Evolucija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sistem

#1926 Re: EVOLUCIJA

Post by sistem »

biolog wrote:
sistem wrote:opet ti o bogu :-)
ovo je podforum 'nauka i obrazovanje', ne religija. to sto ti mislis o bogu, a mozda si potpuno u pravu, je potpuno neinteresantno i irelevantno za ovu temu.
Varaš se vjeruj mi...otiđi u npr. Hrvatsku tamo već pomalo hara darwinizam...đabe crkve i svećenici, to je izašlo iz mode...a kako je to moguće kad su socijaldarvinisti napravili pokolj u svijetu svojom perfidnom ideologijom koja nema utemeljenih dokaza u nauci! :roll:

P.S. Evolucija postoji...ali ne i klasična evolucija, ali dobro komunjare i oholi ljudi forsiraju svoje to je njihova uloga i njihova sloboda!
stvari su jos gore nego sto ti mislis!
bio i dalje od hrvatske, i ustanovio - hara darwinizam po svim naucnim ustanovama po svijetu, po svim fakultetima, osim teoloskim. sad, ako samo teologiju smatras kao nauku, onda je tacno da za teorija evolucije nema utemeljenih dokaza u nauci. no posto su relevantne nauke ovdje hemija, biologija, itd, a ne teologija, ne ide ti ta prica.

i iz postovanja prema onima koji ucestvuju na podforumu 'nauka i obrazovanje', trebao bi se povuci sa svojim vjerskim teorijama iz diskusije. nema smisla sta radis ovoj finoj temi.

/vidim, obrazujemo se uz youtube. nije lose. de, ne bilo ti zapovijedjeno: http://www.youtube.com/watch?v=bV4_lVTVa6k, pa desno imas nove linkove. sve lijepo polako, za pocetnike/
biolog

#1927 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Ma da... :D

P.S. OMNE VIVUM E VIVO! :zzzz:
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:18, edited 1 time in total.
biolog

#1929 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

jOFLA wrote:
biolog wrote:P.S. Evolucija postoji...ali ne i klasična Darwinova teorija evolucije
Tačno, evolucija je mnogo složenija nego što je Darwin mogao pretpostaviti u nedostatku naučnog znanja u onom vremenu a kojeg danas imamo.
Pa evo sad je prisutna mikroevolucija moždanih vijuga...ali ostajemo ljudi jer smo tako šifrirani! 8-)

P.S. Tema je zanimljiva, ali ona se zloupotrebljava za utemeljenje i jačanje ideologije "ljudi" koji skončavaju u ludačkoj košulji sve dok ih ne strefi moždana kap! ;-)
walkabout

#1930 Re: EVOLUCIJA

Post by walkabout »

:-)

koja mjeshavina religije, nauke i mogucnosti rasudjivanja sa zeljom isticanja iste :roll:

josh nevidjeno

:zzzz:
sistem

#1931 Re: EVOLUCIJA

Post by sistem »

biolog wrote:
jOFLA wrote:
biolog wrote:P.S. Evolucija postoji...ali ne i klasična Darwinova teorija evolucije
Tačno, evolucija je mnogo složenija nego što je Darwin mogao pretpostaviti u nedostatku naučnog znanja u onom vremenu a kojeg danas imamo.
Pa evo sad je prisutna mikroevolucija moždanih vijuga...ali ostajemo ljudi jer smo tako šifrirani! 8-)

P.S. Tema je zanimljiva, ali ona se zloupotrebljava za utemeljenje i jačanje ideologije "ljudi" koji skončavaju u ludačkoj košulji sve dok ih ne strefi moždana kap! ;-)
de lijepo procitaj svoju zadnju recenicu nekoliko puta :-)
tema se zloupotrebljava za utemeljenje ideologije onih koji skoncavaju u ludackoj kosulji, pa sve do mozdane kapi :lol:
glupo, vjeruj - glupo, nepismeno i besmisleno
biolog

#1932 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

sistem, ti si jedan od sistema...pusti osale sisteme skontaju navedenu "glupost"! :D

P.S. Volim kad hitac u Bull's eye roknem! :zzzz:
JThomas

#1933 Re: EVOLUCIJA

Post by JThomas »

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/e ... 733638.ece

napreduje se, nije da se ne napreduje ;-)

i da, tema se zove "evolucija", ne "nasumične, nerazumljive, ničim utemeljene i ideološki obojene sumanute ideje o evoluciji" ;-)
biolog

#1934 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Napreduje se, hvala Bogu na evoluciji...ravnopravni su svjetovi od mrava, majmuna, pa sve do namjesnika na Zemlji čovjeka!

P.S. Životinje imaju dosta prednosti u nekim stvarima od ljudi...ali ljudima je data vlast od strane Allaha s.v.t. Stvoritelja svih svjetova! 8-)
Abacija

#1935 Re: EVOLUCIJA

Post by Abacija »

biolog wrote:Napreduje se, hvala Bogu na evoluciji...ravnopravni su svjetovi od mrava, majmuna, pa sve do namjesnika na Zemlji čovjeka!

P.S. Životinje imaju dosta prednosti u nekim stvarima od ljudi...ali ljudima je data vlast od strane Allaha s.v.t. Stvoritelja svih svjetova! 8-)
A kako objasnjavas ludilo? Po meni lud covjek od svega na svijetu najmanje ima vlast, pogotovo nad sobom samim.
biolog

#1936 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Sve ima svoje...spama se tema, ovo si mi mogao na PM poslat! ;-)

P.S. Idemo dalje... :D
Abacija

#1937 Re: EVOLUCIJA

Post by Abacija »

biolog wrote:Sve ima svoje...spama se tema, ovo si mi mogao na PM poslat! ;-)

P.S. Idemo dalje... :D
Pa sto mi ne posla odgovor na PM? Ali da znas, sta god da mi odgovoris ja cu to opet postaviti ovdje jer je moje pitanje iskreno i vezano za temu. I ti se ne brini, imam ja jos takvih (a Bogumi i gorih)... :D
biolog

#1938 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Ok! Ludi ljudi imaju poseban status na dunjaluku i ahiretu...oni su kodirani da budu iskušenje ljudima na dunjaluku, a na ahiretu će biti posebno iskušani jer su bili uskraćeni da se pokažu!O njihovoj vlasti nije potrebno diskutovati...npr. ludi ljudi mogu sebi oduzeti život...itd.

P.S. Moguće je da si iskren negupoznajem te...nadam se da si zadovoljan odgovorom!Nastavimo sa našom evolucijom! :D
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:19, edited 1 time in total.
biolog

#1940 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

jOFLA wrote:
biolog wrote:Ok! Ludi ljudi imaju poseban status na dunjaluku i ahiretu...oni su kodirani da budu iskušenje ljudima na dunjaluku, a na ahiretu će biti posebno iskušani jer su bili uskraćeni da se pokažu!O njihovoj vlasti nije potrebno diskutovati...npr. ludi ljudi mogu sebi oduzeti život...itd.

P.S. Moguće je da si iskren negupoznajem te...nadam se da si zadovoljan odgovorom!Nastavimo sa našom evolucijom! :D
Ne bi se moglo reći ni da si osnovnu s uspjehom završio. Hajde vrati se na podforum religija, tamo ti je mjesto.
E to ti je argument za tvoje bljuvotine... :D

P.S. Molim Boga da ti IQ evoluira maximalno, bez obzira na šifru! 8-)
Abacija

#1941 Re: EVOLUCIJA

Post by Abacija »

biolog wrote:Ok! Ludi ljudi imaju poseban status na dunjaluku i ahiretu...oni su kodirani da budu iskušenje ljudima na dunjaluku, a na ahiretu će biti posebno iskušani jer su bili uskraćeni da se pokažu!O njihovoj vlasti nije potrebno diskutovati...npr. ludi ljudi mogu sebi oduzeti život...itd.

O kakvom iskusenju govoris; da nije mozda normalan covjek ponukan da poludi pa kad vidi kako se ludjak ponasa onda se suzdrzi?
A ovaj boldirani dio ja bi protumacio kao da ljudi u kontaktu sa ludjacima (ili bilo kojom drugom preprekom) uce, tj. ucimo se kako da izbjegnemo ili rjesavamo probleme. Ako je tako, da li se ti onda slazes da je "ucenje" sastavni dio promjene (napretka)?
biolog

#1942 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Učenje je progres, a progres je evolucija! 8-)

P.S. Allahu Ekber! ;-)
damir_m

#1943 Re: EVOLUCIJA

Post by damir_m »

to @biolog nesto novo naucio pa to sad uklapa u vjeru, smjesno!

kao sto rekoh, a preporucio sam administratorima opomenu, religija ne pripada u ovu temu, niti izrazavanje poput @biolog-ovog!

ignorance! ignoriranje je specijalitet apsolutnih teorija (=lazi) religije...
Image
damir_m

#1944 Re: EVOLUCIJA

Post by damir_m »

Islamski naucnici ne postoje, kao sto ne postoje krscanski naucnici... ovo sto ti @biolog iznosis ovdje zove se fanatizam, jer je jasno da to ne pripada ovdje...
a druga stvar je sto si i sam sklon manipulaciji, jer kopiras neprovjerene informacije. MANIPULACIJA i poziv na Islam!
biolog

#1945 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Ne provaljuj se bez argumenata...a vjernika ima svuda googlaj malo, kao i nevjernika! :D

P.S. Ljudi biolog je mala praška u Kosmosu, vratimo se evoluciji...ostavimo "de-ja-vu" prepucavanja! 8-)
Abacija

#1946 Re: EVOLUCIJA

Post by Abacija »

E ovako @biolog. Moja je greska sto sam temu poceo citati s repa, ali sad sam procitao vise stranica unazad a sve u cilju da vidim sta te muci. Ovdje cu iznijeti neke tvoje izjave jer su mi nejasne i nadam se iskrenim odgovorima. A ostale su tako nerazumljive da ih nema smisla komentarisati.

Koji je tvoj komentar na ovaj video? Ne mozes postaviti nesto bez propratnog komentara. Sta pokusavas da kazes sa ovim?
biolog wrote:

U prethodnim postovima pominjes dva pojma: "evolucija" i "klasična evolucija". Sta ti je "evolucija" a sta ti znaci "klasična evolucija"? Da bi uopste mogli diskutovati moram znati sta je sta. Usput da dodam jos par pitanja koja su vaznija od svih ostalih:
- sta je po tebi nauka?
- a sta je teorija?

A ovo sam propustio u proslom odgovoru...
Oduzimanje zivota, pogotovo vlastitog, nije vlast nego pokazatelj manjka iste.
Arminovski

#1947 Re: EVOLUCIJA

Post by Arminovski »

@abacija

Ako je to isti tip sto je bio pod nadimkom univerzalac onda ako dobijes konkretne odgovore ja te castim virtualnom kafom. :D
biolog

#1948 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Moji postovi su konkretni, ali vi više volite da se koprcate u svom "znanju"! :D

P.S. Pogledajte sve postove "univerzalca" i eto odgovora, NIN uleti Darwina ti?! ;-)
Abacija

#1949 Re: EVOLUCIJA

Post by Abacija »

Arminovski wrote:@abacija

Ako je to isti tip sto je bio pod nadimkom univerzalac onda ako dobijes konkretne odgovore ja te castim virtualnom kafom. :D
Ko eto pokusao sam da vodim konstruktivnu diskusiju sa njim ali izgleda da si bio u pravu. :thumbup: Ne preostaje mi nista drugo nego da mu ubuduce nanosim dusevnu bol. :mrgreen:
biolog

#1950 Re: EVOLUCIJA

Post by biolog »

Abacija wrote:
Arminovski wrote:@abacija

Ko eto pokusao sam da vodim konstruktivnu diskusiju sa njim ali izgleda da si bio u pravu. :thumbup: Ne preostaje mi nista drugo nego da mu ubuduce nanosim dusevnu bol. :mrgreen:
Meni ili sebi? :D
Post Reply