iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#1926 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:volim iphone al ipad volim vise :D
Jel to leg'o?
Ne zaboravi obecanje hehe
Lady Saray

#1927 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shaqqa wrote:
Jel to leg'o?
jasta, odmah u subotu :D

naravno, imas krug :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:15, edited 1 time in total.
Sheikha

#1929 Re: iPhone - All about

Post by Sheikha »

super stvarcica za iPhone - mirror protector
preporuka zenskim osobama :D jaaaako korisno

Image
fatality

#1930 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

Lady Saray wrote:
shaqqa wrote:
Jel to leg'o?
jasta, odmah u subotu :D

naravno, imas krug :D
stvarno uprkos svim pokusajima da odgonetnem koja je svrha ipad-a, nazalost nisam uspio :(
nafurao sam se bio, kupio ga, al nikako da skontam za sta da ga koristim (sem malo furke, mozda ga zato ponesem u sarajevo malo :D )
mislim da ce mu uskoro slijediti prodaja jer je fakat jedna od stvari koja covjecanstvu ama bas nikako ne treba :) ( sto ujedno govore i brojke prodaje koje su daleko ispod ocekivanog )
amar007

#1931 Re: iPhone - All about

Post by amar007 »

fatality wrote: jedna od stvari koja covjecanstvu ama bas nikako ne treba
To vrijedi za kompaniju Apple uopste. :thumbup:
DYD666

#1932 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: mislim da ce mu uskoro slijediti prodaja
Koji model i koliko para?
dinao

#1933 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Jel neko uspio dignuti iOS 4.1 na iPhone 3G..

navodno ovih dana izlazi i oficijalni unlock od DevTeam-a..pa me zanima kako fercera.
Duge

#1934 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

dinao wrote:Jel neko uspio dignuti iOS 4.1 na iPhone 3G..

navodno ovih dana izlazi i oficijalni unlock od DevTeam-a..pa me zanima kako fercera.
Fercera odlicno, brz kao i na 3.1.2. Ako ti je bb 05.13.04 mozes uraditi update sa custom firmware i otkljucati sa ultrasn0w-om
shin

#1935 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ok strucnjaci da vidimo ima li ko kakvu ideju. Korisio sam iphone na racunaru i nabacio novi sistem, problem je u tome sto je na starom ostao syncan iphone sa itunesom, sada na novom sistemu ne mogu uraditi sync da mi sve ne pobrise sa telefona.
Ima li ko kakvu pametnu ideju kako da kopiram sadrzaj telefona na novi itunes.
iSwagga

#1936 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

vec ti je ovdje milion puta napisano o tom slucaju.. znaci uradi File > Transfer Purchases i on ce ti prebaciti sve sa iphonea na itunes.. i onda samo syncaj :run:
shin

#1937 Re: iPhone - All about

Post by shin »

iSwagga wrote:vec ti je ovdje milion puta napisano o tom slucaju.. znaci uradi File > Transfer Purchases i on ce ti prebaciti sve sa iphonea na itunes.. i onda samo syncaj :run:

To sam uradio, muziku, slike, notes, itd.. ne prebaci.

Meni treba rjesenje za komplet problem.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:15, edited 1 time in total.
DYD666

#1939 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: stvarno uprkos svim pokusajima da odgonetnem koja je svrha ipad-a, nazalost nisam uspio :(
nafurao sam se bio, kupio ga, al nikako da skontam za sta da ga koristim
Možda za Fax, posao, multimediju, zabavu, internet? Onako kako je i deklarisano. Ne kontam zašto ljudi traže dublji smisao.
Jesi probao pogledati pred spavanje film na njemu u krevetu , šatoru, vikendici, plaži - kakav je ugođaj? Napraviti prezentaciju ili seminarski i poslati direkt sa njega na Fax WiFi-em, a za to vrijeme u pozadini preslušati neki album?
Ili napraviti bilješke na fax-u "podebljane" i grafikom? Pročitati strip/knjigu, igrati Plants Vs Zombies ali sa pravim multitouch? Nakačiti se na MSN ili Facebook iz kreveta bez da paziš da slučajno ne okines neku tipku podlakticom (laptop) ili da ti zbog dioptrije screen nije dovoljno velik (telefon).
Tako da nemoj mi samo reci "to mogu i sa laptopom" jer za 100% ovih stvari i MacBok Air je, ako ćemo pošteno, a kamoli neki drugi laptop, blago rečeno - preglomazan i nezgrapan, tako da kvari ugođaj žestoko.
DYD666

#1940 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

amar007 wrote:
fatality wrote: jedna od stvari koja covjecanstvu ama bas nikako ne treba
To vrijedi za kompaniju Apple uopste. :thumbup:
Yea right.
Čovječanstvu zato trebaju virusi, spyware, malware, peglanja sa genuine aktivacijama, zilioni antivirus alata od kojih zilion i po nikada ne radi kako treba i najčešće pogoršaju stvari, OS baziran na, od donosaurusa starijim .dll-ovima dovoljno nestabilan da ga prosječni korisnik najnedužnijim korišteljem za heftu može dovesti do stadija gdje mu samo format pomaže...
Čitava plejada budalaštinja koja ne vrijedi za Apple.
Lady Saray

#1941 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote:
fatality wrote: stvarno uprkos svim pokusajima da odgonetnem koja je svrha ipad-a, nazalost nisam uspio :(
Možda za Fax, posao, multimediju, zabavu, internet? Onako kako je i deklarisano. Ne kontam zašto ljudi traže dublji smisao.
Jesi probao pogledati pred spavanje film na njemu u krevetu , šatoru, vikendici, plaži - kakav je ugođaj? Napraviti prezentaciju ili seminarski i poslati direkt sa njega na Fax WiFi-em, a za to vrijeme u pozadini preslušati neki album?
Ili napraviti bilješke na fax-u "podebljane" i grafikom? Pročitati strip/knjigu, igrati Plants Vs Zombies ali sa pravim multitouch? Nakačiti se na MSN ili Facebook iz kreveta bez da paziš da slučajno ne okines neku tipku podlakticom (laptop) ili da ti zbog dioptrije screen nije dovoljno velik (telefon).
Tako da nemoj mi samo reci "to mogu i sa laptopom" jer za 100% ovih stvari i MacBok Air je, ako ćemo pošteno, a kamoli neki drugi laptop, blago rečeno - preglomazan i nezgrapan, tako da kvari ugođaj žestoko.
Thank you, and have a nice day :thumbup:

nije mi se dalo sve to pisati :D
fatality

#1942 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
Sve sto si naveo i moze sa laptopom(i to nekoliko puta bolje i brze), a sa Ipad-om malo je reci da je "nezgrapno" ( znaci govorim iz prve ruke). A tek sto na ipadu tek mozes tipkati, drama prava :)
Macbook Air jest mozda tanak, ali mi nije jasno zasto ga navodis kao primjer za "male" laptope, jer ima dosta manjih i "portabilnijih" laptopa

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv Apple-a ( stavise mislim da je Iphone promijenio svijet i sam ga posjedujem :D ), ali mislim da im je Ipad totalni promasaj (moje misljenje), nest kao pokusaj da se izvuca maximum iz hype-a oko Iphone-a ( 99 postotna slicnost izmedju dva produkta je sasasvim slucajna )
fatality

#1943 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
fatality wrote: mislim da ce mu uskoro slijediti prodaja
Koji model i koliko para?
tek sad vidjoh ovo, model 3G 16GB 560€
DYD666

#1944 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Očito nam izvori informacija nisu usaglašeni :)
Air sam uzeo samo kao primjer za mali laptop ali ako tvoji izvori kažu da ima baš dosta i manjih, onda neka ostali prosude čije su informacije ne/tačne. Biće da je stvar u percepciji. Manjih ima vjerovatno ali sad baš da ih ima dosta - to ne mogu progutati nikako. Na stranu to nije ni važno toliko.
Po nekim blogovima i dan danas vrijedi da iPhone ne može raditi tovar kojekakvih stvari koje sam radio na njemu ima već godinama.
Ja znam šta znaci uraditi sve od onog što sam napisao na MacBook 13", tako da s druge strane poučen i "osnovanim" kritikama za iPhone koje sam bio u prilici čitati, a kasnije se uvjerio u njihovu istinitost, prosto ne mogu progutati ni to da sve navedeno može biti samo nezgrapnije sa iPad-om. Ali naravno neću ni ignorisati ako kažeš da govoriš iz prve ruke za iPad, uostalom, ako se baš toliko nisi usrećio s njim, nikakav problem , da se dalje ne ubjeđujemo nista, sigurno će naletiti mušterija, ili ti se i lično javim čim nadjem 560€ viška, jer ovakve rasprave su svakako rupa bez dna i lagano učim da ih je najbolje ignorisati :)
fatality

#1945 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:Očito nam izvori informacija nisu usaglašeni :)
Air sam uzeo samo kao primjer za mali laptop ali ako tvoji izvori kažu da ima baš dosta i manjih, onda neka ostali prosude čije su informacije ne/tačne. Biće da je stvar u percepciji. Manjih ima vjerovatno ali sad baš da ih ima dosta - to ne mogu progutati nikako. Na stranu to nije ni važno toliko.
Po nekim blogovima i dan danas vrijedi da iPhone ne može raditi tovar kojekakvih stvari koje sam radio na njemu ima već godinama.
Ja znam šta znaci uraditi sve od onog što sam napisao na MacBook 13", tako da s druge strane poučen i "osnovanim" kritikama za iPhone koje sam bio u prilici čitati, a kasnije se uvjerio u njihovu istinitost, prosto ne mogu progutati ni to da sve navedeno može biti samo nezgrapnije sa iPad-om. Ali naravno neću ni ignorisati ako kažeš da govoriš iz prve ruke za iPad, uostalom, ako se baš toliko nisi usrećio s njim, nikakav problem , da se dalje ne ubjeđujemo nista, sigurno će naletiti mušterija, ili ti se i lično javim čim nadjem 560€ viška, jer ovakve rasprave su svakako rupa bez dna i lagano učim da ih je najbolje ignorisati :)
moj izvor informacija kaze da je najmanji air 11'' , a evo ti ovdje "bas dosta" laptopa koji su manji od toga
http://geizhals.at/?cat=nb12&xf=85_5.6~ ... .4~85_10.2 (daleko od toga da su to svi )

A moze biti da sam ja previse ocekivao od Ipad-a, ono wow efekat kao na Iphone-u, al sam definitivno razocaran
DYD666

#1946 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: moj izvor informacija kaze da je najmanji air 11'' , a evo ti ovdje "bas dosta" laptopa koji su manji od toga
Nisam pominjao veličine Air-a uopšte...svejedno. A izgleda da zavisi šta ko podrazumjeva pod mnogo, meni 4-5 brandova nisu to.
fatality wrote:A moze biti da sam ja previse ocekivao od Ipad-a, ono wow efekat kao na Iphone-u, al sam definitivno razocaran
to ne znaci da device generalno ne valja.
fatality wrote:(moje misljenje), nest kao pokusaj da se izvuca maximum iz hype-a oko Iphone-a
, sad se sjetih, možda dobra paralela da vidiš koliko svi možemo netačno zaključiti o nečemu, jer bar ovdje sada znamo sigurno, posto je Jobs nedavno i javno izjavio, da su zapravo iPad počeli praviti i kao idevice i kao ideju znatno prije iPhone-a. Tako da teorija o izmuzivanju hypea nekako ne stoji...uostalom nije Apple pekara "KLAS" zaboga, nedavno im je vrijednost na berzi preskočila i Miscosoft, čisto sumnjam da su spali na, da ne kažem ciganske grane, i gledaju kako će prevariti korisnike, niti objektivno imaju ikakve potrebe i osnova za to. Čvrsto vjerujem da ljudi prosto prave uređaje "kao i za sebe" (što se bas ne može reći sa većinu drugih konkurenata) e sad ako nekad ne procjene najbolje potrebe korisnika, i tržišta - to je nešto drugo negoli strategija smišljena da izmuze i prevari. Uostalom, kao dugogošnji konzumator, osjećam se kao sve samo ne prevaren. Naprotiv.
Da skratim priču, pokušao bih koristiti iPad bilo gdje dje mi ja iPhone screen veličinom stvarao objektivan problem a laptop bio preglomazan. Ako ti bas nemas nista takvo...šta se može. Ja imam :) Mnogo
fatality

#1947 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
fatality wrote: moj izvor informacija kaze da je najmanji air 11'' , a evo ti ovdje "bas dosta" laptopa koji su manji od toga
Nisam pominjao veličine Air-a uopšte...svejedno. A izgleda da zavisi šta ko podrazumjeva pod mnogo, meni 4-5 brandova nisu to.
fatality wrote:A moze biti da sam ja previse ocekivao od Ipad-a, ono wow efekat kao na Iphone-u, al sam definitivno razocaran
to ne znaci da device generalno ne valja.
fatality wrote:(moje misljenje), nest kao pokusaj da se izvuca maximum iz hype-a oko Iphone-a
, sad se sjetih, možda dobra paralela da vidiš koliko svi možemo netačno zaključiti o nečemu, jer bar ovdje sada znamo sigurno, posto je Jobs nedavno i javno izjavio, da su zapravo iPad počeli praviti i kao idevice i kao ideju znatno prije iPhone-a. Tako da teorija o izmuzivanju hypea nekako ne stoji...uostalom nije Apple pekara "KLAS" zaboga, nedavno im je vrijednost na berzi preskočila i Miscosoft, čisto sumnjam da su spali na, da ne kažem ciganske grane, i gledaju kako će prevariti korisnike, niti objektivno imaju ikakve potrebe i osnova za to. Čvrsto vjerujem daljudi prosto prave uređaje "kao i za sebe" (što se bas ne može reći sa većinu drugih konkurenata) e sad ako nekad ne procjene najbolje potrebe korisnika, i tržišta - to je nešto drugo negoli strategija smišljena da izmuze i prevari. Uostalom, kao dugogošnji konzumator, osjećam se kao sve samo ne prevaren. Naprotiv.
Da skratim priču, pokušao bih koristiti iPad bilo gdje dje mi ja iPhone screen veličinom stvarao objektivan problem a laptop bio preglomazan. Ako ti bas nemas nista takvo...šta se može. Ja imam :) Mnogo
kako god da okrenes, rezultati prodaje ipad-a ( koji su napominjem daleko ispod ocekivanog) govore svoje
e sad sta je prije nastalo, tj iphone koji je izasao prije haman 3 godine ili ideja ipad-a koji je izasao ove godine ( a koji sadrzi 99% dijelova iphone-a) ne mozemo mi nikako odgonetnuti

a ovo o kolicini brandova, kod mene su slijedeci podaci ( sa te stranice ) ASUS (70) Acer (44) Apple (6) Dell (1) Fujitsu (1) HP Compaq (33) Lenovo IBM (11) MSI (16) Samsung (33) Sonstige (67) Sony (14) Toshiba (7) ( u zagradama je kolicina modela koji su manji od Air-a ), sto po meni predstavlja vecinu ( ako ne i sve ) proizvodjace laptopa, al kako kazes nije to svrha teme

Elem vidim da si ti "tipicni" ( izvinjavam se na izrazu al ne mogadoh se sjetiti nikakvog drugog na brzaka) apple-ovac te da je sve sto je od apple-a daleko ispred svega ostalog te da oni ne mogu napraviti takvu gresku :)

edit :
DYD666 wrote:cvrsto vjerujem daljudi prosto prave uređaje "kao i za sebe"
ovaj dio mi je moram priznat najbolji, uprkos svemu nadam se da ne vjerujes stvarno u ovo, il fakat mislis da bi pravili uredjaj "kao za sebe" koji ne podrzava hrpu "standarda" danasnjice ( kao sto primjer ispod mene slikovito prikazuje, flash . . .)
Budi mi pozdravljen :)
Last edited by fatality on 03/11/2010 16:43, edited 4 times in total.
amar007

#1948 Re: iPhone - All about

Post by amar007 »

Image

Jedina istina. :lol:

Ma nemam ja nista protiv Applea, i homoseksualci trebaju da imaju svoj racunarski brand :thumbup:
DYD666

#1949 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

amar007 wrote: Jedina istina. :lol:
Nije jedina nego najgluplja.
Isti taj video mozes na iPadu naći i vidjeti na x drugih načina, zar mora biti zakržljali flash? (kojeg usput ni 5% onih koji kukaju kako ga nema ne koriste uopšte). Mjesto da krivis Adobe sto ga je napravio takvim kakav je...vjeruj - ne želiš to da imas na takvom uređaju. A upravo ti "standardi sadašnjice" ala Flash su djelom razlog zasto vam se i PC ponaša tako nestabilno i vi bi ih rado i na telefone prebacili?
amar007 wrote: Ma nemam ja nista protiv Applea, i homoseksualci trebaju da imaju svoj racunarski brand :thumbup:
Sretno, i uživaj u svom "anti-gay-macho-stabilnom", viruses free i "moram ga opet formatirati" svijetu. Ako nemaš sta konkretno napisati sem čiste šuplje i lobija konkurenstkih firmi...bar ne moras vrijeđati.
Last edited by DYD666 on 03/11/2010 18:06, edited 1 time in total.
DYD666

#1950 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: Budi mi pozdravljen :)
Ako je tebi vjerovatnija činjenica da lik kao Jobs nema prečeg posla nego da prije spavanja smišlja kako će finansijki izraditi i tehnološki osakatiti tamo nekakvog korisnika u zemljama trećeg svijeta...i ako ti ima logike da tako rezonuje neko ko stoji iza uređaja koji je kako si sam rekao "promjenio svijet" ...onda takođe. :P
Last edited by DYD666 on 03/11/2010 18:18, edited 1 time in total.
Post Reply