uistinu nisam (mozda zato sto sam zivio u Hannoveru u jedno vrijeme) ali je poredjenjeRidjobrki wrote:Očito nisi skonto zezanciju i paradigmu Hannovera kao nekog solidnog kluba u Bundesligi za naše igrače. To bi mogao biti i Eintracht, Mainz, Köln.... Znači, nešto prosječno a opet dobro kao prvi kllub u Bundesligi i odskočna daska za dalje.vee-jay wrote:sto Hannover?Ridjobrki wrote:
Slutim malu bh. koloniju u Hannoveru...![]()
![]()
![]()
tamo ni ne znaju sta je BiH?
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vee-jay
#1926 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
- zecko_kupuz
#1927 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
A stvarno, zašto je Raščić pozvan u reprezentaciju??? Čovjek ima skoro 28 godina, jedva da i igra nešto. Možda je pozvan zbog reprezentativnog iskustva. Ipak je odigrao jedan meč, protiv Japana
.
- and
#1928 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
126 dana nakon povrede vedo se vratio na teren i trenirao sa timom,

- rado_vidjen
#1929 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Rascicu je babo civija u FS BiH, tako da je vjerovatno pozivnica isla tim putem
a inace, Rale je jedna obicna panjina, to znaju svi pratioci bh premiershipa.
Jovanovic, Regoje, Kajkut ... mozda sam mog'o i ja
samo da sam uletio Munibu pinku! 
a inace, Rale je jedna obicna panjina, to znaju svi pratioci bh premiershipa.
Jovanovic, Regoje, Kajkut ... mozda sam mog'o i ja
- jeza u ledja
#1930 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
To je izgleda da se ispuni kvota Srba u repki.rado_vidjen wrote: Jovanovic, Regoje, Kajkut ... mozda sam mog'o i jasamo da sam uletio Munibu pinku!
-
klixober
#1931 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Stilic osvojio kup Poljske 
-
klixober
#1932 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Goal.com u tim sezone Bundeslige uvrstio 3 Bosanca/Hercegovca
Da se bisevic nije povrijedio i on bi bio,ali svakako je dodatno spomenut u tekstu
http://www.goal.com/en-us/news/87/germa ... the-season
-----------------------Enke---------------------------
----Hoewedes - Simunic - Lahm-----------------
Salihovic - Renato Augusto - Misimovic - Ribery
-----------Dzeko - Grafite - Gomez ------------
Sejad Salihovic (Hoffenheim)
Hoffenheim were an unknown quantity at the start of the season following their promotion, but after taking the league by storm and leading at the half-way stage, everyone now knows about them and their star players. Bosnian Sejad Salihovic has been immense for them this season in his creative role in midfield. He has provided nine assists, scored eight goals and he possesses the ability to send a free-kick seemingly where he likes.
Zvjezdan Misimovic (Wolfsburg)
The goals of Grafite and Edin Dzeko may have grabbed all the headlines this season, but without Misimovic pulling the strings, it is anyone’s guess as to how the season would have proceeded for Felix Magath’s side. The Bosnian has provided 19 assists as well as scoring six goals himself. An klix campaign from the ex-Bayern midfielder.
Edin Dzeko (Wolfsburg)
Dzeko becomes the third Bosnian to make it into this year's ‘Bundesliga Team of the Season’. Relatively unknown last season when he scored eight times, he is now on the radar of many top European clubs following his excellent goalscoring exploits this season. He has scored 25 times this time around in 31 matches and with one game to go is in a tussle with team-mate Grafite to finish as the league’s top scorer.
Injury to Vedad Ibisevic robbed Hoffenheim of their prolific striker for the second-half of the season, but his 18 goals in 17 matches was a fantastic achievement.
Da se bisevic nije povrijedio i on bi bio,ali svakako je dodatno spomenut u tekstu
http://www.goal.com/en-us/news/87/germa ... the-season
-----------------------Enke---------------------------
----Hoewedes - Simunic - Lahm-----------------
Salihovic - Renato Augusto - Misimovic - Ribery
-----------Dzeko - Grafite - Gomez ------------
Sejad Salihovic (Hoffenheim)
Hoffenheim were an unknown quantity at the start of the season following their promotion, but after taking the league by storm and leading at the half-way stage, everyone now knows about them and their star players. Bosnian Sejad Salihovic has been immense for them this season in his creative role in midfield. He has provided nine assists, scored eight goals and he possesses the ability to send a free-kick seemingly where he likes.
Zvjezdan Misimovic (Wolfsburg)
The goals of Grafite and Edin Dzeko may have grabbed all the headlines this season, but without Misimovic pulling the strings, it is anyone’s guess as to how the season would have proceeded for Felix Magath’s side. The Bosnian has provided 19 assists as well as scoring six goals himself. An klix campaign from the ex-Bayern midfielder.
Edin Dzeko (Wolfsburg)
Dzeko becomes the third Bosnian to make it into this year's ‘Bundesliga Team of the Season’. Relatively unknown last season when he scored eight times, he is now on the radar of many top European clubs following his excellent goalscoring exploits this season. He has scored 25 times this time around in 31 matches and with one game to go is in a tussle with team-mate Grafite to finish as the league’s top scorer.
Injury to Vedad Ibisevic robbed Hoffenheim of their prolific striker for the second-half of the season, but his 18 goals in 17 matches was a fantastic achievement.
-
sajosarajlija
#1933 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jahić bira između Grčke, Turske, Francuske...
Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon dvomeča sa Belgijom u kojem su Ćirini Zmajevi osvojili puni plijen, odnosno šest bodova, jednostavno je nemoguće zamisliti bez Sanela Jahića. Fudbaler koji se morao posebno dokazivati selektoru Blaževiću, sjajnim partijama u državnom dresu pokazao je kako Ćiro itekako može računati na njega u nastavku kvalifikacija za SP 2010. godine u Južnoafričkoj republici.
Dobre partije u dresu ARIS-a i najbolje državne fudbalske selekcije nisu ostale neprimjećene, te se Sanel Jahić pred transferni rok nalazi u pravim slatkim mukama. Ponude za ovog univerzalnog igrača sa francuskim državljanstvom u ARIS stižu svakodnevno, a pred Jahićem je vrlo važan izbor o nastavku karijere.
" Sa ponudama sam prezadovoljan. Za sada je najkonkretniji Olyimpiakos i velika bi bila čast obući njihov dres. Svakako, u ARIS-u se osjećam odlično, ali šanse za ostankom su realno male." kaže Sanel Jahić za --- NO LINKS --- portal.
Pored Grčkog velikana Olyimpiakosa, Sanel Jahić ima ponude Galatasaraya, a u posljednje vrijeme u francuskim i grčkim medijima se spominje njegov eventualni prelazak u Francusku. Navodno, pariški PSG u dovođenju Jahića vidi rješenje za više kadrovskih problema kada je stanje na terenu u pitanju. Jahić, koji može igrati sve pozicije na terenu, osim golmanske naravno, kao francuski državljanin ne predstavlja stranog igrača ligama zemalja Europske unije, te je kao takav izuzetno zanimljiv mnogobrojnim europskim klubovima.
"Ko ne bi poželio igrati u PSG-u. Navodno spremni su platiti dva miliona eura za mene, ali naglašavam da konkretnih ponuda još nije bilo, ali sjajno bi uistinu bilo nastaviti karijeru u glavnom gradu Francuske, inače moje rodne zemlje". naglašava Sanel Jahić u razgovoru za naš portal.
Inače, Jahić se našao i na spisku selektora za utakmice protiv Uzbekistana i Omana.
"Jedva čekam okupljanje reprezentacije. Imamo odličnu atmosferu i svaka utakmica se mora iskoristiti za uigravanje i poboljšanje igre. Odlično je da imamo tri provjere u junskom roku, jer će nas to sasvim sigurno učiniti još jačima i efikasnijima na terenu." ističe Jahić.
(Reprezentacija net)
Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon dvomeča sa Belgijom u kojem su Ćirini Zmajevi osvojili puni plijen, odnosno šest bodova, jednostavno je nemoguće zamisliti bez Sanela Jahića. Fudbaler koji se morao posebno dokazivati selektoru Blaževiću, sjajnim partijama u državnom dresu pokazao je kako Ćiro itekako može računati na njega u nastavku kvalifikacija za SP 2010. godine u Južnoafričkoj republici.
Dobre partije u dresu ARIS-a i najbolje državne fudbalske selekcije nisu ostale neprimjećene, te se Sanel Jahić pred transferni rok nalazi u pravim slatkim mukama. Ponude za ovog univerzalnog igrača sa francuskim državljanstvom u ARIS stižu svakodnevno, a pred Jahićem je vrlo važan izbor o nastavku karijere.
" Sa ponudama sam prezadovoljan. Za sada je najkonkretniji Olyimpiakos i velika bi bila čast obući njihov dres. Svakako, u ARIS-u se osjećam odlično, ali šanse za ostankom su realno male." kaže Sanel Jahić za --- NO LINKS --- portal.
Pored Grčkog velikana Olyimpiakosa, Sanel Jahić ima ponude Galatasaraya, a u posljednje vrijeme u francuskim i grčkim medijima se spominje njegov eventualni prelazak u Francusku. Navodno, pariški PSG u dovođenju Jahića vidi rješenje za više kadrovskih problema kada je stanje na terenu u pitanju. Jahić, koji može igrati sve pozicije na terenu, osim golmanske naravno, kao francuski državljanin ne predstavlja stranog igrača ligama zemalja Europske unije, te je kao takav izuzetno zanimljiv mnogobrojnim europskim klubovima.
"Ko ne bi poželio igrati u PSG-u. Navodno spremni su platiti dva miliona eura za mene, ali naglašavam da konkretnih ponuda još nije bilo, ali sjajno bi uistinu bilo nastaviti karijeru u glavnom gradu Francuske, inače moje rodne zemlje". naglašava Sanel Jahić u razgovoru za naš portal.
Inače, Jahić se našao i na spisku selektora za utakmice protiv Uzbekistana i Omana.
"Jedva čekam okupljanje reprezentacije. Imamo odličnu atmosferu i svaka utakmica se mora iskoristiti za uigravanje i poboljšanje igre. Odlično je da imamo tri provjere u junskom roku, jer će nas to sasvim sigurno učiniti još jačima i efikasnijima na terenu." ističe Jahić.
(Reprezentacija net)
- zalizani
#1934 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Želio sam braniti za BiH, ali nikad me niko nije zvao
Gordan Irović, Ivan Ćurković, Enver Marić, Refik Muftić, Rizah Mešković, Fahrudin Omerović, Slobodan Janjuš, Milorad Đurković.., samo su neki od proslavljenih bh. golmana. Iako su neki od spomenutih u svoje vrijeme slovili kao ponajbolji "portiri" u Evropi, niti jedan nije imao šansu i sreću da brani u Engleskoj. Tu privilegiju danas ima Asmir Begović, "jedinica" Portsmuta. Begović je rastao u Trebinju, gdje je živio sa bratom i roditeljima. Djetinjstvo je naglo prekinuto, ratne strahote su njegov život usmjerile daleko od rodne kuće. Danas je jedan od najmlađih golmana u najačoj ligi na svijetu.
Begović je u intervjuu za naš list pričao o svojim početcima, o rodbini u BiH, životu u Kanadi, o ignorisanju ljudi iz NS BiH...
Možete li se predstaviti bh. ljubiteljima fudbala?
- Rođen sam 20. juna 1987. godine u Trebinju. Imao sam nepunih pet godina kada sam sa roditeljima napustio rodnu kuću. Bili smo neko vrijeme u Stocu, potom produžili kod rodbine u Njemačku. Živjeli smo sedam godina u Hajbrunu, potom otišli za Edmonton u Kanadu. Moji roditelji, majka Ajnija i otac Amir, te dva brata, mlađi Deni i stariji Anel, žive sa roditeljima u Njemačkoj, a ja sam ovdje u Portsmutu - priča za "San" Asmir Begović.
Za prvi tim u zvaničnim utakmicama debitirali ste pobjedom protiv Sanderlenda. Kakav je to osjećaj?
- Teško mi je to opisati, iako otkako znam za sebe sanjam da branim na velikim stadionima i velike utakmice. Eto, meni se to ostvarilo. Dva, tri sata prije utakmice, trener mi je rekao da ću početi utakmicu. Doduše, predosjetio sam dan prije utakmice da bih mogao na gol, jer je prvi golman Dejvdi Džejms bio povrijeđen.
Da li je bilo primjedbi i čestitki nakon debija?
- Svi u klubu su zadovoljni, a ja najsretniji... Dobio sam bezbroj čestitki, sms poruka, pisama iz svih krajeva svijeta. Najviše iz BiH, ali i Kanade, Njemačke... Posebno su me obradovale čestitke moje rodbine i prijatelja iz Trebinja, Stoca, Sarajeva...
Sudeći po odbranama na utakmici, kao da ste jedva čekali debi?
- Tačno je da sam silno čekao šansu. Nije bilo one treme, da se tresem od straha. To je jedan fini osjećaj kad znaš da nastupaš u engleskoj ligi, ali i odgovornost jer sam zamijenio Džejmsa.
Kažete, da ste dobili čestitke sa svih strana... Da li i iz NS BiH?
- Nije, iznenadilo bi me da me neko nazvao...
Vi imate bh., ali i kanadski pasoš?
- Tako je, ja sam srcem i dušom Bosanac i Hercegovac, ali imam kanadski pasoš, jer sam prošao sve mlađe selekcije Kanade. U Kanadi računaju na mene na duži rok, žele me u najboljoj reprezentaciji.
A, vi?
- Ja sam silno želio braniti za reprezentaciju svoje zemlje. Za svoju BiH, ali me nikad niko iz NS BiH nije zvao. Ne znam zašto.
Ništa novo kada je NSBiH u pitanju. Oni misle samo na fotelje, putuju i lumpuju po svijetu, a bh. talenti igraju za druge selekcije...
- Meni je žao, jer ja još uvijek želim igrati za BiH.
Ovdje, u BiH se priča da je to nemoguće, zbog pravilnika FIFA-e, a ni Kanada vas ne bi tek tako pustila?
- Mislim da je još uvijek moguće. Može se srediti preko FIFA-e. Naravno, trebao je neko zvati iz Saveza da popričamo o svemu. Nije do mene, mogli su i ranije to napraviti... Volio bih da me nazvao selektor Miroslav Blažević, kad već nisu zvali raniji selektori...
Poznajete Ćiru Blaževića?
- Lično ga nisam upoznao, ali znam ko je i kakav je stručnjak. Ipak, on ima veliko iskustvo, ostvario je veliki uspjeh sa "malom" Hrvatskom na SP u Francuskoj. I moj prijatelj i saigrač Niko Kranjčar mi priča sve najbolje o Ćiri. Volio bih popričati sa njim, pogotovo ako nema tehničkih smetnji da branim za BiH.
Znate li nekog od bh. reprezentativaca?
- Znam sve ovako iz medija, prateći lige gdje igraju. Drago mi je što BiH ima igrače, kakvi su; Misimović, Džeko, Ibiševića, Salihović, Pjanić...
Koju ste utakmicu bh. reprezentacije gledali?
- Mislim da je bilo protiv Belgije, ali prije tri godine. Tada smo pobijedili. Znam da je bio mali stadion i paklena atmosfera. Bila je to neka druga reprezentacija. I tada i sad sam oduševljen našim navijačima. Velika je stvar za reprezentaciju kada ima navijače, kao što su naši.
Planirate li skoriji dolazak u BiH?
- Nažalost, ne vjerujem da ću moći ovog ljeta. Pauza nije duga, a želim posjetiti svoje u Njemačkoj, Kanadi i drugim zemljama. Moguće da "skoknem" na koji dan u Trebinje. Bio sam prošle godine na odmoru kod svojih, tada sam posjetio rodbinu u Sarajevu. Vratio sam se sretan i punih pluća, jer me Sarajevo oduševilo. Bio sam na stadionu Koševu, slikao se, šetao Baščaršijom, jeo ćevape... Ne znam tačno dio grada, gdje su moji, ali znam da je blizu aerodroma. Meni je svaki trenutak u Sarajevu bilo uživanje, tako da se radujem novom dolasku - izjavio je za "San" Asmir Begović, golmanska zvijezda u Engleskoj.
Nažalost, nebrigom Saveza i ljudi koji godinama vladaju bh. nogometom i pune vlastite džepove, godinama tjeraju naše nogometne dragulje u druge selekcije. Nakon što smo izgubili Zlatana Ibrahimovića, Harisa Medunjanina, Mustafu Kučukovića, Eldina Jakupovića, Begović postaje samo "statistika".
Dejvid je legenda
Kako sarađuješ sa Džejmsom?
- Meni se ukazala velika čast što branim u klubu u kojem je i Dejvid, veliko golmansko ime. Sretan sam što mogu od njega učiti, upijam svaki njegov potez. On mi savjetima dosta pomaže. Inače, od golmana, najviše sam se divio Oliveru Kanu, jer sam ga gledao često dok sam živio u Njemačkoj. Od sadašnjih, osim Džejmsa izuzetno cijenim Čeha - otkriva Begović.
Brat Anel napadač
Asmirov otac Amir, osamdesetih je godina branio u drugoligaškom Leotaru. U to je vrijeme bio jedan od najboljih golmana u tom rangu. Asmir je povukao golmanske gene od oca.
- On me odveo na teren, on mi je otac, učitelj, trener, savjetnik, prijatelj... I moja dva mlađa brata su krenuli mojim stopama. Deni želi biti golman, a stariji (18) Anel je napadač. Treniraju u Njemačkoj i raduju se svakom mom uspjehu. Nadam se da će barem oni, ako ne mogu ja, braniti za BiH - priželjkuje Asmir.
-
klixober
#1935 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma nosi ih djavo,sve redom u savezu...ima 2,3 godine da pisemo o Begovicu na forumu,a i u medijima je pisalo o njemu.Veliku odgovornost sto vjerovatno nikada nece braniti za BiH vidim i u proslim selektorima,bez obzira na sve...krivi su i Muzurovic i Kodro sto Begovica nisu na vrijeme kaparisali.Bio je i tada rezervni golman Portsmouth-a,dovoljno je bilo da ga jednom zovnu u prijateljskoj utakmici i isprobaju.
- charvel.
#1936 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma u pravu si! Sve mraka ziva u savezu, boli njih neka stvar ko ce igrat u reprezentaciji, a ko nece - osim u slucaju ako koja plava koverta provuce se ispod stolakomeba wrote:Ma nosi ih djavo,sve redom u savezu...ima 2,3 godine da pisemo o Begovicu na forumu,a i u medijima je pisalo o njemu.Veliku odgovornost sto vjerovatno nikada nece braniti za BiH vidim i u proslim selektorima,bez obzira na sve...krivi su i Muzurovic i Kodro sto Begovica nisu na vrijeme kaparisali.Bio je i tada rezervni golman Portsmouth-a,dovoljno je bilo da ga jednom zovnu u prijateljskoj utakmici i isprobaju.
A najgore od svega sto i momak sam govori ''ja bi igro da me pozovu''...ccc...
- jeza u ledja
#1937 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Svi oni kazu 'ja bi igrao da me pozovu' nasim novinama.
A nece valjda reci 'necu ja da igram za Bosnu, ja cu za Kanadu'.
ha ja
A nece valjda reci 'necu ja da igram za Bosnu, ja cu za Kanadu'.
ha ja
- charvel.
#1938 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nije Subotic, al eto...
Pjanic je govorio ''ja bi igro'', i zaigro je - uprkos svemu!
I ovaj govori ''ja bi igro'', pa zasto mu i ne povjerovat? Sto bi to on prije htio za Kanadu, a ne za nas?
Ja mislim da je tip uradio sto je mogo da se nametne selektor(ima)u, lopta je sad na njihovom terenu. Mozda je sad i kasno, al jbg...
I ovaj govori ''ja bi igro'', pa zasto mu i ne povjerovat? Sto bi to on prije htio za Kanadu, a ne za nas?
Ja mislim da je tip uradio sto je mogo da se nametne selektor(ima)u, lopta je sad na njihovom terenu. Mozda je sad i kasno, al jbg...
- jeza u ledja
#1939 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ne kazem da mu ne vjerujem, samo obicno ne vjerujem novinarima, nacinu na koji postavljaju pitanje, navode ljude na odgovore, onda iz nicega izvuku naslov teksta, mada ton intervjua ni po cemu nema veze s naslovom, itd...charvel. wrote:Nije Subotic, al eto...
Samo kazem. Naravno svi igraci u dijaspori su nostalgicari i zele iskazati svoj patriotizam i tesko je reci nesto drugo za nase novine osim da bi igrao za nasu repku.
Naravno, od likova tipa Subotic koji vole tudje zemlje vise nego svoju i ne ocekujem tako nesto.
- bijelo_dugme
#1940 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pjanic je osim toga odbio Francusku i Luksemburga. Begovic je prije 21. godine bio na klupi kanadske A-repke.charvel. wrote:Nije Subotic, al eto...
Ali da je savez za ovo kriv, tu se slazem. Oni su njega trebali moliti a ne on njih.
- charvel.
#1941 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
A Begovic, ako sam u pravu, jos nije upiso ni jedan nastup u A selekciji Kanade. Znam da je bio pozvan u A tim, al je sjedio na klupi. Stoga, on je teoretski itekako u opciji da zaigra za nas, al samo ako za to postoji obostrana volja, to jest: Begovic - Savez.
A sto se tice momka ja mislim da je ovdje on poprilicno jasan:
Bilo kako bilo, stvarno je zalosno za sve nas koji volimo svoju BiH reprezenzaciju, sto odluke o buducnosti naseg fudbala donose oni koji i donose, a ne oni koji bi trebali to da rade....
A sto se tice momka ja mislim da je ovdje on poprilicno jasan:
...Jedino ako ovo nije neka novinarska manipulacija, il neko izvrtanje rijeci... sve je moguce....A, vi šta želite?
- Ja sam silno želio braniti za reprezentaciju svoje zemlje. Za svoju BiH, ali me nikad niko iz NS BiH nije zvao. Ne znam zašto.
Ništa novo kada je NSBiH u pitanju. Oni misle samo na fotelje, putuju i lumpuju po svijetu, a bh. talenti igraju za druge selekcije...
- Meni je žao, jer ja još uvijek želim igrati za BiH.
Ovdje, u BiH se priča da je to nemoguće, zbog pravilnika FIFA-e, a ni Kanada vas ne bi tek tako pustila?
- Mislim da je još uvijek moguće. Može se srediti preko FIFA-e. Naravno, trebao je neko zvati iz Saveza da popričamo o svemu. Nije do mene, mogli su i ranije to napraviti... Volio bih da me nazvao selektor Miroslav Blažević, kad već nisu zvali raniji selektori...
Bilo kako bilo, stvarno je zalosno za sve nas koji volimo svoju BiH reprezenzaciju, sto odluke o buducnosti naseg fudbala donose oni koji i donose, a ne oni koji bi trebali to da rade....
- bijelo_dugme
#1942 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Kanoute je igro za mladu reprezentaciju Francuske. U prvo nikad nije bio ni pozvan i onda je se on u 27. godini odlucio da zaigra za Mali. Neznam jel to nekakav izuzetak ili je FIFA promjenila zakon ali mozda i nije sve gotovo
A to sto je sjedio na klupi nema veze ja mislim, znam da je bilo price o Bojanu, hocel ga del Bosqe ubaciti na teren protiv Bosne da ga "osigura" ili ne.
A to sto je sjedio na klupi nema veze ja mislim, znam da je bilo price o Bojanu, hocel ga del Bosqe ubaciti na teren protiv Bosne da ga "osigura" ili ne.
- zalizani
#1943 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa on kaze da jos postoje neke sanse,treba napraviti "bum" kao sa Pjanićem,ili jednostavno traziti odgovor o njegovom statusu od celnih ljudi saveza.Mozda bi mogao "pogurati" citavu stvar npr. Željko Komšić 
-
klixober
#1944 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Evo kako pametno hrvatski savez to radi...vrbuju igraca,Francuza,kojem je jedan dedo Hrvat..momak ne zna beknuti nas jezik,cak ni roditelji ne znaju,ali svejedno ce igrati za Hrvatsku..
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/cl ... ,164170.jl
Na drugoj strani,momci koji su rodeni u BiH,zivjeli do rata u BiH,roditelji im iz BiH,govore nas jezik...ne igraju za BiH,samo zbog nesposobnog saveza.
Koliko ce jos Begovica biti da se ljudi u savezu opamete..
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/cl ... ,164170.jl
Na drugoj strani,momci koji su rodeni u BiH,zivjeli do rata u BiH,roditelji im iz BiH,govore nas jezik...ne igraju za BiH,samo zbog nesposobnog saveza.
Koliko ce jos Begovica biti da se ljudi u savezu opamete..
-
anlayan12
#1945 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
nek smo mi sebi osigurali Hadžirešića i Bičakčića

- jeza u ledja
#1946 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Begovic ne moze igrati za BiH.
Ili ja ne znam citati, ili ne znam prevesti, ili ne kontam, ili sta vec....ali FIFA Statut kaze sljedece:
Article 15 - Principle
2. With the exeption of the contitions specified in article 18 below, any Player who has already participated in a match (either in full or in part) in an official competition of any category or any type of football for one Association may not play an international match for a representative team of another Association.
.......................................
Article 18 - Change of Associtation
1. If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams due to nationality, he may, up to his 21st birthday, and only once, request to change the Association for which he is eligible to play international matches to the Association of another country of which he holds nationality, subject to following conditions:....
-------------------------------
Vise imate OVDJE (str. 62-64).
Dakle, posto je Begovic igrao za mladu repku Kanade on je imao fore do svog 21-og rodjendana da promjeni fudbalsko drzavljanstvo.
No pazite ovo, dio 2. clanka 18 kaze sljedece:
2. If a Player who has been fielded by his Association in an international match in accordance with art. 15 par. 2 permanently loses the nationality of that country without his consent or against hiw will due to a decision by a government authority, he may request permission to play for another Association whose nationality he already has or has acquired.
Ovo znaci da ako Begovic trajno izgubi kanadsko drzavljanstvo (protiv svoje volje, ma sta god to znacilo?!) onda moze igrati za drugu repku.
---------------------------------
Ono sto meni upada u oci iz svega ovoga je da ako sam dobro shvatio Begovic nije morao biti pozivan u repku BiH da bi promjenio fudbalsko drzavljanstvo. Sve sto je trebao uraditi je poslati zahtjev za promjenu istog prije svog 21-og rodjendana.
Eh, ako se nekome da procitati ove 4 stranice FIFA statuta ko shvata ovo drukcije molim nek nam razjasni bolje.
Po mom shvatanju Begovic je zauvijek izgubljen.
Ili ja ne znam citati, ili ne znam prevesti, ili ne kontam, ili sta vec....ali FIFA Statut kaze sljedece:
Article 15 - Principle
2. With the exeption of the contitions specified in article 18 below, any Player who has already participated in a match (either in full or in part) in an official competition of any category or any type of football for one Association may not play an international match for a representative team of another Association.
.......................................
Article 18 - Change of Associtation
1. If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams due to nationality, he may, up to his 21st birthday, and only once, request to change the Association for which he is eligible to play international matches to the Association of another country of which he holds nationality, subject to following conditions:....
-------------------------------
Vise imate OVDJE (str. 62-64).
Dakle, posto je Begovic igrao za mladu repku Kanade on je imao fore do svog 21-og rodjendana da promjeni fudbalsko drzavljanstvo.
No pazite ovo, dio 2. clanka 18 kaze sljedece:
2. If a Player who has been fielded by his Association in an international match in accordance with art. 15 par. 2 permanently loses the nationality of that country without his consent or against hiw will due to a decision by a government authority, he may request permission to play for another Association whose nationality he already has or has acquired.
Ovo znaci da ako Begovic trajno izgubi kanadsko drzavljanstvo (protiv svoje volje, ma sta god to znacilo?!) onda moze igrati za drugu repku.
---------------------------------
Ono sto meni upada u oci iz svega ovoga je da ako sam dobro shvatio Begovic nije morao biti pozivan u repku BiH da bi promjenio fudbalsko drzavljanstvo. Sve sto je trebao uraditi je poslati zahtjev za promjenu istog prije svog 21-og rodjendana.
Eh, ako se nekome da procitati ove 4 stranice FIFA statuta ko shvata ovo drukcije molim nek nam razjasni bolje.
Po mom shvatanju Begovic je zauvijek izgubljen.
- Luke Perry
#1947 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
sa kanadom na sp 
-
adnan_hz
#1948 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ma ne moze sam otici i traziti promjenu sportskog drzavljanstva.. treba se preko saveza ganjati.. pjanic nije isao sam nego savez je poslao dokumente fifi i trazio promjenu..
- jeza u ledja
#1949 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
To je zato sto nije imao dvojno drzavljanstvo vec samo drzavljansto Luksemburga. Znaci morao je prvo dobiti bh pasos (preko Komsica), tek onda traziti promjenu 'fudbalskog drzavljanstva'. Nisam siguran da je NSBiH tu uradio ista.adnan_hz wrote:ma ne moze sam otici i traziti promjenu sportskog drzavljanstva.. treba se preko saveza ganjati.. pjanic nije isao sam nego savez je poslao dokumente fifi i trazio promjenu..
Tako sam ja barem shvatio.
-
adnan_hz
#1950 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
da kad je rijec o drzavljanstvu al ovdje je rijec o sportskom.... sportsko rzavljanstvo treba preko saveza ganjati... ne mozes ti sam otici i kako ti se cefne mjenjati... treba ti dozvola od saveza... ne mogu ja sad otici u fifu i reci ja ocu da sam brazilski fudbaler...jeza u ledja wrote:To je zato sto nije imao dvojno drzavljanstvo vec samo drzavljansto Luksemburga. Znaci morao je prvo dobiti bh pasos (preko Komsica), tek onda traziti promjenu 'fudbalskog drzavljanstva'. Nisam siguran da je NSBiH tu uradio ista.adnan_hz wrote:ma ne moze sam otici i traziti promjenu sportskog drzavljanstva.. treba se preko saveza ganjati.. pjanic nije isao sam nego savez je poslao dokumente fifi i trazio promjenu..
Tako sam ja barem shvatio.