Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dale cooper

#1926 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dale cooper »

ladyblue18 wrote:Vi koji ste iskusni, imam pitanje :D

Trebam izvaditi karticu koju cu povezati sa paypal-om, eh nakon sto sam citala ovu i par drugih tema zanima me gdje je najbolje uzeti a da znam da ce kartica moci da se uveze sa pp-om, unicredit ili rf?
Ako zatrazim da mi otvore tekuci racun je li sigurno da cu dobiti visu electron i moram li ih standardno napomenuti da mi kartica treba iskljucivo za online kupovinu ili da to presutim? Bojim se ako kazem da mi ne uvale master jer sam vec imala problema sa tim :-)
Nije bitno koja banka je u pitanju, bitno je samo da je kreditna kartica u pitanju. Unicredit drzi Visu, Raifeisen
Master Card.
dinooh

#1927 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

dale cooper wrote:

Trebam izvaditi karticu koju cu povezati sa paypal-om, eh nakon sto sam citala ovu i par drugih tema zanima me gdje je najbolje uzeti a da znam da ce kartica moci da se uveze sa pp-om, unicredit ili rf?
Ako zatrazim da mi otvore tekuci racun je li sigurno da cu dobiti visu electron i moram li ih standardno napomenuti da mi kartica treba iskljucivo za online kupovinu ili da to presutim? Bojim se ako kazem da mi ne uvale master jer sam vec imala problema sa tim :-)
Nije bitno koja banka je u pitanju, bitno je samo da je kreditna kartica u pitanju. Unicredit drzi Visu, Raifeisen
Master Card.
Kako imati kreditnu ako nemas posao npr. Moze i debitna bez problema. Ja imam debiznu od RFF i bez problema mogu kupovati online. Cak je debitna i sigurnija jer u slucaju krade novca ne moze uzeti vise nego sto ima na kartici za razliku od kreditne koja moze i u minus ici.
Uzmi ili Unicredit ili Raiffeisen. Odes kod njih i kazes da zelis debitnu visu karticu..
dale cooper

#1928 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dale cooper »

dinooh wrote:
dale cooper wrote:

Master Card.
Kako imati kreditnu ako nemas posao npr. Moze i debitna bez problema. Ja imam debiznu od RFF i bez problema mogu kupovati online. Cak je debitna i sigurnija jer u slucaju krade novca ne moze uzeti vise nego sto ima na kartici za razliku od kreditne koja moze i u minus ici.
Uzmi ili Unicredit ili Raiffeisen. Odes kod njih i kazes da zelis debitnu visu karticu..
Kreditna ne moze ici u minus vise od dozvoljenog limita, koji i nije tako veliki. Uzeo sam za pretpostavku da je ladyblue zaposlena, pa sam zato spomenuo kreditnu karticu, jer ti je banka onda prakticki sama nudi i uvaljuje. :D A nisam znao da je moguca registracija i sa debitnom karticom.
dinooh

#1929 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

dale cooper wrote:
Kreditna ne moze ici u minus vise od dozvoljenog limita, koji i nije tako veliki. Uzeo sam za pretpostavku da je ladyblue zaposlena, pa sam zato spomenuo kreditnu karticu, jer ti je banka onda prakticki sama nudi i uvaljuje. :D A nisam znao da je moguca registracija i sa debitnom karticom.
e sada zavisi od place koliki je limit. Znam slucaj da je limit 1600KM pa to i nije mali iznos..
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1930 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ladyblue18 »

Ne bih kreditnu, debitna mi vise odgovara iz gore navedenih razloga :D
Hvala vam momci, nadam se da me nece zahebati :D
dale cooper

#1931 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dale cooper »

ladyblue18 wrote:Ne bih kreditnu, debitna mi vise odgovara iz gore navedenih razloga :D
Banke te uvijek zajebu na ovaj ili na onaj nacin. :D Zato...no sikiriki i happy shopping. :D
Chuckie

#1932 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

ladyblue18 wrote:Ne bih kreditnu, debitna mi vise odgovara iz gore navedenih razloga :D
Lična karta, CIPS uvjerenje i 10KM u ruci i pravac Unicredit. Otvori tekući račun. Dobit ćeš debitnu Visa electron koja radi odlično na Paypalu.
Eniac

#1933 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eniac »

Ja sam u banci u kojoj vec imam debitnu karticu izvadio joj jednu za placanje internetom. Razlog je da u trenutku placanja bilo direktno na web siteu sa kojeg kupujem bilo preko paypala moj osnovni racun ne bude dostupan nikome. Ono, odem u banku i sa osnovnog racuna prebacim samo onliko novca koliko treba da nesto platim (ili prebacim malo novca da stoji za impulsno kupovanje jeftinih sitnica ako mi dodje) na drugu karticu koja sluzi samo za placanje internetom i time stitim osnovni racun.

A ima tu jos jedna prednost. Naime, na primjer rezervisete hotel. Uplatite hotel i sve je u redu, medjutim prilikom cekiranja u hotel traze od vas broj kartice "za svaki slucaj". E, pa, ako i pored predhodne uplate trazis broj kartice, mislis da cu ti dati broj kartice na kojoj mi je novac? Nema sanse, i za to dobro dodje druga kartica na kojoj je malo novca. Ako ista kazu, zao mi je to je jedina kartica koju imam. Ionako ti je hotel vec placen. On da mi vrslja po racunu :)

Ili razbojnici vas natjeraju da podignene novac sa racuna. I za to korisitite tu drugu karticu, "otprati" vas razbojnik do bankomata, ubacite karticu u bankomat, sam razbojnik vidi da je tu malo novca, i sta ce? Nema vise, potrosio sve a plate jos nema.

Ova druga kartica za razliku od prve ne dozvoljava limit, tako da nema odlaska u crveno. I to joj je prednost.

Osnovna debitna kartica na koju vam lijeze plata obicno ima limit u visini jedne do tri plate, zavisi od banke.

I da, ta mjesecna naknada za vodjenje racuna. Po mom misljenju 2 KM mjesecno da bih zastitio osnovni racun sa novcem nije puno.
quarterback

#1934 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

posebno me je dojmilo ovo oko razbojnika
Eniac

#1935 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eniac »

quarterback wrote:posebno me je dojmilo ovo oko razbojnika
Kome se desilo zna o cemu govorim. Kome nije blago njemu.
Saka

#1936 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ima jednostavniji način da "zaštitiš" osnovni račun. Otvoriš još jedan račun koji nije vezan za karticu i na njega prebaciš platu. Na osnovni račun vraćaš pare po potrebi. Ako imaš elektronsko bankarstvo to lako ide, ne moraš čekati na šalterima. I naravno ukineš limite na kartici.
Eniac

#1937 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eniac »

.
Bronco_Billy

#1938 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bronco_Billy »

Jel neko rijesio ovu enigmu sa editovanjem kartice poslije isteka kad se javi problem sa primanjem novca.

You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account, because previous transfers to your preferred card or bank account failed.

Poslao sam mail, cekam odgovor al da vidim prethodna iskustva :sax:
holowey

#1939 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

Bronco_Billy wrote:Jel neko rijesio ovu enigmu sa editovanjem kartice poslije isteka kad se javi problem sa primanjem novca.

You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account, because previous transfers to your preferred card or bank account failed.

ja sam se mucio s tim - nakon sto je reizdata ostao isti broj kartice ali se ccv promijenio i paypal nije htio da prihvati isti broj kartice... brisao i dodavao kartice i nista nije pomoglo... na kraju poslao mail paypal podrsci, opisao situaciju i oni rijesili
Bronco_Billy

#1940 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bronco_Billy »

Da, isti broj al se ccv promjenio. Vidio sam negdje na temi da je neko imao ovaj problem al nisam nasao odgovor.

Aj super, bitno je da postoji nacin. Tnx :thumbup:
dinooh

#1941 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

Bronco_Billy wrote:Jel neko rijesio ovu enigmu sa editovanjem kartice poslije isteka kad se javi problem sa primanjem novca.

Ja sam nedavno mijenjao, sve je uspjelo iako mi na paypal i dan danas pise sljedece:
Your Visa ending in XXXX has expired. Please update your card's expiry date as soon as possible to continue using PayPal. Update Credit Card Expiration

A normalno mogu kupovati
jasko__

#1942 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by jasko__ »

Ako mi ko moze reci dal bi podlijegalo nekoj carini ili pdv-u kada bih platio paypal-om ovaj artikal...

http://www.ebay.com/itm/3-FAN-USB-Adjus ... 3cc8a035b8

puno toga sam vec kupio na ebay-u ali je sve bilo nekako sitno i maximalno do 10 KM...ali ovo je nekako kabastije...i malo skuplje... :D
34sf4drgu67d25

#1943 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by 34sf4drgu67d25 »

jasko__ wrote:Ako mi ko moze reci dal bi podlijegalo nekoj carini ili pdv-u kada bih platio paypal-om ovaj artikal...

http://www.ebay.com/itm/3-FAN-USB-Adjus ... 3cc8a035b8

puno toga sam vec kupio na ebay-u ali je sve bilo nekako sitno i maximalno do 10 KM...ali ovo je nekako kabastije...i malo skuplje... :D
Ne.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1944 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Plati ce 6KM otvaranje na carini. Zivi bili pa vidjeli

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
jasko__

#1945 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by jasko__ »

un1ted wrote:Plati ce 6KM otvaranje na carini. Zivi bili pa vidjeli

Heh ko je sad upravu...
quarterback

#1946 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

jasko__ wrote:
un1ted wrote:Plati ce 6KM otvaranje na carini. Zivi bili pa vidjeli

Heh ko je sad upravu...
vjerovatno united jer je ovo malo veci paket
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1947 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

uskrsno_respo wrote:Samo nemoj raif jer oni naplacuju mjesecno 2 marke koristila karticu ili ne
Ovo nikad necu shvatiti. Ukoliko ti treba kartica za jedan mejsec, onda neka ti neko to i kupi. Ako ne mislis narucivati barem jednom mjesecno ne vidims svrrhu posjedovanja kartice. Cuj cudno sto banka naplati mejsecno "odrzavanje racuna" :lol:
quarterback

#1948 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

mislim da uc naplacuje samo ako je bilo prometa na racunu, cini mi se 1.65
quarterback

#1949 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

realno nije ni ta provizija problem jer 2 km i nisu nesto ali je stvar u bezobrazluku
my world

#1950 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by my world »

poz ljudi moze jedno pitanje?
ja sam urpavonapunio 18 godina i volio bih da otvorim paypal nalog jer mi je to jedini nacin na kojimi jedna stranica moze isplatiti zaradjeni novac (to je neka sica ali neka bas zelim da probam)
zato bih vas molio da mi u najkracim crtama objasnite kako mogu otvoriti taj nalog i sta mi je sve potrebno za tu karticu
Post Reply