Desavanja u Hrvatskoj
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1926 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kako god Pusi rijesi pitanje kninskih Srba - po medjunarodnom principu reciprociteta -treba rijsiti pitanje Hrvata u BiH ..
ako ih bosnjaci majoriziraju nek im Pusicka posalje traktora i nek idu na visinske pripreme kod Dodika.
ako ih bosnjaci majoriziraju nek im Pusicka posalje traktora i nek idu na visinske pripreme kod Dodika.
- Banksy
#1927 Re: Desavanja u Hrvatskoj
''Lijepe'' želje, u duhu novih huškačkih forumskih vjetrova,Toto wrote:
kako god Pusi rijesi pitanje kninskih Srba - po medjunarodnom principu reciprociteta -treba rijsiti pitanje Hrvata u BiH ..
no Srbi u Hrvatskoj su nacionalna manjina, a u BiH konstitutivni narod.
Čak i u najtežim i najopasnijim vremenima Pusićka se u Hrvatskoj, možda jedina, borila za Bosnu i Hercegovinu, a protiv ustaša i ustašluka, tvrdeći prva i jedina da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.
Ko je mogao pretpostaviti da će jednog dana baš s ustašama bh SDP praviti vlast, a ona biti proglašena neprijateljem samo jer naglas govori ono što svi znamo i što su dosad ponovili skoro svi bh intelektualci.
Spočitavati Pusićki, ili sutra Čedi J. neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno. Njihova pomoć će nam biti potrebna i u budućnosti.
...
Dodala je kako je tijekom pregovora Hrvatska stekla iskustvo koje će biti od velike koristi drugim zemljama regije koje se ne bi trebale tek "ugurati" u EU nego provesti teške reforme jer je to u njihovu interesu. Isto vrijedi i za BiH, drži Pusić dodajući kako bi u ovoj fazi bilo najkorisnije organizirati regionalnu konferenciju na kojoj bi se razgovaralo o tome što učiniti da Bih počne funkcionirati kao država.
"Mislim da takvu konferenciju, naravno, mora voditi BiH ali smatram da su i susjedi relevantni", izjavila je Pusić. Istaknula je kako BiH mora biti država u kojoj se, za početak, svi narodi osjećaju tako da mogu biti ono što jesu, da imaju sigurnost i politički utjecaj a da istodobno mogu biti i dio EU.
Gradnja građanske države jeste dugoročni cilj, kako za BiH tako i za Hrvatsku, no to je dugoročni cilj i do njega tek treba stići, ocijenila je Pusić. Glasovi koje na izborima dobivaju političke vođe hrvatskog i srpskog naroda u BiH dolaze upravo od onih ljudi koji se boje kakva će im biti sudbina i koji se ne osjećaju sigurnima u današnjoj BiH.
U slučaju bosanskih Hrvata, pojasnila je Pusić, trik je u njihovoj formalnoj jednakosti a faktičkoj marginaliziranosti koji i sada dvoje između borbe za opstanak i odlaska iz BiH. "Na žalost i za BiH i za cijelu regiju, Hrvati imaju vrlo realnu opciju da odu. I puno ih je otišlo iz BiH", upozorila je Pusić.
Potvrdila je kako i osobno drži nedopustitivm da Hrvate u Predsjedništvu BiH predstavlja Željko Komšić koji je na tu poziciju došao trikom na temelju bošnjačkih glasova.
Last edited by Banksy on 23/06/2011 13:44, edited 1 time in total.
-
ivannn
#1928 Re: Desavanja u Hrvatskoj
prvo josipović, pa milanović, pa sad pusić - za koga onda glasat - za jadranku? 
- Ljepoje
#1929 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mogli bih se oni "dogovoriti" po modelu Tuđmana i Miloševića .
200 000 Srba iz BH > U Hrvatsku
50 000 Bošnjaka iz HR > U Bosnu
I Mirna Sjevero-Zapadna Bosna!
- AliceInChains
#1930 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne, to nije rijesenje. Matica BIH-Hrvata je BIH. Ja ocekujem od Hrvatske, koja je najodgovornija za danasnji polozaj Hrvata, da usko saraduje sa vlastima u FBIH i doprinosi poboljsanju polozaja BH Hrvata.......a ne da Hrvatska javnost glumi savrsenu i prema BIH patrijonizirajucu i jedino ispravnu demokratiju.Ljepoje wrote:Mogli bih se oni "dogovoriti" po modelu Tuđmana i Miloševića .
- Toto
#1931 Re: Desavanja u Hrvatskoj
fino ti negdje pise da ovi portal nejma nista sa ovin mojin i tvojin vitrovima i prdimahovinama ..Banksy wrote:''Lijepe'' želje, u duhu novih huškačkih forumskih vjetrova,Toto wrote:
no Srbi u Hrvatskoj su nacionalna manjina, a u BiH konstitutivni narod.
Čak i u najtežim i najopasnijim vremenima Pusićka se u Hrvatskoj, možda jedina, borila za Bosnu i Hercegovinu, a protiv ustaša i ustašluka, tvrdeći prva i jedina da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.
Ko je mogao pretpostaviti da će jednog dana baš s ustašama bh SDP praviti vlast, a ona biti proglašena neprijateljem samo jer naglas govori ono što svi znamo i što su dosad ponovili skoro svi bh intelektualci.
Spočitavati Pusićki, ili sutra Čedi J. neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno.
nigdje ne napisah je Pusicka kontra Bosanaca, ali nije zabiljezeno da je branila hrvatske Srbe .. sto se ona nije junacila na kucnom pragu - pa branila hrvatske gradjane..sta se ima obadat u Bosnu.. u Hercegovinu ne smije i tako i tako..
kad je SDP Hrvatske mogo pravit Hrvatsku sa rvackim ustasam sto i SDP BiH ne bi mogo pravit BiH sa hrvatskim generalima i vitezovim
- Ljepoje
#1932 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A ostavili ste "otvoreno pitanje" o 50 000 Bošnjaka u HR. (O srbima nemamo legitimitet da razgovaramo)AliceInChains wrote:Ne, to nije rijesenje. Matica BIH-Hrvata je BIH. Ja ocekujem od Hrvatske, koja je najodgovornija za danasnji polozaj Hrvata, da usko saraduje sa vlastima u FBIH i doprinosi poboljsanju polozaja BH Hrvata.......a ne da Hrvatska javnost glumi savrsenu i prema BIH patrijonizirajucu i jedino ispravnu demokratiju.Ljepoje wrote:Mogli bih se oni "dogovoriti" po modelu Tuđmana i Miloševića .
Da se razumijemo > Koliko se hrvatski predstavnici zalagali za "rješavanje" hrvatskog pitanja u Bosni, toliko se mi Bošnjaci zalažemo za rješenje bošnjackog pitanja u Hrvatskoj.
-
gost iz ZG
#1933 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:Spočitavati Pusićki neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno.
realno i pametno razmišljanje, bravo
sorry, ali prvi put čujem za te "probleme" tj. pitanjaLjepoje wrote:Koliko se hrvatski predstavnici zalagali za "rješavanje" hrvatskog pitanja u Bosni, toliko se mi Bošnjaci zalažemo za rješenje bošnjackog pitanja u Hrvatskoj.
Koliko znam, npr. Tarik Filipović je jedan od najpopularnijih TV voditelja, Mustafa Nadarević jako cijenjen glumac HNK, Edo Majka ponosi se Zagrebom, Senijad Ibričić obećaje da se da se vraća u Split ...
Osobno poznam "mali milion nepoznatih" HR-Bošnjaka ... ali ovdje NIKO ne postavlja neka problematična pitanja/probleme
ili ja živim na Marsu???
- AliceInChains
#1934 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa dobro, ni ja necujem u javnosti, da se obicni BH Hrvati bune zbog ugrozenosti. Najglaniji su tu Dragan Covic, Ljubic, Pusic, Hrvatske seljacke stranke, Hrvatski predjednik, stranke iz Hrvatske, itd.. Vrijeme je, da se i Bosnjacki politicari zapitaju oko stanja Bosnjaka u Hrvatskoj.....ko zna, mozda ce naci neku tacku, zbog koje se Bosnjaci u Hrvatskoj osjecaju ugrozenigost iz ZG wrote:Banksy wrote:Spočitavati Pusićki neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno.![]()
realno i pametno razmišljanje, bravosorry, ali prvi put čujem za te "probleme" tj. pitanjaLjepoje wrote:Koliko se hrvatski predstavnici zalagali za "rješavanje" hrvatskog pitanja u Bosni, toliko se mi Bošnjaci zalažemo za rješenje bošnjackog pitanja u Hrvatskoj.
Koliko znam, npr. Tarik Filipović je jedan od najpopularnijih TV voditelja, Mustafa Nadarević jako cijenjen glumac HNK, Edo Majka ponosi se Zagrebom, Senijad Ibričić obećaje da se da se vraća u Split ...
Osobno poznam "mali milion nepoznatih" HR-Bošnjaka ... ali ovdje NIKO ne postavlja neka problematična pitanja/probleme
ili ja živim na Marsu???
Inace, Pusicka evo vec preko pola godine ponavlja isto smece kao i HDZ. Sto umjesto toga nije dovoljno pametna, da predlozi neka rijesenja aktuelnoj vladi FBIH? Znam, nije ona politicarka
- Ljepoje
#1935 Re: Desavanja u Hrvatskoj
gost iz ZG wrote:Banksy wrote:Spočitavati Pusićki neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno.![]()
realno i pametno razmišljanje, bravosorry, ali prvi put čujem za te "probleme" tj. pitanjaLjepoje wrote:Koliko se hrvatski predstavnici zalagali za "rješavanje" hrvatskog pitanja u Bosni, toliko se mi Bošnjaci zalažemo za rješenje bošnjackog pitanja u Hrvatskoj.
ili ja živim na Marsu???
Ja vam gospdn samo želim reći sljedeće > Ako Hrvati u Hrvatskoj žele pomoći Bh.Hrvatima. Neka budnu spremni na
činjenicu, da će Bošnjaci u BiH kao "protivuslugu" zatražiti iste mjere za Bošnjake u Hrvatskoj. (Dakle 2/2, A ne 1/2 kao što HDZ želi)
Što se tiće Bošnjački voditelja/-ki, glumaca, pop-zvijezda itk u Hrvatskoj, mislim da to upravo govori o "uspješnim/poslovnim/estradnim" ljudima, a ne o običnim građanima Republike Hrvatske. Dakle tvoje "uspoređivanje" nije adekvatno za primijer Bh.Hrvata i Hr.Bošnjaka.
- Banksy
#1936 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koji ''bošnjački'' političari? Na vlasti je multietnička, ne nacionalna stranka.AliceInChains wrote:
Vrijeme je, da se i Bosnjacki politicari zapitaju oko stanja Bosnjaka u Hrvatskoj.....ko zna, mozda ce naci neku tacku, zbog koje se Bosnjaci u Hrvatskoj osjecaju ugrozeni![]()
Inace, Pusicka evo vec preko pola godine ponavlja isto smece kao i HDZ. S
to umjesto toga nije dovoljno pametna, da predlozi neka rijesenja aktuelnoj vladi FBIH?
Znam, nije ona politicarka....ali kad se vec mijesa u politiku....
Ne znam jesi čuo, ona jeste političarka. A ako želiš da baš ona predlozi neka rijesenja aktuelnoj vladi FBIH predloži im ti da je plate i angažuju kao savjetodavca.
- Banksy
#1937 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Reci da nemaš više od 16.Ljepoje wrote: Ja vam gospdn samo želim reći sljedeće > Ako Hrvati u Hrvatskoj žele pomoći Bh.Hrvatima. Neka budnu spremni na
činjenicu, da će Bošnjaci u BiH kao "protivuslugu" zatražiti iste mjere za Bošnjake u Hrvatskoj. (Dakle 2/2, A ne 1/2 kao što HDZ želi)
-
Marinn
#1938 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ljepoje wrote:gost iz ZG wrote:Banksy wrote:Spočitavati Pusićki neprijateljstvo prema BiH-i je koliko jadno i bijedno, toliko i kontraproduktivno.![]()
ili ja živim na Marsu???
Ja vam gospdn samo želim reći sljedeće > Ako Hrvati u Hrvatskoj žele pomoći Bh.Hrvatima. Neka budnu spremni na
Što se tiće Bošnjački voditelja/-ki, glumaca, pop-zvijezda itk u Hrvatskoj, mislim da to upravo govori o "uspješnim/poslovnim/estradnim" ljudima, a ne o običnim građanima Republike Hrvatske. Dakle tvoje "uspoređivanje" nije adekvatno za primijer Bh.Hrvata i Hr.Bošnjaka.
O kakvom Bosnjackom pitanju u RH govoris? Jel ste priznati kao nacionalna manjina? Jel vam drzava otvorila islamsku gimnaziju? Sto bi vise?
- Ljepoje
#1939 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:
Reci da nemaš više od 16.
Umjesto čaranje, odgovori na pitanje Hrvoje
- Ljepoje
#1940 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Marinn wrote: O kakvom Bosnjackom pitanju u RH govoris? Jel ste priznati kao nacionalna manjina? Jel vam drzava otvorila islamsku gimnaziju? Sto bi vise?
O kakvom hr- pitanju u BIH ti govoriš ?.... Tvoj dvor, moj dvoj > Moj dvor , tvoj dvor
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#1941 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema.Banksy wrote:Reci da nemaš više od 16.Ljepoje wrote: Ja vam gospdn samo želim reći sljedeće > Ako Hrvati u Hrvatskoj žele pomoći Bh.Hrvatima. Neka budnu spremni na
- Skijaš
#1942 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije. Priroda njegovog novog radnog mjesta je nespojiva sa političkim aktivizmom pa je mene nagovorio da ga mijenjam. Na internetu linije odbrane naše zemlje mora braniti bar jedna muška glava iz porodice.vee-jay wrote:ja vjerujem da je gorstak tu, samo pod novim nickomPipiDugaDevetka wrote:Eh, sad se vidi koliko fali @1gorstak jer je on sa njim vodio diskusije za antologije Foruma, pa su vjerovatno i izmjenili koju pp.Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......![]()
![]()
- Pasiflora
#1943 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovaj text sam nasla na index.hr. Zanima me da li je u suprotnosti sa diplomatskim protokolom da sada Josipovic poruci Tadicu kako ne treba doci u HR dan NAKON dana nezavisnosti RH (pogotovo Dodiku kojeg niko nije ni pozvao)?
Njemački mediji: Hrvati, srpski predsjednik Boris Tadić vas otvoreno provocira
NJEMAČKI mediji složni su u ocijeni kako odluka predsjednika Srbije Borisa Tadića da ne dođe na proslavu dvadesete obljetnice proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske nego da dan kasnije posjetiti Jadovno kod Gospića i pokloni se žrtvama ustaškog logora iz Drugog svjetskog rata, ništa drugo nego provokacija Hrvatske. Strani politički analitičari zaključuju kako se Tadić zapravo želi dodvoriti nacionalističkom dijelu biračkog tijela nakon što je dao uhititi ratnog zločinca Ratka Mladića.
Tadić nije bio iskren
Zastupnik Liberalno-demokratske stranke u Skupštini Srbije Nenad Prokić u izjavi za Deutsche Welle zaključuje kako je Tadić "prosuo" sve dobro što je napravio u politici pomirenja s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te da nije bio iskren.
"Mislim da je neodlaskom u Zagreb, a odlaskom u Jadovno, Tadić odlučio da iz raznoraznih kalkulantskih razloga ovog trenutka tako postupi i na taj način potre sve dobre napore koje su dva predsjednika učinila tijekom proteklih godinu dana", smatra Prokić za DW dodajući da Josipoviću sigurno nije bilo lako zbog desničarskih elemenata pozvati Tadića no to je ipak učinio. Tadićevo odbijanje poziva znači da je sve ono što su radili prethodne godine, barem sa srpske strane bilo nedovoljno iskreno, smatra Prokić.
Uvrijedio Hrvatsku i ojačao nacionalizam
Njemački mediji prenosi i izjave komentatora koji su šokirani činjenicom da Tadić ipak dolazi dan kasnije i to u društvu Milorada Dodika.
"Najgore u svemu je to što Tadić nije samo uvrijedio jednu zemlju s kojom Srbija ima diplomatske odnose nego je i ohrabrio hrvatski nacionalizam i stavio u nemoguć položaj one političke snage koje žele normalizaciju odnosa na jugoslavenskom prostoru", smatra kolumnist Peščanika Vuk Perišić u izjavi za DW.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem ... 57996.aspx
NJEMAČKI mediji složni su u ocijeni kako odluka predsjednika Srbije Borisa Tadića da ne dođe na proslavu dvadesete obljetnice proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske nego da dan kasnije posjetiti Jadovno kod Gospića i pokloni se žrtvama ustaškog logora iz Drugog svjetskog rata, ništa drugo nego provokacija Hrvatske. Strani politički analitičari zaključuju kako se Tadić zapravo želi dodvoriti nacionalističkom dijelu biračkog tijela nakon što je dao uhititi ratnog zločinca Ratka Mladića.
Tadić nije bio iskren
Zastupnik Liberalno-demokratske stranke u Skupštini Srbije Nenad Prokić u izjavi za Deutsche Welle zaključuje kako je Tadić "prosuo" sve dobro što je napravio u politici pomirenja s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te da nije bio iskren.
"Mislim da je neodlaskom u Zagreb, a odlaskom u Jadovno, Tadić odlučio da iz raznoraznih kalkulantskih razloga ovog trenutka tako postupi i na taj način potre sve dobre napore koje su dva predsjednika učinila tijekom proteklih godinu dana", smatra Prokić za DW dodajući da Josipoviću sigurno nije bilo lako zbog desničarskih elemenata pozvati Tadića no to je ipak učinio. Tadićevo odbijanje poziva znači da je sve ono što su radili prethodne godine, barem sa srpske strane bilo nedovoljno iskreno, smatra Prokić.
Njemački mediji prenosi i izjave komentatora koji su šokirani činjenicom da Tadić ipak dolazi dan kasnije i to u društvu Milorada Dodika.
"Najgore u svemu je to što Tadić nije samo uvrijedio jednu zemlju s kojom Srbija ima diplomatske odnose nego je i ohrabrio hrvatski nacionalizam i stavio u nemoguć položaj one političke snage koje žele normalizaciju odnosa na jugoslavenskom prostoru", smatra kolumnist Peščanika Vuk Perišić u izjavi za DW.
- vee-jay
#1944 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dobro, onda puno pozdrava burazeruSkijaš wrote:Nije. Priroda njegovog novog radnog mjesta je nespojiva sa političkim aktivizmom pa je mene nagovorio da ga mijenjam. Na internetu linije odbrane naše zemlje mora braniti bar jedna muška glava iz porodice.vee-jay wrote:ja vjerujem da je gorstak tu, samo pod novim nickomPipiDugaDevetka wrote:
Eh, sad se vidi koliko fali @1gorstak jer je on sa njim vodio diskusije za antologije Foruma, pa su vjerovatno i izmjenili koju pp.![]()
![]()
- Toto
#1945 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prisjest ce Josipovicu sto se usudio uci u EU prije Tadicasitno wrote:Ovaj text sam nasla na index.hr. Zanima me da li je u suprotnosti sa diplomatskim protokolom da sada Josipovic poruci Tadicu kako ne treba doci u HR dan NAKON dana nezavisnosti RH (pogotovo Dodiku kojeg niko nije ni pozvao)?
Tadić nije bio iskren
- Ljepoje
#1946 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ponovo se Nijemci mješaju tamo gdje im nije mjesto.
- Toto
#1947 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kad je Genser izguro priznanje Slovenije i Hrvatske Srbi su zaratovali sa Hrvatskom.. sad je Njemacka maznula Hrvatsku Srbima ispred nosa i samo je pitanje sa kime ce Srbi prvo da zaratuju, dal sa Kosovom, BiH ili Crnom Gorom.Ljepoje wrote:Ponovo se Nijemci mješaju tamo gdje im nije mjesto.
- manolom
#1948 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kod nijemaca ne postoje ograničenja u štampi, što nikako ne mora oslikavati nihovu političku platformu.
-
jefferson
#1949 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa svi potezi koje vuce Tadic, kao i svi politicari su kalkulirani. Tadic mora igrati dvostruku igru ako hoce dobiti iduce izbore jer treba zadovoljiti pecinsko glasacko tijelo u juznoj srbiji!sitno wrote:Ovaj text sam nasla na index.hr. Zanima me da li je u suprotnosti sa diplomatskim protokolom da sada Josipovic poruci Tadicu kako ne treba doci u HR dan NAKON dana nezavisnosti RH (pogotovo Dodiku kojeg niko nije ni pozvao)?
Tadić nije bio iskren
To je samo dodvoravanje tom glasackom tijelu. Sto se tice HR, nesto im je pametnije da ignorisu srbiju i previse se ne uzbudjuju. Problem u srbiji koji ce biti prisutan decenijama ako ne i stotinama godina je kompleks nize vrijednosti. Srbija smatra da joj je mjesto uz najjace drzeve, i svoju politiku vidi kao produzetak politike bivse SFRJ.
U sustini, oni rade po principu kao i Rusija. Moj dobar prijatelj je nedavno bio u Rusiji, i tu mu je ruski general rekao da Rusija nije izgubila hladni rat. Kada je ovaj sokiran upitao kako to, on je odgovorio: Pa SSSR je izgubio a ne mi.
Srbija konstantno pravi i pravice probleme jer nije u stanju da rjesi svoje unutrasnje probleme. Inflacija, nezaposlenost, suocavanje s istinom itd. I kako objasniti prosjecnom srbijancu da je HR jedno deset svjetlosnih godina ispred, a cijelo vrijeme im se druga prica plasirala?
Znaci sve dok je kriv neko drugi za njihove probleme (pa i za Srebrenicu, jer da nije bilo jasenovca ne bi bilo ni srebrenice, kako Dodik kaze) oni ce ovako nastaviti supljirati.
Najgore u svemu sto smo mi tu donji jer zbog RS-a mogu da uticu na stabilnost.
Nasi beskicmenjaci tu ne pomazu!
- manolom
#1950 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nisam se više mislio registrirati na ovom forumu, povremeno pregledam kako ide međubošnjački "dijalog", ali moram malo ispraviti ovog bisera. osa nije bio nikad pričuvni policajac, kako pomoćnik zapovjednika specijalne jedinice mup-a može biti pričuva, možda kod armije, kod nas to ne ide, pogledaj avatar, onaj lijevi to sam ja, snimljeno 6. dan oluje, negdje na području kulen vakufa, mislim na bih strani.Bosnolog wrote:nosara wrote:Da nije to onaj supak "osa"...?
Policija privela Đuru Brodarca, sumnjiče ga za ratni zločin
Priveli su i ratnog zapovjednika specijalne policije u Sisku Vladimira Milankovića, piše Večernji. U tijeku je pretres stanova. Istražuju ih navodno zbog ratnog zločinaPo zapovjednoj odgovornosti
Brodarac, Milanković i Bošnjak uhićeni zbog ratnog zločina, privođenje u utorak
* Pogledaj sve iz: Crna kronika
* Pogledaj sve vijesti
Đuro Brodarac uhićen je u vikendici u Turnju / Foto: Andrija Lučić / CROPIX
Autor: Sergej Abramov
Objavljeno: 20. lipnja 2011. u 9:26
Vezano
*
Članci
Zbog zločina u BiH uhićena još trojica pripadnika 7. gardijske brigade
Vučureviću dva mjeseca produljen pritvor zbog opasnosti od bijega
Ništa od prijevremnog otpuštanja: Odluka o Norcu u rujnu
Tagovi
* Đuro Brodarac
* Vlado Milanković
* Ratni zločin
Brodarca i Milankovića sumnjiči se da su zapovjedno odgovorni za zločine nad civilima srpske nacionalnosti koji su se na sisačkom području događali tijekom 1991. i 1992. godine
ZAGREB Ratni načelnik policijske uprave sisačko-moslavačke Đuro Brodarac i tadašnji zapovjednik sisačke jedinice specijalne policije Vlado Milanković uhićeni su rano ujutro pod sumnjom za ratni zločin protiv srpskih civila sa sisačkog područja. Unićen je i pripadnik pričuvne postrojbe MUP-a Drago Bošnjak , koji se tereti se za individualno kazneno djelo.
Brodarca i Milankovića sumnjiči se da su zapovjedno odgovorni za zločine nad civilima srpske nacionalnosti koji su se na sisačkom području događali tijekom 1991. i 1992. godine. Prema procjenama nevladinih udruga, broj nestalih i ubijenih srpskih civila sa sisačkog područja tih godina premašio i nekoliko stotina. Dio nestalih zlostavljan je u liječilištu Jodno, barakama ORA-e, barutani i domu na Odri, a neki su bili spaljivani u pećima željezare Sisak ili bacani u Savu. Brodarca i Milankovića navodno se tereti za smrti desetak civilnih osoba, uglavnom uglednijih sisačkih Srba.
Milanković je, kako se neslužbeno doznaje, uhićen u Sisku, a Brodarac u vikendici kraj Zadra . Iako je malo vjerojatno da će nakon 20 godina biti pronađeni ikakvi dokazi kod njih, policija je od suda dobila nalog i da im pretraži domove. Nakon pretrage bit će prebačeni u Osijek, jer istražne radnje protiv njih vodi osječko Županijsko državno odvjetništvo.
Privođenje u utorak
Privođenje bivšeg načelnika sisačke Policijske uprave Đure Brodarca i dvojice suosmnjičenih za kazneno djelo ratnoga zločina protiv civila na sisačkome području 1991. i 1992. na osječki Županijski sud očekuje se u utorak popodne, doznaje se danas od tog suda. Glasnogovornik suda Miroslav Rožac izjavio je za Hinu da je policija zatražila zadržavanje trojice uhićenika za dodatnih 24 sata kako bi u cijelosti dovršila kriminalističku istragu i obavila sve pretrage nužne za podnošenje kaznene prijave (HINA)
Đuro Brodarac danas je predsjednik savjeta Hrvatskog centra za razminiranje. Vlado Milanković je iz policije otišao u privatni sektor, gdje je radio u Atlas osiguranju i zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić, a povezivalo ga se i s Miloradom Ulemekom Legijom, kojeg je navodno ugošćivao i kojem je navodno osigurao hrvatske dokumente.
Optužbe za ratne zločine Brodarac je ranije u medijima odbacivao, tvrdeći da u Sisku nije bilo masovnih ubojstava Srba, niti zataškavanja, te da je sisačka policija dok joj je on bio na čelu registrirala 23 ubojstva srpskih civila za koje je podnijela prijave protiv nepoznatih počinitelja. Poput Brodarca, Milanković je također bio ogorčen na optužbe da je odgovoran za ratne zločine http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Crna- ... e-u-utorakKao tehnologija etničkog čišćenja u pozadini fronta – a svi su zločini počinjeni izvan ratnih sukoba – sisačka zbivanja plastično su prikazana tek kad se u medijima, umjesto svjedočenja žrtve, pojavila pokajnička ispovijest druge strane: izravnih sudionika egzekucija. U kolovozu 1999. u Nacionalu je objavljena priča izvjesnog Zlatka Dizdarevića, bivšeg pripadnika Vukova, koji je 1991. radio na prijavnici sisačkog Jodnog lječilišta, pretvorenog u improvizirani zatvor za “nepoćudne” Srbe.
“Vodio sam evidenciju dolazaka. U dva mjeseca moga rada na prijavnici Jodnog lječilišta dopremljeno je oko 80 ljudi. Dopremljeni su i poznati Siščani, recimo, Neno Tintorić, direktor socijalnog, gospodin Sundeć iz Medicinskog centra, pravnik iz rafinerije Đilić, radnik rafinerije Dušan Džapa. Dovodili su ih na osnovi popisa Brajkovića iz HDZ-a. Likvidacije Srba trajale su od 26. lipnja 1991. do kolovoza iste godine. Najčešći izvršitelj likvidacija bio je Drago Bošnjak, čovjek koji danas ima hotel u Umagu, a mislim da je trenutačno u zatvoru. Kad bi on sa zarobljenikom bio u kotlovnici, gdje je bila mučionica, nikad me ne bi pustili da siđem onamo. Nakon što bi završili, polumrtve ljude starom su policijskom maricom odvozili na likvidaciju, a leš bi bacili u Savu. Kad bih sišao u kotlovnicu, sve bi bilo krvavo. Od onih koji su dovedeni u Jodno lječilište samo su dvojica preživjela, Savo Kosić i Nenad Tintor”, ispričao je Dizdarević Nacionalovim novinarima.
Tako su tek novine opet objavile činjenice o kojima sisačko pravosuđe, tobože, nije imalo pojma: ne samo da je Sisak bio poprište zločina, nego da je postojao punkt grupnih, ako ne i masovnih, likvidacija Srba. Prema kasnijem pisanju Globusa, od studenoga 2001, uz Jodno lječilište istovjetnoj svrsi služile su i barake u nekadašnjem sisačkom naselju Omladinskih radnih akcija.
Sa nekadasnjim forumasem @Osom sam razgovarao cesto on mi je slao PP i pisao kako je bio pripadnik pricuvne postrojbe MUP-a iz Siska i da se posebno isticao u odbrani Siska,ali koliko mi je poznato da su borbe bile mnogo dalje od Siska,... Izgleda da su oni proganjali i ubijali neduzne sisacka Srbe,......![]()
![]()
Po njegovim stavovima ne bi me iznenadilo da je on jedan od ovih,....Sam je govorio da su mu roditelji porijeklom iz Bosne i da je cesto na Jadranu gdje je imao nesto svoje i tamo cesto odlazio i da ne postoje vijecni neprijetelji vec prijetelji iz interesa,.....Evo ovaj jedan i sa zlocincem Legijom trgovao,.....
postrojba specijalne policije p.u. sisačko-moslavačke je imala naziv osa, pa to bi i nepismeni shvatili iz mog nicka, ovaj lik( milanković) kojeg mediji nazivaju ratnim zapovjednikom spec. policije, nikad nije bio pripadnik iste, bio je na početku zapovjednik jedinice za posebne namjene i to cijelih 16 dana.
inače drago mi je zbog uhićenja navedenih, to su likovi koji su "ratovali" isključivo u gradu, bogatili se, i mislili da im nitko ništa ne može, sad uvidješe da to nije tako. iako mislim da bošnjaku nije mjesto sa drugom dvojicom, to je običan papak, koji je u stanju pijan lagati po birtijama, kako je veliki borac i ubojica, na moru nema ništa, ima nekakav caffe u sisku u prizemlju kuće, ali mislim da već duže vrijeme ne radi, ma inače, običan gubitnik.
inače vidim da forum gura po starom, i dalje su tu likovi iz čijih napisa izbija nekultura, neodgoj i mržnja prema cijelim narodima. sreća da ne pišu ništa protiv bošnjačkog naroda i aktualne politike, inače bi bili banirani. nego ljudi uživajte i dalje u "dijalogu", nadam se da je inspirativno raspravljati sa istomišljenicima.