Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- Leverage
#1926 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Obzirom ko je s druge strane i to razumijem.
- dragma
- Vozim: Pješe
#1927 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To se zove oportunizam i nema veze sa političkim ambicijama. Svaki pravi roditelj, u situaciji u kakvoj su se našli njih dvoje, bio bi spreman da se udruži i sa konjem samo da istjera istinu na vidjelo.Novosti wrote:http://www.6yka.com/novost/145439/majka ... ila-dijete
I jok nema Suzana politički ambicija ma daj... mogu pričat svi što hoće al nisu ni Davor ni Suzana nikakvi pijuni koje koristi opozicija niti neke budale/naivci koje puni Vasković ne. Svi oni rade koordinirano (Davor i opozicija) i svjesno i sad se sve to vidi iz dana u dan se otkriva prava pozadina PZD. Vidim da je to pojedinim PZD-ovcima postaje jasno.
- ¤ jelena ¤
#1928 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Da je sreće i pameti, srušiti vlast bi bila građanska obaveza svakog stanovnika ove zemlje i to niko normalan ne bi dovodio u pitanje,
niti bi u tom činu tražio nekakve idiotske pozadine.
Ta obaveza bi se redovno izvršavala, svake 4 godine, i bila bi nešto najnormalnije i uobičajeno - kao plaćanje računa za vodu i struju.
4 godine bi, eto, trebalo da bude nekakav optimalni vremenski period u okviru kojeg se narod, valjda, ne bi uspio ovako bolesno emotivno vezati za kandidate na vlasti, a ni oni ufatiti fursata i ovako jezivo obahatiti.
niti bi u tom činu tražio nekakve idiotske pozadine.
Ta obaveza bi se redovno izvršavala, svake 4 godine, i bila bi nešto najnormalnije i uobičajeno - kao plaćanje računa za vodu i struju.
4 godine bi, eto, trebalo da bude nekakav optimalni vremenski period u okviru kojeg se narod, valjda, ne bi uspio ovako bolesno emotivno vezati za kandidate na vlasti, a ni oni ufatiti fursata i ovako jezivo obahatiti.
- Peda Petrol
#1929 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Izbori bili, priliku imali... NIsu je iskoristili.
Sad imaju svoj imaginarijum na trgu gdje iz dana u dan prave cirkus. Smješan je uopšte način na koji se pokušavaju uzdići i boriti sa vlašću. Fazon država ga je ubila, sistem ga je ubio. Predsjednik ga je ubio... Odlaganje rokova i ultimatuma je poseban nivo sopstvene zablude. Da ne govorim o onom drečanju koje je plod želje da se bude u centru pažnje, kamere su tu, penzioneri su tu, da bolje čuju. Trebao bi neko objasniti čovjeku da televizijski mikrofoni dovoljno dobro upijaju normalno obraćanje, a može se povesti računa i o bubnim opnama snimatelja.
Sad imaju svoj imaginarijum na trgu gdje iz dana u dan prave cirkus. Smješan je uopšte način na koji se pokušavaju uzdići i boriti sa vlašću. Fazon država ga je ubila, sistem ga je ubio. Predsjednik ga je ubio... Odlaganje rokova i ultimatuma je poseban nivo sopstvene zablude. Da ne govorim o onom drečanju koje je plod želje da se bude u centru pažnje, kamere su tu, penzioneri su tu, da bolje čuju. Trebao bi neko objasniti čovjeku da televizijski mikrofoni dovoljno dobro upijaju normalno obraćanje, a može se povesti računa i o bubnim opnama snimatelja.
- Maraschino
- problemnatravunu
- spreca
#1932 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Neki kazu da se ovdje umjesala politika....Naravno da se je umjesala politika i to od prvog dana ubistva Davida Dragicevica stiteci ubicu/e nudeci lazne rezaultate istrage ...da je ubica neko iz obicnih ljudi vec bi bio i osudjen a u ovom slucaju istraga tapka u mjestu...doslo se do toga da se je angazovala i medjunarodna ekipa advokata na ovom slucaju.....neko optuzuje opoziciju da se koristi ovim slucajem.....iskreno opozicija se je trudila da sto manje koristi ovaj slucaj ....ja se pitam kako bi tek pozicija na celu sa Miletom koristila ovaj slucaj da ga je mogla okrenuti protiv opozicije......danima ako treba na trgu stajao makar jedan Helikopter ako ne oba kao dokaz kako su na strani Dragicevica i pravde......da nije na strani pravde Mile je vec nekoliko puta to pokazao bahatim izjavama o ovom slucaju.....ovdje glavnu istragu Vodi Mile i Lukac a protiv sebe i svojih oni nikada nece biti
Isti slucaj je i sa ubistvom Dzenan Memica..
Isti slucaj je i sa ubistvom Dzenan Memica..
-
high_volume
#1933 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Nisam siguran da se politika umiješala u smrt Davida Dragičeviča i 200-dnevne proteste njegovog oca. Mislim da je politiku u svoje zahtjeve za pravdu doveo i unio je upravo otac, Davor Dragičević, mislim da on da vješto manipulira opozicijom politike u RS i koristi je u svoje interese i ciljeve. S pravom, ko ne bi...
A ovima to i treba, sada imaju loše izborne rezultate i pokušavaju ih ispraviti populizmom...
A ovima to i treba, sada imaju loše izborne rezultate i pokušavaju ih ispraviti populizmom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1934 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ružno je ovo s obje strane, pozicija i opozicija su ko hijene povlačili Davida tokom predizborne kampanje.
Jedni da prikupe koji poen, drugi da ne izgube.
Jedni da prikupe koji poen, drugi da ne izgube.
- spreca
#1935 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zvanicna vlast je jedini krivac jer stiti i skriva pravog ubicu ,sad ga pogotovu nece naci...ovo ce ostati kako jeste a to je da ubicu nisu nasli i nije ovo jedino nerasvjetljeno ubistvo....kao i u Sa Dzenanom ...u oba slucaja je politika se umijesal i to vladajuci se umijesali
-
zavrzlama
#1936 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Davida je ubila politika,al se nesmije dizat hampa, jer nedaj boze da se zatresu temelji genocidne tvorevine..
Problem Davidove smrti je taj sto je ubica= karakter kompletnog entiteta i vlasti koja obitava u tom brlogu,pa shodno tome otkrivanje ubica je ujedno i izdavanje licne karte tom entitetu....the end.
Problem Davidove smrti je taj sto je ubica= karakter kompletnog entiteta i vlasti koja obitava u tom brlogu,pa shodno tome otkrivanje ubica je ujedno i izdavanje licne karte tom entitetu....the end.
-
klosar pravi
#1937 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
zavrzlama wrote:Davida je ubila politika,al se nesmije dizat hampa, jer nedaj boze da se zatresu temelji genocidne tvorevine..
joj šuti
-
klosar pravi
#1938 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
spreca wrote:Zvanicna vlast je jedini krivac jer stiti i skriva pravog ubicu ,sad ga pogotovu nece naci...ovo ce ostati kako jeste a to je da ubicu nisu nasli i nije ovo jedino nerasvjetljeno ubistvo....kao i u Sa Dzenanom ...u oba slucaja je politika se umijesal i to vladajuci se umijesali
Uhapsila bi ga vlast sad odma da može pa da je sam predsjednik umješan fazon je što je izudaran silovan i bacen u rijeku s druge strane mi nemamo dnk bazu podataka nemamo za silovatelje nemamo ništa.
Nije to tako jednostavno kao što se misli.
Sad nešto kontam u ovoj državi je ljepota biti recimo serijski ubica sve je nesposobno od vrha do..
Sjeti se recimo samo onog što je palio auta u neka doba mjesecima i to po više auta u noci..
- spreca
#1939 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ti bi radio protiv sebe?...a svu masinjeriju si zadejstvo da se nikada ne sazna jer imas vlast u rukama...vlast nikada ne radi protiv sebe i svojih....Slucaj Dzenan Memic je ista stvar i to nije jedini slucaj u Sa gdje guzonjini sinovi gaze sve redom ...isti slucaj je i u BL gdje vlast umjesan u mnoga ubistava i zato nisu raskrivena ......da je nko iz naroda ubio Davida davno bi bio osudjen...na samom pocetku su poceli da brljaju i tu ih je narod uhvatio u lazi...ista su to govna i u BL i u SA.....sa pljevinom auta je nesto drugo...tu je malo trebalo protresti Osiguravajuce zavodeklosar pravi wrote:spreca wrote:Zvanicna vlast je jedini krivac jer stiti i skriva pravog ubicu ,sad ga pogotovu nece naci...ovo ce ostati kako jeste a to je da ubicu nisu nasli i nije ovo jedino nerasvjetljeno ubistvo....kao i u Sa Dzenanom ...u oba slucaja je politika se umijesal i to vladajuci se umijesali
Uhapsila bi ga vlast sad odma da može pa da je sam predsjednik umješan fazon je što je izudaran silovan i bacen u rijeku s druge strane mi nemamo dnk bazu podataka nemamo za silovatelje nemamo ništa.
Sad nešto kontam u ovoj državi je ljepota biti recimo serijski ubica sve je nesposobno od vrha do..
Sjeti se recimo samo onog što je palio auta u neka doba mjesecima i to po više auta u noci..
- Peda Petrol
#1940 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
zavrzlama wrote:Davida je ubila politika,al se nesmije dizat hampa, jer nedaj boze da se zatresu temelji genocidne tvorevine..

-
klosar pravi
#1941 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Nije drugacije vec cinjenica da imamo nesposobnu policiju koja ne može otkriti APSOLUTNO NIŠTA osim ako nije lagan slucaj poput ženu je ubio njen muž ili ovaj je ubio onog , a imaju sukob od ranije.spreca wrote:ti bi radio protiv sebe?...a svu masinjeriju si zadejstvo da se nikada ne sazna jer imas vlast u rukama...vlast nikada ne radi protiv sebe i svojih....Slucaj Dzenan Memic je ista stvar i to nije jedini slucaj u Sa gdje guzonjini sinovi gaze sve redom ...isti slucaj je i u BL gdje vlast umjesan u mnoga ubistava i zato nisu raskrivena ......da je nko iz naroda ubio Davida davno bi bio osudjen...na samom pocetku su poceli da brljaju i tu ih je narod uhvatio u lazi...ista su to govna i u BL i u SA.....sa pljevinom auta je nesto drugo...tu je malo trebalo protresti Osiguravajuce zavodeklosar pravi wrote:spreca wrote:Zvanicna vlast je jedini krivac jer stiti i skriva pravog ubicu ,sad ga pogotovu nece naci...ovo ce ostati kako jeste a to je da ubicu nisu nasli i nije ovo jedino nerasvjetljeno ubistvo....kao i u Sa Dzenanom ...u oba slucaja je politika se umijesal i to vladajuci se umijesali
Ubistvo Adnana Salčina ti je najbolji primjer koliko je policija kvalitetna ili bolje reci detektivi.
- spreca
#1942 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Policija jeste korumpirana(kao i vlast)ali nije ona tako nesposobna kao sto ti se cini.....oni su samo instrument u rukama policeje i sviraju onako kako im se narediklosar pravi wrote:
Nije drugacije vec cinjenica da imamo nesposobnu policiju koja ne može otkriti APSOLUTNO NIŠTA osim ako nije lagan slucaj poput ženu je ubio njen muž ili ovaj je ubio onog , a imaju sukob od ranije.
Ubistvo Adnana Salčina ti je najbolji primjer koliko je policija kvalitetna ili bolje reci detektivi.
O slucaju Salcin sam malo upoznat
-
zavrzlama
#1943 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zaboravio si ubaciti i slike Haskih sudija,i reakcije na genocidni brlog .Peda Petrol wrote:zavrzlama wrote:Davida je ubila politika,al se nesmije dizat hampa, jer nedaj boze da se zatresu temelji genocidne tvorevine..
-
klosar pravi
#1944 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
I ja sam, al' moja poenta je da cim je teži slucaj i recimo neko je prebijen silovan metalnim šipkama ili cime vec obdukcijom se to vidjelo na Davidovom tijelu..spreca wrote:Policija jeste korumpirana(kao i vlast)ali nije ona tako nesposobna kao sto ti se cini.....oni su samo instrument u rukama policeje i sviraju onako kako im se narediklosar pravi wrote:
Nije drugacije vec cinjenica da imamo nesposobnu policiju koja ne može otkriti APSOLUTNO NIŠTA osim ako nije lagan slucaj poput ženu je ubio njen muž ili ovaj je ubio onog , a imaju sukob od ranije.
O slucaju Salcin sam malo upoznat
I onda bacen u rijeku..
Poenta je nije to tako jednostavno jer kažem ti mi nemamo dnk bazu podataka recimo David je nekoga ogrebao ostao mu dnk ispod noktiju i ako je taj bio u zatvoru izleti u bazi..
Mi imamo ja vjerujem u cijeloj državi 10tak dobrih detektiva dakle pravih.
Zato ti ja kažem recimo paljevina auta je djelo nekog lika koji se zajebavao 100 posto nije izrežirano oko osiguranja ili tako nekih gluposti jer jer palio po nekoliko auta u noci i nije mu bilo bitno jesu li kvalitetna ili ne..
Nikad nije uhvacen nemamo recimo kamere po ulicama..
Pa u Davidovom slucaju imaš dvojicu na snimcima koji su ga cekali tu noc još on prišao pozdravio se s njima onda oni krenuli prema njemu i tu mu se gubi trag..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1945 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Banned user for reason “vrijeđanje”solo2 wrote:Ako se svi djele na ljude i neljude onda si ti FreakyStyley sigurno ovo drugo - smradu jedan i smece jedno - jebo ti jugonostalgicar sve glupo i zatucano!!!FreakyStyley wrote:Kako samo tuzna i morbidna izjava, a u isto vrijeme i savrsena personifikacija nesvijesti prosjecnog merhametli Bosnje.
Glumac Neka Tulic (fin ciko, po svemu sudeci, ali pateticni "ko nas bre zavadi" jugonostalgicar) bi "ustao i naklonio se" liku koji je bio dobrovoljac - a i dan danas velica - armiju (i ideologiju) radi koje on ne moze da "ustane i nakloni se" nikome, pa ni Davoru Dragicevicu.
Rat su izgubili ljudi na svim stranama a pobjedili su ljigavci i spodobe kao sto si ti - djubre smrdljivo!
» solo2
mjesec
-
ultrajvosa 1987
#1946 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Eki rat izgubili ljudi na svim stranama. Cuj to..
Ko nas bre zavadi ?
Odmah sam rekao da dobrovoljac iz 92 sve tempira pred izbore.
Jos jednom, zali Boze mladog momka, sve ostalo je obicni cirkus gdje ne znas ko je gori..pozicija ili opozicija.
Srpska posla.
Ko nas bre zavadi ?
Odmah sam rekao da dobrovoljac iz 92 sve tempira pred izbore.
Jos jednom, zali Boze mladog momka, sve ostalo je obicni cirkus gdje ne znas ko je gori..pozicija ili opozicija.
Srpska posla.
-
vjecnikomentator
#1947 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ovaj Davor je namazan do bola i ova lafo opozicija koju čine okorjeli nacionalisti i fašisti.
To ću vam reći kao stanovnik RS-a, Bošnjak. Do prije izbora su glumili neko uvažavanje i Bošnjaka i ostalih, a sad kao najveći nacionalisti nešto izvode. Žao mi je mladog Davida što je izgubio život, ali na ovom se kupe isključivo politički poeni, a Bog dragi zna da li bi uopšte bolji bili ovi iz opozicije od Dodika, jer po svojim izlaganjima ništa bolji nisu.
To ću vam reći kao stanovnik RS-a, Bošnjak. Do prije izbora su glumili neko uvažavanje i Bošnjaka i ostalih, a sad kao najveći nacionalisti nešto izvode. Žao mi je mladog Davida što je izgubio život, ali na ovom se kupe isključivo politički poeni, a Bog dragi zna da li bi uopšte bolji bili ovi iz opozicije od Dodika, jer po svojim izlaganjima ništa bolji nisu.
-
zavrzlama
#1948 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
za par sedmica ce se fokus sa ubica prebaciti na bosnjake koji zele da iskoriste Davidov slucaj za rusenje manjeg entitata...uigrani sablon.
- mO k3
#1949 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
zavrzlama wrote:za par sedmica ce se fokus sa ubica prebaciti na bosnjake koji zele da iskoriste Davidov slucaj za rusenje manjeg entitata...uigrani sablon.
mO k3 wrote:@radosni nisam upratio da te neko napao , ja sigurno nisam
Da ti odma kažem ni meni se ne svidja čitava politička “elita” koja se uplela kao lešinari , tako mi se ne svidja sto su i bosnje jako glasni u grupi ....
-
radostan dan
#1950 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
a kad se otkrije dženanov ubica, lična karta će glasiti na..?zavrzlama wrote:Davida je ubila politika,al se nesmije dizat hampa, jer nedaj boze da se zatresu temelji genocidne tvorevine..