Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26
Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" upućuje poziv advokatima koji će je volonterski zastupati u tužbi protiv magazina "Dani". Sadržaj tužbe odnosit će se na klevete i neistine koje ovaj magazin kontinuirano objavljuje te pristrasno, neobjektivno i jednostrano prikazivanje projekta istraživanja Bosanske doline piramida. Svu potrebnu dokumentaciju osigurat će Fondacija: press clipinge, odluke Upravnog odbora, analize i izvještaje bosanskohercegovačkih, egipatskih, ruskih, hrvatskih i britanskih stručnjaka.
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Ima vrlo zanimljiv osvrt na eventualni sudski proces:
„Stav je Fondacije da su ljudi angažovani u Upravnom odboru tu zbog svoje ljubavi prema kulturnom nasljeđu, a ne prema novcu.“

To napisa danas Semir Osmanagić, blateći Nađiju Nukić zbog izjava koje je dala u intervjuu u tekućem broju magazina BH Dani, protiv kojeg će Guru dići tužbu čim nađe nekog advokata volontera da radi za džaba, iako je njegova bliska suradnica Tatjana Raj-Za-Istraživače Sučec po profesiji – pazite sad – „a lawyer from Zagreb and one of the project's many valuable Volunteers“.
Evo clanak ovdje:
http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... ingom.html

Hoce-mo Tatja-nu!
Hoce-mo Tatja-nu!
Hoce-mo Tatja-nu!
walkabout

Post by walkabout »

artzy wrote:Samo da javim okupljenima da piramide nema.

Meni sad sve ovo izgleda kao Semirova vadiona.

Kako poslije svega da prizna da piramide nema?

Blamaza je kolosalna i velika kao sve (postojece) piramide jedna na drugoj.

Mislim da ce Semir izvrsiti samoubistvo za par godina.

Ne zezam se.

PS S druge strane iskreno bih se obradovao da me "prove wrong". :-D
Isturili su ga (a on prihvatio) da bude spic igrac.

Godi egu: mediji, predsjednici, avioni, glavni odlucivac, vi nastavite nabrajati...

Kada pozadinski igraci i podupiraci izmaknu guzicu i sacuvaju ime (koje nije bilo eksponirano), predsjednicki i ostali telefoni postanu gluhi i citava (dobra rijec - kolosalna) blamaza se strovali na njegova pleca...

Ni ja se ne zezam. :sad:
HoustonPiramidiot

walkabout wrote:
artzy wrote:Samo da javim okupljenima da piramide nema.

Meni sad sve ovo izgleda kao Semirova vadiona.

Kako poslije svega da prizna da piramide nema?

Blamaza je kolosalna i velika kao sve (postojece) piramide jedna na drugoj.

Mislim da ce Semir izvrsiti samoubistvo za par godina.

Ne zezam se.

PS S druge strane iskreno bih se obradovao da me "prove wrong". :-D

Isturili su ga (a on prihvatio) da bude spic igrac.

Godi egu: mediji, predsjednici, avioni, glavni odlucivac, vi nastavite nabrajati...

Kada pozadinski igraci i podupiraci izmaknu guzicu i sacuvaju ime (koje nije bilo eksponirano), predsjednicki i ostali telefoni postanu gluhi i citava (dobra rijec - kolosalna) blamaza se strovali na njegova pleca...

Ni ja se ne zezam. :sad:
Jeste.
Jadni Semir "Sta fali bageru".
Nista on nije znao, krivi su ljudi koji ga okruzuju i ne pruzaju mu prave informacije sa terena.

Dzemal Bijedic ili Vaso Miskin Crni ili Slavisa Vajner Cica. Oni su krivi.

Evo pogledaj ovu Tatjanu Odvjetnik. Ona bi radije mantrala uz jagnjetinu, a ko nece da mantra, neka se bavi drustveno-korisnim radom, recimo kopanjem.

Ili Senad Hodovic. On je ustvari taj koji je knjigu prvo napisao, a onda je podvalio Semiru "Sta fali bageru" (u dogovoru s Nurom ;) )

Ili Smailbeg avijaticar, majstor satelitskih analiza. BTW sta li je s njim. Mora biti sletio negdje na sigurno, poklopio se usima dok vatra ne prodje, i suti ko pi3da (karakterna osobina) dok Gospodja Nadjija prima vatru u prvim borbenim linijama.

Slab si mi ti beg, Smailbeze.

Nema veze, Semir "Sta fali bageru" ti je u nas Bog.
nur

Post by nur »

Houston,

tvoj mahalski mentalitet ti jednostavno nedozvoljava da progledaš.
Duša ti spava.
Podsjećaš me na tinejdžere iz Bucha Citya kad su nakon rata prvi put ušli u tramvaj. Uglas su nagovarali vozača "da im da jedan krug".

Veselko,

prestani.

Artzy, jeli istina da se u Švrakinom selu, prošloga tjedna, otvorila prva videoteka? Polako, vidjećeš i ti svoga Indijanu Jonesa.

Walkabout,
Na orangini (to se posebno odnosi na novu ambalažu) decidno piše - "protresi me".
walkabout

Post by walkabout »

HoustonPiramidiot,

Moj post si pogresno protumacio, udaras nasumice u ono sto mislis da vidis.

Pozdrav
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nur wrote:Houston,

Duša ti spava.
Podsjećaš me na tinejdžere iz Bucha Citya kad su nakon rata prvi put ušli u tramvaj. Uglas su nagovarali vozača "da im da jedan krug".

Veselko,

prestani.

Artzy, jeli istina da se u Švrakinom selu, prošloga tjedna, otvorila prva videoteka? Polako, vidjećeš i ti svoga Indijanu Jonesa.

Walkabout,
Na orangini (to se posebno odnosi na novu ambalažu) decidno piše - "protresi me".
nur jesil ti iz fondacije :D
walkabout

Post by walkabout »

nur wrote:
Walkabout,
Kemica javlja:
"Evo ja protreso ovi sok kako savijetuje Nurko - puce cep i poprska mi novo novcato bajramsko odijelo, Mensura crce otsmjeha. Kako cu sad Semketu naoci, morebit bidne ljut i pocne prizivat advokate dobrovoljce!" :-?
HoustonPiramidiot

Opa, pljuste samari.
Samo da nam je jos vidjeti potpisani dokument. (Valjda nije opet crko skener :) )

"GEOLOŠKI IZVJEŠTAJ DIPL.ING. NAĐIJE NUKIĆ"
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... 8&Itemid=1

Inace, dokument je pristojno formatiziran, vidi se, neko zna sa MS Office, kao npr. Chupo. Nije bas najbolji, ali je O.K.

Fali potpis. Kad vidimo potpis, pitacemo Gospodju Nadjiju Nukic o cemu se radi, dje je ba zapelo. Vuk Bacanovic nas sigurno nece iznevjeriti da nam ponudi najiscrpniji moguci odgovor.

Walkabout, izvini ako sam pogresno shvatio tvoj prethodni post. Pozdrav. kriv je Vladimir Valter Peric ;)
HoustonPiramidiot

Duša ti spava.

Veselko,

prestani.

Walkabout,

Evo ga covjek koji propovijeda ljubav, toleranciju, i razmjenu ideja.
A kamo li alternativnu psihoanalizu na daljinu.

Reci mi, Nur, da nisu i tvoji mama i tata sljegli odnekle u rajvosa?
Last edited by HoustonPiramidiot on 03/12/2007 22:47, edited 1 time in total.
veseoko_kukulamovic

nur wrote:Veselko,

prestani.
:lol: :lol: :lol: :lol:
veseoko_kukulamovic

HoustonPiramidiot wrote:Reci mi, Nur, da nisi i tvoji mama i tata sljegli odnekle u rajvosa?
:lol:
veseoko_kukulamovic

HoustonPiramidiot wrote:Opa, pljuste samari.
Samo da nam je jos vidjeti potpisani dokument. (Valjda nije opet crko skener :) )

"GEOLOŠKI IZVJEŠTAJ DIPL.ING. NAĐIJE NUKIĆ"
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... 8&Itemid=1
I to onaj u kojem se spominje onaj kostur što nije briga Fondacije nego Muzeja i Groblja Visoko. Ne znam samo zašto se onda Fondacija naziva "arheološka"?! :lol:
artzy

Post by artzy »

Duša ti spava.

Veselko,

prestani.

Walkabout,
Ne kontam :shock: ja filmove dobijam sa Blockbuster Online......
veseoko_kukulamovic

nur wrote:Artzy, jeli istina da se u Švrakinom selu, prošloga tjedna, otvorila prva videoteka? Polako, vidjećeš i ti svoga Indijanu Jonesa.
Image

Kakvo otkriće, takav istraživač! :lol:
artzy

Post by artzy »

veseoko_kukulamovic wrote:
nur wrote:Artzy, jeli istina da se u Švrakinom selu, prošloga tjedna, otvorila prva videoteka? Polako, vidjećeš i ti svoga Indijanu Jonesa.
Image

Kakvo otkriće, takav istraživač! :lol:
Mislis - fiktivni?
HoustonPiramidiot

HoustonPiramidiot wrote:Reci mi, Nur, da nisi i tvoji mama i tata sljegli odnekle u rajvosa?
:lol:
Krivo sam se mozda izrazio, i Nur, za ovo ti se izvinjavam.
Ali tesko je povjerovati da pravi Sarajlija moze imati argumente kao sto su tvoji.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nur wrote:Veselko,

prestani.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

nur wrote:
Budi drag mladić pa shvati da u poslu i emocijama nema znaka jednakosti. Semir Osmanagić je samo još jedan autor čije se knjige dobro prodaju. Veselko, ako negdje u ladici imaš rukopis za koji ja ocjenim da ga mogu prodati barem u 200 kopija - shut me baby.
Dakle, ja sa piramidama ljubavi - nemam ništa. Ne kopam, ne istražujem, ne gledam u zvijezde, ne bacam grah. Sjedim kod kuće i pratim Ligu šampiona. I čekam svoj novi knjižarski "zgoditak".

Zove Kemica, prepo se:

"Jarane, dobijo sam poziv odsuda."

"Sta si sad skrivio?"

"Kazhu sauchesnik za pare - a shta je to josh nisam sfatijo, jel shta opasno?"

"A shta si uradio?"

"Pa nishta - samo sam malo stampo knjigice, za djecu, raju i to... Shta tu more da bidne loshe, plaho se prodaju, kupijo sam novi TV uboji, ekran muje 2mx2m, jedva smo navrata unijeli. Ih, shto je merak gledat Ligu sampijona, ma ko da si ti na terenu, Mensura se 2-3 puta sagela daje hlopta ne udari a jenom potrcala da bije sudiju, zamal da obori televiziju."

"A da nisi shta stampo u knjigama da je neistina i podvala?"

"E, vidish - ja satijem nejmam nishta. Ja sam sam stampo ono sto su meni rekli, nit kopam, nit orem, nit grah razbacujem (jedino ako ga Mensura neskuha kako valja - onda lonac leti kroz prozor), tak da su ti moje ruke ciste."

"I shta sad radish?"

"Cekam ti na novi zgoditak (knjizarski, ne nogometni), dok ne prodje ova buka oko suda. Nego znadesh li ti kakije dobrije advokata shto bi me branili, nako volonterski!" :D
IMME

Post by IMME »

S osvrtom na trenutno aktuelno "komentarisanje" skrivenih likova, uigrane druzine apwr, a na temu intervjua gospodje Nadjije Nukic koja "raskrinkavajuci" g. Semira Osmanagica i Fondaciju nije racunala na mogucnost da ce kola poci u nazad, a samim tim potvrditi se ona stara: "Ko drugom jamu kopa sam u nju pada", sjetih se tih istih likova koji su
tu istu gospodju Nadjiju Nukic, dok je ista bila uposlenik pri
Fondaciji, "disala" za Projekat Fondacije "zaklinjuci se u isti" zraceci tako energicno da bi se skoro pa moglo pomisliti da to sto radi radi srcem a ne za pomasnu svotu novca - cirkuzali, ismijavali, ponizavali, klevetali, smradali samo zbog toga sto je aktivna uposlenica Fondacije bila uposlenica Projekta ( po njihovoj teoriji, svima istim arsinom - ako si ZA nastavak iskopavanja, oljagavanje) i samo zbog njene ni_na_sta nalik frizure, kao i njenih zuba i garderobe koju je u to vrijeme imala na sebi u momentima kad je bivala intervjuisana kako od domacih tako i od inostranih medijskih kuca - mora se priznati da kljucni lobi, koji je cvrsto zacrtao stati u kraj prijetecoj mogucnosti da se njihov dosadasnji "rad" proglasi skupo placanom dangubom, pa u startu negirati Osmanagiceve stavove, a koji je trebao saradnike - nije mogao naci sebi slicnije - kao jaje jajetu, apwr = potpisnici Peticije.
Samo u jednom je osjetna razlika - peticijasi se cvrsto drze svojih "stavova" umjesto argumenata kojima bi nedvojbeno opovrgli Osmanagiceve tvrdnje, dok apwr-ovci proklizase bas tu gdje ne bi smjeli ...proslogodisnja Nukicka zasluzna najnizih epiteta, preko noci im postade idol i savrsenstvo. A takvo sto je konstantno prisutno u njihovim opaskama na sve persone koje su ZA nastavak iskopavanja.
Sta reci do: prenisko - dno dna :zzzz:

@ bh_chupo

Hajd, svega ti, budi dobar pa cuti bar do kraja sedmice. Tako :zzzz:

@ nur

Pozdrav tebi. Nadam se da ces istrajati u zapocetom :zzzz:
veseoko_kukulamovic

IMME wrote:. . . sjetih se tih istih likova koji su
Fondaciji, "disala" za Projekat Fondacije "zaklinjuci se u isti" zraceci tako energicno da bi se skoro pa moglo pomisliti da to sto radi radi srcem a ne za pomasnu svotu novca - cirkuzali, ismijavali, ponizavali, klevetali, smradali samo zbog toga sto je aktivna uposlenica Fondacije bila uposlenica Projekta ( po njihovoj teoriji, svima istim arsinom - ako si ZA nastavak iskopavanja, oljagavanje) i samo zbog njene ni_na_sta nalik frizure, kao i njenih zuba i garderobe koju je u to vrijeme imala na sebi u momentima kad je bivala intervjuisana kako od domacih tako i od inostranih medijskih kuca
IMME, jel to ti o Nurovim najnovijim ponižavanjima gđe Nukić?

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21#1585021:
Gledam je na duplerici u danima. Promjenila je naočale. Ušuškana u svoju bundu sa krznenim okovratnikom tvrdi da je sve ovo bila obmana, u kojoj ona više ne učestvuje. Tačnije okrenula se u trenu i strčala niz Plješevicu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 47#1585047:
Zar se doista ovoj starijoj gospođi neće izaći u susret, posebno sada, kada sa novim dosta modernijim okvirom naočala, retro frizurom ( a la Joko Lennon) i istim mužem, istim neradnikom, nedašnjom povjerenikom Fondacije za "vođenje dijaloga sa lokalnim mještanima za dobaljanje informacija "da li šta čuju noću dok piramida miruje", kada su se potrošile i zadnji novci koje je dobijala za svoje "vanradne aktivnosti.
Stvarno, IMME, u pravu si, komentarisanje i ismijavanje fizičkog izgleda je dno dna! :D
HoustonPiramidiot

IMME wrote:... i samo zbog njene ni_na_sta nalik frizure, kao i njenih zuba i garderobe koju je u to vrijeme imala na sebi ...
itd...
Jad i bijeda, IMME, jad i bijeda. Sta li bi tek govorio o Sabinici da se slucajno Semir predomisli, ili da mu, ne daj Boze, Sabinica vise ne daa i da mu uvali nogu.
Idi malo u cosak i stidi se.

Ali za Chupu, dobro si govorio. ;)
@ bh_chupo
Hajd, svega ti, budi dobar pa cuti bar do kraja sedmice. Tako
HoustonPiramidiot

wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote:
Znaci dokazivati da je to neshto netacno i falsifikat.

Ko bi to finansirao? :?

Wels, ja ti predlazem da finansiras ti, jer ako ne uspiju dokazati da nije piramida, onda je sigurno piramida, a to je sve sto svi zelimo, je li tako?
Mislim da je jedan zajednicki pristup na iskopu piramide jedini ispravan i vishestruko ucinkovit nacin da se shto brze i efikasnije dodje do krajnjeg rezultata, kada bi samo ostao posao oko shto preciznijeg utvrdjivanja starosti iste. :oops:
Wels, da li ti pratis ovu temu?
Tesko je bolje sastaviti odgovor od ovog, kojeg si vec dobio:
tranquil wrote:Kakvo pitanje ! Sadrži pretpostavku da je tačno tj. "nedvojbeno" nešto što bi tek trebalo postati premetom dokazivanja i istraživanja, a s obzirom na okolnosti i pozadinu cijelog slučaja, vjerovatno je i u potpunosti netačno ili falsificirano.
Tranquil, ne moze bolje!
IMME

Post by IMME »

IMME wrote:. . . sjetih se tih istih likova koji su
Fondaciji, "disala" za Projekat Fondacije "zaklinjuci se u isti" zraceci tako energicno da bi se skoro pa moglo pomisliti da to sto radi radi srcem a ne za pomasnu svotu novca - cirkuzali, ismijavali, ponizavali, klevetali, smradali samo zbog toga sto je aktivna uposlenica Fondacije bila uposlenica Projekta ( po njihovoj teoriji, svima istim arsinom - ako si ZA nastavak iskopavanja, oljagavanje) i samo zbog njene ni_na_sta nalik frizure, kao i njenih zuba i garderobe koju je u to vrijeme imala na sebi u momentima kad je bivala intervjuisana kako od domacih tako i od inostranih medijskih kuca
IMME, jel to ti o Nurovim najnovijim ponižavanjima gđe Nukić?
Samo jos jedan od dokaza da ste ostali dosljedni sebe u krivljenju realne slike, kao i obicno ... nista novo od vas :zzzz:

usput, to je bilo na vasu adresu, a o ponizavanju vezanom za proslu godinu - citaj :zzzz:
veseoko_kukulamovic

IMME wrote:Samo jos jedan od dokaza da ste ostali dosljedni sebe u krivljenju realne slike, kao i obicno ... nista novo od vas :zzzz:

usput, to je bilo na vasu adresu, a o ponizavanju vezanom za proslu godinu - citaj :zzzz:
IMME, izvinjavam se, nisam htio da krivim realnu sliku, sad ću to ispraviti, prenošenjem prave realne slike o ponižavanju ljudi:

Image

Hoćemo li, dakle, malo o ponižavanjima koja potiču Fondacija i Semir Osmanagić? Mogla bi se i posebna tema o tome otvoriti. :P :zzzz:
Locked