Pokazao?!? Mozda to mozes prodati nekome ko ne konta stvariznanje wrote:Ne da mi se vi¹e tra¾iti a nije bitno. Bitno je da sam ti pokazao da u savremenom svijetu rudar nije nauènik. Naravno, u savremeni svijet ne uklapa se domaæa (Kardeljeva) definicija "nauènog radnika" u koju ulaze portir, èistaèica, sekretarice kao i balavi asistenti na fakultetu...Sarafcina wrote:znanje wrote: Hvala na podsjeæanju - od brda postova ovog poremeæenog talibana ne vidjeh ovo. No, evo da odgovorim. Merriam-Webster rjeènik (http://m-w.com):
"SCIENCE - a : knowledge or a system of knowledge covering general truths or the operation of general laws especially as obtained and tested through scientific method b : such knowledge or such a system of knowledge concerned with the physical world and its phenomena: Sinonim: NATURAL SCIENCE (any of the sciences (as physics, chemistry, or biology) that deal with matter, energy, and their interrelations and transformations or with objectively measurable phenomena)". Dakle, nauka = jedna od prirodnih nauka: fizika, hemija, biologija. Ako treba prijevod cijelog navoda gore, samo reci.
Ne treba prevod, hvala na ponudi
to sam i ocekivaoda se stavi, ali fali jedan detalj
onaj gdje se definise naucni metod
ne mozemo u definicijama imati pojmove koji nisu definisani
Nisi pokazao
Ja ti mogu reci, ali se neces moci nikako u njemu prepoznati (a Amer bi mogao
Zato mi je draze da ti sam kazes