citroen xm wrote: ↑05/03/2021 12:55
Kakve atmosferce tražiš Ado?
Još uvijek ih nudi većina proizvođača.
Reno i Dačija 1.0 SCE
PSA 1.2
Škoda i VW 1.0
Toyota 1.5
Koreanci...
Mazda čak i 2.0
Vidio sam da cak ni Kia vise ne nudi u Ceedu, pa sam se pitao ko nudi.
Pezo nudi u 208 osnovni motor od 75 konja (3 cilindra), u 308 ne. VW 1.0 u UPu i Polu (isto 3 cilindra), isto kao i Skoda. Kia nudi Rio 1.4 ali taj se motor vani vec odavno ne nudi, tako da je moguce da su zalihe. Toyota koliko vidim u novom Yarisu nudi 3-cilindras 1.0 kao osnovni, u aktuelnoj Koroli nisu nikad ni nudili atmosferca osim Hibrid, koliko znam. Novi Sandero isto 3-cilindras osnovni motor.
Pitam jer otkako je na snazi Euro 6d, uglavnom vise niko ne nudi 4-cilindricne atmosfrce, a vecina ne nudi vec odavno, osim tako osnovnih verzija u gradskim autima. Recimo eto Pezo, ovaj jos aktuelni 308 nikad nije nudjen s 4-cil. atmosfercem a na trzistu je vec 8 godina, dok su kod starog 208 ukinuli sve prije 5-6 godina. Pretezno sam tu ciljao na ove 1.4-1.6 16ve koji dok ih ne zalaufas ne nude ni 100 Nm obrtnog momenta.
@Amar naravno da ne bi, klepi me za porez haman ko da vozim 330i zato sto je 2.0, a garant ide losije od 1.2 turbo.

Nije ni cudo sto se ne prodaju.
Ne mora biti Svabo, moze biti Reno, Pezo, bilo sta sto raja kupuje, jer to je valjda mjerilo.