Sve je to živa istina, pogotovo ovo zadnje ali moraš znati da sam i ja navijač i samim tim ne mogu biti toliko hladan i objektivan.palermo wrote:
Vala Riđobrki cijenim te kao poznavaoca fudbala, ali i pismenog čovjeka koji zna objasniti ono što misli. usput, uz kćerku koja je navijač Arsenala, počeo sam i ja da ga i simpatišem, a počesto i navijam za njega. Al brate,ovdje si uprskao dobro..........Čitava igra Arsenala proteklih godina se vrtila oko fabregasa, sve utakmice koje su dobili i svi oni uzleti na tabeli dešavali su se kad je je Fabreags igrao u punoj formi. Njegovim odlaskom Arsenal je, haj da se ne gađam procentima, znatno oslabljen, i ja baš ne vidim mogućnost kako će ga u neko dogledno vrijeme nadoknaditi.
Ovi igrači što ih ti nabrajaš........tja, ipak je to neki niži nivo.....Daj bože da prođu Udineze, rekao bih da su tu tek blagi favoriti.
naravno da je fabregas htio otći i morao otići, ali mi se čini da je Wenger to mogao drugačije uraditi, dok je još fabregas tu,pomalo mijenjati stiol igre...ili još prošle godine nabaviti zamjenu za njega ( nemoguće potpunu,ali godina je biladugačka) ...ovako, opet slijedi par godina traženja novog tima i vođe....lipši kenjče dok trava naraste
U svakom slučaju bolje nek je otišao i ja mislim da je bolje da se Fabregasov posao sad rasporedi na tri-četiri igrača nego da ga se zamijeni jednim na kojeg će pasti sva zadaća kreacije. Fabregas i ovisnost o njemu je postala hendikep Arsenalu više nego prednost. To je suština mog posta, uz da ne spominjem stalni pritisak hoćel'-nećel'...