Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1926 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» archi_a, super_bayern
2 sedmice
» archi_a, super_bayern
2 sedmice
- Amer3000
#1927 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
G. Hadzikadic definitivno je najbolji kandidat. To dokazuje iz dana u dan. Posebno odudara od ostalih kandidata po tome što uspjeva da privuce ljude svih kategorija, staleža, stranaka, uvjerenja, vjera itd. Dokaz za to je i ova tema. Mislim da je to kljuc za BiH. Kad god da se kandidovao to bi bio pocetak. 
-
mrjasmin
#1928 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
MisterNo1 wrote:Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
Zato sto neki imaju svoj licni interes i moraju braniti partiju kakva god da ona bila. Na tim osnovama nikada ozbiljna rasprava sa argumentima ne moze pocinjati.
Nema demokratije tamo gdje vlada siromastvo i tamo gdje ljudima posao ovisi o tome ko ce biti na vlasti. Nase drustvo je izgradjeno na nepravdi i ne moze se ocekivati da ce ljudi glasati za one kandidate za koje smatraju da su najbolji.
- Banksy
#1929 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Istina. Ko bi rekao da ćemo se s nostalgijom sjećati prvih poslijeratnih godina...Prpa.ba wrote:Koliko sam svadja imao privatno a i javno ubjedjujuci ljude da gustaju i uzivaju dok nase generacije cine vecinu izbornog tijela i politickog aparata jer kad mladji krenu tek onda slijedi dno..Banksy wrote:Zapravo je obratno. Metuzalemi tipkaju, a mladja raja se kači na budžet i postaje poslušna stranačka vosjka. U svim strankama su stigli i preuzeli stvari u svoje ruke, ili ih polako preuzimaju, mladi lavovi. Od Zahiragića do SDP Čengića, i tako sve redom.![]()
Uz to, ne treba zaboraviti totalnu promjenu demografske strukture stanovništva. Ona je sasvim, ali baš sasvim promijenjena u zadnjih desetak godina, onako kako ovisnicima (valjda) mijenjaju krv
I sad, kad postaneš svjestan da je tako, treba postavljati nove koncepte i parametre za cijelo društvo, i u svakom segmentu djelovanja, jer sve što je važilo do jučer, danas ne vrijedi. To su sad sasvim druge glave, drugi ljudi, druga razmišljanja, drugi kultura i odgoj, drugi životni ciljevi i obrasci ponašanja.
Da se razumijemo, takvi procesi se dešavaju i u susjednim državama, ali kod njih, zbog izostanka ratnih djelovanja i manjeg odlaska stanovništva, jezgra srednjeg, građanskog sloja je ostala vitalna, pa živi paralelno s tim nekim novim svijetom i novim kulturama, zadržavajući svoje koncepte, hijerarhije i sistem vrijednosti, dok je on kod nas sasvim poharan i skoro sasvim raseljen i istrijebljen.
Kako smo preživjeli tri potresa u jednom - raspad države, promjenu društvenog sistema, agresiju - sad treba preživjeti i ova dva - promjenu demografije i generacijsku smjenu, koja ovdje nije obična i uobičajena.
- insomnia78
#1930 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Čekaj, čekaj koji su ti “loši” sto se ubacuju?
“Dobri” su valjda izbačeni 90-tih?
“Dobri” su valjda izbačeni 90-tih?
- Banksy
#1931 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I otkači se, fakat, naporan si, a plitak, baš nepodnošljivo.Banksy wrote:
Ona je sasvim, ali baš sasvim promijenjena u zadnjih desetak godina,
- insomnia78
- AmiĐa_Idriz
#1933 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Banksy wrote:I otkači se, fakat, naporan si, a plitak, baš nepodnošljivo.Banksy wrote:
Ona je sasvim, ali baš sasvim promijenjena u zadnjih desetak godina,
- Kikibombona
#1934 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
mrjasmin wrote:MisterNo1 wrote:Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
Zato sto neki imaju svoj licni interes i moraju braniti partiju kakva god da ona bila. Na tim osnovama nikada ozbiljna rasprava sa argumentima ne moze pocinjati.
Nema demokratije tamo gdje vlada siromastvo i tamo gdje ljudima posao ovisi o tome ko ce biti na vlasti. Nase drustvo je izgradjeno na nepravdi i ne moze se ocekivati da ce ljudi glasati za one kandidate za koje smatraju da su najbolji.
Evo sta ljudi misle od Becirevicu i Dzaferovicu, komentari na intervju Denisa Becirevica na Kliksu:
Denis napao Dodika, Dodik napao Denisa, Sefik napao Vučića, Vučić napao ŠEfika. Denis napao Čovića, Čović napao Denisa. Bakir napao Ivančića, Ivančić napao Bakira. To dobivamo sa Šefikom i sa Denisom. Ljudi nisu nikad stvorili ništa, samo politika sukoba i nacionalizma, ništa više. Radna mjesta i ekonomija za njih ne postoji
Ovaj Denis očigledno nastavlja politiku Bakira Izetbegovića, a isti je kao i Šefik Džaferović jer mu se cijela kampanja i političko djelovanje bazira na napadima na Dodika, Čovića, Vučića, a ništa konkretno i korisno za ovaj narod i državu, baš kao i što ništa od Bakira nije bilo u zadnjih 8 godina.
LUDI KRUG KOJI TRAJE VEC 25 GODINA
- Smrcak15
#1935 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sto prije narod shvati da je najbolje rjesenje Hadzikadic to bolje za narod, dok to narod ne shvati i tumbara u glasovanju odbit ce im se to od glavu....
Izjave Jarlagica i Hadzikadica
Koja je ovo gospoda ovaj Hadzikadic, samo svojom pojavom i karizmom djeluje predsjednicki.
Izjave Jarlagica i Hadzikadica
Koja je ovo gospoda ovaj Hadzikadic, samo svojom pojavom i karizmom djeluje predsjednicki.
- Smrcak15
#1936 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mirsad Hadžikadić za Biscani.net: Što se mene tiče, ni moć ni novac koji dolaze sa ovom funkcijom mi ne trebaju
https://www.biscani.net/mirsad-hadzikad ... e-trebaju/
Šta nakon sedmog oktobra – ako osvojite izbore, odnosno ako ih izgubite?
Kada pobijedim na izborima, onda ću zasukati rukave i napraviti široku koaliciju koja će imati većinu na svim nivoima vlasti kako bi se pokrenule inicijative koje će voditi ka izlasku iz ove teške situacije, ali i postaviti temelje za novu Bosnu i Hercegovinu sa dugoročnim ciljevima i nacionalnim programom koji će voditi ka tim ciljevima. Ako kojim slučajem ne pobijedim, onda ćusa svojim saradnicima napraviti politički pokret koji će osigurati da na idućim izborima pobijedimo na svim nivoima vlasti. Naše ideje moraju pobijediti, samo je pitanje vremena kada će se to desiti.
Koji su Vaši projekti za koje ćete se zalagati ako upravo Vas narod izabere?
Najvažnije konkretne stvari su reforma obrazovnog i visokoškolskog sistema, smanjenje nameta privrednicima, stvaranje investicionih fondova dijaspore, reforma zdravstva, zbrinjavanje demobilisanih boraca, digitalna transformacija javne uprave, reforma načina na koji se finansiraju političke stranke, donošenje zakona o nepotizmu kojim zatvorskom kaznom sankcioniše zapošljavanje podobnih a ne sposobnih ljudi i reforma pravosuđa.
Vaša poruka građanima?
Glasajte. Sudbina naše države je u vašim rukama. Bez obzira za koju stranku vi glasali, glasajte za ljude koji su pošteni i žele dobro Bosni i Hercegovini, a ne samo sebi.
https://www.biscani.net/mirsad-hadzikad ... e-trebaju/
Šta nakon sedmog oktobra – ako osvojite izbore, odnosno ako ih izgubite?
Kada pobijedim na izborima, onda ću zasukati rukave i napraviti široku koaliciju koja će imati većinu na svim nivoima vlasti kako bi se pokrenule inicijative koje će voditi ka izlasku iz ove teške situacije, ali i postaviti temelje za novu Bosnu i Hercegovinu sa dugoročnim ciljevima i nacionalnim programom koji će voditi ka tim ciljevima. Ako kojim slučajem ne pobijedim, onda ćusa svojim saradnicima napraviti politički pokret koji će osigurati da na idućim izborima pobijedimo na svim nivoima vlasti. Naše ideje moraju pobijediti, samo je pitanje vremena kada će se to desiti.
Koji su Vaši projekti za koje ćete se zalagati ako upravo Vas narod izabere?
Najvažnije konkretne stvari su reforma obrazovnog i visokoškolskog sistema, smanjenje nameta privrednicima, stvaranje investicionih fondova dijaspore, reforma zdravstva, zbrinjavanje demobilisanih boraca, digitalna transformacija javne uprave, reforma načina na koji se finansiraju političke stranke, donošenje zakona o nepotizmu kojim zatvorskom kaznom sankcioniše zapošljavanje podobnih a ne sposobnih ljudi i reforma pravosuđa.
Vaša poruka građanima?
Glasajte. Sudbina naše države je u vašim rukama. Bez obzira za koju stranku vi glasali, glasajte za ljude koji su pošteni i žele dobro Bosni i Hercegovini, a ne samo sebi.
- AmiĐa_Idriz
#1937 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vidim povezuju ga sa SDA, kao ubačeni faktor.
Zaista je degutantno i pomisliti da je bilo koja osoba sa fer zarađenom diplomom i obrazovanjem, osobu koja poznaje svoj maternji jezik u bilo kakvoj relaciji sa polupismenom kriminalnom organizacijom SDA, a pogotovo ovakav lik.
Zaista je degutantno i pomisliti da je bilo koja osoba sa fer zarađenom diplomom i obrazovanjem, osobu koja poznaje svoj maternji jezik u bilo kakvoj relaciji sa polupismenom kriminalnom organizacijom SDA, a pogotovo ovakav lik.
- Ja_Ja
#1938 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Normalno je da ga pozvezuju sa svim i svacim. To je hajde ta tako kazemo dio te predizborne bitke, i pokusaja diskreditovanja kandidata.
- seln
#1939 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Shvatas li ti sta pises?mrjasmin wrote:MisterNo1 wrote:Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
MisterNo1 je uzasnut kolicinom rezanja, a ti kao objasnjenje navodis da su svi koji drugacije misle uhljebi.
P.s. Evo, vidim da se i KiKi ukljucio u akciju "vrijedjanjem protiv mrznje".
Last edited by seln on 17/09/2018 16:50, edited 1 time in total.
- seln
- MisterNo1
#1941 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Niko od vas nema opravdanje da se na ovaj način, kako to ovde radite, sukobite i vređate. Pišete o kandidatima i njihovim dobrim i lošim osobinama, a sve to sa neverovatno prljavim rečima i rečenicama. A ja vas pitam, koga sa takvim ponašanjem zaslužujete? Zaključite sami!seln wrote:Shvatas li ti sta pises?mrjasmin wrote:MisterNo1 wrote:Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
MisterNo1 je uzasnut kolicinom rezanja, a ti kao objasnjenje navodis da su svi koji drugacije misle uhljebi.
-
1Dante1
#1942 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A vi svi koji drugacije mislite ste lijepo i kulturno iznijeli svoje misljenje.seln wrote:Shvatas li ti sta pises?mrjasmin wrote:MisterNo1 wrote:Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
- seln
#1943 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Koji "vi svi"?1Dante1 wrote:A vi svi koji drugacije mislite ste lijepo i kulturno iznijeli svoje misljenje.seln wrote:Shvatas li ti sta pises?mrjasmin wrote:
P.s. Evo, vidim da se i KiKi ukljucio u akciju "vrijedjanjem protiv mrznje".Akcija-reakcija paša moj.
Svi su vrijedjali, ponizavali, nazivali uhljebima?
Ako ne smatram da je Hadzikadic pravi kandidat, to cu i reci. Mozda cu pri tome biti i sarkastican.
Samo, zasto vi iz fan cluba to uzimate kao LICNU uvredu i odgovarate uvredama?
- Leverage
-
1Dante1
#1945 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nije te niko nazvao uhljebom. Ti si se sam nasao u mom postu i rekao da sam polupismen. Pusti pricu ba, spinujes gore od Baketa.seln wrote:Koji "vi svi"?1Dante1 wrote:A vi svi koji drugacije mislite ste lijepo i kulturno iznijeli svoje misljenje.seln wrote:
Shvatas li ti sta pises?
P.s. Evo, vidim da se i KiKi ukljucio u akciju "vrijedjanjem protiv mrznje".Akcija-reakcija paša moj.
Ako ne smatram da je Hadzikadic pravi kandidat, to cu i reci. Mozda cu pri tome biti i sarkastican.
- seln
#1946 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nemoj, ziv bio...1Dante1 wrote:Nije te niko nazvao uhljebom. Ti si se sam nasao u mom postu i rekao da sam polupismen. Pusti pricu ba, spinujes gore od Baketa.seln wrote:Koji "vi svi"?1Dante1 wrote:
A vi svi koji drugacije mislite ste lijepo i kulturno iznijeli svoje misljenje.Akcija-reakcija paša moj.
pogledaj fino ranije postove, skoro svaki forumas koji podrzava Hadzikadica je bar jednom nazvao uhljebima one koji su drugacijeg misljenja, bez ikakvog diferenciranja.
-
julisiz es grant
#1947 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ljudi se ponašaju ne kao fan-klub, već kao sekta.
Jedino bih razumio ako su plaćeni za ovo.
A s druge strane...kada vidim ko je najzagriženiji vjernik na temi, i ne čudi me toliko.
A s druge strane...kada vidim ko je najzagriženiji vjernik na temi, i ne čudi me toliko.
- Hajvan
#1948 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
kako god.
za nas slobodne Han Solo je najbolji kandidat.
za nas slobodne Han Solo je najbolji kandidat.
- Ja_Ja
#1949 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A to ona mantra, podjebajem jer mislim da sam pametniji i bolji. Potego si, odgovorili su ti kako su odgovorili, hajd sad popusti i objasni nam sustinu. Posto ne smatras Hadzikadica pravim kandidatom, koga smatras i zasto? Eto ja bih volio da znam, mozda mi promijenis misljenje.seln wrote: Koji "vi svi"?
-
Montana1
#1950 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Naravno da bi ti "jedino razumio da smo plaćeni" jer to razlika izmedju "nas i vas". Sam si sebe najbolje ovim opisao. Oni koji glasaju za tops između ostalog.julisiz es grant wrote:Ljudi se ponašaju ne kao fan-klub, već kao sekta.
Nego raja, znate li vi i jednog uhljeba a da će glasati za Mirsada?