Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1926 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Kumerle wrote:Keep the faith!

Uz Kraljevski klub!
Pa zar nije to smiješan klub u smiješnoj ligi? :-D
Kumerle

#1927 Re: Real Madrid C.F.

Post by Kumerle »

ultima_palabra wrote:
Kumerle wrote:Keep the faith!

Uz Kraljevski klub!
Pa zar nije to smiješan klub u smiješnoj ligi? :-D
Ali je Royal...
Randy

#1928 Re: Real Madrid C.F.

Post by Randy »

I meni je drazi real.m od barce samo su se obrukali i ispali u 1/4 finalu LP.
mrtva kokoš

#1929 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

Randy wrote:I meni je drazi real.m od barce samo su se obrukali i ispali u 1/4 finalu LP.
a ovi se nisu obrukali kad su ispali u 1/8 :skoljka:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1930 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Splinter wrote:
Randy wrote:I meni je drazi real.m od barce samo su se obrukali i ispali u 1/4 finalu LP.
a ovi se nisu obrukali kad su ispali u 1/8 :skoljka:
da ali se nisu vidjeli u finalu kao sto je guardiola najavljivao :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:37, edited 1 time in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:39, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#1933 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

dzemmo wrote:real gubi 1:0
:thumbup:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:31, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#1935 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

dzemmo wrote:ja nepravde :( valadolid autogo
Šmrc :( :razz:
mikelandjelo

#1936 Re: Real Madrid C.F.

Post by mikelandjelo »

dzemmo wrote:real gubi 1:0
:thumbup:
kory

#1937 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ehhevo zavrsena jos jedna sezona....mnogi bi rekli katastrofa....jest ona losa svaka sezona bez trofeja za real je losa..al nije ipak sve crno....
ovo je dugorocni projekat i treba ipak malo i vremena da s e sve kockice posloze..netreba tu jos puno....
ofanzivni dio je super...u sezoni dati 102 gola samo ulig(z)i je dobar ucinak,mali je problem odbrana ali to se moze rijesit...
najvaznije je sad ostaviti ove momke na okupu,dodati im 2-3nova igraca....
pelegrinija pa neznam nije on meni los,al to je vec na perezu...
uglavnom glavu gore ja mislim da ce sledeca godina biti mnogo uspjesnija,red je da real pokaze ponovo ko je najbolji i najtrofejniji klub svijeta....
PS:jos jednom evo i ovdje cestitke barsi i njenim navijacina na osvojenoj tituli...
mrtva kokoš

#1938 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

kory wrote:ehhevo zavrsena jos jedna sezona....mnogi bi rekli katastrofa....jest ona losa svaka sezona bez trofeja za real je losa..al nije ipak sve crno....
ovo je dugorocni projekat i treba ipak malo i vremena da s e sve kockice posloze..netreba tu jos puno....
ofanzivni dio je super...u sezoni dati 102 gola samo ulig(z)i je dobar ucinak,mali je problem odbrana ali to se moze rijesit...
uglavnom glavu gore ja mislim da ce sledeca godina biti mnogo uspjesnija,red je da real pokaze ponovo ko je najbolji i najtrofejniji klub svijeta....
PS:jos jednom evo i ovdje cestitke barsi i njenim navijacina na osvojenoj tituli...
hvala na iskrenom postu :thumbup:
jednog u vezi i dvojicu pozadi i real bi bio prejak, mozda cak bolji od barce na socceru :mrgreen:
ali ja se nadam perezovim megalomanskim poduhvatima tako da vidim pelegrinija na izlaznim vratima
i dosta promjena sto se tice igrackog kadra, tako da novi pocetak nista ne obecava...
ukoliko real bude okosnicu pravio oko sadasnjih igraca i sadasnjeg trenera sigurno ce biti i rezultata...
Distortion

#1939 Re: Real Madrid C.F.

Post by Distortion »

Uložit 300 miliona i ne osvojit nista je vise nego katastrofa. Vi poceli pricat ko da ste celnici reala a ne simpatizeri kako je ovaj projekat tek poceo bla bla bla...pa koliko ce onda trebat da osvojite nesto? Fakat smijesno citat ove copy paste recenice pocetak projekta, treba ekipi vremena da se uigra...

Uvjeren sam da ce real potrosit jos 100 miliona na ljeto i pitanje je hocel osvojit ligu...

Treba cestitat realu, borili su se, bili dostojan protivnik Barceloni ali nije bilo dovoljno ulozit skoro pola milijarde pa da se uzme titula...
ultima_palabra

#1940 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

kory wrote:ehhevo zavrsena jos jedna sezona....mnogi bi rekli katastrofa....jest ona losa svaka sezona bez trofeja za real je losa..al nije ipak sve crno....
Sve je to tako, ali pitanje je šta Perez misli...ako dovede Mourinha onda je izgubio kompas totalno :( to bi me totalno ohladilo od ekipe...znaće se sve ubrzo
kory

#1941 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:
Sve je to tako, ali pitanje je šta Perez misli...ako dovede Mourinha onda je izgubio kompas totalno :( to bi me totalno ohladilo od ekipe...znaće se sve ubrzo
pa dobro nije murinjo nikako los trener....ima covjek extra kvalite i to mu niko nemoze osporit samo nekako mi se on ne uklapa u real....
ultima_palabra

#1942 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Distortion wrote:Uložit 300 miliona i ne osvojit nista je vise nego katastrofa. Vi poceli pricat ko da ste celnici reala a ne simpatizeri kako je ovaj projekat tek poceo bla bla bla...pa koliko ce onda trebat da osvojite nesto? Fakat smijesno citat ove copy paste recenice pocetak projekta, treba ekipi vremena da se uigra...

Uvjeren sam da ce real potrosit jos 100 miliona na ljeto i pitanje je hocel osvojit ligu...

Treba cestitat realu, borili su se, bili dostojan protivnik Barceloni ali nije bilo dovoljno ulozit skoro pola milijarde pa da se uzme titula...
Jel 300 ili pola milijarde, de dogovori se :-) Ja bih rekao 250, manje 100 za igrače koje su prodali...
Naravno da treba da se uigra, sa 8-9 novih igrača je teško igrati...pogledaj 3 nova igrača Barce, Ibra i Čigrinski ko ribe na suhom, a Maxwell proigrao tek zadnja 2-3 mjeseca 8-)
Treba nešto mijenjati i u španskom fudbalu, ovakva prvenstva neće nikome biti zanimljiva...dvije ekipe sa po 31 pobjedom :oops:
kory

#1943 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Distortion wrote:Uložit 300 miliona i ne osvojit nista je vise nego katastrofa. Vi poceli pricat ko da ste celnici reala a ne simpatizeri kako je ovaj projekat tek poceo bla bla bla...pa koliko ce onda trebat da osvojite nesto? Fakat smijesno citat ove copy paste recenice pocetak projekta, treba ekipi vremena da se uigra...

ne ne ja razmisljam kao osoba koja voli svoj klub i kad ovaj vodi i kad gubi....sta sam to ja bgt pogresno napiso ovdje...ili da se to neko ne boji reala koji ce biti uigraniji i koji ce imati okosnicu tima iz ove sezone......
kory

#1944 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:

Jel 300 ili pola milijarde, de dogovori se :-) Ja bih rekao 250, manje 100 za igrače koje su prodali...
Naravno da treba da se uigra, sa 8-9 novih igrača je teško igrati...pogledaj 3 nova igrača Barce, Ibra i Čigrinski ko ribe na suhom, a Maxwell proigrao tek zadnja 2-3 mjeseca 8-)
Treba nešto mijenjati i u španskom fudbalu, ovakva prvenstva neće nikome biti zanimljiva...dvije ekipe sa po 31 pobjedom :oops:
hahha pusti ga ultima vidis da se vec pribojava reala sledece godine....pa sad govori ovakve stvari....
zivi bili pa vidjeli...
ultima_palabra

#1945 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

kory wrote:pa dobro nije murinjo nikako los trener....ima covjek extra kvalite i to mu niko nemoze osporit samo nekako mi se on ne uklapa u real....
Ma kakav loš, ja ga volim gledati kako se poigrava sa protivnicima i medijima...ali jednostavno nije za ovog kluba.
1. potreban je kontinuitet jednog trenera, konstantno mijenjanje su pokušali i ne ide
2. stil igre koji ne odgovara istoriji kluba
3. ne daje priliku mladim igračima
4. u trenutnoj ekipi nema puno igrača koji se uklapaju u njegovu filozofiju: CR, Ramos, Pepe, Iker, možda Xabi i Arbeloa i to je to...znači opet 10 igrača dovesti, 10 prodati
5. najvažnije, znalo bi se da je dobio posao zato što je dobio Barcu...time se priznaje da Madrid ima kompleks Barce, nakon što je 50 godina bilo obrnuto...e taj dio bi mi najteže pao :roll:
kory

#1946 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ultima_palabra wrote:
kory wrote:pa dobro nije murinjo nikako los trener....ima covjek extra kvalite i to mu niko nemoze osporit samo nekako mi se on ne uklapa u real....
Ma kakav loš, ja ga volim gledati kako se poigrava sa protivnicima i medijima...ali jednostavno nije za ovog kluba.
1. potreban je kontinuitet jednog trenera, konstantno mijenjanje su pokušali i ne ide
4. u trenutnoj ekipi nema puno igrača koji se uklapaju u njegovu filozofiju: CR, Ramos, Pepe, Iker, možda Xabi i Arbeloa i to je to...znači opet 10 igrača dovesti, 10 prodati
5. najvažnije, znalo bi se da je dobio posao zato što je dobio Barcu...time se priznaje da Madrid ima kompleks Barce, nakon što je 50 godina bilo obrnuto...e taj dio bi mi najteže pao :roll:
pa to je najgore sto se on bas nikako ne uklapa u folozofiju reala.....al ovako kao trener covjek je sila....extra trener mada po meni ni pelegrini nije toliko los...imao je ovako po meni nekih gresaka..al sitno je to...
-cuo sam da nije u najboljm odnosima sa las diarom.to treba promijenit,
-al dzaba mi ovde pisemo za sve se pita don perez i vidjecemo sta ce bit...ja sam za to da ostane pelegrini,kupi stopera, nekog dobrog veznjaka i eventualno lijevo krilo ili napadaca....i to je to
aerosa

#1947 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

kory wrote:
ultima_palabra wrote:
pa to je najgore sto se on bas nikako ne uklapa u folozofiju reala.....al ovako kao trener covjek je sila....extra trener mada po meni ni pelegrini nije toliko los...imao je ovako po meni nekih gresaka..al sitno je to...
-cuo sam da nije u najboljm odnosima sa las diarom.to treba promijenit,
-al dzaba mi ovde pisemo za sve se pita don perez i vidjecemo sta ce bit...ja sam za to da ostane pelegrini,kupi stopera, nekog dobrog veznjaka i eventualno lijevo krilo ili napadaca....i to je to
Pelegrinija ne treba mijenjati ,ali to Perez neće propustiti da uradi na kraju ove sezone bez trofeja.
Dali je neko provjeravao kad se i gdje desilo da ekipa sa ovoliko osvojenih bodova ne osvoji prvo mjesto ?
Povrede su ove godine reala koštale titule, jer je očito bilo da se posebno Pepeov izostanak u odbrani nikako nije mogao nadoknaditi. Kaka, VDV i ostali su nekako zakrpljeni zamjenama ali je odbrana bila i ostala rak rana Reala.
ultima_palabra

#1948 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:Pelegrinija ne treba mijenjati ,ali to Perez neće propustiti da uradi na kraju ove sezone bez trofeja.
Dali je neko provjeravao kad se i gdje desilo da ekipa sa ovoliko osvojenih bodova ne osvoji prvo mjesto ?
Povrede su ove godine reala koštale titule, jer je očito bilo da se posebno Pepeov izostanak u odbrani nikako nije mogao nadoknaditi. Kaka, VDV i ostali su nekako zakrpljeni zamjenama ali je odbrana bila i ostala rak rana Reala.
Sumnjam da je igdje, možda u Škotskoj :-D
Loš kvalitet lige utiče na ekipu...imaju ružnu naviku da počnu igrati tek kad prime gol...jer si mogu to priuštiti protiv većine protivnika. A u CL se to kažnjava :oops:
aerosa

#1949 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
aerosa wrote:Pelegrinija ne treba mijenjati ,ali to Perez neće propustiti da uradi na kraju ove sezone bez trofeja.
Sumnjam da je igdje, možda u Škotskoj :-D
Loš kvalitet lige utiče na ekipu...imaju ružnu naviku da počnu igrati tek kad prime gol...jer si mogu to priuštiti protiv većine protivnika. A u CL se to kažnjava :oops:
Ma jednostavno ima u ekipi "previše" igrača koji imaju sklonosti da idu u napad jer u biti i napadaju većinu vremena pa samim tim u i onako lošoj odbrani stvara se totalni propuh gdje se protivnički igrači ni krivi ni dužni nađu jedan na jedan sa Ikerom.
Ove sezone nisam mogao gledati samo 2 ili 3 utakmice Reala u svim takmičenjima i konstantno se isti problemi javljaju, sreća je samo što je napad toliko ubitačan bio u gotovo svim utakmicam da odbrana nije mogla naprimati onoliko golova koliko su oni mogli dati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1950 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Evo, kraj je sezone, posljednje kolo se nema sta kometarisati, Barcelona zasluzeno osvojila, samo jedan poraz, nije se imalo sta drugo ocekivati, Real bitku izgubio u El Classicu (2 puta ove sezone) i to je to.
Bila je to borba samo 2 kluba za titulu, ostalima su ostale mrvice pozicija za Evropu. Prilicno monotona i dosadna sezona u Primeri.
Nadam se da ce iduce sezone Valencia, Villareal, Sevilla, Atletico, Deportivo biti konkurentniji i samim time uciniti zanimljivijom Primeru. Nadam se i da ce Zaragoza, Osasuna, Espanyol :mrgreen: , Atletic Bilbao, Malaga biti ozbiljniji protivnici koji ce praviti vise problema Realu i Barceloni.
Neka bude gutavo, neka Real osvoji iduce sezone 8-)
Post Reply