Pun pogodakmIRCerka wrote:
vidim gledao si CSI gdje se doktor skriva u bosni:D:D
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
Reina
koop wrote:Prije par dana sam i sam bio na visocici. Prije nego mi neko sahrani ovaj post, iz mojih ranijih postova mozete vidjeti da sam citavo vrijeme svoje postove pisao kao skeptik, u smislu da po meni jos uvijek nema dovoljno jakih argumenata da se ovo prekine, ali da jos uvijek ne vjerujem da je piramida u pitanju.
Elem, nakon, (za dugogodisnjeg aktivnog pusaca, i hedonistu) dugih 20-ak minuta "pentranja" uz visocicu, u koloni ljudi, dosli smo do tih takozvanih sondaznih bunara. Sve skupa izgleda puno drugacije nego na slikama, ovdje mislim na proporcije kamenih blokova.
Iskreno, jos uvijek ne mislim da je u pitanju piramida, zidovi starog grada, nekropola itd. Iz jednostavnog razloga sto je za sada jos premalo toga iskopano da bi se mogli stvarati zakljuci takvog tipa. Ono sto znam, da kao laiku, ono sto je do sada iskopano, u najmanju ruku izgleda cudno.
Blokovi su razlicitih velicina, i ovi veci moraju teziti nekoliko tona (najmanje). Na sastavima se jasno vidi da su ploce obradjivane (htjedoh reci rezane, jel' mi je to tada prvo palo na pamet, ali da se ne bi digla hjka odmah,..).
Sto se tice terena na kojem rade, ocisceno je (citaj: uklonjeno drvece i rastinje) na nekih 500-1000 m2, (praaavo slobodna procjena, ali manje bitna u citavoj prici) i tu su svi sondazni bunari (SB). Najveci SB je nekih 50-60 m2, i tu se jasno vidi ovo o cemu sam pricao, znaci ploce koje su poredane jedna do druge, u raznim velicinama.
Zanimljivo je bilo da su ploce pravilnije rasporedjene nego sto se na prvu moze uciniti, a to se vidi po kolicini zemlje koja je skinuta. Na nekim mjestima se kopalo samo 10ak centimetara da bi se doslo do ovih ploca na nekima i preko 2 metra, ali deformacija je bila u tom sloju zemlje, ali ploce su perfektno poravnate.
Ono sto je bitno je da do starog grada treba jos puno, puno, i da ako stari grad pocinje i blizu toga gdje se sada vrse iskopavanja, onda bi to bilo jedno od najvecih starih gradova koje sam vidio ili za koje sam cuo, bar na ovim prostorima.
Znaci kada bi se radovi nastavili na ovih 500-1000 m2 koji su vec ocisceni od rastinja, i koji su jako udaljeni od starog grada, ne vidim kako bi to moglo ugroziti bilo sta?
Opet, kao laiku (a vjerujem da je 99,99999... % posjetitelja i autora ovoga foruma u istoj kategoriji, iako bi neki da se prodaju kao razni strucnjaci), ono sto sam vidio ne izgleda kao dijelo prirode. Sta je tacno u pitanju (Titov bunker, ili piramida), mislim da je samo jedan nacin da se sazna.
eto sto ti je realan covjek, hvala na informacijama
- seljak_cojek
Informacije iz prve ruke, tako se to radi.koop wrote:Prije par dana sam i sam bio na visocici. Prije nego mi neko sahrani ovaj post, iz mojih ranijih postova mozete vidjeti da sam citavo vrijeme svoje postove pisao kao skeptik, u smislu da po meni jos uvijek nema dovoljno jakih argumenata da se ovo prekine, ali da jos uvijek ne vjerujem da je piramida u pitanju.
Elem, nakon, (za dugogodisnjeg aktivnog pusaca, i hedonistu) dugih 20-ak minuta "pentranja" uz visocicu, u koloni ljudi, dosli smo do tih takozvanih sondaznih bunara. Sve skupa izgleda puno drugacije nego na slikama, ovdje mislim na proporcije kamenih blokova.
Iskreno, jos uvijek ne mislim da je u pitanju piramida, zidovi starog grada, nekropola itd. Iz jednostavnog razloga sto je za sada jos premalo toga iskopano da bi se mogli stvarati zakljuci takvog tipa. Ono sto znam, da kao laiku, ono sto je do sada iskopano, u najmanju ruku izgleda cudno.
Blokovi su razlicitih velicina, i ovi veci moraju teziti nekoliko tona (najmanje). Na sastavima se jasno vidi da su ploce obradjivane (htjedoh reci rezane, jel' mi je to tada prvo palo na pamet, ali da se ne bi digla hjka odmah,..).
Sto se tice terena na kojem rade, ocisceno je (citaj: uklonjeno drvece i rastinje) na nekih 500-1000 m2, (praaavo slobodna procjena, ali manje bitna u citavoj prici) i tu su svi sondazni bunari (SB). Najveci SB je nekih 50-60 m2, i tu se jasno vidi ovo o cemu sam pricao, znaci ploce koje su poredane jedna do druge, u raznim velicinama.
Zanimljivo je bilo da su ploce pravilnije rasporedjene nego sto se na prvu moze uciniti, a to se vidi po kolicini zemlje koja je skinuta. Na nekim mjestima se kopalo samo 10ak centimetara da bi se doslo do ovih ploca na nekima i preko 2 metra, ali deformacija je bila u tom sloju zemlje, ali ploce su perfektno poravnate.
Ono sto je bitno je da do starog grada treba jos puno, puno, i da ako stari grad pocinje i blizu toga gdje se sada vrse iskopavanja, onda bi to bilo jedno od najvecih starih gradova koje sam vidio ili za koje sam cuo, bar na ovim prostorima.
Znaci kada bi se radovi nastavili na ovih 500-1000 m2 koji su vec ocisceni od rastinja, i koji su jako udaljeni od starog grada, ne vidim kako bi to moglo ugroziti bilo sta?
Opet, kao laiku (a vjerujem da je 99,99999... % posjetitelja i autora ovoga foruma u istoj kategoriji, iako bi neki da se prodaju kao razni strucnjaci), ono sto sam vidio ne izgleda kao dijelo prirode. Sta je tacno u pitanju (Titov bunker, ili piramida), mislim da je samo jedan nacin da se sazna.
Svaka čast
- Vodenjak
Vrlo lijepo napisano @koop!koop wrote:Prije par dana sam i sam bio na visocici. Prije nego mi neko sahrani ovaj post, iz mojih ranijih postova mozete vidjeti da sam citavo vrijeme svoje postove pisao kao skeptik, u smislu da po meni jos uvijek nema dovoljno jakih argumenata da se ovo prekine, ali da jos uvijek ne vjerujem da je piramida u pitanju.
-
koop
prvo hvala na ovim komentarima. Kameru sam ponio, ali baterija je vec bila na zimaku, ali svejedno, slike bi bile iste kao one sto su vec sada dostupne na internetu. Poenta je otici tamo i to vidjeti, jer kao sto rekoh puno drugacije sve to izgleda kada se vidi svojim ocima.
A sto se tice brzine iskopavanja, iskreno i to mi je jasnije sada ( i ja sam se pitao sto ti grubi radovi ne idu brze). Bar dio odgovora je vjerovatno u terenu. Nagib je strahovit, ispod (u podnozju brda) je naselje, kuca do kuce, bar s ovog' prilaza, cijim sokacima se tesko autom prodje...Mislim to je vjerovatno dio problema, e sada da li moze brze,...
A sto se tice brzine iskopavanja, iskreno i to mi je jasnije sada ( i ja sam se pitao sto ti grubi radovi ne idu brze). Bar dio odgovora je vjerovatno u terenu. Nagib je strahovit, ispod (u podnozju brda) je naselje, kuca do kuce, bar s ovog' prilaza, cijim sokacima se tesko autom prodje...Mislim to je vjerovatno dio problema, e sada da li moze brze,...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ni rim nije izgradjen za jedan dan, tako nece ni Piramida biti otkrivena za 15 dananovalic wrote:dobro, pa hoce li kada ta piramida, sve ima.. dokazi, izvjestaji (meni zao sto nema novih slika).. samo piramide.. jos.. nema
-
Pospanko
@koop: Slican mail sam dobio od prijateljice prije par dana. Potpuno je isto napisala. Njen zakljucak je sljedeci "fakat nesto postoji gore...je li to piramida il nesto drugo, nesto postoji, jer je nevjerovatno ono sto sam vidjela."
Ko je jednom uzeo krampu i lopatu, zna kako sporo radovi napreduju. Malo strpljenja, pa cemo da vidimo sta ce da se rodi iz svega ovoga. Mada nema sta biti drugo nego PIRAMIDA
.
Ko je jednom uzeo krampu i lopatu, zna kako sporo radovi napreduju. Malo strpljenja, pa cemo da vidimo sta ce da se rodi iz svega ovoga. Mada nema sta biti drugo nego PIRAMIDA
-
El-bosniaco

ko kaze d nije piramida, treba mu kupit naocale ko dno od galona
- Alfons Kauders
i to na 4 vode, prava bosanska...Gera wrote:Kad sam mali bio meni su picali da je Bog imao kucu, sve je ovo meni suhveli...El-bosniaco wrote:
ko kaze d nije piramida, treba mu kupit naocale ko dno od galona![]()
-
Gospon Macola
Pa, izbor je dosta sarolik. Evo ovdje ih ima na gomili:Den wrote:Ko je po vama antipiramidash godine?![]()
![]()
![]()
![]()
http://antipyramidwebring.blogger.ba/
-
Prenj
Prvi korak je izvjestan, samo sa koje stranemIRCerka wrote: niko , pa cak ni Semir, trenutno nema PRECVRSTE dokaze da ima piramide, ali mi imamo vjeru u to... i kazem ti, nasladjivacu se na slamcicu kad je otkopaju...
a krenucu od meni dragih ljudi poput Prenja
- kriticarka_nikova
Ti Gera ko Crnogorac...."ko je jos vidio fajde od kopanja"Gera wrote:Hajd mo mi malo o fudbalu. Ko je jos fajde vidio od kopanja___pape wrote:Ne javljaju se vec tri sata, ....... izgleda da su u katakombama, ...
![]()
.....
-
Gera
A da seko ja ti i jesam crnogorac (BP) i moja domovina je prepuna Piramida no mi necemo da se bakcemo oko togakriticarka_nikova wrote:Ti Gera ko Crnogorac...."ko je jos vidio fajde od kopanja"Gera wrote:Hajd mo mi malo o fudbalu. Ko je jos fajde vidio od kopanja___pape wrote:Ne javljaju se vec tri sata, ....... izgleda da su u katakombama, ...
![]()
.....
....jel znas kako Crnogorci vjezbaju gimnastiku?ovako:"Lijeva obrva gore,desna dole....desna obrva gore.lijeva dole......."
i tako u krug.....
-
shefketh
et odakle piramideAlfons Kauders wrote:i to na 4 vode, prava bosanska...Gera wrote:Kad sam mali bio meni su picali da je Bog imao kucu, sve je ovo meni suhveli...El-bosniaco wrote:
ko kaze d nije piramida, treba mu kupit naocale ko dno od galona![]()
![]()

.....