SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
valterbranisarajevo

#1926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

bravo Chuchu ! :)
Mascherano

#1927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

Sjekač iz Novog Pazara
Priznao napad: 'Ružno me pogledao u tramvaju!'

Sead Šećerović iz Novog Pazara nakon hapšenja je priznao napad na Miltiadesa Bećirbegovića, a kao motiv je naveo da ga je ovaj ružno pogledao u tramvaju, rečeno je na posebnoj press konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo. Napad na za sada Ratku Kos nije priznao, iako zbog sličnog načina postoje indicije da je odgovoran i za to, a više detalja biće poznato nakon završene kriminalističke obrade.

Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. avgusta nakon što je odležao dvije i pol godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. avgusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

U Sarajevu je iznajmljivao stan u Ulici Aleja Bosne Srebrene do broja 63. Uhapšen je u kafiću Valentino, a kako su kazali iz MUP-a, nije pružao otpor.

- Hapšenje je izvedeno brzom akcijom od strane pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, tako da nije imao vremena da pruži bilo kakav otpor - kazao je Mevludin Halilović, načelnik Odjela za opšti kriminal MUP-a KS.

Šećerović je, prema podacima MUP-a KS, u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora. Nakon što ga predaju nadležnom tužilaštvu, uz konsultacije sa organima gonjenja Srbije, odlučiće se da li će sva dosadašnja djela za koje ga se sumnjiči biti objedinjena u jedan slučaj, te će se donijeti i navodna odluka o izručenju Srbiji.
Dioda

#1928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Mascherano wrote:Sjekač iz Novog Pazara

Sead Šećerović iz Novog Pazara nakon hapšenja je priznao napad na Miltiadesa Bećirbegovića, a kao motiv je naveo da ga je ovaj ružno pogledao u tramvaju, rečeno je na posebnoj press konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo. Napad na za sada Ratku Kos nije priznao, iako zbog sličnog načina postoje indicije da je odgovoran i za to, a više detalja biće poznato nakon završene kriminalističke obrade.

Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. avgusta nakon što je odležao dvije i pol godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. avgusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

U Sarajevu je iznajmljivao stan u Ulici Aleja Bosne Srebrene do broja 63. Uhapšen je u kafiću Valentino, a kako su kazali iz MUP-a, nije pružao otpor.

- Hapšenje je izvedeno brzom akcijom od strane pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, tako da nije imao vremena da pruži bilo kakav otpor - kazao je Mevludin Halilović, načelnik Odjela za opšti kriminal MUP-a KS.

Šećerović je, prema podacima MUP-a KS, u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora. Nakon što ga predaju nadležnom tužilaštvu, uz konsultacije sa organima gonjenja Srbije, odlučiće se da li će sva dosadašnja djela za koje ga se sumnjiči biti objedinjena u jedan slučaj, te će se donijeti i navodna odluka o izručenju Srbiji.
Pretpostavljam da ga je isto tako u tramvaju (u Novom Pazaru) neko ruzno pogledao :-)
valterbranisarajevo wrote:bravo Chuchu ! :)
:thumbup:
respo

#1929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

nemojte ruzno da me gledate jeste li culi
posebno u tramvaju
valterbranisarajevo

#1930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Nadam se da će tužilaštvo ovo zlodjelo okarakterisati kao pokušaj ubistva. Svaka druga blaža kvalifikacija bi bila - užas...
luciferino

#1931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by luciferino »

chuchumbamayumbe wrote:Narode, hvala na lijepim riječima, ali glavnu zaslugu za trag, sliku, link, nazovite to kako hoćete snosi moja cijenjena supruga!
Ona mi je prva rekla "da to nije onaj manijak iz CG" i onda smo pohvatali linkove, našli sliku i to objavili i ispostavilo se da je istina.
Tu se u isto vrijeme umiješao još jedan forumaš sa istom idejom koju je proslijedio meni a ja sam sve to postao, ali je on želio ostati anoniman.
Nadam se da je lik koji je uhapšen zaista taj koji je napao nedužne ljude, a ne da je "Novogradski manijak" neko sasvim drugi.
Isto tako se nadam da ga naše vrlo sudstvo neće pustiti iz pritvora u roku od 24 sata, a na kraju pustiti i na slobodu zbog nepostojanja adekvatne ustanove za zbrinjavanje takvih slučajeva.
BIlo kako bilo, moju suprugu birajte za predsjednika, a ja ću biti zadovoljan ako mi se dodjeli neka ministarska fotelja, npr ministarstvo finansija, ili nešto slično.

8-) :dance: :thumbup:
Svaka vam cast :thumbup:
nineinchnails

#1932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

[quote="Mascherano"]Sjekač iz Novog Pazara

Šećerović je, prema podacima MUP-a KS, u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora. Nakon što ga predaju nadležnom tužilaštvu, uz konsultacije sa organima gonjenja Srbije, odlučiće se da li će sva dosadašnja djela za koje ga se sumnjiči biti objedinjena u jedan slučaj, te će se donijeti i navodna odluka o izručenju Srbiji.[/quote]

Pa ne mogu da vjerujem da je ovaj monstrum slobodno izasao iz Njemacke...
nineinchnails

#1933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

Dajem svoj glas da se u Sarajevu da naziv ulici "chuchumbamayumbe"
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

nineinchnails wrote:Dajem svoj glas da se u Sarajevu da naziv ulici "chuchumbamayumbe"
Joj, tebe @nineinchnails,...Ulica se daje rahmetlijama, najčešće,....Čovjek je izrazio želju za nešto u vezi sa finansijama, položaj, fotelju,...Konkretno nešto,... :mrgreen:
respo

#1935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

PipiDugaDevetka wrote:
nineinchnails wrote:Dajem svoj glas da se u Sarajevu da naziv ulici "chuchumbamayumbe"
Joj, tebe @nineinchnails,...Ulica se daje rahmetlijama, najčešće,....Čovjek je izrazio želju za nešto u vezi sa finansijama, položaj, fotelju,...Konkretno nešto,... :mrgreen:
nazoves ulicu po njemu gdje se nalazi kakvo ministarstvo :D
nineinchnails

#1936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

PipiDugaDevetka wrote:
Uh.dobro si...... :mrgreen: ..........izviNJAjem se........
Jashta, za Ministra :thumbup:
rado_vidjen

#1937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rado_vidjen »

doso rutalj da trazi posla u Valentinu

gazda ga pozno jer mu je vidio sliku na dnevniku. reko mu: deder sjedi da se zdogovorimo. 8) naravno, nije pominjao da ne trazi mesare :oops: :D

jedan tajni fon kol i dosla marica
sasa_t

#1938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sasa_t »

Lave uspio si da odradis posao koji glomazni policijski aparat nije uspio. Da poveze 2 i 2. DA nije tebe bilo i tvoje supruge ovaj konj bi nabado ljude jos danima. RESPEKT!!
strong69

#1939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

Mascherano wrote: Od izlaska iz zatvora do 26. avgusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.
:shock: :shock: :shock:
Koji ludak. Nadam se da ce mu staviti ludacku kosulju i nece je skidati cijeli zivot s njega.
cute poison

#1940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

Da ovo nije onaj sto je na forumu pitao moze li se dobiti dozvola za nosenje noza :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

cute poison wrote:Da ovo nije onaj sto je na forumu pitao moze li se dobiti dozvola za nosenje noza :D
Jel' 'no bješe drina light? :D
cute poison

#1942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

Pera Trta wrote:
cute poison wrote:Da ovo nije onaj sto je na forumu pitao moze li se dobiti dozvola za nosenje noza :D
Jel' 'no bješe drina light? :D
Jes jes :lol: uhapsise ga :P
cyprus

#1943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cyprus »

Uh, ja tek vidjeh da je forum zaslužan za rješavanje ovog slučaja :) , tačnije porodica chuchubamayumbe :D . Ovo bi vrlo lako moglo značit da je nekom spašen život, zato chuchu svaka čast još jednom :thumbup: :thumbup:

Ali nekako mi nije jasno kako je dotični uspio da dođe na slobodu i da se slobodno šeće, nakon svih tih pokušaja u Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori :-) :-) . Ja se nadam da će makar ovaj put bit lišen slobode doživotno ili bar na dugo dugo vrijeme, jer očito je riječ o psihopati. Ali nisam optimista, mislim da će za koju godinu opet bit napolju :roll: :roll:
lolo_lolo

#1944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lolo_lolo »

cyprus wrote:Uh, ja tek vidjeh da je forum zaslužan za rješavanje ovog slučaja :) , tačnije porodica chuchubamayumbe :D . Ovo bi vrlo lako moglo značit da je nekom spašen život, zato chuchu svaka čast još jednom :thumbup: :thumbup:

Ali nekako mi nije jasno kako je dotični uspio da dođe na slobodu i da se slobodno šeće, nakon svih tih pokušaja u Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori :-) :-) . Ja se nadam da će makar ovaj put bit lišen slobode doživotno ili bar na dugo dugo vrijeme, jer očito je riječ o psihopati. Ali nisam optimista, mislim da će za koju godinu opet bit napolju :roll: :roll:
i ja ovu temu gledam vec tri dana,i tek sad skontah :lol:

svaka cast ovom momku sa c.......

a inace svaka cast forumasima ovog foruma,mnogo ste stvari napravili za bolji zivot nekih ljudi u nasoj zemlji,jos kad se sjetim onog momka sto nema hljeba da jede,ziivotinje koje svakodnevno spasavate,pa nadalje

svaka cast :thumbup:
ARmAn1i

#1945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ARmAn1i »

nineinchnails wrote:[quote="Mascherano"]Sjekač iz Novog Pazara

Pa ne mogu da vjerujem da je ovaj monstrum slobodno izasao iz Njemacke...[/quote]

ili je odlezao svoje.. ili jedna malo nevjerovatna opcija ali 100% tacna za neke dosadasnje slucajeve.
kriminalci sa ovih prostora ex-yu koji su osudjeni u tim ino zemljama su pusteni u ratu ili su pobjegli, pa cak i sad kad pobjegnu, za njima se ne izdaju potjernice jer su izasli iz zemlje(konkretno italija) vratili se ovamo i ino-police to zna, ali njima u dvoristu vise nisu i to je to.
alphonse kauders

#1946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alphonse kauders »

U hAvazu neki šef policije izjavio da su oni povezali dešavanja u N.Pazaru sa ovim u Sarajevu (heeeej, oni povezali, hahahaha, da im nije bilo chumbe, mora da bi povezali), a u Oslobođenju tekst o nekoj petorici koja su zaslužna za hapšenje manijaka (prepoznali ga sa slike).

Helem, moj chumba - ostade ti bez bjelosvjetske slave, i pozicije ministra - ali nema veze, tebi i dalje :thumbup: od :sax:
chuchumbamayumbe

#1947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

Ionako bih želio bih ostati aMoniman. 8-)
Sekula Opančić, inžinjer telekomunikacija, 28 godina, broj LK......
:)

JThomas

#1948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

chuchua za ministra unutrašnjih poslova :bih: :thumbup: :D
hadzun

#1949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hadzun »

šta ovo puče na alipašinom?
:shock:
Skyfox

#1950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA