Upravo tako!Skijaš wrote:Prvo će se gandijevski blokirati cestu, a na silu Dodikove policije će se odgovoriti silom.sinuhe wrote:Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
Rat u BiH zbog referenduma?
- MikroBelaj
#1926 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
- zateznistub
#1927 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tvoju odluku niposto ne nabijam, tvoja stvar...ali pozivati druge...e to je nesto sto je za debele diskusije...Skijaš wrote:Ja sam se davno spremio i imam gdje biti u Podrinju ako stvari krenu tim putem. U prošli sam rat otišao maloljetan jer sam i tad, a i sad potpuno svjestan i za šta bih se borio i protiv koga. I ne osuđujem one koji bi to sve pokušali izbjeći, naprotiv. Ali bi bilo fer i korektno da se ni meni ne nabija na nos moju odluku.zateznistub wrote:Ovo ti sebe vec vidis kao referenta za moral...tako je najbolje...hajte djeco u rat...ja cu i dalje via tastature moralisati...Skijaš wrote: Pojedinci koji planiraju učestvovati u odbrani države u slučaju velikosrpskog pokušaja komadanja BiH, trebaju vršiti pripreme već danas. A to se može samo u okviru zakona. Zato kažem karabin. A tebi ako se to ne sviđa, nabavi tenk, moje je da pozivam na djelovanje u okviru zakona.
-
Bodkin
#1928 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislim da tvoj savjet trebaju poslusati i oni radnici sto redovno blokiraju puteve. Kad im dodje bakirova policija na silu odgovoriti silom. Ludilo..Skijaš wrote:Prvo će se gandijevski blokirati cestu, a na silu Dodikove policije će se odgovoriti silom.sinuhe wrote:Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.@mba wrote:samo da se nadovezem, misljenja sam da su ta vremena prosla kad su bosnjaci agresore docekivali da lovackim puskama, nije vise 92 i ne ponovila se nikad vise!
-
Fudo387
#1929 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ono, u pravu si ti, rat je zaista najveci stadij ljudskog ludila i mizerije. Stoji i to da od kad je svijeta sirotinja u istom najvise zaplati, i da u ratovima gdje se ne zna ko pije a ko placa kao sto je bio onaj zadnji u Bosni, olos i smece ispliva na povrsinu. No, imas i momenata kad vise nemas kud, nemas prostora za ustupke, protivnik je jednostavno neuracunljiv, i ideje koje gura su nista drugo do patolosko zlo. Ljudi su se povlacili pred Adolfom, udovoljavali mu i najsumanutijim zahtijevima, pokusavali ga odobrovoljiti ne bi li se izbjegao sukob. Danas svi znamo kako se to zavrsilo, takve ljude ne mozes uciniti sretnim sem da se dobrovoljno frljacis u grob. Dodik i njegovi beogradski patroni su nerazumni, zaosinute siledzije koje ce iskoristiti prvi povoljan momenat da svima oko sebe zagorcaju zivot. Najbolje bi bilo kad bi sami Srbi rascistili sa tim zlom, imaju dovoljno pametnih da se uhvate u kostac sa tim, i da me jebes ne razumijem zasto trpe budalase. Ne mozes Skijasu spocitavati da je budala jer nece da ustukne pred tim, imas ljudi koji ce braniti dostojanstvo i po cijenu vlastitog zivota, i da takvih nije bilo kroz istoriju i dan danas bi se dimilo iz Ausvica.zateznistub wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti dok se drugi bogate i dogovaraju, zgrču milione, otimaju fabrike...jebo te 90% raje nema ni za kifle a opet bi ko fol uzimalo puške u ruke...ginulo, sakatilo...i onda opet sve po starom...mrš na ulice i protestvuj za mukom stećena prava koje ukidaju isti oni koji su ih gurnuli u rat...Skijaš wrote:
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
- Skijaš
#1930 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne očekuj ništa nakon ovog referenduma, a od sarajevskih političara ni nakon bilo kojeg drugog. Ako nešto urade, odlično, ali ni u zadnjem ratu nije bilo do njih nego do ljudi na terenu.prog321 wrote:U to ne vjerujem.Skijaš wrote:Sarajevo neće reagovati jer sarajevske političare boli neka stvar za državom. Reakciju Sarajeva, ali i međunarodne zajednice će biti neophodno isposlovati konkretnim otporom na terenu.prog321 wrote:BiH snage leze na tonama 122-155mm granata a Skijas stalno o optici I lovackim puskama.
Mozda ima istine o toj prodavnici?
Sarajevski politicari bi morali da reaguju a to je nekoliko puta i ponovljeno kada je spomenuto da bi situacija mogla izmaci kontroli ako se referendum odrzi.
- MikroBelaj
#1931 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Da smo se moj grad i ja licno pouzdali u "sarajevske politicare" danas bi vam srbija bila do Olova,ovde se nema ko uzdat u koga ,nego samoorganizovanje i nada da cemo se uspjeti povezati po odlucujucim kotama,a onda tek te sarajvske ublehe od politicara stupaju na snagu....a nase je koliko im pardona damo ili ne damo!
- Skijaš
#1932 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Druge koji kažu da bi branili državu. Odluku onih koji kažu da ne bi, apsolutno poštujem.zateznistub wrote:Tvoju odluku niposto ne nabijam, tvoja stvar...ali pozivati druge...e to je nesto sto je za debele diskusije...Skijaš wrote:Ja sam se davno spremio i imam gdje biti u Podrinju ako stvari krenu tim putem. U prošli sam rat otišao maloljetan jer sam i tad, a i sad potpuno svjestan i za šta bih se borio i protiv koga. I ne osuđujem one koji bi to sve pokušali izbjeći, naprotiv. Ali bi bilo fer i korektno da se ni meni ne nabija na nos moju odluku.zateznistub wrote: Ovo ti sebe vec vidis kao referenta za moral...tako je najbolje...hajte djeco u rat...ja cu i dalje via tastature moralisati...
-
Bodkin
#1933 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jedino da dodik nekim cudom dodje u situaciju da kaze od danas smo neovisni ova prica ima smisla i to samo ako bude podrzana od strane hrvata i medjunarodne zajednice. Vjerovatnoca da se to desi je manja od 5%. Skijas vec godinama prica o tome dok zivot prolazi i nista se ne desava. Od izbora do izboraFudo387 wrote:Ono, u pravu si ti, rat je zaista najveci stadij ljudskog ludila i mizerije. Stoji i to da od kad je svijeta sirotinja u istom najvise zaplati, i da u ratovima gdje se ne zna ko pije a ko placa kao sto je bio onaj zadnji u Bosni, olos i smece ispliva na povrsinu. No, imas i momenata kad vise nemas kud, nemas prostora za ustupke, protivnik je jednostavno neuracunljiv, i ideje koje gura su nista drugo do patolosko zlo. Ljudi su se povlacili pred Adolfom, udovoljavali mu i najsumanutijim zahtijevima, pokusavali ga odobrovoljiti ne bi li se izbjegao sukob. Danas svi znamo kako se to zavrsilo, takve ljude ne mozes uciniti sretnim sem da se dobrovoljno frljacis u grob. Dodik i njegovi beogradski patroni su nerazumni, zaosinute siledzije koje ce iskoristiti prvi povoljan momenat da svima oko sebe zagorcaju zivot. Najbolje bi bilo kad bi sami Srbi rascistili sa tim zlom, imaju dovoljno pametnih da se uhvate u kostac sa tim, i da me jebes ne razumijem zasto trpe budalase. Ne mozes Skijasu spocitavati da je budala jer nece da ustukne pred tim, imas ljudi koji ce braniti dostojanstvo i po cijenu vlastitog zivota, i da takvih nije bilo kroz istoriju i dan danas bi se dimilo iz Ausvica.zateznistub wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti dok se drugi bogate i dogovaraju, zgrču milione, otimaju fabrike...jebo te 90% raje nema ni za kifle a opet bi ko fol uzimalo puške u ruke...ginulo, sakatilo...i onda opet sve po starom...mrš na ulice i protestvuj za mukom stećena prava koje ukidaju isti oni koji su ih gurnuli u rat...Skijaš wrote:
Šta pokušavaš dokazati, da među onima koji vole BiH nema dovoljno kapaciteta i spremnosti za očuvanje cjelovitosti države ?
- zateznistub
#1934 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislim da se ovo sve malo previše napuhalo i raspuhalo..jbt neki već granice napravili i to na Vlašiču...koje ludilo...referendum more bit bidne a prije ne bidne...Dodik se po meni hvata za slamku....i mislim da je ovo sve jedna predizborna retorika sa svih strana...jerbo niko nema ideje ni pameti kako ljude pozapošljavati (izumemo li 100.000 "radnih mjesta) sve popljačkano pokradeno...pusto..za šta da se ratuje...Fudo387 wrote:
Ono, u pravu si ti, rat je zaista najveci stadij ljudskog ludila i mizerije. Stoji i to da od kad je svijeta sirotinja u istom najvise zaplati, i da u ratovima gdje se ne zna ko pije a ko placa kao sto je bio onaj zadnji u Bosni, olos i smece ispliva na povrsinu. No, imas i momenata kad vise nemas kud, nemas prostora za ustupke, protivnik je jednostavno neuracunljiv, i ideje koje gura su nista drugo do patolosko zlo. Ljudi su se povlacili pred Adolfom, udovoljavali mu i najsumanutijim zahtijevima, pokusavali ga odobrovoljiti ne bi li se izbjegao sukob. Danas svi znamo kako se to zavrsilo, takve ljude ne mozes uciniti sretnim sem da se dobrovoljno frljacis u grob. Dodik i njegovi beogradski patroni su nerazumni, zaosinute siledzije koje ce iskoristiti prvi povoljan momenat da svima oko sebe zagorcaju zivot. Najbolje bi bilo kad bi sami Srbi rascistili sa tim zlom, imaju dovoljno pametnih da se uhvate u kostac sa tim, i da me jebes ne razumijem zasto trpe budalase. Ne mozes Skijasu spocitavati da je budala jer nece da ustukne pred tim, imas ljudi koji ce braniti dostojanstvo i po cijenu vlastitog zivota, i da takvih nije bilo kroz istoriju i dan danas bi se dimilo iz Ausvica.
- Skijaš
#1935 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bez sistema imamo anarhiju, ako ljudi neće Izetbegovića, neka biraju nekog drugog. Ako Dodik neće neke državni zakon, neka u parlamentu BiH izgura neki koji se njemu sviđa. Ali secesija i pobuna nigdje u svijetu ne vodi stabilnosti, zašto bih ja na Dodikovo proglašenje nezavisnosti manjeg entiteta odgovorio poštivanjem zakona tog manjeg entiteta ? Kakva je to logika ?Bodkin wrote:Mislim da tvoj savjet trebaju poslusati i oni radnici sto redovno blokiraju puteve. Kad im dodje bakirova policija na silu odgovoriti silom. Ludilo..Skijaš wrote:Prvo će se gandijevski blokirati cestu, a na silu Dodikove policije će se odgovoriti silom.sinuhe wrote:Bošnjaci su u boljoj poziciji bili s 91. na 92. nego 2016. U to vrijeme su imali prostora za djelovanje ali 2016 moraju preuzeti inicijativu a vojsku opet nemaju. I @Skijaš kaže da će momci upasti sa karabinima kod Bratunca da bi ih Srbi napali.
- zateznistub
#1936 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ok, ali im prvo moraš objasniti šta znači biti ranjem...koliko to nanosi boli...tebi pogotovo, ali onima oko tebe, šta znači nositi mrtvog druga na rukama pa mu otiči ćaći i to saopštiti...šta znači ostai bez igdje ičega...biti gladan...nemati šta naliožiti...i naposlijetku im fino objasni da kad to sve stane doći će čike i sve to fino prisvojiti a ti i oni opet fini demokratično na kontejnere...i na proteste...jerbo, zajebalo te...Skijaš wrote:
Druge koji kažu da bi branili državu. Odluku onih koji kažu da ne bi, apsolutno poštujem.
- Skijaš
#1937 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Odlično, nema pobune, nema rata. Kao da se bilo kome normalnom ratuje. Ako se mogu dogovoriti, odlično, ako ne mogu, eno im sistem pa neka se nadjebavaju još par decenija. Ali izlazak van tog sistema ne može donijeti dobro.Bodkin wrote:
Jedino da dodik nekim cudom dodje u situaciju da kaze od danas smo neovisni ova prica ima smisla i to samo ako bude podrzana od strane hrvata i medjunarodne zajednice. Vjerovatnoca da se to desi je manja od 5%. Skijas vec godinama prica o tome dok zivot prolazi i nista se ne desava. Od izbora do izbora
- MikroBelaj
#1938 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jedino da dodik nekim cudom dodje u situaciju da kaze od danas smo neovisni ova prica ima smisla i to samo ako bude podrzana od strane hrvata i medjunarodne zajednice. Vjerovatnoca da se to desi je manja od 5%. Skijas vec godinama prica o tome dok zivot prolazi i nista se ne desava. Od izbora do izbora[/quote]Bodkin wrote:Ono, u pravu si ti, rat je zaista najveci stadij ljudskog ludila i mizerije. Stoji i to da od kad je svijeta sirotinja u istom najvise zaplati, i da u ratovima gdje se ne zna ko pije a ko placa kao sto je bio onaj zadnji u Bosni, olos i smece ispliva na povrsinu. No, imas i momenata kad vise nemas kud, nemas prostora za ustupke, protivnik je jednostavno neuracunljiv, i ideje koje gura su nista drugo do patolosko zlo. Ljudi su se povlacili pred Adolfom, udovoljavali mu i najsumanutijim zahtijevima, pokusavali ga odobrovoljiti ne bi li se izbjegao sukob. Danas svi znamo kako se to zavrsilo, takve ljude ne mozes uciniti sretnim sem da se dobrovoljno frljacis u grob. Dodik i njegovi beogradski patroni su nerazumni, zaosinute siledzije koje ce iskoristiti prvi povoljan momenat da svima oko sebe zagorcaju zivot. Najbolje bi bilo kad bi sami Srbi rascistili sa tim zlom, imaju dovoljno pametnih da se uhvate u kostac sa tim, i da me jebes ne razumijem zasto trpe budalase. Ne mozes Skijasu spocitavati da je budala jer nece da ustukne pred tim, imas ljudi koji ce braniti dostojanstvo i po cijenu vlastitog zivota, i da takvih nije bilo kroz istoriju i dan danas bi se dimilo iz Ausvica.Fudo387 wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti dok se drugi bogate i dogovaraju, zgrču milione, otimaju fabrike...jebo te 90% raje nema ni za kifle a opet bi ko fol uzimalo puške u ruke...ginulo, sakatilo...i onda opet sve po starom...mrš na ulice i protestvuj za mukom stećena prava koje ukidaju isti oni koji su ih gurnuli u rat...Skijaš wrote:
Kojih Hrvata,iz BiH ili Hrvatske??
- Danguba
#1939 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovo na plakate i lijepiti duz brloga da znaju sta ih ceka.zateznistub wrote:Ok, ali im prvo moraš objasniti šta znači biti ranjem...koliko to nanosi boli...tebi pogotovo, ali onima oko tebe, šta znači nositi mrtvog druga na rukama pa mu otiči ćaći i to saopštiti...šta znači ostai bez igdje ičega...biti gladan...nemati šta naliožiti...i naposlijetku im fino objasni da kad to sve stane doći će čike i sve to fino prisvojiti a ti i oni opet fini demokratično na kontejnere...i na proteste...jerbo, zajebalo te...Skijaš wrote:
Druge koji kažu da bi branili državu. Odluku onih koji kažu da ne bi, apsolutno poštujem.
Neko nema izbora dok oni to jos uvijek imaju.
- Skijaš
#1940 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa tu su granice manjeg entiteta za kojeg Dodik kaže da će krenuti u konačnu nezavisnost za dvije godine. To im u deklaraciji stranke piše.zateznistub wrote: Mislim da se ovo sve malo previše napuhalo i raspuhalo..jbt neki već granice napravili i to na Vlašiču..
-
daddy-kool
#1941 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovo i meni nije jasno?Bodkin wrote:
Jedino da dodik nekim cudom dodje u situaciju da kaze od danas smo neovisni ova prica ima smisla i to samo ako bude podrzana od strane hrvata i medjunarodne zajednice.
Ko koga i u čemu da podržava?
-
Bodkin
#1942 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Decenijama jos ce se nadjebavati dok ce narod i dalje biti u supku evrope. Nezavisnost...Skijaš wrote:Odlično, nema pobune, nema rata. Kao da se bilo kome normalnom ratuje. Ako se mogu dogovoriti, odlično, ako ne mogu, eno im sistem pa neka se nadjebavaju još par decenija. Ali izlazak van tog sistema ne može donijeti dobro.Bodkin wrote:
Jedino da dodik nekim cudom dodje u situaciju da kaze od danas smo neovisni ova prica ima smisla i to samo ako bude podrzana od strane hrvata i medjunarodne zajednice. Vjerovatnoca da se to desi je manja od 5%. Skijas vec godinama prica o tome dok zivot prolazi i nista se ne desava. Od izbora do izbora
- zateznistub
#1943 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Njih čeka? A ove ovamo biva jok... e moj danguba...Danguba wrote:Ovo na plakate i lijepiti duz brloga da znaju sta ih ceka.zateznistub wrote:Ok, ali im prvo moraš objasniti šta znači biti ranjem...koliko to nanosi boli...tebi pogotovo, ali onima oko tebe, šta znači nositi mrtvog druga na rukama pa mu otiči ćaći i to saopštiti...šta znači ostai bez igdje ičega...biti gladan...nemati šta naliožiti...i naposlijetku im fino objasni da kad to sve stane doći će čike i sve to fino prisvojiti a ti i oni opet fini demokratično na kontejnere...i na proteste...jerbo, zajebalo te...Skijaš wrote:
Neko nema izbora dok oni to jos uvijek imaju.
- Skijaš
#1944 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tu poruku treba poslati strani koja podrži izlazak van sistema. Pa evo, jedna prikladna ;zateznistub wrote:Ok, ali im prvo moraš objasniti šta znači biti ranjem...koliko to nanosi boli...tebi pogotovo, ali onima oko tebe, šta znači nositi mrtvog druga na rukama pa mu otiči ćaći i to saopštiti...šta znači ostai bez igdje ičega...biti gladan...nemati šta naliožiti...i naposlijetku im fino objasni da kad to sve stane doći će čike i sve to fino prisvojiti a ti i oni opet fini demokratično na kontejnere...i na proteste...jerbo, zajebalo te...Skijaš wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=dMJULw78ylU
Nadajmo se da oko Dodika ima dovoljno razumnih koji će ga zaustaviti na vrijeme. Zbog svih nas.
- ABH017
#1945 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja svog sunetio kod dr. Popovića na Koševu. Za biblioteke ne znam.bingov buraz wrote:Mali off,moze li mi neko preporuciti neku dobru biblioteku,treba malog da sunetim?
- sinuhe
#1946 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dodik će 2018 u predsjedništvo.
Ali Srbima više odgovara BiH u kojoj mogu raditi šta hoće od nezavisnosti jer bi morali i čuvati tu granicu od preko hiljadu kilometara.
Bošnjaci su ti koji moraju reći kakvu BiH žele.
Ali Srbima više odgovara BiH u kojoj mogu raditi šta hoće od nezavisnosti jer bi morali i čuvati tu granicu od preko hiljadu kilometara.
- Skijaš
#1947 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bolje i to nego izlazak van sistema i sve što to donosi sa sobom.Bodkin wrote:Decenijama jos ce se nadjebavati dok ce narod i dalje biti u supku evrope. Nezavisnost...Skijaš wrote:Odlično, nema pobune, nema rata. Kao da se bilo kome normalnom ratuje. Ako se mogu dogovoriti, odlično, ako ne mogu, eno im sistem pa neka se nadjebavaju još par decenija. Ali izlazak van tog sistema ne može donijeti dobro.Bodkin wrote:
-
dezurni_ucenik
#1948 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
sinuhe wrote:Dodik će 2018 u predsjedništvo.
Nece. Ipak se boji krocit u Sarajevu, tuzilastvo, istrage, hapsenje, folovi golovi.
- ABH017
#1949 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Fudo387 wrote:Ono, u pravu si ti, rat je zaista najveci stadij ljudskog ludila i mizerije. Stoji i to da od kad je svijeta sirotinja u istom najvise zaplati, i da u ratovima gdje se ne zna ko pije a ko placa kao sto je bio onaj zadnji u Bosni, olos i smece ispliva na povrsinu. No, imas i momenata kad vise nemas kud, nemas prostora za ustupke, protivnik je jednostavno neuracunljiv, i ideje koje gura su nista drugo do patolosko zlo. Ljudi su se povlacili pred Adolfom, udovoljavali mu i najsumanutijim zahtijevima, pokusavali ga odobrovoljiti ne bi li se izbjegao sukob. Danas svi znamo kako se to zavrsilo, takve ljude ne mozes uciniti sretnim sem da se dobrovoljno frljacis u grob. Dodik i njegovi beogradski patroni su nerazumni, zaosinute siledzije koje ce iskoristiti prvi povoljan momenat da svima oko sebe zagorcaju zivot. Najbolje bi bilo kad bi sami Srbi rascistili sa tim zlom, imaju dovoljno pametnih da se uhvate u kostac sa tim, i da me jebes ne razumijem zasto trpe budalase. Ne mozes Skijasu spocitavati da je budala jer nece da ustukne pred tim, imas ljudi koji ce braniti dostojanstvo i po cijenu vlastitog zivota, i da takvih nije bilo kroz istoriju i dan danas bi se dimilo iz Ausvica.zateznistub wrote:Ne pokusavam nista dokazati, samo mi ne ide u glavu da jos uvijek ima budala ( na svim stranama) koje su spremni ginuti dok se drugi bogate i dogovaraju, zgrču milione, otimaju fabrike...jebo te 90% raje nema ni za kifle a opet bi ko fol uzimalo puške u ruke...ginulo, sakatilo...i onda opet sve po starom...mrš na ulice i protestvuj za mukom stećena prava koje ukidaju isti oni koji su ih gurnuli u rat...Skijaš wrote:
- Skijaš
#1950 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Samo neka igra unutar sistema, rat nikom ne treba.dezurni_ucenik wrote:Nece. Ipak se boji krocit u Sarajevu, tuzilastvo, istrage, hapsenje, folovi golovi.sinuhe wrote:Dodik će 2018 u predsjedništvo.