV-a?
Hvala unaprijed..
http://www.bodybuilding.com/store/ .
Konkretno sam mislio naručiti nešto omege 3 i multivitamine - ukupna vrijednost pošiljke: 60$+12$shipping =72$(oko 108 KM).
Ranije sam u 2 navrata narucivao elektroniku sa dealxtreme u iznosima do 50 km i uredno je doslo postom nakon 20-ak dana običnom poštom ,i nisu mi naplatili carinu ni PDV niti dodatne troškove.
E sad za bodybuilding.com ima samo opcija "Super Saver Shipping". Kada sam im poslao mail sa pitanjem koju kurirsku službu koriste prilikom slanja odgovor je bio:
"If you select the super saver option your order will be shipped with DHL.
Once the package arrives to your country it will be turned over to your local courier for delivery."
Dakle DHL-om šalju do naše carine, e sad me interesuje da li neko ko je naručivao sa ove stranice zna ko ovdje preuzima pošiljku ,
da li je to pošta ili DHL/FedEx i da li ima dodatnih troškova osim carine i PDV-a?
Hvala unaprijed..
-
Mustang1
#1927 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jel ako narucis dva ili vise suplemenata sve ide sa jednom postarinom ili moras vise placati ?
-
ACCEND
#1928 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ide sve jednom poštarinom, ali ti se uglavnom i to porilicno isplati kupovati sitnije stvari, npr. kapsule multivitamina i sl.Bubalo1 wrote:Jel ako narucis dva ili vise suplemenata sve ide sa jednom postarinom ili moras vise placati ?
Dok poštarina esponencijalno raste ukoliko želiš da naručih neke veće stvari kao whey i sl. tad već nije isplativo .
-
Mustang1
#1929 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jel neko uzimao sa ioffer.com ? Znam da je fake i slicno ali ovdje kod nas za majicu daje 100 KM a tamo vidio sam moze se uzeti za 30-40 ista takva .. Jel se placa postarina tamo ?
- Ductus Holedocus
#1930 Re: Internet kupovina iz inostranstva
mozda ce zvucati glupo,za one koji se razumiju..
nasla sam neke odjevne stvari,u americi..online shop je u pitanju
Eh sad,je li dodje isto ako mi neko iz amerike naruci ,pa mi posalje..ili da mi iz firme salju?
Eh sad,je li dodje isto ako mi neko iz amerike naruci ,pa mi posalje..ili da mi iz firme salju?
- poznanik
#1931 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nije isto.Ductus Holedocus wrote:mozda ce zvucati glupo,za one koji se razumiju..
Ako neko kupi u USA tu robu i tebi je potom pošalje, ona se tada smatra rabljenom, i njena vrijednost mora biti procijenjena, unatoč izjavi pošiljaoca (jedini olakšavajući pomoćni dokaz su etikete i računu koje je dobio taj kupac).
Kada ti neposredno kupiš tu robu, u njenom uvozu u BiH ona se smatra novom, i uz redovan trgovački račun i transportnu dokumentaciju, jednostavno joj je dokazati transakcijsku i carinsku vrijednost, od čega zavisi i ukupan iznos carine.
-
SarajevoBH
#1932 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li neko porucivao sa Amazona? Vrse li dostavu za BIH i placa li se postarina?
-
Dady
#1933 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jesam sa Amazon.co.ukSarajevoBH wrote:Je li neko porucivao sa Amazona? Vrse li dostavu za BIH i placa li se postarina?
Dosta sellera ima dostavu u BiH. Direktno preko Amazona ne, to je samo za maticnu zemlju. Sve sto sam porucivao stizalo je unutar 7 dana.
Postarina se placa i razlika u cijeni dostave od prodavca do prodavca moze biti ogromna. Uglavnom gledam da prodjem sa 3-4 £dostave. Nazalost nemas kao na Ebay-u opciju da ti poslozi prodavce po price+shipping
-
TMC7867
#1934 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Dečki,i ja imam pitanje:ako naručim nešto preko game.co.uk,, kolko bi trebo čekat da mi to dostave
-
amina_bl
#1935 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pozdrav.
Ako naručim COBRA G193 Car Alarm System Key Fob Siren Ultra Sonics Remote Central Locking koji košta £71.90 (oko 175 KM), koliko mogu očekivati da će mi pošta/država još naplatiti?
Može li se na e-bay dogovarati da mi prodavac zvanično piše manju cijenu, da platim manju carinu?
Hvala!
Ako naručim COBRA G193 Car Alarm System Key Fob Siren Ultra Sonics Remote Central Locking koji košta £71.90 (oko 175 KM), koliko mogu očekivati da će mi pošta/država još naplatiti?
Može li se na e-bay dogovarati da mi prodavac zvanično piše manju cijenu, da platim manju carinu?
Hvala!
- hrle1976
#1936 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ti mozes od prodavaca ako je preko eBaya traziti da posalje paket kao poklon. Inace carina ako nema cijene i nece da prizna da je prica o poklonu (rijetkost da nece, ali ti za BiH nemogu garantovati), oni imaju svoje kataloge prema kojim izvrse provjeru cijene - ili se posluze internetom za provjeru. Za neke produkte postoje standardne fiksne cijene u katalozima... Sve u svemu ako ti posalje kao poklon onda imas velike sanse da platis 0,00!amina_bl wrote:Pozdrav.
Hvala!
- burekodsira
#1937 Re: Internet kupovina iz inostranstva
hrle1976 wrote:Ti mozes od prodavaca ako je preko eBaya traziti da posalje paket kao poklon. Inace carina ako nema cijene i nece da prizna da je prica o poklonu (rijetkost da nece, ali ti za BiH nemogu garantovati), oni imaju svoje kataloge prema kojim izvrse provjeru cijene - ili se posluze internetom za provjeru. Za neke produkte postoje standardne fiksne cijene u katalozima... Sve u svemu ako ti posalje kao poklon onda imas velike sanse da platis 0,00!amina_bl wrote:Pozdrav.
Hvala!
kakva vam je ba ta prica vise o poklonima? to vam bolan kinezi podvaljuju suplju... pa valjda u civilizovanom svijetu se zna da i poklon ima vrijednost pa ce ga ocariniti, sem da je niske vrijednosti ili polovno ili ako ne stignu svaki pregledati (kao sto i ne mogu stici)
- hrle1976
#1938 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja cesto kupujem iz USA i Kanade neke stvari, te kad mi ko posalje kao poklon platim 0,00... toliko od mene. Naravno ja ne zivim u BiH nego u CZ pa jel sad neka razlika i kolika necu moci reci, ali kazem da je moguce. Poklon je poklon i on ima vrijednost poklona. Kod nas poklon mora imati vecu vrijednost od 8.000€, za tehnologiju nad 1.000€ da bi bio oporezovan ali koga zanima ima i tu rupa da izbjeci.burekodsira wrote:hrle1976 wrote:Ti mozes od prodavaca ako je preko eBaya traziti da posalje paket kao poklon. Inace carina ako nema cijene i nece da prizna da je prica o poklonu (rijetkost da nece, ali ti za BiH nemogu garantovati), oni imaju svoje kataloge prema kojim izvrse provjeru cijene - ili se posluze internetom za provjeru. Za neke produkte postoje standardne fiksne cijene u katalozima... Sve u svemu ako ti posalje kao poklon onda imas velike sanse da platis 0,00!amina_bl wrote:Pozdrav.
Hvala!
kakva vam je ba ta prica vise o poklonima? to vam bolan kinezi podvaljuju suplju... pa valjda u civilizovanom svijetu se zna da i poklon ima vrijednost pa ce ga ocariniti, sem da je niske vrijednosti ili polovno ili ako ne stignu svaki pregledati (kao sto i ne mogu stici)
- burekodsira
#1939 Re: Internet kupovina iz inostranstva
gledam neki dan reportazu o carini u njemackoj i tema je ta deklaracija kao "poklon" i kazu carinici dzaba sta pise na paketu mi otvorimo i vidimo i ako je zapakovano i ima racun naravno da nije poklon... poklon bi trebao da sadzrava i nesto licno kao npr cestitku i sl...
-
Dee-Dee_13
#1940 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Osvojila sam u jednoj nagradnoj igri čizme, cijena 178 e. Ali i na potvrdi koju sam na mail dobila piše total racuna :0 e, jer je gift za ucestvovanje u nagradnoj igri tog i tog naziva i da dostavlja UPS... Stizu iz Španije, jedina opcija bila je UPS-om
Sada umjesto da se radujem, ja strahujem koliko ce mi UPS naplatiti
Ako neko zna koliko bi love otprilike trebalo pripremiti
-
Mustang1
#1941 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ugrubo receno 100 KM .. Gore dole 20 KM 
-
Dee-Dee_13
#1942 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Uh, covjece...Toliko o poklonuBubalo1 wrote:Ugrubo receno 100 KM .. Gore dole 20 KM
- VladaFBiH
#1943 Re: Internet kupovina iz inostranstva
obicno 10-12 dana (najduze sam cekao 21 a najkrace 5)...TMC7867 wrote:Dečki,i ja imam pitanje:ako naručim nešto preko game.co.uk,, kolko bi trebo čekat da mi to dostave
- iceman ze
#1944 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Prolaze li Visa Electron Sparkasse banke putem PayPala?
- antidroid
#1945 Re: Internet kupovina iz inostranstva
gluposti neke previdio kostale 80KM.
Sad moram platiti jos 40 na to.
Neki aftershave i sl.
Neka vrate ko im ma*er
Sad moram platiti jos 40 na to.
Neki aftershave i sl.
Neka vrate ko im ma*er
-
dimba
- burekodsira
#1947 Re: Internet kupovina iz inostranstva
nemoj se zalijetati, mislim da se covjek moze vise zayebati nego dobiti
-
Mustang1
#1948 Re: Internet kupovina iz inostranstva
To je stranica sa aukcijama .. Tesko da ces tu ikada pobjediti .. Ima ih koliko hoces ovakvih .. Ali tu najcesce ponudu osvajaju botovi
-
Mustang1
#1949 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jel doslo .. Jesi platila ista ?Dee-Dee_13 wrote:Osvojila sam u jednoj nagradnoj igri čizme, cijena 178 e. Ali i na potvrdi koju sam na mail dobila piše total racuna :0 e, jer je gift za ucestvovanje u nagradnoj igri tog i tog naziva i da dostavlja UPS... Stizu iz Španije, jedina opcija bila je UPS-omSada umjesto da se radujem, ja strahujem koliko ce mi UPS naplatiti
![]()
- holowey
#1950 Re: Internet kupovina iz inostranstva
bilo je nedavno i kod nas par slicnih navlakusa ali ubrzo nestadose jer ih je raja provalila...