Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#1926 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Pryda wrote:
Bloo wrote:
Ultimativni cilj takozvane parade ponosa je razbijanje porodice kao stuba drustva, evropa i usa su poklekle, bijela kuga satra sve redom pa sad uvoze migrante iz azije i afrike.. Jel to i nasa sudbina?
To je već naša sudbina koja nema korelaciju sa davanjem prava određenim grupacijama.
To ne mora biti nasa sudbina!

Njegovanjem porodicnih vrijednosti, poticanjem mladih na heteroseksualne brakove, poticanjem zena da radjaju djecu, a ne ganjaju karijere.

Jebala ih takva prava, zasto zele na sva zvona promovisati svoju seksualnu orijentaciju. Kuci ga stavljaj kome hoces i kako hoces ali zasto se to mora promovisati. Zar to nije intimna stvar koju svaki pojedinac cuva za sebe.
Od cega ce ‘raniti tu djecu? Lijepo je to sve i plemenito i tako bibtrebalo ali situacija na terenu je potpuno drugacija. Da se ne lazemo pederluk je najmanji razlog za pad nataliteta
Bloo
Globalna šefica

#1927 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

100 žena, 200 sisa (sans Martina M. Sopta), 100 potencijalno funkcionirajućih materica...
Ha ja.

Budite plodni i razmnožavajte se! Darvnizam at its best.
insomnia78

#1928 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:100 žena, 200 sisa (sans Martina M. Sopta), 100 potencijalno funkcionirajućih materica...
Ha ja.

Mon dieu :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1929 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:
Bloo wrote:100 žena, 200 sisa (sans Martina M. Sopta), 100 potencijalno funkcionirajućih materica...
Ha ja.

Mon dieu :lol:
What?
Šta je muškarac bez brkova? Šta je žena bez sisa i najmanje 3 potomka?

Ja sam hodajuća rasplodna mašina. To je moja svrha. :|
I failed.
insomnia78

#1930 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

A sto sta fali. Djeca su ukras prirode. Fakat
Ja bi bez svoje bio lud čojk. Mislim nisam ja u vinklu ni ovako al...
no nagurati na pet sest komada i bog da te vidi
Bloo
Globalna šefica

#1931 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:A sto sta fali. Djeca su ukras prirode. Fakat
Ja bi bez svoje bio lud čojk. Mislim nisam ja u vinklu ni ovako al...
no nagurati na pet sest komada i bog da te vidi
Djeca su mali divni ljudi (većina). :mrgreen:
Nijesam ja protivU djece.
Ko želi, hoće, može...da se ne osvrćem na bljuvotine napisane.
hAZNADAR

#1932 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Pryda wrote:
hAZNADAR wrote: Ocigledno je da bi se malo sad vadio jer vidis da nemas nikakav logican odgovor za zabranu parade. Zato mojne te suplje da si nesto pitao i neko kao izbjegava. Nista ti nisi pitao. A ja upravo na osnovu tvog "pitanja" pitam tebe - kakvu to opasnost nose homoseksualci svojo paradom i evt pravom na brak sto jos nije na tapetu al recimo da jeste? Sta to tebi namece sto ti neces?

Ili da ne nagadjamo buducnost - vec sada imaju pravo da rade sve poslove, da glasaju na izborima, da voze auto i ostala vozila, da su popularni pjevaci koji imaju pravo nastupiti na TV, da placaju porez, krivicno odgovaraju,... to su pravna lica. Sta su do sada sa tim dozvolama tebi naudili i tebi sta nametnuli?
Cilj parade je izazvati reakciju gradjana. Oni zele da ih se napadne da bi mogli kmecati i jecati help help. Nakon toga dobiju jos veca sredstva i traze jos vise prava. Kao sto si i rekao brak jos nije na tapetu ali bice. I nek bude. Problem je ono sto dolazi nakon toga - posvajanje djece. A kad im se sva ta prava koja zele ostvare na red dolazi parada razvrata i bluda. U tom bludnom piru na kojem mozemo vidjet ljude kako vode ljude u lancima sa njima zajedno marsiraju zoofili i pedosuxalci (ne pedofili koji su jos uvijek ilegalni, JOS UVIJEK). Nemoj da stavljam te gnusne slike iz drugih drzava, samo mi reci jesi li svjestan kako ce to sve evoluirati i razviti se u nesto nekontrolisano?

Ultimativni cilj takozvane parade ponosa je razbijanje porodice kao stuba drustva, evropa i usa su poklekle, bijela kuga satra sve redom pa sad uvoze migrante iz azije i afrike.. Jel to i nasa sudbina?
Pa odluci se - ili donose bijelu kugu ili problem sto imaju djecu. :lol:

Sve sto si nabrojao postoji decenijama u razvijenim drzavama gdje pederi nisu unistili ni brak, niti donijeli kugu, niti na bilo koji nacin uticali na drustvo. A parade razvrata bluda jednostavno ne posjetis ili okrenes glavu kada to vidis. Pa ne twerkaju ti u avliji. I naravno - ko je gospodar ulice i kodeksa oblacenja na ulici ti mozda? Mislim koja je logika zabraniti paradu da se vidi posto je navodno opasna za nasu psihu - a ne zabraniti internet gdje sve to mozes da vidis? Jeli opasnije imati paradu jednom u godini ili da nasilnici legalno saketaju koga oni procijene da im vrijedjaju osjecanja?
Sve to sto si naveo je cista paranoja koja sumnjam da se moze tako razviti kod nas. Kod nas je premija pristojna parada bez kamenica.
Ako vec imaju pravo da rade sve poslove, glasaju na izborima, imaju vozacku dozvolu,... u cemu je problem da se i vjencaju - sta to tebe pogadja? Danska, Svedska, Norveska,... sve to imaju sto si nabrojao - a nemaju niti bijele kuge, niti je brak unisten, niti vjera, niti moral opcenito kod vecine ljudi,... svako ima pravo i svako dobro zivi. To je vrlo pozeljna nasa sudbina - to neces postici naravno samo paradom - vec sa drugacijom svijescu o drustvu gdje je tolerancija i prema takvima samo dio paketa.

Iz tvog pisanja izbija ocigledan strah od pedera. Nije ni cudo sto mnogi sumnjaju u latentnost.
hipija

#1933 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hipija »

Pryda wrote:
Cilj parade je izazvati reakciju gradjana. Oni zele da ih se napadne da bi mogli kmecati i jecati help help. Nakon toga dobiju jos veca sredstva i traze jos vise prava. Kao sto si i rekao brak jos nije na tapetu ali bice. I nek bude. Problem je ono sto dolazi nakon toga - posvajanje djece. A kad im se sva ta prava koja zele ostvare na red dolazi parada razvrata i bluda. U tom bludnom piru na kojem mozemo vidjet ljude kako vode ljude u lancima sa njima zajedno marsiraju zoofili i pedosuxalci (ne pedofili koji su jos uvijek ilegalni, JOS UVIJEK). Nemoj da stavljam te gnusne slike iz drugih drzava, samo mi reci jesi li svjestan kako ce to sve evoluirati i razviti se u nesto nekontrolisano?

Evo recimo i mene živo interesuje koji je cilj ovih parada u državama gdje je LGBT populacija u potpunosti ili uglavnom ostvarila svoja prava?
Mislim, eto dobio si ono što si tražio, ali ne, to nije dovoljno već daj da se i dalje hoda ulicom, pa se sve pretvori u freak show sa onom silnom golotinjom, izloženim genitalijama, mlataranjem istim i simulacijama seksualnog čina na ulici, pa još i ona dječica u povorci koja mašu zastavicama...uglavnom za mene taj način paradiranja je bolestan i degutantan , iako sam svjestan činjenice da ima forumaša koji ni u tome ne vide neki veći problem.
medvjed23

#1934 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by medvjed23 »

zeko, džaba al svejedno fino krečiš :thumbup:
hAZNADAR

#1935 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Pryda wrote:Kontam ja i tebe.

Natalitet nam u slobodnom padu pa nam daj jos paradu da ga zakucamo do kraja. A nista da se borimo popraviti.

Od ovih nesvjesnih su gori samo svjesni, svjesni stanja i posljedica koje donosi a opet podrzavaju. Kako nazvati te ljude koji teze samounistenju?
Pederi nemaju nkakve veze sa padom nataliteta vec mnoge druge strvari da sad ne skrecemo temu. A vec sad lezbejke imaju djecu posto im je lakse to ostvariti nego muskima i tu ne moze niko nista.

Ja sam upravo jedan od tih svjesnih koji vec vise od dvije decenije zivi u drzavi gdje imaju prava i nikakav njihov uticaj nigdje ne vidim.

A usput receno - taj adut brige o djeci. Koja je logika braniti paradu da djeca ne vide a dati im pristup internetu gdje sve to mogu da vide i mnogo toga jos o tome?

Samounistenje? :lol: :roll:
emric

#1936 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

Ci-Nick wrote: Ne govorim ja ovdje o nekim metuzalemima koji se valjaju po političkim klupama, govorim o toleranciji ljudi koji su u vrijeme rata bili još uvijek maloljetni ili dvadesetim godinama i koji su zapamtili i onaj sistem ali ne snose nikakve krivice za ratna dešanja nego su najveće žrtve tog vremena.
Ti ljudi su danas očito najtolerantniji,.. doduše i moja su djeca tolerantna jer sam ih tako odgojio,..
Tolerancija nema veze sa godinama.
hAZNADAR

#1937 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

hipija wrote:

Evo recimo i mene živo interesuje koji je cilj ovih parada u državama gdje je LGBT populacija u potpunosti ili uglavnom ostvarila svoja prava?
Mislim, eto dobio si ono što si tražio, ali ne, to nije dovoljno već daj da se i dalje hoda ulicom, pa se sve pretvori u freak show sa onom silnom golotinjom, izloženim genitalijama, mlataranjem istim i simulacijama seksualnog čina na ulici, pa još i ona dječica u povorci koja mašu zastavicama...uglavnom za mene taj način paradiranja je bolestan i degutantan , iako sam svjestan činjenice da ima forumaša koji ni u tome ne vide neki veći problem.
Zasto bi bio problem, nikome nisu naudili? Jest odvratno za vidjeti, bizarno, za povracanje,....

Lijepo okrenes glavu ako ti se ne svidja. Da takvi rade kao nastavnici u skoli i tako predaju djeci i uce kako treba biti gay - to je vec druga prica - ali toga nema nigdje niti ce biti. A kod nas realno je premija i najpristojnija povorka bez kamenica.

Sav taj slijed koji se iznosi sta sve slijedi nakon parade je cista paranoja i strah od pedera.
Pryda

#1938 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Pryda »

hAZNADAR wrote:

Sve sto si nabrojao postoji decenijama u razvijenim drzavama gdje pederi nisu unistili ni brak, niti donijeli kugu, niti na bilo koji nacin uticali na drustvo. A parade razvrata bluda jednostavno ne posjetis ili okrenes glavu kada to vidis. Pa ne twerkaju ti u avliji. I naravno - ko je gospodar ulice i kodeksa oblacenja na ulici ti mozda? Mislim koja je logika zabraniti paradu da se vidi posto je navodno opasna za nasu psihu - a ne zabraniti internet gdje sve to mozes da vidis? Jeli opasnije imati paradu jednom u godini ili da nasilnici legalno saketaju koga oni procijene da im vrijedjaju osjecanja?
Sve to sto si naveo je cista paranoja koja sumnjam da se moze tako razviti kod nas. Kod nas je premija pristojna parada bez kamenica.
Ako vec imaju pravo da rade sve poslove, glasaju na izborima, imaju vozacku dozvolu,... u cemu je problem da se i vjencaju - sta to tebe pogadja? Danska, Svedska, Norveska,... sve to imaju sto si nabrojao - a nemaju niti bijele kuge, niti je brak unisten, niti vjera, niti moral opcenito kod vecine ljudi,... svako ima pravo i svako dobro zivi. To je vrlo pozeljna nasa sudbina - to neces postici naravno samo paradom - vec sa drugacijom svijescu o drustvu gdje je tolerancija i prema takvima samo dio paketa.

Iz tvog pisanja izbija ocigledan strah od pedera. Nije ni cudo sto mnogi sumnjaju u latentnost.
Bijela kuga i djeca u gay zajednici idu jedno s drugim. Ne znam sta ti nije jasno. Pa ne mogu dva muskarca imat dijete, moraju ga usvojiti?
Takodje je cinjenica da kod nas bas i nema nekog pretjeranog uticaja jos uvijek, nas veci problem je ekonomska situacija i strah mladih kako ce prehraniti dijete, kao sto neko i napisa gore od forumasa. Umjesto da se bavimo popravljanjem te situacije mi je dodatno ugrozavamo.

Ulica je javni prostor i kao takav pripada i homosekualcu i tebi i meni. Stvar je u tome da iako pripada svima nama nije uredu kad 1% gura prst u oci 99%. Pa gdje ta demokratija na koju se pozivamo. Ako zivis u Sarajevu znas da je po gradu nekoliko gay friendly klubova i kafica, dakle imaju gdje izac imaju se gdje druzit a da ne smetaju nikom. Samo cu ti reci evo danas je derbi ni ja nisam dobrodosao sa Zeljinim salom u pola grada, pa jel trebam se zaliti sudu za ljudska prava? Na silu tjerat da me prihvate u red point da sjedim u plavom? Nek svako ide gdje mu je mjesto. Ulica nije mjesto ni meni da promovisem svoju seksualnost a ni njima njihovu.

Izvrces moje rijeci. Meni ne smeta ni gay ni njegov brak. To sam i u prvom postu napisao, trebaju imat pravo na brak i nasljedstvo i sta sve vec donosi. Problem je sto im se ne moze postaviti granica, a prelazak granice je usvajanje djece. Sto bi nas narod rekao ne moze i jare i pare. Hoces istospolnu zajednicu sa djecom?

edit
Ovo za latentnost je tako providno. U isto vrijeme pametno smisljen napad na neistomisljenike. TI mene kao sad oznacio prikrivenim pederom i ja ti necu vise nista pisat protiv hahaha
hAZNADAR

#1939 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Pryda wrote:
hAZNADAR wrote:

Bijela kuga i djeca u gay zajednici idu jedno s drugim. Ne znam sta ti nije jasno. Pa ne mogu dva muskarca imat dijete, moraju ga usvojiti?
Takodje je cinjenica da kod nas bas i nema nekog pretjeranog uticaja jos uvijek, nas veci problem je ekonomska situacija i strah mladih kako ce prehraniti dijete, kao sto neko i napisa gore od forumasa. Umjesto da se bavimo popravljanjem te situacije mi je dodatno ugrozavamo.

Ulica je javni prostor i kao takav pripada i homosekualcu i tebi i meni. Stvar je u tome da iako pripada svima nama nije uredu kad 1% gura prst u oci 99%. Pa gdje ta demokratija na koju se pozivamo. Ako zivis u Sarajevu znas da je po gradu nekoliko gay friendly klubova i kafica, dakle imaju gdje izac imaju se gdje druzit a da ne smetaju nikom. Samo cu ti reci evo danas je derbi ni ja nisam dobrodosao sa Zeljinim salom u pola grada, pa jel trebam se zaliti sudu za ljudska prava? Na silu tjerat da me prihvate u red point da sjedim u plavom? Nek svako ide gdje mu je mjesto. Ulica nije mjesto ni meni da promovisem svoju seksualnost a ni njima njihovu.

Izvrces moje rijeci. Meni ne smeta ni gay ni njegov brak. To sam i u prvom postu napisao, trebaju imat pravo na brak i nasljedstvo i sta sve vec donosi. Problem je sto im se ne moze postaviti granica, a prelazak granice je usvajanje djece. Sto bi nas narod rekao ne moze i jare i pare. Hoces istospolnu zajednicu sa djecom?

Mislim, a ko si ti da postavljas tu granicu? Vec danas lezbejke imaju djecu posto mogu zatrudniti za razliku od muskaraca - i niko tu ne moze nista. Djeca koja su odrasla u gay porodicama bilo rodjena ili usvojena - su skroz normalna. Posto to duze vrijeme traje - mnoga ta djeca su danas i odrasli i imaju svoju djecu i koliko mi je poznato uglavnom su hetero.

Taj slijed sto si iznio kako parada malo po malo donosi kataklizmu, samounistenje,... pa gdje ta kataklizma u Norveskoj, Svedskoj, Danskoj,... koje nemaju problema ni sa kugom ni sa iseljavanjem. Cijela planeta stoji u redu da se useli u te zemlje razvrata, bluda, nemorala, kataklizme,...

Realniji je onaj drugi slijed koji se vec desava. A to je ako dopustis da se parada silom zabrani,... to otvara daleko realniji slijed sikaniranja mnogih drugih. Vec se desavalo da se napadaju mladi parovi po parkovima, ljudi koji piju alkohol, minjaci,.... Kao sto su ona dvojica jucer sakelali cure jer vrijedjaju njihova "vjerska osjecanja" - hajd znaj kakav sve izgled i ponasanje moze biti na udaru.
Nekome je bizarno i grotestkno vidjeti onoliko nikaba i burki ljeti u Sarajevu - pa niko nema prava da ih napada.
Kome se ne svidja nek okrene glavu.

A sto se tice prava na brak i usvojenje djece - sta to tebe pogadja? Niti ces ti finansirati tu svadbu niti djecu. Kada vec danas imaju pravo da rade sve poslove, placaju porez, imaju vozacku, poziraju na TV, glasaju na izborima, krivicno odgovaraju isto kao i mi,.... po cemu im treba to dopustiti a zabraniti brak recimo?
Bodkin

#1940 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

Pryda wrote:
Bloo wrote:
To je već naša sudbina koja nema korelaciju sa davanjem prava određenim grupacijama.
To ne mora biti nasa sudbina!

Njegovanjem porodicnih vrijednosti, poticanjem mladih na heteroseksualne brakove, poticanjem zena da radjaju djecu, a ne ganjaju karijere.

Jebala ih takva prava, zasto zele na sva zvona promovisati svoju seksualnu orijentaciju. Kuci ga stavljaj kome hoces i kako hoces ali zasto se to mora promovisati. Zar to nije intimna stvar koju svaki pojedinac cuva za sebe.
Parada sluZi da se normalizuje pojava homoseksualizma u gradu. Znaci kad nekome nek se jebe sa kik hoce u cetiri zida, to znaci da neces da ih gledas da se drze za ruke na ulici. To nikad ne bi rekao za hetero parove.

Cuj poticanjem zena da radjaju djecu, a ne ganjaju karijeru. Prvo, znaci tebi zena sluzi samo za stancanje djece. Drugo, hoces joj ti omoguciti dobar zivot sa svojom platom?

I na kraju, sta reci za ove hetero sto vole da ga stave curama odzada ili sto gledaju redovno lezbejke na spam spam-u?

Rijec licemjer na zastavu da stavimo
choxnox

#1941 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

uglavnomja wrote:
choxnox wrote: Mijesas kruske i jabuke.

Pedofilija ne mora nuzno dovesti do nasilja, silovanja ili neceg slicnog. Pedofilija nije samo seksualni cin kao sto to nije ni homoseksualnost. I jedno i drugo se prije svega zasnivaju na seksualnoj privlacnosti.

Zasto se nisi referencirao/la/lo (da budemo u duhu teme) na dio koji se tice djece? Npr. da dva homoseksualca usvoje dijete i da kao nekome maloljetnom propagiraju svoje ideje. Zar to nije u istom nivou moralno-etickih normi kao i omoguciti pedofilima pristup djeci? Ko moze garantovati da homoseksualni par nece iskoristiti dijete na isti nacin na koji to rade pedofili?

jok, eto dijete od 5 godina seksualno privlaci matori jarac od 50 godina :roll:
i da, pedofilaj a se svodi na seks, na fizicko zadovoljstvo

ljubavna veza je vec kompletan odnos
Nije zgoreg nekada malo otvoriti rijecnik:

https://www.merriam-webster.com/dictionary/pedophilia

Image
uglavnomja wrote:drugo, lgbt ne reklamiraju svoj zivot, ne vrse marketing da to treba tako ... nego pokazuju da je to tako, da oni postoje, i da to ni nisu izabrali
Ejs, paradom pokazuju da postoje... Koga briga? Jel ih neko u pekari ispituje o seksualnoj orijentaciji prije nego ih usluze? U banci? U opcini? Koga ba briga na koga se "konektuju", to treba da ostane privatna stvar.
uglavnomja wrote: pa hebote, procitaj malo o necemu o cemu pises
nema tog lgbt koji nije imao traume dok nije izasao iz ormara, ko nije imao probleme sa porodicom, vecine se svi redom odrekli ...

i sad oni, koji najbolje znaju da se seksualnost ne moze nametnuti, ce to uraditi nekom jadnom djetetu :-)
Prica ti je za intelekt obdanista. Jest, eto nece nauditi djetetu. Pa rodjeni roditelj naudi djetetu, a da mu ne naudi neko s kim uopce nije krvno vezan :thumbup:
Pryda

#1942 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Pryda »

Bodkin wrote: Parada sluZi da se normalizuje pojava homoseksualizma u gradu. Znaci kad nekome nek se jebe sa kik hoce u cetiri zida, to znaci da neces da ih gledas da se drze za ruke na ulici. To nikad ne bi rekao za hetero parove.

Cuj poticanjem zena da radjaju djecu, a ne ganjaju karijeru. Prvo, znaci tebi zena sluzi samo za stancanje djece. Drugo, hoces joj ti omoguciti dobar zivot sa svojom platom?

I na kraju, sta reci za ove hetero sto vole da ga stave curama odzada ili sto gledaju redovno lezbejke na spam spam-u?

Rijec licemjer na zastavu da stavimo
Ne bi vjerovao da ne gledam ko koga drzi za ruku, bas me briga. Cesto vidim Bozu Vrecu kako seta, niko ga ne napada, ljudi uzivaju u njegovoj umjetnosti ne zamarajuci se njegovom seksualnom orijentacijom.

Da poticanjem zena da radjaju djecu. Dobro si procitao. Ako budem u mogucnosti za svog zivota cu se izboriti da zenama bude priznato majcinstvo i uloga domacice. Pa AKO TO ZELI da moze ostati kuci kuhati rucak i odgajati djecu, a da drzava to prepozna pa joj uplati doprinose i poticaje i da jednog dana dobije penziju za svoj doprinos. Ovako je zena donja kad mora radjati, raditi po kuci i jos ici na posao. Dakle zenama bi uveo tu naknadu za taj stil zivota. A one koje zele karijeru nek je imaju, ni to nije iskljuceno. Problem je sto se cesto mora birati karijera ili djeca.

Sta covjek da ti napise na ovo zadnje? Ti se interesujes ko ga kome stavlja i u koje rupe, jedini licemjer ovdje. Da ponovim u cetiri zida svako svoje :-)
Pryda

#1943 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Pryda »

hAZNADAR wrote:
Mislim, a ko si ti da postavljas tu granicu? Vec danas lezbejke imaju djecu posto mogu zatrudniti za razliku od muskaraca - i niko tu ne moze nista. Djeca koja su odrasla u gay porodicama bilo rodjena ili usvojena - su skroz normalna. Posto to duze vrijeme traje - mnoga ta djeca su danas i odrasli i imaju svoju djecu i koliko mi je poznato uglavnom su hetero.

Taj slijed sto si iznio kako parada malo po malo donosi kataklizmu, samounistenje,... pa gdje ta kataklizma u Norveskoj, Svedskoj, Danskoj,... koje nemaju problema ni sa kugom ni sa iseljavanjem. Cijela planeta stoji u redu da se useli u te zemlje razvrata, bluda, nemorala, kataklizme,...

Realniji je onaj drugi slijed koji se vec desava. A to je ako dopustis da se parada silom zabrani,... to otvara daleko realniji slijed sikaniranja mnogih drugih. Vec se desavalo da se napadaju mladi parovi po parkovima, ljudi koji piju alkohol, minjaci,.... Kao sto su ona dvojica jucer sakelali cure jer vrijedjaju njihova "vjerska osjecanja" - hajd znaj kakav sve izgled i ponasanje moze biti na udaru.
Nekome je bizarno i grotestkno vidjeti onoliko nikaba i burki ljeti u Sarajevu - pa niko nema prava da ih napada.

A sto se tice prava na brak i usvojenje djece - sta to tebe pogadja? Niti ces ti finansirati tu svadbu niti djecu. Kada vec danas imaju pravo da rade sve poslove, placaju porez, imaju vozacku, poziraju na TV, glasaju na izborima, krivicno odgovaraju isto kao i mi,.... po cemu im treba to dopustiti a zabraniti brak recimo?

Ne postavljam ja granicu nego priroda. A te zene opet trebaju muskarca ili nesto njegovo za zatrudnit. Ko zeli takav zivot nek ima, usvajanje djece je nesto skroz drugo.

Ta kataklizma se ne desava preko noci. Polako ovo lgbt je aktuelno zadnjih 50 godina. A ne hrle svi u te zemlje zbog lgbt prava nego ekonomskih. Te iste zemlje su srusile, opljackale i poubijale sirom svijeta u svojim osvajanjima. Logican slijed dogadjaja je preseljenje iz rupe koja je unistena. Ne zive ameri, englezi, francuzi dobro zato sto su dobri radnici nego zato sto su bili neljudi koji su to sve oteli nekom drugom.

Kad bude parada nikaba po gradu imas pravo da to uzimas kao primjer. Do tad nema ni smisla ni logike.

A ovaj zadnji pasus za zabranu braka, evo treci put ti govorim ne pisi to meni. Nek se vjenca ko s kim hoce.
Ommadawn

#1944 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Pryda wrote:
hAZNADAR wrote:

Ne postavljam ja granicu nego priroda. A te zene opet trebaju muskarca ili nesto njegovo za zatrudnit. Ko zeli takav zivot nek ima, usvajanje djece je nesto skroz drugo.

Ta kataklizma se ne desava preko noci. Polako ovo lgbt je aktuelno zadnjih 50 godina. A ne hrle svi u te zemlje zbog lgbt prava nego ekonomskih. Te iste zemlje su srusile, opljackale i poubijale sirom svijeta u svojim osvajanjima. Logican slijed dogadjaja je preseljenje iz rupe koja je unistena. Ne zive ameri, englezi, francuzi dobro zato sto su dobri radnici nego zato sto su bili neljudi koji su to sve oteli nekom drugom.

Kad bude parada nikaba po gradu imas pravo da to uzimas kao primjer. Do tad nema ni smisla ni logike.

A ovaj zadnji pasus za zabranu braka, evo treci put ti govorim ne pisi to meni. Nek se vjenca ko s kim hoce.
Koga su to Švedska, Danska i Norveška opljačkale pa žive ovako dobro?

Ne seksaju se ljudi samo da bi pravili djecu nego iz zadovoljstva.
Kikibombona

#1945 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Vipera berus wrote:Bravo! :thumbup:
Bloo wrote:...

Ima tema na forumu na kojima čak ni ja ne iznosim svoj stav. Čak ni pod plaštom anonimnosti. Iz više razloga. Živimo u selendri od zemlje. Anonimnost je krhki privid. Dalje, aktivnih forumaša zapravo i nema puno ovdje i izražavanje mišljenja o nekoj osjetljivoj temi (ne samo LGBTQAI+itd) bi ti zalijepila etiketu do kraja forumskog života i određene spodobe bi je koristile u svakoj mogućoj prilici i na svim mogućim temama (čak i o 3D renderovanju) da to istaknu i pokušaju te diskreditirati kao sagovornika. I to na već predvidljiv način - pusti njega prima ga u pakaš. Pusti nju, nije penisa vidjela doći će tobe...et cetera et cetera. Ja sam na primjer salonska četnikuša ili ustaša povremeno. Seksualno neiživljena *insert red sočnih momenata* - i to za stavove koji su pomirljivi, zdravorazumski...
S toga, razumijem pripadnike bilo kojih manjina koje se teško diskriminišu u javnom i realnom prostoru što ne žele da učestvuju.
Riječi bole, a djela još više. Pogotovo ako su nasilna.
Zaboli i mene kada u pokušaju komunikacije na nama omiljenom PF-u umjesto neke intelektualno izazovne diskusije ja dobijem prijetnje džehenemom i raspadanjem i vječnim mukama, a moj stav nije baš bio u rangu Nelsona iz Simpsonsa tipa Nema Boga, ha ha!

Ja ne volim etikete. U okviru cisrodnosti ja ne želim da se identificiram kao žena. Ja sam po spolu žena. Imam mliječne žlijezde i vaginu. Po rodu...ne želim da izvršavam rodnu ulogu koju društvo smatra prikladnom za dat pol. Ali ja nisam transrodna. :) Ja jednostavno želim da budem ljudsko biće sa svim karakteristikama koje imam. I ne želim da mi se govori - nemoj to to ne rade žene, to žene ne mogu (i da, ja ne mogu ponijeti trosjed niti ću pokušavati jer sam fizički slaba jedinka - da ne ulazimo u bespuća rasprava o biološkim razlikama).
Ali to sam ja.
Ljudi koji žele da se identifikuju kao cis muškarci/žene - fine with me. :)
Što se tiče seksualnosti - preferiram odrasla ljudska bića. Po mogućnosti muškarce.
I sve ove izraze koje gore navodim nisu ništa novo. Otkad je ljudske civilizacije bilo je raznih rodnih i seksualnih uloga. Sada nas je toliko (ljudskog roda) da je njihov broj znatno veći. Čak i u našem komšiluku ima fenomen društveno uvjetovane promjene rodne uloge - virdžine/tobelije- područja sjeverne Crne Gore, Kosova i sjeverne Albanije.
Ljudsko društvo, kada ga sagledaš iz antropološke perspektive, je veoma fluidno kada dođe do rodnih i spolnih uloga. I iznimno je fascinantno. Svaka kultura, a i vrijeme, imaju svoju definiciju normalnog. Ali moramo pripaziti kako koristimo taj pojam promatrajući iz vlastite vizure jer to može dovesti do stigmatizacije osoba, a jednom označeni kao neprihvatljivi, pojedinci mogu snositi različite nezaslužene posljedice.

Ne znam zašto me vidiš kao "advokata" za LGBTQIA zajednicu. Pripadnici te grupacije su ljudska bića i imaju sva prava zagarantovana Ustavom i svim poveljama. Razlog što se javljam na ovim temama je što kao i piupiu imam veliki doticaj sa tom grupacijom i reagujem na generalizacije koje se iznose.
To su obični ljudi koji rade, trude se, slušaju istu muziku, oblače se isto kao i mi "normalni". Neki imaju porodice i brinu se o djeci.
Neki su bračnim zajednicama i svim radostima koja ista donosi. Imaju političke stavove koji se ne slažu sa mojim stavovima. Neki su vjernici. Neki su ateisti. Neki imaju dobre poslove, neki rade na kasama u tržnim centrima za male plate.
Sasvim obični ljudi koji ne paradiraju okolo obučeni u tange i mašu ručicama ili hodaju okolo ko ženske motorističke bande.
Ništa divlje i dekadentno. Obični Bosanci i Hercegovci. Skoro pa dosadni. Ne hodaju okolo i govore ja sam gay, ja sam aseksualan, ja sam lezbejka, ja sam trans....
Neki od njih se isto zgražavaju na slike golih ćuna na onoj nudističkoj paradi koje je insomnia postavljao. Neki odobravaju one sado-mazo likove sa slike, neki ne. Neki žele potomstvo jer taj darvinistički momenat u homo sapiensu ne izumire u odnosu na seksualnu orijentaciju. Neki ne. Neki žele brak - kao vezu dvoje odraslih ljudi koji su odlučili da provedu život zajedno uz neki besmisleni papir.
Ali, nisam srela pripadnika te populacije (što ne kažem da ih nema, isto kao što imaš pripadnika hetero grupacije) koji odobrava parafilije odnosno prakticiranje parafiličkih sklonosti koje predstavlja kazneno djelo - zoofilija, nekrofilija, pedofilija, froterizam. S obzirom da su odrasli kao ja i ti u društvu koje to osuđuje kao nenormalno, to im je ugrađeno u moralni kod. To što je neko spoznao (a ne odlučio!) da voli žene, ne znači da je automatski postao odobravatelj pedofilije. To što ti osjećaš seksualno privlačnost prema ženama, ne znači da osjećaš isto prema djevojčicama ili penzionerkama (gerontofilija). Mada gerontofilija nije zabranjena - dvoje odraslih punoljetnih ljudi koji svjesno ulaze u vezu. Samo društvo na to ne gleda previše blagonaklono. S tim da i tu imaju varijacije. Dobro stariji muškarac i djevojka versus Dobro starija žena i mladić. Opet se vraćamo na ono - Svaka kultura, a i vrijeme, imaju svoju definiciju normalnog. Ali normalno se može definisati i kao ono što rade dvije ODRASLE, SVJESNE osobe uz pristanak obje strane.

Smatram da je nefer pokušati dovesti u istu ravan gay populaciju i pedofiliju, jer kako bi se ti osjećao kada bi jedan gay izvukao statističke podatke da su većina muškaraca pedofila koji zlostavljaju djecu heteroseksualni? Onda mora da i ti imaš zatomljene te porive.
Pedofilija kao parafilija je složena tema i smatram da ljudi trebaju više čitati o tome da ne bi padali u ovakve zamke. Gay ljudi prakticiraju analni seks - pedofili muškarci koji zlostavljaju dječake prakticiraju analni seks - mora da su svi gay ljudi pedofili ili odobravaju pedofiliju.

Ljudska (ali i životinjska) seksualnost je kompleksna tema. Fascinantna i kompleksna. I treba čitati i saznavati nove stvari kroz studije, druženja i komunikaciju. Kroz ljudski pristup.

Parada ponosa je istovremeno i parada prkosa ljudi koji su tu među nama stoljećima :). Običnih i neobičnih ljudi koji žele da budu i već jesu dio zajednice. Ljudi koji mogu otići da posjete bolesnog partnera u bolnici a da mu se ne negira pravo posjete. Ljudi koji žele da imaju onaj glupi papir o bračnoj zajednici. Ljudi koji žele da promijene prezime kada stupe u zajednicu sa nekim (npr. meni je to besmisleno iz više razloga i u "heteroseksualnim" brakovima). Da naslijede penziju od preminulog partnera. Da se drže za ruke kada šetaju ulicom jer tu osobu vole kao što ti voliš svoju ženu.

Oni predaju tvojoj djeci, naplaćuju ti artikle na kasama, to su tvoji liječnici, profesori, nastavnici, tete sa šaltera, TV voditelji, pizza majstori....

Pretpostavljam da tvoj vjerski svjetonazor tebi diktira stav prema određenim pojavama u društvu i prirodi, ali isto tako ti ljudsko biće obdareno razumom i slobodnom voljom. Iako nevoljko uvlačim religiju (versus vjera) u sve ovo, smatram da rečenica:...čitaj, u ime Gospodara tvoga koji je sve stvorio je zdravorazumska. Čitaj, edukuj se o bićima koje je i Gospodar stvorio.

Ja kao ljudsko biće i "advokat LGBTQIA zajednice" ću isto reagovati i kada tebe neko muslimana svrsta u pedofile (znaš već zbog koje besmislene diskusije), zatucane krvnike (zbog određenih političkih sistema ili pojedinaca ili grupacija).....jer svi muslimani su isti. Isto kao što imaš kršćane koji ne odobravaju abortuse i koji odobravaju.
Imaš ateiste nacionaliste i fašiste i neo naciste. Nisu ni svi ateisti isti :) niti svi kršćani, budisti ili bilo koji drugi pripadnici neke religije, pokreta, grupacije. Nisu ni svi punkeri isti :mrgreen:

Svaku sebi nađe grupu i/ili nišu koja odgovara njegovoj prirodi. Ali smatram da se treba voditi jednom univerzalnom maksimom - budimo dobri jedni prema drugima. Jer više je zlih ljudi i zla i nepravde u svijetu nego dobrote. I zašto oduzeti jednoj Ameli mogućnost da prošeta držeći se za ruke sa svojom voljenom ako nam to ne nanosi fizičku bol, ako nas to faktički ne ugrožava.

A djeca? Šta će djeca reći? Djeca bolje i iskrenije shvataju ovaj svijet dok ih mi odrasli ne iskvarimo našim zlom.
:thumbup:

Najbolji komentar ikad na klix.ba.
Pryda

#1946 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Pryda »

Ommadawn wrote: Koga su to Švedska, Danska i Norveška opljačkale pa žive ovako dobro?

Ne seksaju se ljudi samo da bi pravili djecu nego iz zadovoljstva.

Da ne pisem historijat osvajanja skandinavskih zemalja u kojem su bili poznati kao krvolocne zvijeri kojima nista nije sveto, izmedju ostalog upadanja u vjerske objekte u kojim su se skrivali civili te masovnih pokolja (jedna od odlika vikinga). Trenutno su clanice NATO pakta koji vrslja po svijetu, glumi nekog policajca i uvodi demokratiju bacajuci bombe. Ne bi Palestinac preselio u Dansku da mu nisu pobili sve redom i uzeli sve sto je imao. U to budi siguran :wink:

Ovo drugo se slazemo. Zivio seks u cetiri zida, jedna od najboljih razonoda :D
Nivelacija

#1947 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nivelacija »

Ako se odrzi parada srama zvanicno cemo biti najnazadnija seljacka drzava bez ikakvog prkosa i ponosa.
smijesni_ste

#1948 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Ajde dobro je, došlo se do Palestine na 79. stranici, očekivao sam i ranije :D
mO k3

#1949 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

@blo dobar post !!! :thumbup:
Krokodajl

#1950 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Krokodajl »

Prelijep komentar @Bloo, istinski iz duše, jedan od najboljih komentara na bilo koju temu ikada.

Ne volim gay pride jer se često pretvori u šund, kič i paradu nemorala.
Ali apsolutno podržavam pravo LGBT populacije da se izbori za svoja prava u ovoj državi, pa ako treba i kroz takav vid parade.

Što bi rekao Volter "Ne slažem se sa time što govoriš ali ću do smrti braniti tvoje pravo da to kažeš".
Locked