- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- SkyLimit
#1926 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mnogi očito ne znaju šta zapravo znači Država.
Bez Bosne Hercegovine nema ni Bošnjaka, pogotovo u specifičnom načinu ratovanja koji velikosrbi i velikohrvati primjenjuju protiv njih, nije to kad Napoleon pokori neku državu pa samo nametne svoju vlast a običnom stanovništvu još bude i bolje nego prije, iskustvo nam govori da tamo gdje su ušli VRS i HV/HVO Bošnjaci su nestali zajedno sa svim materijalnim tragovima da su tu ikad i bili.
Nije pitanje hoćemo li mi ili nećemo se boriti za Bosnu i Hercegovinu, mi se moramo boriti za nju. Pri tom ne mislim samo na oružanu borbu(a i to ako bude moralo), meni je recimo bračni par koji izrodi dosta djece i još ih fino odgoji i odškoluje jednako zaslužan kao i vojnik u rovu, isto mislim i za poštenog političara, kvalitetnog doktora, učinkovitog policajca...sve su to načini borbe za ovu našu domovinu.
Ja sebe ne smatram ni najačim ni najhrabrijim u društvu. Ali da bi pobjegao ako bi BiH bila izložena agresiji, ne bi, a vi možete vjerovati ili ne.
Bez Bosne Hercegovine nema ni Bošnjaka, pogotovo u specifičnom načinu ratovanja koji velikosrbi i velikohrvati primjenjuju protiv njih, nije to kad Napoleon pokori neku državu pa samo nametne svoju vlast a običnom stanovništvu još bude i bolje nego prije, iskustvo nam govori da tamo gdje su ušli VRS i HV/HVO Bošnjaci su nestali zajedno sa svim materijalnim tragovima da su tu ikad i bili.
Nije pitanje hoćemo li mi ili nećemo se boriti za Bosnu i Hercegovinu, mi se moramo boriti za nju. Pri tom ne mislim samo na oružanu borbu(a i to ako bude moralo), meni je recimo bračni par koji izrodi dosta djece i još ih fino odgoji i odškoluje jednako zaslužan kao i vojnik u rovu, isto mislim i za poštenog političara, kvalitetnog doktora, učinkovitog policajca...sve su to načini borbe za ovu našu domovinu.
Ja sebe ne smatram ni najačim ni najhrabrijim u društvu. Ali da bi pobjegao ako bi BiH bila izložena agresiji, ne bi, a vi možete vjerovati ili ne.
Last edited by SkyLimit on 12/01/2017 21:56, edited 1 time in total.
-
PM72
#1927 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
A ko bi vas obučavao da ginete? Mi bi vam došli ko što je nama nekad bio MPRI -penzionisani generali US armije koji su uzimali lovu za obuku.Kvalitetno vas obučimo,uzmemo lovu a vi letite uz brdo ko mameni...zenit dozic wrote:Vi ste matori za rata, veterani, vjerovatno bi sada kopali rovove ili bili u logisticiPM72 wrote:1+nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi,
Znam i za Dozera,Muhu itd
-
ins
#1928 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
klavirdžija wrote:
šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.
Haj još malo o Aliji i zlatnim kasikama, da popunis repertoar
-
KENJAC
#1929 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nista ne brini , ostah ja multietnicnost da branim !PM72 wrote:1+nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi,
-
PM72
#1930 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mojne,tebe će prvog priklat i preparirat da te u vitrini pokazuju uz cedulju - četnik.KENJAC wrote:Nista ne brini , ostah ja multietnicnost da branim !PM72 wrote:1+nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi,
- klavirdžija
#1931 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice?ins wrote:klavirdžija wrote:
šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1932 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
sve je ovo djelo Džina
-
Lug
#1933 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
klavirdžija wrote:"Heroji" kao ovaj zbunjeni dječarac i guslar početnik koji su pred rat palili narod guslanjem u prazno, šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.
-
ins
#1934 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Android telefon, Internet provider BH Telecom...klavirdžija wrote:Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice?ins wrote:klavirdžija wrote:
šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
I tako kažeš, Bošnjaci se kofrcili prije rata i prijetili nekome? Ajdeeee?
-
zenit dozic
#1935 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sta se ljutis ja ozbiljan.PM72 wrote:zenit dozic wrote:
A ko bi vas obučavao da ginete? Mi bi vam došli ko što je nama nekad bio MPRI -penzionisani generali US armije koji su uzimali lovu za obuku.Kvalitetno vas obučimo,uzmemo lovu a vi letite uz brdo ko mameni...pa vam mi poslije tješimo žene .
Pa vi bi nas obucavali
Ps.nece mlade zenke mlohave cune
-
PM72
#1936 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Znaš ono "bez starca nema udarca"zenit dozic wrote:Sta se ljutis ja ozbiljan.PM72 wrote:zenit dozic wrote:
A ko bi vas obučavao da ginete? Mi bi vam došli ko što je nama nekad bio MPRI -penzionisani generali US armije koji su uzimali lovu za obuku.Kvalitetno vas obučimo,uzmemo lovu a vi letite uz brdo ko mameni...pa vam mi poslije tješimo žene .
Pa vi bi nas obucavali
Ps.nece mlade zenke mlohave cune
- klavirdžija
#1937 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Eno ti Švrakića i ekipe koja se i sada hvali Rambo fotoreportažama od prije rata, koliko su bili napredni i tako to. Nedugo zatim, klisnu u Istanbul pa Milano. Takvih je bilo na stotine, uglavnom ovih što odjedared prestaše jesti krmetinu makar javno i počeše redovno ići u džamije. Trend koji do dana današnjeg nije zaustavljen.ins wrote:Android telefon, Internet provider BH Telecom...klavirdžija wrote:Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice?ins wrote:
![]()
![]()
![]()
- mO k3
#1938 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sihiri ??pici wrote:sve je ovo djelo Džina
- shbc
#1939 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Eno... Dzaba. Ja zidovima pricam izgleda. "A sta oni" pa "sta oni".ins wrote:@shbc
Pa ne idemo mi tamo njima praviti sranja?!![]()
Ne razvaljujemo mi Srbiju
Isto tako su i oni govorili 91. "ne razvaljujemo mi Jugoslaviju". Isto tako i oni danas pricaju "mi samo hocemo mirno da se odvojimo". Isto tako su i oni jedva cekali da Slovenija, Hrvatska pa BiH na kraju proglase nezavisnost. Isto tako su i oni "branili drzavu". Isto tako su i oni bili spremni da "im se ne ponovi Jasenovac i Gradiska".
Ali jok. "A kako oni". Izraz koji definitivno treba uci u anale. Da za hiljadu godina nasi potomci pokusaju skontati sto su im preci bili toliki idioti.
-
ins
#1940 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ja nisam taj, ja sam onaj u tenama. Kad sam prvi put dobio papovku u ruke, bilo mi kao da sam tenk zadužio...klavirdžija wrote:Eno ti Švrakića i ekipe koja se i sada hvali Rambo fotoreportažama od prije rata, koliko su bili napredni i tako to. Nedugo zatim, klisnu u Istanbul pa Milano. Takvih je bilo na stotine, uglavnom ovih što odjedared prestaše jesti krmetinu makar javno i počeše redovno ići u džamije. Trend koji do dana današnjeg nije zaustavljen.ins wrote:Android telefon, Internet provider BH Telecom...klavirdžija wrote:
Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice?
A takvih kao ja nas je bilo desetine hiljada, daleko više nego bilo kojih drugih
- klavirdžija
#1941 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tema nije o tebi, nego o krizi u Bosni. 
-
Lug
#1942 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
aha.. to Bosnje razvaljuju Bosnu ako sam dobro shvatio?!shbc wrote:Eno... Dzaba. Ja zidovima pricam izgleda. "A sta oni" pa "sta oni".ins wrote:@shbc
Pa ne idemo mi tamo njima praviti sranja?!![]()
Ne razvaljujemo mi Srbiju
Isto tako su i oni govorili 91. "ne razvaljujemo mi Jugoslaviju". Isto tako i oni danas pricaju "mi samo hocemo mirno da se odvojimo". Isto tako su i oni jedva cekali da Slovenija, Hrvatska pa BiH na kraju proglase nezavisnost. Isto tako su i oni "branili drzavu". Isto tako su i oni bili spremni da "im se ne ponovi Jasenovac i Gradiska".
Ali jok. "A kako oni". Izraz koji definitivno treba uci u anale. Da za hiljadu godina nasi potomci pokusaju skontati sto su im preci bili toliki idioti.
- ABH017
#1943 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mora da nisu bili upoznati kako se proces nacionalizacije realizovao njima pred očima.Connaisseur Karlin wrote:smijerom nacionalizacije,, isto kao i u ostatku EvropeABH017 wrote:Aha...Connaisseur Karlin wrote: Da iskistaliziramo nepsporazum:
Rad Franjevaca se dijeli na tri vremenska perioda: do 15 stoljeca,tj. propast bosanskog kraljevstva,a drugi period je do 1780 godine , a treci,je razumljivo od 18 stoljeca do danas. Franjevcima treba zahvaliti jer su sacuvali 5 stoljeca pisanjem i biljezenjem raznih dogadjaja u Bosni,Slavoniji i Dalmaciji.
Bosnjani su narod koji je bio ilirskog porijekla, Kasnije je formirana rijec Bosnjak, a novija verzija dvije prethodne rijeci je upravo rijec Bosanac. Zato se Franjevci nisu mogli u svim periodima izjasnjavati iskljucivo kao Bosanjanin,Bosnjak ili Bosanac,vec su se izjasnjavali svim postojecim rijecima,a koje imaju jedno zajednicko znacenje,a to je stanovnik Bosne ( i Hercegovine).
Pa je to slijedom logikeprešlo u Hrvat.
mislim da nisi upoznat kako se proces nacionalizacije realizirao kroz npr. umjetnost,knjizenost, i sl. i hajd sad mi reci ,zasto se nije desila nacinalizacija kod muslimankog dijela stanovnistva u Bosni?
Nisu imali tebe da im kažeš.
Kroz umjetnost, književnost i sl., veliš?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1944 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
i ovde trunite o hrvatima dok cetnicko-komunisticki politicki elementi iz srpskog naroda rade gadarije
- kokakolas
#1945 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti u tom slucaju.
Last edited by kokakolas on 12/01/2017 22:34, edited 1 time in total.
- klavirdžija
#1946 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Evo i kratkopantolaša da se bore za multietničnost, ključajte temu! 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1947 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
odgovora nema kao ni 1992.kokakolas wrote:Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti.
oni koji su imali ideju 1992 danas nazivate ustasama a i tada ste ih nazivali tako
ja sam kritikovao svoje roditelje sto nisu znali pravilno postupiti 1991
evo ja sada kao odrstao covjek i samo pet godina mladji nego oni 1992.
ne znam kako postupiti...
jasno je samo da je protiv cetalja zna jedino desnica boriti niko drugi
-
zenit dozic
#1948 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mi smo za praveBlack swan wrote:odgovora nema kao ni 1992.kokakolas wrote:Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti.
oni koji su imali ideju 1992 danas nazivate ustasama a i tada ste ih nazivali tako
ja sam kritikovao svoje roditelje sto nisu znali pravilno postupiti 1991
evo ja sada kao odrstao covjek i samo pet godina mladji nego oni 1992.
ne znam kako postupiti...
jasno je samo da je protiv cetalja zna jedino desnica boriti niko drugi
A protiv smo kvaziustasa koji su bili komunjare pa promjenili boju 91 ko tuđman,cirilicar,bobetko i ostale ubojice vase nevine nejaci u blajburgu
-
zenit dozic
#1949 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Cuj multietnicnostklavirdžija wrote:Evo i kratkopantolaša da se bore za multietničnost, ključajte temu!
Nije ti ovo zelim zelis
Bog,Bosna,Bosnjaci
- kokakolas
#1950 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Toga se i ja najvise bojim...Black swan wrote:odgovora nema kao ni 1992.kokakolas wrote:Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti.