Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
BiH-x

#1926 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by BiH-x »

Ovi Srbijanci vazda nesto spale :-)
BiH-x

#1927 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by BiH-x »

Ima ih normalni, naravno:
Ljudi pa mi smo stvarno faktor nestabilnosti na Balkanu!Pa taman se nekako srede stvari i eto ti navijaca da sve to upropaste.U ime cega?U ime Srpstva ili ih je neko instrumentalizovao i poslao da ovo rade?Nije ni cudo sto vecina stranaca misli da smo varvari, primitivci mi se jednostavno trudimo da to budemo!
(jednoruki krstivoje, 27. jul 2011 19:42)
/b92
Spejs

#1928 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Spejs »

Zagovnalo se, a ja tipovao na Grke i Turke oko Kipra...
tbv

#1929 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

addem wrote:Albanci imaju Amere, Engleze i Nijemce iza sebe. Srbi po ko zna koji put pokazuju isti scenario sa balvanima, barikadama i slicno. Ubijaju albanskog policajca snajperom, drugog ranjavaju, zapaljuju granicni prijelaz, ovdje je sve jasno. I ovo malo sto imaju izgbice. Kosovo je svakako nezavisna drzava oni ce morati da prihvate tu realnost.
Ovi sto porede RS i Kosovo neka malo bolje procitaju historiju.
:thumbup: i Ustav BiH
Bosnolog

#1930 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Thaci: "Srpski scenario za podjelu Kosova nikada se neće sprovesti"
27. 07. 2011. • 23:31 S. B.

"Nažalost, u poslijepodnevnim satima, kriminalna grupa pod vođstvom srpskih paralelnih struktura, motivisana od strane vlasti u Beogradu, napala je prelaz 1 i 31", kazao je Thaci na konferenciji za novinare. On je dodao da neće biti kompromisa, da će se reciprocitet Kosova i Srbije sprovoditi te da iako trenutno postoje poteškoće, neće biti vraćanja nazad.

"Nema povratka i srpski scenario za podjelu Kosova nikada se neće sprovesti", izjavio je on.

Prema njegovim riječima incidentom na prelazu i javno je demaskirana politika Beograda prema Kosovu, koja je politika vandalizma i bez ikakvih vrijednosti.

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao da se nasilje na Jarinju odmah prekine i uspostavi mir.

Image

"Huligani koji izazivaju nasilje nisu oni koji brane ni građane ni državu Srbiju", poručio je Tadić i pozvao Srbe sa Kosova na uzdržanost.

Jedan od lidera Srba na sjeveru Kosova, Krstimir Pantić, potvrdio je da je granični prelaz 1 u Jarinju zapaljen oko 19:15. U izjavi za "RSE", Pantić je izjavio da odgovornost za ovo snosi KFOR.

"Mi smo komandanta KFOR-a upozorili da su tenzije toliko velike da mi ne možemo da kontrolišemo narod, da može da dođe do različitih scenarija. Zamolili smo ga da u okviru svoga ovlaštenja djeluje, da evakuiše pripadnike granične policije i carine sa prelaza, međutim Biler nije želio ili nije smio da to učini tako da se desilo to što se desilo", kazao je Pantić.

Image

EULEX je izrazio zabrinutost zbog trenutne situacije na sjeveru Kosova i poziva sve strane da se uzdrže od incidenata i da ostanu mirne u ovom trenutku, piše u saopštenju ove misije.

U saopštenju se dodaje da je EULEX pojačao svoje policijske patrole na sjeveru, kao i da je u bliskom kontaktu sa KFOR-om.

Grupa ljudi zapalila je u srijedu granični prelaz 1 u Jarinju u sjevernom delu Kosovu, potvrdio je za RSE Brahim Sadriu, portparol kosovske policije.

Situacija na sjeveru Kosova je napeta od kada su kosovske vlasti u ponedeljak uveče uspostavile kontrolu na graničnim prelazima u tom dijelu zemlje, a kako bi se sprovela odluka Vlade Kosova o primjenjivanju recipročnih mjera sa Srbijom, kojom je zabranjen ulaz robe iz Srbije na Kosovo.
Last edited by Bosnolog on 28/07/2011 03:04, edited 1 time in total.
psydelija

#1931 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

Spejs wrote:Zagovnalo se, a ja tipovao na Grke i Turke oko Kipra...
kakva crna grcka... turci do nemacke nemaju konkurencije.
ŠiŠ

#1932 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ŠiŠ »

Kakvi huligani. Srpska specijalna policija obucena u civilke.
hercegovac_pravi

#1933 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

MuaDib wrote:Svako ko podržava ovo nasilje na Kosovu, za mene nije normalan. I stvarno ne znam što su se ovi kiber-ratnici uzjogunili na ovom forumu. Riječ je o ozbiljnoj situaciji, koja bi mogla imati i reperkusije na našu zemlju. Nesvjesno ovim podržavate i raspad Bosne i Hercegovine, u kojoj stanje nije nimalo bolje, samo je pod većom kontrolom.
I moje pitanje, kako bi mi reagovali, da RS donese jednostranu odluku npr. o ekonomskoj samostalnosti i pošalje specijalnu policiju da postavi carinu na granicu prema Federaciji, npr. Vraca. :x :x
haj čovječe prestani se blamirati sa ovim djetinjarijama. odakle izvlačiš ove nesuvisle paralele je van granica razuma i elementarne političke pismenosti..
hercegovac_pravi

#1934 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

izgleda da je napokon počelo formiranje prve srpske države u realnim okvirima...i vrijeme je bilo da i oni napokon dobiju državu :D
hercegovac_pravi

#1935 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

CSKA wrote:
bingov buraz wrote:
CSKA wrote:
Ocigledno moras pokazati misice albancima,jer na Kosmetu je dzungla,opstaje jaci samo,vladavine prava nema.
Da bi pokazao misice moras da ih imas :mrgreen:
:thumbup: ,bas tako djaba albancima i 10x veca brojnost i podrska zapada kada nemaju damu,ni tu saku srba sa sjevera da otjeraju.

Situacija za sada mirna,evo gledam uzivo javljanja,valjda se sve smirilo.Kazu tesku noc ocekuju,ali nevjerujem da ce ista biti jer je zakazana sjednica VB.Mada nikad se ne zna sta noc nosi.
Nemaju "damu" i upravo zbog toga nema srba na Kosovu :-) ....
Goblin

#1936 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Goblin »

CSKA wrote:
bingov buraz wrote:
CSKA wrote:
Ocigledno moras pokazati misice albancima,jer na Kosmetu je dzungla,opstaje jaci samo,vladavine prava nema.
Da bi pokazao misice moras da ih imas :mrgreen:
:thumbup: ,bas tako djaba albancima i 10x veca brojnost i podrska zapada kada nemaju damu,ni tu saku srba sa sjevera da otjeraju.

Situacija za sada mirna,evo gledam uzivo javljanja,valjda se sve smirilo.Kazu tesku noc ocekuju,ali nevjerujem da ce ista biti jer je zakazana sjednica VB.Mada nikad se ne zna sta noc nosi.
Ko ima 'damu' a ko nema vidjeli smo 1999 kada je kompletna srpska vojska,sve skupa sa paravojnim jedinicama i junacima pobjegla pred italijanskom i njemackom pjesadijom,bez ispaljenoga metka. :D :D :D :D
Standardno 'srpsko junastvo' :D :D :D
hercegovac_pravi

#1937 Re: Kosovo na rubu rata, uskoro i sjedinica Vijeća Sigurnosti

ratata wrote:Bicu iskren, volio bi da ovo vojska Srbije pomete jer se radi o klasicnoj vojnoj akciji Kosovara koja zasluzuje najjaci moguci odgovor.

Tadic me razocarao, covjek ne zeli da stiti svoju drzavu, shatro EU i Nato, pa s kojom ces drzavom uci u EU i Nato kad pustas da te Kosovari handre i to bez ikakvog prethodnog povoda, sta sad hoce da uzmu i jug Srbije jel, pa mislim na vrh glave mi ih je, sto je najgore ako ih Srbija pomete opet ce biti kuku majko nek pomazu stranci.

NAPOMENA: Vlada Kosova zabranila je uvoz proizvoda iz Srbije i uvela carinsku taksu od deset posto za proizvode iz BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol:
A ja ću biti iskren i reći da bih volio da vojska privremene tvorevine barem podigne stepen borbene gotovosti...to bi bilo najbrže riješenje Balkanske krize koja promijenjivim intenzitetom traje već 20-tak godina
hercegovac_pravi

#1938 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

I da dodam za sve vas koji pravite paralelu između genocidne tvorevine i Kosova...

Pročitajte presudu međunarodnog suda pravde u sporu srbije i Republike Kosova. Tamo vam jasno stoji (čak šta više eksplicitno se pominje genociditet) zašto ove dvije situacije nisu ni nalik jedna na drugu. Jedino zajedničko za ove dvije situacije je srbija koja je pokušala zločinom promijeniti svoje vanjske granice.....
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1939 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Da je tamo preCednik,pa da pošalje trupe pod komandom Pantelije Ćurguza.....i problem riješen! :D
mO k3

#1940 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:Da je tamo preCednik,pa da pošalje trupe pod komandom Pantelije Ćurguza.....i problem riješen! :D
sto bre da salje predsednik suncanog entiteta imaju oni svoje trupe ,poput obraza,1389 mozda im u pomoc pritekne i ercegovacka hera ko zna....
madner

#1941 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by madner »

Bome ide se ostro i u kost. :D
CSKA

#1942 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Situacija za sada mirna,evo gledam uzivo javljanja,valjda se sve smirilo.Kazu tesku noc ocekuju,ali nevjerujem da ce ista biti jer je zakazana sjednica VB.Mada nikad se ne zna sta noc nosi.[/quote]
Nemaju "damu" i upravo zbog toga nema srba na Kosovu :-) ....[/quote]

Ne izvrci moje rijeci,ja sam rekao da nemaju damu da rijese ovu situaciju na sjeveru Kosmeta.Ako si krenuo,onda idi do kraja.Zauzimaj administrativne punktove,jesu li to specijalci ili ne.Priznao ti ili ne ovi nisu imali damu.Ili bi prije rekao da su pametni.Ne gine im se da bi Taci dobio neke politicke poene,kada ce se i onako to sve rijesiti pregovorima.
StupskaBitanga

#1943 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by StupskaBitanga »

Svaka cast Kosovarima
Ako mi nismo mogli nek bar oni uspostave kontrolu nad svojom teritorijom
madner

#1944 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by madner »

E cemu ti pricas, ciji su to granicari na granicama BiH :roll:
StupskaBitanga

#1945 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by StupskaBitanga »

madner wrote:E cemu ti pricas, ciji su to granicari na granicama BiH :roll:
mislio sam kada je legitimna Armija ARBiH nije mogla uspostaviti kontrolu na teritoriji Republike
Helikopter

#1946 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Region |Objavljeno 28.07.2011. u 08:39

http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110728009

Region

Tači: Tražimo kontrolu nad svojom teritorijom

Vlada Kosova, uključujući i ministre iz srpske zajednice, održala je u srijedu sjednicu koja je počela minutom šutnje u znak sjećanja na poginulog kosovskog specijalca Envera Zimberija, čijoj je porodici vlada dodijelila pomoć u vrijednosti od 25.000 eura i obećala da će dobiti i penziju.

Image
Hašim Tači

Premijer Hašim Tači je na sjednici vlade rekao da su vlasti odlučne da ne dopuste ovakve situacije i da neće dopustiti da Kosovo bude crna rupa u Europi.

"Kosovo traži podršku međunarodne zajednice za ponovnu uspostavu vladavine zakona jer ne kontrolira dio svojeg teritorija u kojem se krijumčari", rekao je Tači, dodajući da su vladine odluke legalne i legitimne i u skladu sa Ustavom i dokumentom Marttija Ahtisaarija.

"Ponavljam da se Kosovo neće vratiti unatrag, neće biti povratka na status quo. Republika Kosovo zahtijeva od međunarodne zajednice da stane iza obaveza koje ima prema Kosovu, kako bi se u regiji uspostavio red i zakon i da se u dijelu Kosova koji kontroliraju krijumčari uspostavi vladavina prava", rekao je kosovski premijer.

Pripadnici specijalne kosovske policije povukli su se u srijedu nakon što su izvršili zadaću na prijelazima Jarinje i Brnjak te, po riječima glasnogovornika kosovske policije Brahima Sadriua, "uspostavile red i stvorile uvjete za razmještaj i rad carinika i granične policije" na tim prijelazima. U akciji započetoj u noći s ponedjeljka na utorak, kosovski policajac Zimberija poginuo je u sukobu s lokalnim Srbima.

Kosovska vlada izvršila je akciju kako bi provela zabranu uvoza srpskih proizvoda koja je donesena kao odgovor na srpsku blokadu kosovskog izvoza.
crusader

#1947 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by crusader »

Image
"Ovoliki bubreg sam sinoc izvadio"
Drug Član

#1948 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Drug Član »

Moj Tači, loš pokušaj prebacivanja loptice zvani albanski organizovani kriminal u komšijsko dvorište. Evropa vrlo dobro zna, a posebno Italija (85 % svih zapljena heroina potiče od albanaca) i Švajcarska (60 % svih uhapšenih za trgovinu heroinom su Albanci). U Velikoj Britaniji albanski kriminalci nisu toliko brojni kao na ostatku kontinenta, ali su po nemilosrdnosti i nivou nasilja gori i od zloglasnih Nigerijaca, kaže mi kolega iz Interpola. "Leave us alone or we will break your legs!" kaže video zapis kad lokalni kriminalci u jednoj kafani pokušavaju maknuti albaske sa "svog" teritorija. "Leave us alone or we will kill your entire families", glasio je albanski odgovor uz demonstrativno stavljanje na sto fotografija svih članova porodice iz lokalne bande. Mislim da demokratski svijet ne treba otvoreno da se stavlja na stranu bilo koje etničke grupe tokom etničkih sukoba, inače je to oprobani recept za katastrofu. A ovo sa Kosovom je odavno prevršilo svaku mjeru.
poznanik

#1949 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by poznanik »

Drug Član wrote:...U Velikoj Britaniji albanski kriminalci nisu toliko brojni kao na ostatku kontinenta, ali su po nemilosrdnosti i nivou nasilja gori i od zloglasnih Nigerijaca, kaže mi kolega iz Interpola...
A ti si po profesiji policajac ili iz slične policijske (obavještajne) djelatnosti?
hercegovac_pravi

#1950 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Drug Član wrote:Moj Tači, loš pokušaj prebacivanja loptice zvani albanski organizovani kriminal u komšijsko dvorište. Evropa vrlo dobro zna, a posebno Italija (85 % svih zapljena heroina potiče od albanaca) i Švajcarska (60 % svih uhapšenih za trgovinu heroinom su Albanci). U Velikoj Britaniji albanski kriminalci nisu toliko brojni kao na ostatku kontinenta, ali su po nemilosrdnosti i nivou nasilja gori i od zloglasnih Nigerijaca, kaže mi kolega iz Interpola. "Leave us alone or we will break your legs!" kaže video zapis kad lokalni kriminalci u jednoj kafani pokušavaju maknuti albaske sa "svog" teritorija. "Leave us alone or we will kill your entire families", glasio je albanski odgovor uz demonstrativno stavljanje na sto fotografija svih članova porodice iz lokalne bande. Mislim da demokratski svijet ne treba otvoreno da se stavlja na stranu bilo koje etničke grupe tokom etničkih sukoba, inače je to oprobani recept za katastrofu. A ovo sa Kosovom je odavno prevršilo svaku mjeru.
Dok stalno hapse srbe koji rade za i vode razne narko kartele, ti pričaš o nekavom organizovanom albanskom kriminalu.... jahhhh ..i onda se prebacuje loptica... :lol:
A za boldano... :run: i ne prosipaj se...kolega iz Interpola :lol: :lol: :lol:
Post Reply