Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

BIONA

#1926 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Ako mislis na onog arapa u sanasi, ni za zivu glavu tamo...iz licnog iskustva !
azurna_obala

#1927 Re: Ginekologija i vagine....

Post by azurna_obala »

BIONA wrote:Ako mislis na onog arapa u sanasi, ni za zivu glavu tamo...iz licnog iskustva !
Pa taj, i ne znam zapravo kakav je??
Vidim da nema nikakvih preporuka za njega na google-u :?
Aurora_25

#1928 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Aurora_25 »

Ne bih da uticem na tvoju odluku, ali ti kako hoces. Meni su takodje rekli da imam cistu na jajniku i to povecu, naravno otisla po drugo misljenje kod doktorice F. koja me razuvjerila i rekla da to uopste nije nikakva cista, vec folikul. Ocito mnogi ne razlikuju folikule od cista...
azurna_obala

#1929 Re: Ginekologija i vagine....

Post by azurna_obala »

Ma meni je važno da tačno znam šta je, i svako vaše iskustvo i mišljenje može pomoći.
:)
Lobotomija

#1930 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

I mene su prvi put s tim folikulama istraumirali :shock: .Grozno je kako pojedini fusere i povrsno rade :(
Aurora_25

#1931 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Aurora_25 »

Doduse meni je bilo vrijeme ovulacije. Mozda je i tebi u to vrijeme bila ovulacija, pa se pojavio folikul. I oni su kesastog oblika, podsjecaju na ciste..
Lobotomija

#1932 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

Ma vidi sad znam o cemu se radi ali an prvu je bilo :shock: ,odmah groza-cista katastrofa itd. :(
Aurora_25

#1933 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Aurora_25 »

Znam. Mene su iznenadili neki doktori svojom povrsnoscu, a koji se vuku po netu kao najbolji.
Lobotomija

#1934 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

Ja da mogu zabranila bih rad Dr.Taibu iz Sunca :x .Duze traje uzimanje brisa za Papu nego njegov pregled.
wewa

#1935 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

Lobotomija wrote:Ja da mogu zabranila bih rad Dr.Taibu iz Sunca :x .Duze traje uzimanje brisa za Papu nego njegov pregled.
a i odnos prema pacijentu mu je prekrasan :-)
Lobotomija

#1936 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

Ali lagano cvaknu 120 kaemcica :)
LaCici

#1937 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

wewa wrote:
Lobotomija wrote:Ja da mogu zabranila bih rad Dr.Taibu iz Sunca :x .Duze traje uzimanje brisa za Papu nego njegov pregled.
a i odnos prema pacijentu mu je prekrasan :-)
:shock: Ja bas imam pozitivno iskustvo s njim, ne znam o cemu govorite. :roll:
Prema meni je bio super.
suza81

#1938 Re: Ginekologija i vagine....

Post by suza81 »

Aurora_25 wrote:Toplo preporucujem dr. Amiru Frljak, privatna ordinacija K. Kapetanovica 13. Bitno mi je da je zensko (ne volim da me muskarci pregledaju), prvi put otisla, odusevila se kako je blaga, divna g-đa koja mi je sve podobno objasnila sve sto sam je pitala. I tek prvi put u zivotu imam "pojam" o tome kako to sve izgleda da UZ.
Ja sam opet od nje uvijek odlazila sa mnostvom upitnika iznad glave i ni sama ne znam sto sam joj se vracala mjesecima :lol:
LaCici

#1939 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Ma sve je to individualno kako dozivljavamo doktore i sta ustvari ocekujemo od njih. Svi hvale Divanovica i Spahovica a ja im se opet ni u snu ne bih vratila. Dok mi je Taib bio ok, tako da sve to izgleda zavisi od zene do zene. Moja prijateljica ide kod Amire i za sada je zadovoljna.
minjonja

#1940 Re: Ginekologija i vagine....

Post by minjonja »

BIONA wrote:Ako mislis na onog arapa u sanasi, ni za zivu glavu tamo...iz licnog iskustva !

biona, mislis na yassera? de mi prenesi svoje iskustvo. ja idem kod njega, meni je ok, sta ja znam. isla sam kod jedne doktorice u kumrovcu i bio je haos, otad idem kod njega i meni je ok. samo mi je bitno da pregleda, da lijek i to je to. sto ti imas lose iskustvo s njim?
sana5

#1941 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sana5 »

:evil:
rumFo

#1942 Re: Ginekologija i vagine....

Post by rumFo »

Nisam ginekolog, al' mogu pogledat :D
fragola

#1943 Re: Ginekologija i vagine....

Post by fragola »

Je li bio neko kod dr. Drljevica na Grbavici? Meni se on cini odlican, i mislim da cu nastaviti ici kod njega.

Inace Spahovic je temeljit i sto se tice cijena najjeftiniji, al istraumatizirao me zadnji put kad sam bila, zavrsila sam u suzama. Dosla sam mu sa SUMNJOM na problem, a on je bez pregleda, digao paniku da idem u neku labaratoriju da uzmem materijal za uzeti bris za tipizaciju, ja sva u panici idem po taj materijal, poljubim vrata jer je zatvoreno, vratim se njemu, on kaze a nista, dodji drugi put. Uostalom zar ne bi trebao imati tu opremu u ordinaciji? I zar ne bi trebao obaviti pregled prije nego me posalje da radim tipizaciju samo na osnovu moje sumnje?
LaCici

#1944 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Kod Spahovica ni slucajno ne uzimaj briseve, jer sto se tice toga covjek nema pojma. I ja sam mu tako sa brisevima iz laboratorije otisla da mi ih uzme da bi on mene pitao: "Sta ja da radim sa ovim?" :shock: I nakon sto sam ja onako zbunjeno rekla pa valjda on zna sta treba raditi, to mu je struka, rekao mi je da on nema pojma kako se to radi. I od tada mu vise ni za zivu glavu ne idem. O drugim razlozima zasto mu ne idem sam vec pisala.
Sto se tice Drljevica, nisam isla, ali sam po forumima procitala a i usmeno cula dosta negativnih komentara za njegov rad u bolnici, i da nije bas niti ljubazan niti strucan. E sad ne znam kakav je privatno prema pacijenticama.
wewa

#1945 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

Divanovic je maher za uzeti bris, papa test, a baska za uzv. dosadna sam vise s ovim ponavljanjem, ali eto, ja tom covjeku vec 10 godina povjeravam brigu o svom zdravlju.
LaCici

#1946 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Meni je samo zao sto je taj covjek toliki ters da ne mozes sa njim ni pricati. Znam da je stvarno strucnjak ali zbog neljubaznosti mu ne zelim ni proviriti u ordinaciju.
wewa

#1947 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

LaCici wrote:Meni je samo zao sto je taj covjek toliki ters da ne mozes sa njim ni pricati. Znam da je stvarno strucnjak ali zbog neljubaznosti mu ne zelim ni proviriti u ordinaciju.
cula sam jos slicnih utisaka - a ja kod njega uvijek ostanem duze od planiranog, dok se ispricamo :)
MedenoSrce

#1948 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

Više volim njega slušati jer ima znanje, nego kod pojedinih takve gluposti da se samo pitam kako su zavrsili specijalizaciju.
Ja imam specifican problem, endometrioza. Da ne pricam da me je jedna doktorica dvije godine uvjeravala da je to ovulacijska cista i da su moji bolovi uzrokovani infekcijom urinarnog trakta i svaki mi pregled naplatila 100KM.

Ili jedna koja mi je predlagala "umjetnu menopauzu" :shock:

Sada sam takva da se o svakom "problemu" koji imam tako dobro informisem da ne bih vjerovala raznoraznim kvazispecijalistima.
Hocu da kazen da ako sam dosla po strucno misljenje, hocu to i da dobijem a ne glađenje m..da
wewa

#1949 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

MedenoSrce wrote:Više volim njega slušati jer ima znanje, nego kod pojedinih takve gluposti da se samo pitam kako su zavrsili specijalizaciju.
Ja imam specifican problem, endometrioza. Da ne pricam da me je jedna doktorica dvije godine uvjeravala da je to ovulacijska cista i da su moji bolovi uzrokovani infekcijom urinarnog trakta i svaki mi pregled naplatila 100KM.

Ili jedna koja mi je predlagala "umjetnu menopauzu" :shock:

Sada sam takva da se o svakom "problemu" koji imam tako dobro informisem da ne bih vjerovala raznoraznim kvazispecijalistima.
Hocu da kazen da ako sam dosla po strucno misljenje, hocu to i da dobijem a ne glađenje m..da
imam prijateljicu kojoj je trudnoca izvrsno sanirala endometriozu ;-)

a nasim 'strucnjacima' problem je i pojacan iscjedak, a kamoli stvarna zdravstvena poteskoca. cast izuzecima.
Lobotomija

#1950 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

Vezano za pojacan iscjedak-uradila sam tovar nekih nalaza,analiza na bakterije,gljivice...i sve je super.Medjutim skoro stalno imam to go.no :(. Probala i razne vaginalete,tablete,cajevi,preparati od meda... ali nista. Ni doktorici nije bas jasno sta je (ili zena ne zna :? ). Ima li neka u slicnoj situaciji? Do ludila dovodi :(
Post Reply