Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

walk_M-A-N

#1926 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by walk_M-A-N »

Ja nisam ni glasao za Sda. Ali ne kao ovi anti-sda ideolozi koji ubiše sa postovima, već iz praktičnih komunalnih, organizacionih, kadrovskih, kriminalnih, životnih razloga. Radi Konakovića, Kozadre, Čelika, Kazazovića, Šabića itd.
I dalje mislim da ne trebaju formirati vlast, pa da ih vidimo u opoziciji šta će.

Ali sam izgleda previdio razlog zašto NS ne traži premijera.
Prvo jer bi se vidjelo kako rade i da li je po zagovaranom i kritikovanom. A najlakše u hladovini.
Drugo jer izgleda rado navlače Konakovića za premijera jer je njima strateško opredjeljenje obrazovanje. Možda kultura i pravda, vjerovatno ne privreda i komunalno.

Ovako to piše Stav:
iz Naše stranke razumjeli su da je najbolji način za ostvarenje vlastitih ideoloških ciljeva traženje političkih saveznika, prvo među onim što se naziva ljevicom, a zatim i među manjim i redovno neprincipijelnim i vlastohlepnim strankama koje ne posjeduju bilo kakvu ideološku ili nacionalnu platformu.

Upravo odatle i potiče politika kultiviranja personalnih veza i kontakata vrha Naše stranke s raznoraznim ambicioznim političarima kantonalnog i općinskog nivoa čija se neumjerena ambicioznost i manjak bilo kakvih principa uvijek mogu pokazati korisnim. U kontekstu takvih politički realnosti, pogotovo činjenice da nikada neće moći imati apsolutnu vlast, politika Naše stranke sastoji se u tome da halapljivim partnerima i korisnim idiotima prepušta kontrolu nad eventualno lukrativnim resursima pogodnim za korupciju, dok zauzvrat za sebe traži one sektore u vlasti iz kojih može djelovati u skladu sa svojom ideološkom platformom, a to su prije svega kultura i obrazovanje.
http://stav.ba/sarajevo-nocas-mora-pasti/

I dalje sam da Forto bude premijer. Hajde da vidimo nebošnjaka tehnokratu. Još mu ime zvuči pogodno, bošnjački. Nebitno što je završio žurnalizam ili tako nešto, imao je razumne stavove i diskusije.
Valjda je logično da stranka želi vlast i najuticajnije mjesto.
Ne bude li, potvrđuje se teza iz članka.
harač

#1927 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by harač »

"politički analitičari" Stava :lol:
criticos

#1928 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by criticos »

walk_M-A-N wrote:Ja nisam ni glasao za Sda. Ali ne kao ovi anti-sda ideolozi koji ubiše sa postovima, već iz praktičnih komunalnih, organizacionih, kadrovskih, kriminalnih, životnih razloga. Radi Konakovića, Kozadre, Čelika, Kazazovića, Šabića itd.
I dalje mislim da ne trebaju formirati vlast, pa da ih vidimo u opoziciji šta će.

Ali sam izgleda previdio razlog zašto NS ne traži premijera.
Prvo jer bi se vidjelo kako rade i da li je po zagovaranom i kritikovanom. A najlakše u hladovini.
Drugo jer izgleda rado navlače Konakovića za premijera jer je njima strateško opredjeljenje obrazovanje. Možda pravda, vjerovatno ne privreda.

Ovako to piše Stav:
iz Naše stranke razumjeli su da je najbolji način za ostvarenje vlastitih ideoloških ciljeva traženje političkih saveznika, prvo među onim što se naziva ljevicom, a zatim i među manjim i redovno neprincipijelnim i vlastohlepnim strankama koje ne posjeduju bilo kakvu ideološku ili nacionalnu platformu.

Upravo odatle i potiče politika kultiviranja personalnih veza i kontakata vrha Naše stranke s raznoraznim ambicioznim političarima kantonalnog i općinskog nivoa čija se neumjerena ambicioznost i manjak bilo kakvih principa uvijek mogu pokazati korisnim. U kontekstu takvih politički realnosti, pogotovo činjenice da nikada neće moći imati apsolutnu vlast, politika Naše stranke sastoji se u tome da halapljivim partnerima i korisnim idiotima prepušta kontrolu nad eventualno lukrativnim resursima pogodnim za korupciju, dok zauzvrat za sebe traži one sektore u vlasti iz kojih može djelovati u skladu sa svojom ideološkom platformom, a to su prije svega kultura i obrazovanje.
http://stav.ba/sarajevo-nocas-mora-pasti/

I dalje sam da Forto bude premijer. Hajde da vidimo nebošnjaka tehnokratu. Još mu ime zvuči pogodno, bošnjački. Nebitno što je završio žurnalizam ili tako nešto, imao je razumne stavove i diskusije.
Valjda je logično da stranka želi vlast i najuticajnije mjesto.
Ne bude li, potvrđuje se teza iz članka.

A moglo bi se i ovako konstruirati:
NS je trn u oku svima. Osobno znam da ih je SDP uvijek mrzio, dok sam bio u toj partiji. NS je zvanično najjača stranka u Centru i Novom Sarajevu i to daleko ispred SDA. Može li slučajno sve ovo biti projekt ajde da ih povalimo i eliminiramo za sva vremena? Jedan od najboljih načina je da ih se prisilno isturi preko premijera i da svo instruirano nefunkcioniranje u pola godine padne na pleća NS. Šta misliš kako će proći na lokalnim izborima 2020?
Zašto bi se NS uprljala kao svi ostali, a nema garante da ako dobro krene u priču, da neće biti blokada, opstrukcija, podmetanja. Nije ni počelo DF izvoljeva.
Novak20

#1929 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Novak20 »

Mogu tražiti, sumnjam da će dobiti.

https://vijesti.ba/clanak/425740/pet-st ... ovom-gradu
Pet političkih subjekata predalo je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji za poništavanje i ponavljanje izbora u Općini Novi Grad Sarajevo. Zahtjev su uputili Socijaldemokratska partija, Naša stranka, Savez za bolju budućnost, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, te Narod i pravda. Pomenutih pet stranaka smatra da je na dan izbora, kao i u danima koji su neposredno prethodili danu održavanja izbora, došlo do teških povreda Izbornog zakona na biračkim mjestima i u OIK-u u Općini Novi Grad Sarajevo.
Nakon brojnih uočenih nepravilnosti u toku izbora u Općini Novi Grad Sarajevo, u javnost je dospio audio zapis koji svjedoči da je predsjednik Općinske izborne komisije Novi Grad Elvir Resić po nalogu načelnika Semira Efendića (SDA) i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora i to tačno na ona mjesta gdje su mu naložili. Na snimku se mogu čuti i brojne druge nepravilnosti kada je u pitanju nepristrasnost i nezavisnost biračkih odbora. Cijeli izborni proces, odabir članova biračkih odbora, žrijeb, a samim tim cjelokupno glasanje i brojanje glasova ovim činom je dovedeno u pitanje.

U zahtjevima koje su uputili SDP, SBB, NS, NBL i NiP navodi se kako je upitna ispravnost 250.028 glasačkih listića. Također, ističe se činjenica da je u ovoj izbornoj jedinici na izbore izašao približno 62.571 birač, te da nedvojbeno razlika rezultata u ovoj Općini može dovesti do značajnih promjena u ishodu izbora na svim nivoima.
starii

#1930 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by starii »

harač wrote:"politički analitičari" Stava :lol:
citajuci "Stav" zapitam se da li razmisljam ispravno...ili treba da razmisljam kako drugi kazu...NS nije muljala sa izborima kao SDA, osvojili su dosta glasova, svaka im cast privukli su mlade ljude a ne nane i dede koji dobiju pola kile kafe i secera i prodaju glas za SDA....
SSemir

#1931 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by SSemir »

I sra kad bude novo prebrojavanje, kradja se desila na dan izbora, kad je podmetano i listici mijenjani, glasanje vrseno u ime drugih. To je sad svd legalizovano jbt ga
Prpa.ba

#1932 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

SDA, DF i BOSS ne traze nove izbore. :-D
Novak20

#1933 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote:SDA, DF i BOSS ne traze nove izbore. :-D
:lol: :lol: :lol:

Fakat. :thumbup:
Prpa.ba

#1934 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

Sigurno je to zbog principijelnosti jer SBB i NiP traze ponavljanje. Ako se kralo prosli put, krasti ce se opet. Treba prihvatiti realnost da je SDA pobjednik. Eto, kad se vec ide u taj zahtjev, podrzat ce verbalno ali ne i pismeno. Ili sta vec smisle dusebriznici ljevice i uvijek objektivni "nisam za SDA, ali.." forumasi. :lol:
Lakat Jebić

#1935 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Lakat Jebić »

Al zar nije rok za zalbe i zahtjeve za novo brojanje istako u cetvrtak?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1936 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

Istekao rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića
https://www.izbori.ba/Default.aspx?Cate ... =3&Id=2644

ko koga zamajava sa ovim traženjem ponavljanja izbora u novom gradu? sjetili su se dva dana nakon isteka da to traže?

ili su ranije uputili zahtjev za raspisivanje novih izbora, a mediji tek danas objavljuju.
Nero Histrion

#1937 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

Mustafa Drnislic, ja ko ce drugi :lol: (a zna se i ko je iza ovog imena)
Maystor

#1938 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

hrasno38 wrote:
Velkoski wrote:Ako DF ne bude radio za SDA nekim čudom onda im je ovo s NiP-om gospodski potez.
DF je rekao odmah nakon izbora da nece nikako ucestvovati u vlasti ali da ce podrzati zdrave vecine. I dalje to isto vazi i sa SDA nece ici sigurno a prema NiP-u nemaju jos uvijek dovoljno povjerenja. Za premijera KS ce podrzati Damira Marjanovica a Konakovic je svakako rekao da nije zainteresovan. DF se 2014 okliznuo i zato sada ima 3x manje glasova i nece ponoviti istu gresku ali je zato napravio u listama gdje bas i nije ponudio u KS neka imena za koje bi gradjani potrcali da glasaju. Uglavno SDP-NS-DF postaju svakim danom na teritoriji citave F BiH vrlo ozbiljni koalicioni partneri sto smo svi mi koji smo gradjanske orjentacije i cekali da se desi. Medjutim ima jedna druga stvar sa NiP a to je da je sa preko 8000 glasova na drugom mjestu Arijana Memic koja bi sigurno potencirala zestok obracun sa SDA kadrovima a nisam siguran da i Konakovic to ne zeli. DF ce podrzati i takvu vladu tj vecinu ali onda nece aktivno ucestvovati u vlasti.
DF nema kadra. Nosilac liste za KS je bio čovjek sa srednjom stručnom spremom (što ne mora nužno značiti da ga treba diskvalifikovati zbog toga, a uz to je nekoliko godina više studirao od bivšeg i budućeg premijera), druga na listi je žena s posebnim potrebama (žao mi je, ali je tako), a treći je momak s biroa (čini se pošten). Ono malo kadra što su imali su postavili za nosioce na višim nivoima vlasti, i dobro su prošli (10 poslanika u federalnom parlamentu). Željko Komšić je genije, kad pogledaš od čega je napravio nešto. Od svih stranaka would be koalicije, DFu se najmanje ide u vlast. Oni ne bi imali kadra da popune pozicije koje bi dobili, za razliku od SDP-a gdje vlada histerija, već im voda curi na usta. Kad stranka nema kadra, može proširiti bazu i predložiti nestranačke kandidate (o tome sad svi pričaju, naročito Željko i Peđa), ali na Balkanu to nigdje nije profunkcionisalo.
Ova histerija prema DFu je potpuno neopravdana, SDP je taj koji treba da odluči šta će i kako će. Kao što sam već napisao, SDA im nudi "pola plijena". Teško je to odbiti. Već se primaju činovničići SDPa u BH Poštu, kao znak dobre volje :lol:
dječak sa šibicama

#1939 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by dječak sa šibicama »

SDA bot ekipa radi punom parom.
Maystor

#1940 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

i još nešto ... za nas, ljude izvan politike kojima je stalo da nešto krene u ovoj državi, bi možda najbolje bilo da se SDA i SDP dogovore i da počnu bar nešto raditi. Kad su bili zajedno, napravili su 70 kilometara autoceste, ovi poslije njih nisu otvorili ni 70 centimetara. Suludo je očekivati nešto od stranaka čiji su osnivači otpaci iz SDA.
Maystor

#1941 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

dječak sa šibicama wrote:SDA bot ekipa radi punom parom.
ja ovdje ne vidim nijednog SDA bota. Vidim dosta zapjenušanih i isfrustriranih likova iz forumske kanalizacije, koji demonstriraju maksimalan nivo mržnje a minimalan inteligencije. Tu i tamo ih poneko opomene iz ekipe iskusnijih forumaša, jer kad se pogleda kako izgleda ovaj thread, SDA nema nikakve potrebe da šalje botove.
baxus

#1942 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Maystor wrote:i još nešto ... za nas, ljude izvan politike kojima je stalo da nešto krene u ovoj državi, bi možda najbolje bilo da se SDA i SDP dogovore i da počnu bar nešto raditi. Kad su bili zajedno, napravili su 70 kilometara autoceste, ovi poslije njih nisu otvorili ni 70 centimetara. Suludo je očekivati nešto od stranaka čiji su osnivači otpaci iz SDA.
“Jučer” su bili mrske komunjare, a danas već najidealniji partner. :(
A ti ako si izvan politike ja sam tramvaj
(Ti vjerovatno hoces da nam predstaviš da izvan politike znaci da nisi u organima stranke, a ustvari si zaposlen u državnom preduzecu prilikom stranačkom rastaljivanja).
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1943 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by japin_mutapi »

režimski čojk
Maystor

#1944 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

baxus wrote:
Maystor wrote:i još nešto ... za nas, ljude izvan politike kojima je stalo da nešto krene u ovoj državi, bi možda najbolje bilo da se SDA i SDP dogovore i da počnu bar nešto raditi. Kad su bili zajedno, napravili su 70 kilometara autoceste, ovi poslije njih nisu otvorili ni 70 centimetara. Suludo je očekivati nešto od stranaka čiji su osnivači otpaci iz SDA.
(Ti vjerovatno hoces da nam predstaviš da izvan politike znaci da nisi u organima stranke, a ustvari si zaposlen u državnom preduzecu prilikom stranačkom rastaljivanja).
Ti nemaš kapacitet da razumiješ ono što ja govorim (mada te ne bih poredio s tramvajem). A posao mi je san snova, vjeruj mi :gunjastajl:
Btw totalno sam izvan politike, a ući ću kad mi bude kurcu ćeif. Trenutno nemam ambicija. Ako te još nešto bude zanimalo, rado ću te ignorisati :run:
Maystor

#1945 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

japin_mutapi wrote:režimski čojk
Vazda biJo. Al zna se kojeg režima, onog na čijem je čelu uvaženi predsjednik Dr Assad.
baxus

#1946 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Maystor wrote:
baxus wrote:
Ti nemaš kapacitet da razumiješ ono što ja govorim (mada te ne bih poredio s tramvajem). A posao mi je san snova, vjeruj mi :gunjastajl:
Btw totalno sam izvan politike, a ući ću kad mi bude kurcu ćeif. Trenutno nemam ambicija. Ako te još nešto bude zanimalo, rado ću te ignorisati :run:
U svakom upisu potenciras neki svoj intelekt, direktno ili kroz omalovažavanje sagovornika.
To puno govori o tebi.

Dalje laskas sebi (valjda kad neće niko drugi) tako sto iznosiš insinuacije da nekog zanimaš, pa ćeš ti to kao s visine ignorisat :D

Usput se hvališ nekim poslom iz snova čim ti se ukazala prva prilika, a to sto si fulio poentu nije bitno. Ipak se prilika da se pohvališ ne propusta.

Kompleks majstore.
Pa i sam nickname ti je kompleksaški :D

Eto, ignoriši veličino jedna :evil:
Better Man

#1947 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Better Man »

starii wrote:
citajuci "Stav" zapitam se da li razmisljam ispravno...ili treba da razmisljam kako drugi kazu...NS nije muljala sa izborima kao SDA, osvojili su dosta glasova, svaka im cast privukli su mlade ljude a ne nane i dede koji dobiju pola kile kafe i secera i prodaju glas za SDA....
Stav je fašistika novina, glasilo mafije. Osnovani i napravljeni da štite mafiju iz SDA.
Better Man

#1948 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Better Man »

SDA je najveće zlo i bilo kakava koalicija s njima ne dolazi u obzir. 90% funkcionera SDA treba da završi na doživotnoj robiji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1949 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

Better Man wrote:SDA je najveće zlo i bilo kakava koalicija s njima ne dolazi u obzir. 90% funkcionera SDA treba da završi na doživotnoj robiji.
:thumbup: potapisujem
Banksy

#1950 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

Nero Histrion wrote:
Mustafa Drnislic, ja ko ce drugi :lol: (a zna se i ko je iza ovog imena)
Legendarni 'Mustafa'... Ko je to, zaista?
Locked