Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
paleoconservative

#1926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by paleoconservative »

wewa wrote: NiP krenula u predizbornu kampanju izgleda... :-)
Konzervativna politicka opcija daje konzervativnu izjavu da privoli konzervativne glasace. Isto rade i liberali i socijaldemokrate. Ja u tome ne vidim problem dokle god ne pozivaju na linc i nasilje nad tim osobama (kao neki po drustvenim mrezama iz SDA)
Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire.
wewa

#1927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

paleoconservative wrote:
Konzervativna politicka opcija daje konzervativnu izjavu da privoli konzervativne glasace. Isto rade i liberali i socijaldemokrate. Ja u tome ne vidim problem dokle god ne pozivaju na linc i nasilje nad tim osobama (kao neki po drustvenim mrezama iz SDA)
Zalažemo se za vladavinu prava, toleranciju i suživot svih različitosti, ali se protivimo organizovanju manifestacija koje neće popraviti, već mogu pogoršati ukupnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu i šire.
ja s ovim dijelom imam problem:
Pozivamo organizatore povorke da vode računa i o činjenici da je sloboda čovjeka ograničena slobodom i pravima drugog čovjeka', kaže Ibrahim Kerla, član rukovodstva Naroda i pravde.
paleoconservative

#1928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by paleoconservative »

wewa wrote: ja s ovim dijelom imam problem:
I po meni, ta recenica nosi bespotrebnu dozu prijetnje. Iako i ovaj pristup LGBT pravima je koliko-toliko pomak, pogotovo za BiH desnicu...Makar su prepoznati kao jednaki gradjani, koji uplacuju porez i doprinose kao i svi mi ostali. I to je korak prema racionalnijoj i humanijoj politici.
General War

#1929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by General War »

paleoconservative wrote:
Sve dok nadjes neki razlog da nekima uskratis neko pravo, mozes ocekivati da drugi isto to mogu prema tebi naci razlog da ogranice pravo.
Eno u Capljini skoro iz istog razloga zabranili ptoslavu Bajrama...i?
MaksprotivMarksa

#1930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Stranka Narod i pravda ima vise struja, jedna od tih struja, mozda i najjaca je na celu sa Kemom Ademovicem, on je okupio hard kor SDA kadrove, kadrove iz polocijskih struktura sa jakim vezama sa Turskom, mnogi od njih su clanovi odredjenih religijskig grupacija i od tuda dolaze i razna nestranacka imenovanja, oni zaista ne mogu da podnesu ovo zbog svojoh svjetonazora, svi oni su izrazito religiozni i oni zaista zive taj relogijski zivot u maksimumu, na kraju krajeva u tim grupacijama su izrazito prisutni, neke od tih grupacija i finansiraju, oni su ovo saopstenje morali izdati, to je njihovo jezgro. Sa saopstenjem se ne slazem, ali oni nisu selefijska grupacija koja poziva na nasilje, to su jednostavno takvi ljudi, uglavnom sufije.

Vec dugo imaju problema sa Nasom Strankom i u njima vide veliki problem, Dino to drzi na okupu i koliko toliko pod kontrolom, najupecatljiviji problem je bio sa imenovanjem Ljevak, odmah se reagovalo sa SDA kadrom, Kemo radi odlican posao u upravnom odboru ZZO KS, znam odgovorno da ne zasluzan za ispravljanje nepravdi u dodjeli sredstava za lijecenje u inostranstvu, jos za mandata Ademaj mao vd direktorice. Ljudi iz vrha stranke su okruzeni takvim ljudima, svi su uglavnom religiozni i oni na prozivke SDA su morali reagovati, pritisak okruzenja, mislim da su pogrijesili, ali to cemo da vidimo u buducnosti.

Ovo je samo jedan mali dio, cisto da se razumije kontekst u kojem se ovo saopstenje izdaje.
drug_profi

#1931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Parade će vrlo vjerovatno biti, a ko pokuša napraviti izgred neće se dobro provesti.

Jednostavno je došlo vrijeme da se i to prelomi, a NiP mora radi svojih glasača ko fol da se buni.

I ja bih samo podsjetio da ova parada ponosa nije promocija homoseksualnosti, već promocija svih ljudskih prava.
Odbranimo pravo na lični izbor, pravo na vlastitu sreću, na vlastito vjersko ili seksualno opredjeljenje i pravo da svi u ovoj zemlji živimo sretni.

Uostalom čega se protivnici ovoga boje? Da će biti neselektivno po*ebani?
studiorum_tuzlaensis

#1932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by studiorum_tuzlaensis »

paradiranje homosekusalaca gradom predstavlja puno više od toga što si naveo. I za mene, i za tebe, a pogotovo za našu djecu...

Mislim da ovome ne treba davati nikakvu pažnju, nek hodaju i što prije napuste grad, jer će tu uglavnom doći iz drugih sredina oni koji su na platnom spisku za paradiranje gradovima. :)
drug_profi

#1933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

studiorum_tuzlaensis wrote:paradiranje homosekusalaca gradom predstavlja puno više od toga što si naveo. I za mene, i za tebe, a pogotovo za našu djecu...

Mislim da ovome ne treba davati nikakvu pažnju, nek hodaju i što prije napuste grad, jer će tu uglavnom doći iz drugih sredina oni koji su na platnom spisku za paradiranje gradovima. :)
Konkretno šta predstavlja to za tebe, mene i pogotovo za našu djecu?
hajd molim te pokušaj obajsniti
General War

#1934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by General War »

studiorum_tuzlaensis wrote:paradiranje homosekusalaca gradom predstavlja puno više od toga što si naveo. I za mene, i za tebe, a pogotovo za našu djecu...

Barem homoseksualaca nije nam nikad nedostajalo... samo drugaciji nacin "penetracije" :D

Image
Image
Image
Bosanski_kralj

#1935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Haj okanite se parade ponosa, nebitna tema skroz. :oops:

Konaković viđen u društvu Ilde Alibegović, zastupnice u Skupšitni USK-a. Šuška se da će ona preći u NiP i tako će se ova stranka pojaviti u vlasti i na nivou USK-a.
Prpa.ba

#1936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Rijetko odgovoran stav prema paradi ponosa na desno-konzervativnoj strani politickog spektra, mnogo zreliji nego i u susjednim i razvijenijim drzavama. Paradu se mora dozvoliti jer organizator ne krsi nikakve zakone bilo kojeg nivoa vlasti i imaju pravo na organizovanje, stranka je protiv odrzavanja ali ce zastititi dogadjaj u skladu sa zakonom. :thumbup:
Banksy

#1937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Paradu se mora dozvoliti jer organizator ne krsi nikakve zakone bilo kojeg nivoa vlasti i imaju pravo na organizovanje, stranka je protiv odrzavanja ali ce zastititi dogadjaj u skladu sa zakonom. :thumbup:
Prema danas objavljenom, teško.
wewa

#1938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

Do izbornih rezultata preko ljudskih prava, u skladu s tradicijom. Ma bravo.
shbc

#1939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Paradu se mora dozvoliti jer organizator ne krsi nikakve zakone bilo kojeg nivoa vlasti i imaju pravo na organizovanje, stranka je protiv odrzavanja ali ce zastititi dogadjaj u skladu sa zakonom. :thumbup:
Prema danas objavljenom, teško.
Ucesce najavili americki i britanski ambasador, gotovo je sad. Moraju odrzati. Ovo je prica za koji politicki poen.
mayab

#1940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mayab »

jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima.
LOPOVLUK
KRAĐA
PREVARE
KORUPCIJA I NEPOTIZAM
IZRABLJIVANJE RADNIKA
KURVARLUK(HETERO) :)
DOVOĐENJE I SPONZORIRANJE kojekakvih "VRAČEVA"(npr. TORABI)
KLADIONICE
CAJKE
.
.
.
.
To je sve u skladu sa tradicionalnim vrijednostima i (vjerskim) osjećanjima..... jel tako ??!!
JThomas

#1941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

realno, u stvarnom životu? naravno da jeste :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#1942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muzicar_iz_parka »

Jbte kad vidim ko sve brani LGBT :D
kluz franjo

#1943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Do sada su imali negativan, ali ustavno-komforan stav po ovom pitanju.
Kako uostalom i priliči jednoj modernijoj, konzervativnoj stranci na Balkanu.

Ova današnja "ustavno-nepismena baljezganja" i upozorenja organizatorima da su oni odgovorni za "eventualne eskalacije koje mogu izazvati negativne poslijedice" su van pameti.

Vlast je dužna obezbjediti svakom stanovniku ove zemlje prava koja mu po ustavu i zakonu pripadaju.
Svako ima pravo da se organizovano i mirno prošeta.

Vlast je dužna spriječiti i sankcionisati svaki pokušaj planiranja ili činjenja krivičnih djela.
Niko nema pravo da bije i razbija. Ni organizovano, a ni pojedinačno.

Ne "eskaliraju" oni što se šetaju, već oni što bi da biju i kamenuju.
ultima_palabra

#1944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

kluz franjo wrote:Do sada su imali negativan, ali ustavno-komforan stav po ovom pitanju.
Kako uostalom i priliči jednoj modernijoj, konzervativnoj stranci na Balkanu.

Ova današnja "ustavno-nepismena baljezganja" i upozorenja organizatorima da su oni odgovorni za "eventualne eskalacije koje mogu izazvati negativne poslijedice" su van pameti.

Vlast je dužna obezbjediti svakom stanovniku ove zemlje prava koja mu po ustavu i zakonu pripadaju.

Vlast je dužna spriječiti i sankcionisati svaki pokušaj planiranja ili činjenja krivičnih djela.

:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

jabote, je l' ovo pukla ljubav liberala i nip-a :sad: plaxy
L u c i f e r

#1946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by L u c i f e r »

Moze sdaovac napustiti sda
Ali ne moze sdaovstina napustiti sdaovca
smijesni_ste

#1947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by smijesni_ste »

L u c i f e r wrote:Moze sdaovac napustiti sda
Ali ne moze sdaovstina napustiti sdaovca
:lol: :lol: :thumbup:
insomnia78

#1948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by insomnia78 »

Cojk bi reko da je SDA patentirala ‘omofobiju
drug_profi

#1949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma ne treba sad padati na ovome. Sto se vise suti i ne exponira sa izjavama to bolje. Parade ce biti. Americki i britanski ambasadori ce ucestvovati. Da vidim ko ce imat muda da ispolji ikakvo nasilje ili agresiju, baci kamen ili bilo sta...
I radujem se vaspitnim mjerama specijalaca kontra takvih.

Ja zapravo nisam imao nikakav stav spram ovog. Mislio sam da je nepotrebno dok nisam shvatio kakvi problemi u zivotu se stvaraju tim ljudima samo radi seksulane orijentacije. Ne mogu imati bracnu zajednicu, ne mogu nasljediti jedno drugog, ne mogu u bolnici posjetiti jedno drugog jer nisi clan porodice, ne mogu imati zajednicku imovinu....
Nepravda koju MI radimo ljudima koji samo zele da zive svoje male zivote i budu koliko-toliko sretni.
A ujedno to je i borba za slobode i prava svih nas.
Neko ce se sutra nekom braniti kratke suknje, neko ce braniti alkohol uz ramazan.
Ako nekom nesto smeta (npr smetaju ti gejevi) okreni glavu. Imaju pravo da postoje. Gledaj svoja posla i pusti druge da zive. Nece te niko *ebat ne boj se.
Banksy

#1950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

kluz franjo wrote:

Upravo tako. I svako naredno upozoravanje, relativiziranje, izvinjavanje, dovođenje u sumnju, eskivirajne, itd, smanjuje šanse da se povorka zaista desi, i istovremeno unosi razdor u koaliciju, ali i sumnje u buduću stabilnost vlade.
Vrlo, vrlo loša poruka.

Napomena, brzo smo zaboravili svjetonazore dijela vladajućih

mogu reći da sam ja fan politike Recepa Tayyipa Erdogana
Post Reply