Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
Novak20

#1926 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

Ricken wrote:
Novak20 wrote:
Tema je "Pro-BiH orjentisani S/H - problem u Sarajevu" . Zašto bih na njoj pisao o HDZ/SNSD kojih, uzgred, u mojoj općini i kantonu/županiji skoro da nema ?
Koliko shvatam tvoja teorija demokratije je prvo etnički očisti, pa se onda baškari u europskim vrijednostima i slobodi mišljenja?
Loše shvataš ali to je tako kad na osnovu jedne rečenice istrgnute iz konteksta želiš zaključiti nešto što će ti biti po volji.

Evo vidi tko se baškari evropskim vrijednostima u Zenici, a nije bolje ni u Sarajevu. Etnički čista demokracija ili prava demokracija u kojoj su oni (pre)ostali manjinci nesposobni da vode JP, a dovoljno sposobni da pune budžet.

https://www.vecernji.ba/vijesti/od-dese ... at-1328923
kakavdanakneiskustvu

#1927 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

opet jevrej gleda kako su ugroženi hrvati,što je ok,treba o svemu pisati,ali nema ga nigdje da napiše koju o npr. ugroženosti,tacnije ugrozbi,rekli bi hdz jevreji,npr. bošnjaka,to ne spominje
kakavdanakneiskustvu

#1928 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

insomnia78 wrote:On je zidov ko i ja

šta hoćeš reći,da je nekim slučajem čovićev hrvat??,nemoguće,pa to se nikad ne bi pomislilo iz njegovih stavova i pisanja
Sanjarko

#1929 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:@Novak20
Ti si židov (jevrej) ma nije ni važno ali ima veze s pitanjem.
Tiče se židova i roma (Sejdi i Finci).

Već sad postoji legitiman klub ostalih u Domu naroda njih 7 delegata koji je namijenjen
upravo i za ove dvije skupine a nikada još ni jedan židov niti rom nije sjedio u njemu od kada postoji Dom naroda.
Kako ti gledaš na to?
Pa nema ih jarane puno i ono sto ima nije toliko politicki aktivno niti moze puno glasova da skupi.

Lako reci da mi smo problem. To isto se desava i Hrvatima i Srbima u FBiH i Bosni pa i Bosnjacima i Hrvatima u RS-u pa i Bosni.

Prije recimo Bosnjaci su imali 10 mozda i vise zastupnika u RS-u sad su spali na 3-4.
Lincoln-Burrows

#1930 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Lincoln-Burrows »

Vizionar 1985 wrote:

Već sad postoji legitiman klub ostalih u Domu naroda njih 7 delegata koji je namijenjen
upravo i za ove dvije skupine a nikada još ni jedan židov niti rom nije sjedio u njemu od kada postoji Dom naroda.
Kako ti gledaš na to?
Pa nema ih jarane puno i ono sto ima nije toliko politicki aktivno niti moze puno glasova da skupi.

Lako reci da mi smo problem. To isto se desava i Hrvatima i Srbima u FBiH i Bosni pa i Bosnjacima i Hrvatima u RS-u pa i Bosni.

Prije recimo Bosnjaci su imali 10 mozda i vise zastupnika u RS-u sad su spali na 3-4.
Ma znam ja da ih nema nego podnijeli su tužbu međunarodnom sudu a ustvari ih skoro pa nema, apsurdno,
a znam da se taj problem može riješiti kao u Hrvatskoj sa obaveznim predstavnicima manjina samo je za to potrebna promjena Ustava.
Sanjarko

#1931 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Kako ti gledaš na to?

Ma znam ja da ih nema nego podnijeli su tužbu međunarodnom sudu a ustvari ih skoro pa nema, apsurdno,
a znam da se taj problem može riješiti kao u Hrvatskoj sa obaveznim predstavnicima manjina samo je za to potrebna promjena Ustava.
Ma nije bas ali i jest apsurdno. :zoka: Ne znam sta da ti kazem za to.

Ljudi hoce da imaju predstavnike ali nema ih toliko uopste i ono sto ima nije toliko aktivno i ako jest nemoze da skupi dovoljno glasova i da predze izborni prag. Ne znam kako je Hrvatska to rijesila ali u demokratiji je koliko te ima toliko i imas udjela u vlasti.

To se kazem isto i Bosnjacima, Hrvatima, i Srbima desava, sto se desava i ostalima. Zato i kuknjava iz HDZ-a tolika jer curi Hrvatsko stanovnistvo iz Bosne vise i brze nego sto se to dogadza Bosnjacima i Srbima.

A na vidiku nema neke promjene ustava itd., niti ce do toga uopste vjerovatno ni doci. Sa ovima na vlasti nema od toga nista i samo se bezveze kukanjava u vezi toga.

Kazem isti problem koji imaju Srbi i Hrvati u FBiH imaju i Bosnjaci i Hrvati u RS-u.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1932 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» insomnia78, BHCluster, LBVIEW

mjesec

cirkus.
Point.

#1933 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Point. »

Šta bi Bog te mazo, kakav pokolj.
General War

#1934 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

radostan dan wrote:
draganbl wrote:Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
Čisto bih volio da se prijavim i, po mogućnosti i dobijem taj sertifikat, očito će mi trebati kada sljedeći put budem išao u Sarajevo.
@insomnia, rue du 19 janvier, za evropu
@fudo, šumsko gazdinstvo mičigena, amerika
i za skandinaviju onaj @lbwbbwl, kota 26, malme.

al tu samo dobijaš obrazac...sa njim ides u beč kod sarafine.
HaHaHa :lol: doobar
SaraFina

#1935 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

:lol:

:bih:
Haman2

#1936 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Haman2 »

Interesantno je da Hrvati kukaju o svojoj ugrozenosti. Bilo ih je 17 ili 18% a koliko su ukljuceno u vlast na nivou BiH u odnosu na Bosnjake kojih ima preko 51%
Sanjarko

#1937 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Haman2 wrote:Interesantno je da Hrvati kukaju o svojoj ugrozenosti. Bilo ih je 17 ili 18% a koliko su ukljuceno u vlast na nivou BiH u odnosu na Bosnjake kojih ima preko 51%
Nisu previse ukljuceni u vlast koliko se misli da jesu. Raspravljali smo ovdje o tome.

U FBiH ih ima oko 25% a u vlasti 30 i nesto posto. Ne znam za nivo BiH kakvo je stanje.
Haman2

#1938 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Haman2 »

Pogledaj predposlednji i poslednji popis stanovnistva u BiH. Mislim da si brojku uvecao.

Popis 1991.godine
Bošnjaci......... 1.902.956 43.47 %
Srbi .............1.366.104 31.21 %
Hrvati............760.852 17.38 %
Jugoslaveni..... 242.682 5.54 %
kakavdanakneiskustvu

#1939 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

a da se nalo uključe mozdane vijuge prije nego se nešto napiše,čovjek je napisai da ih je u FBiIH oko 25 %,ne u državi
agent_zero

#1940 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Naravno da su problem za fašistički i islamisko-radikalni SDA ološ (tzv. kvazivjernici na baterije).

Isti i gori od četnika i ustaša.
Haman2

#1941 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Haman2 »

Pa zar ovi u zamisljenoj Herceg Bosni ne furaju ustasku politiku? Nije valja da su internecionalisti.
kakavdanakneiskustvu

#1942 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

da furaju baš izvorno ustašku politiku onda bi ta politika bila hrvatska do zemuna,i čitava BiH u sastavu NDH
Haman2

#1943 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Haman2 »

Pa ne mozes ustasluk furati po citavoj BiH. Gdje bi onda cetnikovanje, gdje bi onda spomenici cetnicima, gdje bi tolike ulice koja nose imena poznatih cetnika itd. Manji entitet fura cetnikovanje, a zamisljena Herceg Bosna ustasluk .
Novak20

#1944 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Novak20 »

Haman2 wrote:Pa ne mozes ustasluk furati po citavoj BiH. Gdje bi onda cetnikovanje, gdje bi onda spomenici cetnicima, gdje bi tolike ulice koja nose imena poznatih cetnika itd. Manji entitet fura cetnikovanje, a zamisljena Herceg Bosna ustasluk .
Što ti furaš ?
Hafis

#1945 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
Haman2 wrote:Pa ne mozes ustasluk furati po citavoj BiH. Gdje bi onda cetnikovanje, gdje bi onda spomenici cetnicima, gdje bi tolike ulice koja nose imena poznatih cetnika itd. Manji entitet fura cetnikovanje, a zamisljena Herceg Bosna ustasluk .
Što ti furaš ?
čuj što? Meni je naš Haman klasičan prototip bosanskog anti-antifašiste. Radi se lokalnoj bosanskoj inačici neke vrste antifašizma, koji još uvijek nije znanstveno ustrojen i nije priznat od strane međunarodnog znanstveno-povijesnog intelektualnog lobija, to jest još uvijek nema svoju teoriju, ali se užurbano radi na njoj...doduše prilično amaterski.
Humljanin

#1946 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Humljanin »

Taj ustašluk danas podvaljivati preostalim Hrvagima u BiH je tragikomično. Jedine poznate i javno samodeklarirane ustaše su upravo omiljene u Sarajevu.
-Stjepan Mesić, čovjek koji je imao sulude i zapaljive govore tijekom rata, uz to jedan od rijetkih snimljenih pjevača ustaških pjesama je omiljen u Sarajevu.
-HSP BiH (Jurišićev) je bio odličan partner SDP-u pri izigravanju većinske volje hrvatskog biračkog tijela u BiH. Ne treba ni napominjati da su u uredima po sarajevu slikane biste ante pavelića. To se prešutilo, oni su fini Hrvati, a svi ostali Hrvafi su ustaše.
-Blaž Kraljević, ustaša sa dna kace, imao dobrih i loših strana, ali njegova ideologija je bila Hrvatska do Drine. Nrma hiljadugodisnje Bosne, nema Bošnjana, nema Bošnjaka, nema Bosanaca, samo Hrvati muslimanske vjeroispovijesti. I on je za Sarajevo i danas najljepši, najbolji, najčasniji Hrvat, a svi ostali Hrvati su ustaše.

Vjerojatno imaš još primjera samodeklariranih pravih pravcatih ustaša koji su rado viđeni i ugošćeni u Sarajevu od najeminentnijih Bošnjaka kada treba poniziti većinske i normalne Hrvate. Tada su i crnokošuljaši dobri.
Lincoln-Burrows

#1947 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Lincoln-Burrows »

Humljanin wrote: -Stjepan Mesić, čovjek koji je imao sulude i zapaljive govore tijekom rata,
-HSP BiH (Jurišićev)
-Blaž Kraljević, ustaša sa dna kace,
Mesić: Mi smo pobijedili deseti travnja :D

Humljanin

#1948 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Humljanin »

Rijetko ljigav lik. Dobro nanjuši kako vjetrovi pušu, i onda glumi najvećeg ekstrema u datim okolnostima. Nevjerojatna je njegova sposobnost metamorfoze i davanja neistinitih izjava.
kakavdanakneiskustvu

#1949 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

ne znaš ti onda šta su i ko su bili ustaše i kakvu politiku je njihov poglavnik zagovarao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1950 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote:NeJma dalje mora te kakav zahtjev OSCE-u uputiti. :lol:
A vi reviziju presude portiru Haskog suda :D
Post Reply