- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
SkyLimit

#1926 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

Mnogi očito ne znaju šta zapravo znači Država.

Bez Bosne Hercegovine nema ni Bošnjaka, pogotovo u specifičnom načinu ratovanja koji velikosrbi i velikohrvati primjenjuju protiv njih, nije to kad Napoleon pokori neku državu pa samo nametne svoju vlast a običnom stanovništvu još bude i bolje nego prije, iskustvo nam govori da tamo gdje su ušli VRS i HV/HVO Bošnjaci su nestali zajedno sa svim materijalnim tragovima da su tu ikad i bili.

Nije pitanje hoćemo li mi ili nećemo se boriti za Bosnu i Hercegovinu, mi se moramo boriti za nju. Pri tom ne mislim samo na oružanu borbu(a i to ako bude moralo), meni je recimo bračni par koji izrodi dosta djece i još ih fino odgoji i odškoluje jednako zaslužan kao i vojnik u rovu, isto mislim i za poštenog političara, kvalitetnog doktora, učinkovitog policajca...sve su to načini borbe za ovu našu domovinu.

Ja sebe ne smatram ni najačim ni najhrabrijim u društvu. Ali da bi pobjegao ako bi BiH bila izložena agresiji, ne bi, a vi možete vjerovati ili ne.
Last edited by SkyLimit on 12/01/2017 21:56, edited 1 time in total.
PM72

#1927 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

zenit dozic wrote:
PM72 wrote:
nemaš namjeru braniti ovu državu i misliš da niko drugi ne bi,
1+
Znam i za Dozera,Muhu itd
Vi ste matori za rata, veterani, vjerovatno bi sada kopali rovove ili bili u logistici
A ko bi vas obučavao da ginete? Mi bi vam došli ko što je nama nekad bio MPRI -penzionisani generali US armije koji su uzimali lovu za obuku.Kvalitetno vas obučimo,uzmemo lovu a vi letite uz brdo ko mameni... :lol: pa vam mi poslije tješimo žene .
ins

#1928 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

klavirdžija wrote:
šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.
:lol: :lol: :lol:

Haj još malo o Aliji i zlatnim kasikama, da popunis repertoar
KENJAC

#1929 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
1+
Nista ne brini , ostah ja multietnicnost da branim !
PM72

#1930 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

KENJAC wrote:
PM72 wrote:
1+
Nista ne brini , ostah ja multietnicnost da branim !
Mojne,tebe će prvog priklat i preparirat da te u vitrini pokazuju uz cedulju - četnik. :lol: jer to nije vidjelo ništa drugo nego Bošnju kome su vrane i hodže popile mozak.
klavirdžija

#1931 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

ins wrote:
klavirdžija wrote:
šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.

Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice? :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1932 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by pici »

sve je ovo djelo Džina
Lug

#1933 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lug »

klavirdžija wrote:"Heroji" kao ovaj zbunjeni dječarac i guslar početnik koji su pred rat palili narod guslanjem u prazno, šupljim pričama kako je sve organizovano i spremno, "jebaćemo hin mater ako samo krenu", "nikad više Foča 41", "ne damo Bosnu do zadnjega" itd. Listom klisnuše uglavnom i prije prvog ispaljenog metka u Sarajevu.
:? prvi put cujem, ja znam samo za one koji su smatrali da treba ostati u jugi, jesi i ti jedan od njih?
ins

#1934 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

klavirdžija wrote:
ins wrote:
klavirdžija wrote:

Vidim i ti si se tu našao, u kojoj slobodarskoj zemlji tebi nestadoše kvačice? :D
Android telefon, Internet provider BH Telecom...

I tako kažeš, Bošnjaci se kofrcili prije rata i prijetili nekome? Ajdeeee?
zenit dozic

#1935 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zenit dozic »

PM72 wrote:
zenit dozic wrote:
A ko bi vas obučavao da ginete? Mi bi vam došli ko što je nama nekad bio MPRI -penzionisani generali US armije koji su uzimali lovu za obuku.Kvalitetno vas obučimo,uzmemo lovu a vi letite uz brdo ko mameni... :lol: pa vam mi poslije tješimo žene .
Sta se ljutis ja ozbiljan.
Pa vi bi nas obucavali :mrgreen:
Ps.nece mlade zenke mlohave cune :-D
PM72

#1936 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

zenit dozic wrote:
PM72 wrote:
zenit dozic wrote:
Sta se ljutis ja ozbiljan.
Pa vi bi nas obucavali :mrgreen:
Ps.nece mlade zenke mlohave cune :-D
Znaš ono "bez starca nema udarca" :lol: a sad ima onih boba koliko hoćeš vrsta.I nismo ti mi još za penzije,nijedan nije napunio petobanku.Nekima fali još pola decenije. :wink:
klavirdžija

#1937 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

ins wrote:
klavirdžija wrote:
ins wrote:

Eno ti Švrakića i ekipe koja se i sada hvali Rambo fotoreportažama od prije rata, koliko su bili napredni i tako to. Nedugo zatim, klisnu u Istanbul pa Milano. Takvih je bilo na stotine, uglavnom ovih što odjedared prestaše jesti krmetinu makar javno i počeše redovno ići u džamije. Trend koji do dana današnjeg nije zaustavljen.
mO k3

#1938 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

pici wrote:sve je ovo djelo Džina
Sihiri ??
shbc

#1939 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by shbc »

ins wrote:@shbc

Pa ne idemo mi tamo njima praviti sranja?! :run:

Ne razvaljujemo mi Srbiju :-)
Eno... Dzaba. Ja zidovima pricam izgleda. "A sta oni" pa "sta oni".

Isto tako su i oni govorili 91. "ne razvaljujemo mi Jugoslaviju". Isto tako i oni danas pricaju "mi samo hocemo mirno da se odvojimo". Isto tako su i oni jedva cekali da Slovenija, Hrvatska pa BiH na kraju proglase nezavisnost. Isto tako su i oni "branili drzavu". Isto tako su i oni bili spremni da "im se ne ponovi Jasenovac i Gradiska".

Ali jok. "A kako oni". Izraz koji definitivno treba uci u anale. Da za hiljadu godina nasi potomci pokusaju skontati sto su im preci bili toliki idioti.
ins

#1940 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

klavirdžija wrote:
ins wrote:
klavirdžija wrote:

Eno ti Švrakića i ekipe koja se i sada hvali Rambo fotoreportažama od prije rata, koliko su bili napredni i tako to. Nedugo zatim, klisnu u Istanbul pa Milano. Takvih je bilo na stotine, uglavnom ovih što odjedared prestaše jesti krmetinu makar javno i počeše redovno ići u džamije. Trend koji do dana današnjeg nije zaustavljen.
Ja nisam taj, ja sam onaj u tenama. Kad sam prvi put dobio papovku u ruke, bilo mi kao da sam tenk zadužio...

A takvih kao ja nas je bilo desetine hiljada, daleko više nego bilo kojih drugih :bih:
klavirdžija

#1941 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

Tema nije o tebi, nego o krizi u Bosni. :D
Lug

#1942 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lug »

shbc wrote:
ins wrote:@shbc

Pa ne idemo mi tamo njima praviti sranja?! :run:

Ne razvaljujemo mi Srbiju :-)
Eno... Dzaba. Ja zidovima pricam izgleda. "A sta oni" pa "sta oni".

Isto tako su i oni govorili 91. "ne razvaljujemo mi Jugoslaviju". Isto tako i oni danas pricaju "mi samo hocemo mirno da se odvojimo". Isto tako su i oni jedva cekali da Slovenija, Hrvatska pa BiH na kraju proglase nezavisnost. Isto tako su i oni "branili drzavu". Isto tako su i oni bili spremni da "im se ne ponovi Jasenovac i Gradiska".

Ali jok. "A kako oni". Izraz koji definitivno treba uci u anale. Da za hiljadu godina nasi potomci pokusaju skontati sto su im preci bili toliki idioti.
aha.. to Bosnje razvaljuju Bosnu ako sam dobro shvatio?!
ABH017

#1943 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote:
ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Da iskistaliziramo nepsporazum:

Rad Franjevaca se dijeli na tri vremenska perioda: do 15 stoljeca,tj. propast bosanskog kraljevstva,a drugi period je do 1780 godine , a treci,je razumljivo od 18 stoljeca do danas. Franjevcima treba zahvaliti jer su sacuvali 5 stoljeca pisanjem i biljezenjem raznih dogadjaja u Bosni,Slavoniji i Dalmaciji.
Bosnjani su narod koji je bio ilirskog porijekla, Kasnije je formirana rijec Bosnjak, a novija verzija dvije prethodne rijeci je upravo rijec Bosanac. Zato se Franjevci nisu mogli u svim periodima izjasnjavati iskljucivo kao Bosanjanin,Bosnjak ili Bosanac,vec su se izjasnjavali svim postojecim rijecima,a koje imaju jedno zajednicko znacenje,a to je stanovnik Bosne ( i Hercegovine). :)
Aha...
Pa je to slijedom logike :-) prešlo u Hrvat.
:lol:
smijerom nacionalizacije,, isto kao i u ostatku Evrope :D mislim da nisi upoznat kako se proces nacionalizacije realizirao kroz npr. umjetnost,knjizenost, i sl. i hajd sad mi reci ,zasto se nije desila nacinalizacija kod muslimankog dijela stanovnistva u Bosni? :)
Mora da nisu bili upoznati kako se proces nacionalizacije realizovao njima pred očima. :D
Nisu imali tebe da im kažeš.
Kroz umjetnost, književnost i sl., veliš?
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1944 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Truba »

i ovde trunite o hrvatima dok cetnicko-komunisticki politicki elementi iz srpskog naroda rade gadarije
kokakolas

#1945 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by kokakolas »

Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti u tom slucaju.
Last edited by kokakolas on 12/01/2017 22:34, edited 1 time in total.
klavirdžija

#1946 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

Evo i kratkopantolaša da se bore za multietničnost, ključajte temu! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1947 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Truba »

kokakolas wrote:Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti.
odgovora nema kao ni 1992.

oni koji su imali ideju 1992 danas nazivate ustasama a i tada ste ih nazivali tako

ja sam kritikovao svoje roditelje sto nisu znali pravilno postupiti 1991
evo ja sada kao odrstao covjek i samo pet godina mladji nego oni 1992.

ne znam kako postupiti...

jasno je samo da je protiv cetalja zna jedino desnica boriti niko drugi
zenit dozic

#1948 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zenit dozic »

Black swan wrote:
kokakolas wrote:Pitanje je samo da li mi imamo spreman odgovor na pokusaj secesionizma ili ce glupi Bosnjo samo klepiti usima. Nadam se da smo se naucili nesto iz onog neorganizovanog i naivnog "doceka" proslog belaja, jer Zapad sasvim sigurno nece prstom mrdnuti.

oni koji su imali ideju 1992 danas nazivate ustasama a i tada ste ih nazivali tako

ja sam kritikovao svoje roditelje sto nisu znali pravilno postupiti 1991
evo ja sada kao odrstao covjek i samo pet godina mladji nego oni 1992.

ne znam kako postupiti...

jasno je samo da je protiv cetalja zna jedino desnica boriti niko drugi
Mi smo za prave :mrgreen: ustase poput kraljevica i paradzika.
A protiv smo kvaziustasa koji su bili komunjare pa promjenili boju 91 ko tuđman,cirilicar,bobetko i ostale ubojice vase nevine nejaci u blajburgu :gunjastajl:
zenit dozic

#1949 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zenit dozic »

klavirdžija wrote:Evo i kratkopantolaša da se bore za multietničnost, ključajte temu! :D
Cuj multietnicnost :lol:
Nije ti ovo zelim zelis :run:
Bog,Bosna,Bosnjaci :thumbup:
kokakolas

#1950 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by kokakolas »

Black swan wrote:
Toga se i ja najvise bojim...
Post Reply