HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AfromMann

#1926 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

Tiger 033 wrote:
FedEx wrote:Dobra vijest za ljubitelje sporta: SportKlub se vraća u ponudu MAXtv-a
tekst objavio: mPortal, jučer u 16:48

Novost koja će zasigurno razveseliti sve ljubitelje sporta jest povratak popularne kabelske sportske televizije SportKlub u ponudu najveće domaće plaćene tv platforme MAXtv-a. Kanal će već od sutra, 2. siječnja. biti dostupan svim korisnicima Sportskog i Sportskog plus paketa na programskoj poziciji 406.

Podsjetimo, zbog nemogućnosti postizanja dogovora između MAXtv-a i televizije SportKlub krajem studenog 2010. došlo je do prekida suradnje nakon čega je SportKlub izašao iz ponude te platforme, a najavljivalo se i to da će tri tjedna kasnije, odnosno 15. prosinca, isto učiniti i sestrinski kanal SportKlub+. To se na sreću ljubitelja nogometa ipak nije dogodilo.

Čini se da su već prije isteka tog roka (15. prosinca) SportKlub i MAXtv sjeli za stol i počeli raditi na novim temeljima nužnima za nastavak suradnje, koji su po svemu sudeći urodili plodom jer SportKlub+ unatoč prijašnjim najavama nije izašao iz ponude te platforme, a natrag se vraća i glavni kanal Sport Klub.

NADAM SE I U PONUDU HS-a
Kakve ovo veze ima s' nama odnosno BiH??? :-) :-) :-)
valjda ce se uspjeti dogovoriti i sa hseljacima mada sumnjam jer uskoro krece sega mega popularni i nikad vidjeni k1!
ado-pasha

#1927 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

Pozdrav ljudi,

sretna Nova (godina) ;)

Posto vas ne mogu upratiti sa pricom, jel moze neki sažetak dešavanja sa HS analog i digital.
Da li ima novih kanala na analognoj, zasto je ukinut RTL hr na digital, odnosno zamijenjen sa Novom tv? Neki novi kanali?

Eto, pozdrav! :D

:D
zikmu

#1928 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Vidi danas pravo dobra slika na svim kanalima na digitalnoj... i usput program 66 je BHT :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1929 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Danas krece ovaj drugi kanal Nova tv,ima li ikakve sanse da nas to zapadne :D
zikmu

#1930 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Suti dobro je pa ovaj nisu ukinuli... jer bilo je nesto price da ce se ukinut... :lol:
lijan

#1931 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Kod mene Nova tv ne radi ...crno da nije kraj ili sta vec...
afanalen

#1932 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Jel ovo HS osta i bez Nove tv samo crn ekran ha ha ha, ja na IPTV LOL- u gledam red carpet o prostitutkama u Hrvatskoj. naravno sa Hanom nasom prostitutkom.
gule_sa

#1933 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

Na digitalnoj tamo gdje je bila RTL Hrv. ide Nova bez problema a na kanalu gdje i jest nema je.....
shlauf

#1934 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Na digitali nema @ove na frekevenciji RTL hr. Zajebavaju nas ovi iz HS-a.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeee :dance:
shlauf

#1935 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Sad ima i na digitalnoj i analognoj. Zajebancija i to žešća od strane HS-a. :x
shlauf

#1936 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Gledam danas na TV HEMA (neznam ni šta mi bi da okrenem na taj kanal) Enes bio u svojoj rodnoj grudi pa podijelio paketiće i po 50,oo KM školarcima. Osnovao i svoju fondaciju. Asvaltirao put do rodne grude, obnovio školu gdje je i on išao kao je bio "mali" .... Lijep gest ali bi mogao i o nama malo da prokonta. Nama su 2005. godien za priključak u privatne kuće zavrtali po 179,oo KM a kablovi vise sa bandere na banderu. Štiklali kablove pa kad se golub popiša u letu onda nemaš ni TV signala ni interneta. O novim kanalima neću ni govoriti, biće USKORO (po njima). :x :x

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
blueblue

#1937 Re: HS kablovska

Post by blueblue »

Upravo se vratio od prijatelja, gledali Arsenal, malo prebacivali na Liverpool. Covjek ima Sport Kanal i Sport Kanal+. Nisam ni znao da postoji Sport Kanal+ :x Kaze ima i HVO probno 3 mjeseca i brdo drugih kanala za koje ja i ne znam, a cini mi se da ni Enes nije cuo :-) . Ili nema vremena od putovanja po Indiji i bosanskim selima. Enese, molim te kao brata ugasi ovu HS televiziju, rijesi nas ovoga jada.
Mrsko mi je sada i upaliti moju televiziju :x . Idem spavati odmah, citacu Avaz :lol:
Kada Dzeko pocne igrati u Engleskoj ici cu kod prijatelja da gledam prenose. Kod koga ti Enese gledas?
theprodigy

#1938 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

blueblue wrote:Upravo se vratio od prijatelja, gledali Arsenal, malo prebacivali na Liverpool. Covjek ima Sport Kanal i Sport Kanal+. Nisam ni znao da postoji Sport Kanal+ :x Kaze ima i HVO probno 3 mjeseca i brdo drugih kanala za koje ja i ne znam, a cini mi se da ni Enes nije cuo :-) . Ili nema vremena od putovanja po Indiji i bosanskim selima. Enese, molim te kao brata ugasi ovu HS televiziju, rijesi nas ovoga jada.
Mrsko mi je sada i upaliti moju televiziju :x . Idem spavati odmah, citacu Avaz :lol:
Kada Dzeko pocne igrati u Engleskoj ici cu kod prijatelja da gledam prenose. Kod koga ti Enese gledas?
mislis HBO :D moze te neko pogresno razumjeti, a imali smo i mi oko 5 mjeseci HBO adria i Comedy probno
FedEx

#1939 Re: HS kablovska

Post by FedEx »

theprodigy wrote:
blueblue wrote:Upravo se vratio od prijatelja, gledali Arsenal, malo prebacivali na Liverpool. Covjek ima Sport Kanal i Sport Kanal+. Nisam ni znao da postoji Sport Kanal+ :x Kaze ima i HVO probno 3 mjeseca i brdo drugih kanala za koje ja i ne znam, a cini mi se da ni Enes nije cuo :-) . Ili nema vremena od putovanja po Indiji i bosanskim selima. Enese, molim te kao brata ugasi ovu HS televiziju, rijesi nas ovoga jada.
mislis HBO :D moze te neko pogresno razumjeti, a imali smo i mi oko 5 mjeseci HBO adria i Comedy probno
mi smo imali samo u digitalnoj a oni imaju i na kablovskoj!
O'zone
Globalni moderator

#1940 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Slučajno vidjoh na internom kanalu da primaju prijave za CI-module ko ima TV sa ugrađenim digitalnim reciverom kažu sve prijave slati na [email protected] u prijavi navesti ime i prezime, adresu i broj ugovora te tip TV-a.

E sad kako to kod njih ide vjerovatno se prijave čitaju svake druge sedmice u terminu od 9:00 do 9:05 h :mrgreen:
AfromMann

#1941 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

FedEx wrote:
theprodigy wrote:
mi smo imali samo u digitalnoj a oni imaju i na kablovskoj!
zato mi imamo k1,vogoscu,igman,dva hseljakluk kanala,slo1,mktv,amnu,top music,kiss,vivu zar se to moze mjeriti sa hbo,a da imamo i arenu sport1 zauvijek!
Cibra

#1942 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

O'zone wrote:Slučajno vidjoh na internom kanalu da primaju prijave za CI-module ko ima TV sa ugrađenim digitalnim reciverom kažu sve prijave slati na [email protected] u prijavi navesti ime i prezime, adresu i broj ugovora te tip TV-a.

E sad kako to kod njih ide vjerovatno se prijave čitaju svake druge sedmice u terminu od 9:00 do 9:05 h :mrgreen:
gdje to, daj link?
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1943 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Cibra wrote:
O'zone wrote:Slučajno vidjoh na internom kanalu da primaju prijave za CI-module ko ima TV sa ugrađenim digitalnim reciverom kažu sve prijave slati na [email protected] u prijavi navesti ime i prezime, adresu i broj ugovora te tip TV-a.

gdje to, daj link?
Na internom kanalu...TV kanalu...ne na stranici :mrgreen: Ja sam im poslao danas, pa cemo vidjeti koliko ce im trebati da odgovore i nesto urade po tom pitanju. Da li je jos neko slao prijavu za CI modul...i ako jeste...jel' dobio odgovor?
zikmu

#1944 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Koliko kosta da se uzme ovaj modul, da ne vracam STB?
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1945 Re: HS kablovska

Post by davorf »

zikmu wrote:Koliko kosta da se uzme ovaj modul, da ne vracam STB?
Ne pise...pise samo da se moze prijaviti da ti zamijene STB za modul. A vjerovatno ces moci onda rentati dodatni STB, ako ti treba...mada ne znam kako kod njih to ide.
zikmu

#1946 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Ma i ja naso pitat... a ni oni sami ne znaju koliko, sta i gdje... :D
Cibra

#1947 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

samo da napomenem da nije [email protected], nego [email protected] :)
Al\m/a

#1948 Re: HS kablovska

Post by Al\m/a »

hoggarr wrote:
opa22 wrote:ljudi pomozite.....sestra mi cackala po resiceru i sve izbrisala valjda ga restart. i sada ne znam da nadjem ponovo kanale sto da radim....pls neka mi netko objasti step by step pls pls pls pls pls
Image

Otvorće ti se na ekranu:

Image

Zatim na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Ukucaj: 314

Na daljinkom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Sada ćeš ponoviti ovu proceduru za sljedeće frekfencije: 610, 642, 618, 626, 634, 322, 330, 338 i 346

Pored navedenih frekvencija imaš još i 386, kojoj ćeš MODULATION promjeniti u 128 QAM.

Kada si sve ovo završio. Sada ćeš ići na opciju SEARCH CH i:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Sada će ti početi sa pretraživanjem kanala:

Image

Nakon što je završio sa skeniranjem:

Image

Na daljinskom:

Image

Na ekranu:

Image

Na daljinskom:

Image

Ukoliko si ispravno pratio moje upute.
Čestimam, upravo si završio cijeli komplikovani proces skeniranja "DALVI - DSV5100" receivera.
Ugodno gledanje digitalnih kanala.
Kreten - ja, sam uradila isto. Resetirala sam na tvorničke postavke i sad sve sjebala. Pokušala sam slijediti upute, ali mi ne piše DTV HS-M&H, nego samo New CH.
Image
Tako da ništa od kanala neće da nađe. Šta da radiiiim :( :( :( :( :? :? :? :? :? :?
davorf

#1949 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Al\m/a wrote: Kreten - ja, sam uradila isto. Resetirala sam na tvorničke postavke i sad sve sjebala. Pokušala sam slijediti upute, ali mi ne piše DTV HS-M&H, nego samo New CH.
Image
Tako da ništa od kanala neće da nađe. Šta da radiiiim :( :( :( :( :? :? :? :? :? :?
Probaj da dok si na tom polju New CH, da pritisnes strelicu desno ili lijevo na daljinskom...ako postoje memorisane frekvencije, da prebacis na njih...ako ne...imas nekad ranije na ovoj temi listu svih frekvencija koje HS koristi...i modulaciju...pa onda ukucavaj jednu po jednu i skeniraj...nema ih puno...mozda 7-8 :mrgreen: U svakom slucaju...ne bi trebao biti veliki problem da se to vrati u normalu :mrgreen:
arapinho1

#1950 Re: HS kablovska

Post by arapinho1 »

Jesi li definitivno ukinuli SportKlub :x
Locked