hvala na odgovoru...da popunim ove praznine u glavi
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1926 Re: reprezentacija
ma ja ..hebiga te 1993. nisam ni moga pratiti košarku...tada sam izučavao biodiverzitet i geologiju Igmana, Bjelašnice i Treskavice...znam da mi je još par godina iza rata bio šok kad mi je neko rekao da su Švabe bili evropski prvaci (mislim te godine)...... kontam tad čuj švabe..na mapi ih nije bilo kada je pitanje evropske košarke bilo ko će biti prvak Juge a ne ko će biti evropski prvak
- spree
#1927 Re: reprezentacija
kad bi se barem moglo sta srediti sa slovencima za begica i da uzmemo nekog dobrog amerikanca mogli bi se nadati necemu, ovako nista. playa nemamo. djedovic bio i ostao talenat. krilo nemamo (osim ako bi teletovic igrao na krilu, ali prespor je). najbolja pozicija krilnog centra, ali samo da teletovic igra 38 min. na centru varda jako dobar, ali zamjena jazvin
. sve u svemu jako tesko da ista napravimo, nazalost
.
-
unitedlover
#1928 Re: reprezentacija
keith langford bi bio najkorisnije rjesenje prvi strijelac eurolige,sigurno bi bili puno opasniji nego sa recimo samim domerkantom
-
El_comadante
#1929 Re: reprezentacija
ma mi smo u padu i nevjerujem da čemo dobiti Hrvate. prije par godina kad smo ih dobili ima li smo par dobri igrača a sada nažalost 2-3 što je nedovoljno.
-
unitedlover
#1930 Re: reprezentacija
treba neki iskusan selektor da preuzme reprezentaciju on ce znati sta i kako kojim igracem 
- Zmijuga loma
#1931 Re: reprezentacija
Šta je sa onim Sinanovićem iz Unicaje? Jel on odjebo reprezentaciju ili...? Nije da je neki ekstra igrač, al bolje on nego Jazvin.
- jazzer
#1932 Re: reprezentacija
Milsim da on zavrsava za spanski pasos.Zmijuga loma wrote:Šta je sa onim Sinanovićem iz Unicaje? Jel on odjebo reprezentaciju ili...? Nije da je neki ekstra igrač, al bolje on nego Jazvin.
Ne znam koji ce mu klinac...za spance ne moze zaigrati ni na play stationu...
Jedino, mozda, da ga ne vode kao stranca.
Gledao sam ga neki dan...Nije napravio bas neki napredak..Visok, slabo pokretan...fali misica...
Po meni i nije neki gubitak za reprezentaciju.
-
samo_ovaj_put
#1933 Re: reprezentacija
mogli smo malo o ekipi koju se sabe zvati za prvenstvo
sto se amerikanaca tice,lengford i anderson su cista furka,nema ni trunke istine u tome(isto ko kad je bilo price da ce luka toni potpisati za sarajevo),tako da bi taj neki naturalizovani igrac trebao biti domerkant
play-gordic,vasiljevic,nesovic
bekovska linija-domerkant,djedovic,ikonic,kojadinovic
krlini centar-bavcic,teletovic,bajramovic
centar-varda
ako hocemo nesto napraviti na ovom prvenstvu,a kako smo culi selektora cilj je prolaz u drugi krug(dvije pobjede potrebne)
ovi igraci se moraju odazvati
mozda je najveci upitnik nad vasiljevicem,koji odavno nije igrao,mislim da je bio u svadji sa mensurom kao i jos neki igraci
ostalima definitivno ne bi trebao problem biti,grupa je dobra,plasirali smo se napokon i ako se ne dese neke povrede,na prvenstvo bi trebali ici kompletni
sto se tice ove vanjske linije,to bi trebalo biti to,bolje nemamo
ispod kosa postoje jos opcije jazvina,krupalije,kikanovica i milana milosevica
meni nijedan nije drag,ali trebace jedan centar da pomogne vardi(prije kikan ili jazvin),bar 5-10 minuta utakmice
dok ova dvojica uopste ne igraju tu poziciju,ali bez sumnje jedan ce biti pozvan
na prvenstvo se vodi 14 igraca,mozda se jos tu ubace neki mladji momci(halilovic ili hodzic)
i ko god kaze da nemamo sanse na prvenstvu,grdno se vara
sa komplet ekipom mi bez problema uzimamo 2 tekme,sa hrvatima cemo se gurati dosta,ali izgubiti,dok ce mec sa crnogorcima odlucivati jedan poen
prolazimo grupu i mjesamo se sa slovenijom,rusijom,belgijom,bugarskom,gruzijom,znaci opet dobar raspored,samo sto ja ne znam kocept cijelog takmicenja
kolko prolazi u prvoj fazi iz svake grupe i sta se desava kad se pomjesamo sa drugom grupom
sto se amerikanaca tice,lengford i anderson su cista furka,nema ni trunke istine u tome(isto ko kad je bilo price da ce luka toni potpisati za sarajevo),tako da bi taj neki naturalizovani igrac trebao biti domerkant
centar-varda
ako hocemo nesto napraviti na ovom prvenstvu,a kako smo culi selektora cilj je prolaz u drugi krug(dvije pobjede potrebne)
mozda je najveci upitnik nad vasiljevicem,koji odavno nije igrao,mislim da je bio u svadji sa mensurom kao i jos neki igraci
ostalima definitivno ne bi trebao problem biti,grupa je dobra,plasirali smo se napokon i ako se ne dese neke povrede,na prvenstvo bi trebali ici kompletni
meni nijedan nije drag,ali trebace jedan centar da pomogne vardi(prije kikan ili jazvin),bar 5-10 minuta utakmice
dok ova dvojica uopste ne igraju tu poziciju,ali bez sumnje jedan ce biti pozvan
na prvenstvo se vodi 14 igraca,mozda se jos tu ubace neki mladji momci(halilovic ili hodzic)
sa komplet ekipom mi bez problema uzimamo 2 tekme,sa hrvatima cemo se gurati dosta,ali izgubiti,dok ce mec sa crnogorcima odlucivati jedan poen
prolazimo grupu i mjesamo se sa slovenijom,rusijom,belgijom,bugarskom,gruzijom,znaci opet dobar raspored,samo sto ja ne znam kocept cijelog takmicenja
kolko prolazi u prvoj fazi iz svake grupe i sta se desava kad se pomjesamo sa drugom grupom
- JoseMujica
#1934 Re: reprezentacija
ja kolko skonta iz tvoje analize da imamo jednog ozbiljnog centra: Ratka Vardu
sad ne znam jel imamo nekih back up opcija ali sa jednim centrom nemamo šta tražiti na EP
sad ne znam jel imamo nekih back up opcija ali sa jednim centrom nemamo šta tražiti na EP
- jazzer
#1935 Re: reprezentacija
Zaboravio si Dinu Hodzica koji bi trebao biti pravo pojacanje i koji je potvrdio da dolazi igrati zasamo_ovaj_put wrote: play-gordic,vasiljevic,nesovic
centar-varda
reprezentaciju. Uglavi tu jos jednog amerikanca umjesto Domercanta (ja navijam da to bude Alen Anderson
Evo Dinine statistike iz NCAA..
http://web1.ncaa.org/stats/StatsSrv/careerplayer
Last edited by jazzer on 03/02/2011 15:47, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1936 Re: reprezentacija
Prolaze po 3 iz prve faze iz svake grupe i onda se formiraju 2 grupe po 6, odakle idu parovi polufinala.samo_ovaj_put wrote:mogli smo malo o ekipi koju se sabe zvati za prvenstvo
centar-varda
sa komplet ekipom mi bez problema uzimamo 2 tekme,sa hrvatima cemo se gurati dosta,ali izgubiti,dok ce mec sa crnogorcima odlucivati jedan poen![]()
prolazimo grupu i mjesamo se sa slovenijom,rusijom,belgijom,bugarskom,gruzijom,znaci opet dobar raspored,samo sto ja ne znam kocept cijelog takmicenja![]()
-
samo_ovaj_put
#1937 Re: reprezentacija
a onda se prenose bodovi iz grupe kao u rukometu?
- translater
#1938 Re: reprezentacija
upravo tako...valjda je isti sistem kao na rukometu...
e sad...ne vjerujem da cemo biti sigurni sa dvije pobjede...dakle...bez tri pobjede nema ni drugog kruga(pobjede protiv C.Gore, Makedonije i kvalifikanta) uz vec unaprijed upisan poraz protiv Hrvatske i Grcke (mada mrzim taj nacin razmisljanja kada se unaprijed predajemo, dakle...treba ih zgazit i ebat
)
pardon na vulgarnosti...
e sad...ne vjerujem da cemo biti sigurni sa dvije pobjede...dakle...bez tri pobjede nema ni drugog kruga(pobjede protiv C.Gore, Makedonije i kvalifikanta) uz vec unaprijed upisan poraz protiv Hrvatske i Grcke (mada mrzim taj nacin razmisljanja kada se unaprijed predajemo, dakle...treba ih zgazit i ebat
pardon na vulgarnosti...
-
unitedlover
#1939 Re: reprezentacija
mozda mozemo nesto protiv hrvatske uz puno truda nekada smo znali pobijediti velike ekipe samo ako krene
- translater
#1940 Re: reprezentacija
pa ja se i bojim da bi mogli igrat tako da ce nas ekstra krenuti i protiv hrvatske i protiv grcke...i onda ce nam ruka zadrhtazi malo u trecoj cetvrtini fulat cemo par napada, isforsirat neke shuteve i oni ce nam se odvojit...a islo nas je pravo bilo...i sa takvom bi igrom protiv ostalih reprezentacija imali +12 na poluvremenu pa bi mirno to priveli kraju...
a posto ce nas krenuti protiv favorita i izgubit cemo samo zahvaljujuci svojim glupostima...onda cemo igrati ispodprosjecno protiv ekipa sa kojima bi trebalo da se borimo za trece mjesto...i onda smo pushiona i u tom smislu...ali nema veze..."bosna je shampioooon ..ooooooooooooo..."
a posto ce nas krenuti protiv favorita i izgubit cemo samo zahvaljujuci svojim glupostima...onda cemo igrati ispodprosjecno protiv ekipa sa kojima bi trebalo da se borimo za trece mjesto...i onda smo pushiona i u tom smislu...ali nema veze..."bosna je shampioooon ..ooooooooooooo..."
- translater
#1941 Re: reprezentacija
zelim reci...da...nismo mi toliko igracki nejaki...koliko smo mi nejaki psiholoski
-
samko1974
#1942 Re: reprezentacija
translater wrote:upravo tako...valjda je isti sistem kao na rukometu...
e sad...ne vjerujem da cemo biti sigurni sa dvije pobjede...dakle...bez tri pobjede nema ni drugog kruga(pobjede protiv C.Gore, Makedonije i kvalifikanta) uz vec unaprijed upisan poraz protiv Hrvatske i Grcke (mada mrzim taj nacin razmisljanja kada se unaprijed predajemo, dakle...treba ih zgazit i ebat![]()
![]()
)
pardon na vulgarnosti...
Ja mislim da je jedino siguran poraz od grka i vise nista drugo nije sigurno.Bice izjednaceno, svak svakog moze pobjediti , pogotovo medju ovim nasim ex yu zemljama, tu moze i makedonija uzeti hrvatsku al i mi crnu goru .Crna gora ce biti hendikepirana ako ih ne trenira vise dusko vujosevic.
-
El_comadante
#1943 Re: reprezentacija
nešto sam čuo da u drugoj grupi idu 4 dalje dakle igrat če se četvrtfinle.
- smoki_choko
#1944 Re: reprezentacija
evo ga sistem takmicenja

- Joey Tribbiani
#1945 Re: reprezentacija
Sjećam se Eura u srbiji kad smo u čini mi se u sve tri (ili u prve 2) tekme bili odlični većim dijelom tekme...Kako smo samo smiješnim pravili one Francuze...Režiser prenosa ponavljao poteze naših igrača...Tuk'o teletović tricama...Mršić pokazao Parkeru kako se igra (ali fakat)... I onda pred kraj treće četvrtine šipak. Raspad sistema! Sjećam se komentatora na HRT-u kako se čude. Prenose svoju repku, a pričaju o našoj (šaltanje kanala nakon potopa svih ladji)... Znači, sve je u glavi. Mislim, imamo mi i dobrih košarkaša, ali nisu to sad momci koji mogu napravit čudo i gurat do kraja, ali sigurno se mogu nositi sa velikim brojem timova da nam ne smetaju neke idiotske sitnice...translater wrote:pa ja se i bojim da bi mogli igrat tako da ce nas ekstra krenuti i protiv hrvatske i protiv grcke...i onda ce nam ruka zadrhtazi malo u trecoj cetvrtini fulat cemo par napada, isforsirat neke shuteve i oni ce nam se odvojit...a islo nas je pravo bilo...i sa takvom bi igrom protiv ostalih reprezentacija imali +12 na poluvremenu pa bi mirno to priveli kraju...
Negdje sam pročitao da djetići vraćaju Duleta i da idu kompletni...Znači Sabit se ne smije zajebavat. S druge strane, ne igramo protiv Amera, nego protiv zemlje (bez uvrede) koja ima stanovnika ko Kanton Sarajevo. Više imaju svojih gradjana u beogradu nego u čitavoj crnoj gori. Dokaz su da se može...ali valjda jednom dodje vrijeme i kad će se drugi ugledat na nas, a ne na njih, sloveniju i slične...
- translater
#1946 Re: reprezentacija
jednostavno receno....nedostatak pobjednicog mentaliteta...ne znam kako da drugacije opisem...kao da imamo blokadu u glavi...i tako nam je u svakom sportu
eto...odlican si primjer naveo protiv francuske...kad je mrsic cini mi se na poluvremenu imao 28poena, parkera cinio smjesnim, sve stimalo, sve sjajno bilo i onda...samo odjednom sve ispari...pa svjez mi je primjer iz rukometa sad ove zadnje kvalifikacije prva tekma u madjarskoj...pa jedemo ih ne mogu nam gola dat...igramo odbranu kao francuzi(opet francuzi
...jesu jaka nacija) i koliko nda na kraju izgubimo 12-13 razlike!?!?!?!?
itd itd...tih primjera ima mali milion...i to nije ni do sabita ni do teletovica...to je problem nacionalnih razmjera
ali opet...treba biti skroman i realan...ali i hrabar i pokushat nesto napravit...ne treba se ici spustenih gaca, a ne treba se ni grlom u jagode zaletit...mozemo, siguran sam da mozemo pametnom igrom i ispravnim pristupom igri (tokom svih 5 cetvrtina utakmice
...hebga...sto je sigurno sigurno) da napravimo rezultat na koji bi mogli bitiponosni...a to je prolazak u drugi krug 
eto...odlican si primjer naveo protiv francuske...kad je mrsic cini mi se na poluvremenu imao 28poena, parkera cinio smjesnim, sve stimalo, sve sjajno bilo i onda...samo odjednom sve ispari...pa svjez mi je primjer iz rukometa sad ove zadnje kvalifikacije prva tekma u madjarskoj...pa jedemo ih ne mogu nam gola dat...igramo odbranu kao francuzi(opet francuzi
itd itd...tih primjera ima mali milion...i to nije ni do sabita ni do teletovica...to je problem nacionalnih razmjera
ali opet...treba biti skroman i realan...ali i hrabar i pokushat nesto napravit...ne treba se ici spustenih gaca, a ne treba se ni grlom u jagode zaletit...mozemo, siguran sam da mozemo pametnom igrom i ispravnim pristupom igri (tokom svih 5 cetvrtina utakmice
- JoseMujica
#1947 Re: reprezentacija
da je samo tako bilo protiv Francuza...sjeća li se ko one tekme protiv Portugalaca u Portugalu prije godinu ili dvije?
deremo likove ko kake pionire i na kraju gusto bi...evo nađo na sa-x izvještaj

deremo likove ko kake pionire i na kraju gusto bi...evo nađo na sa-x izvještaj
ovo boldirano je balkanska klasikaPosljednja dionica donijela je pad u igri bh. selekcije, ali i nekoliko čudnih sudijskih odluka na našu štetu. Prednost se topila, ali Portugalci nisu imali snage za potpuni preokret. Ova četvrtina završena je 20-9 u korist domaćih, a krajnji rezultat 62-56 za BiH.
- translater
#1948 Re: reprezentacija
ako se ne varam...od tog istog smo portugala izgubili kod kuce...

- JoseMujica
#1949 Re: reprezentacija
auuu dobri si..jesmo jednom al ranije..u kvalifikacijama za EURO 2007 u Španiji

ja bi sad sebi ruke odrezo kad ovo viđohBiH - Portugal 78 :80
- cyprus
#1950 Re: reprezentacija
Ako se dobro sjećam, uvalili nam naku rahljavu tricu u zadnjim sekundama... Ali istina, vodili su gotovo čitav susretJoseMujica wrote:auuu dobri si..jesmo jednom al ranije..u kvalifikacijama za EURO 2007 u Španijija bi sad sebi ruke odrezo kad ovo viđohBiH - Portugal 78 :80