Huawei telefoni
Moderator: Benq
- hopi
#1926 Re: Huawei telefoni
zašto se ne mogu prijaviti na na ovaj njihov cloud, samo mi piše this service is unavailable in your region, please contact...
na ovaj app gallery sam se prijavio
na ovaj app gallery sam se prijavio
-
exampLe.
#1927 Re: Huawei telefoni
Ja sam imao P10 i Mate 10 Pro, na oba uredjaja sam imao isti problem pa sam "presao" na Galaxy S9.alibaba_i_30_godina wrote:Možda su nešto čačkali i popravili na ovim ''novijim'' verzijama, jer kod mene na P20 Pro stvarno nema, barem ne još uvijek...i nadam se da će tako ostati.exampLe. wrote:Kad je na auto onda se to ne desava.Qler wrote:Iskreno ni ja to nisam primjetio na scom P10 Plus, ali meni opet stoji osvjetljenje na auto uvijek... tako da se mozda to i desava ali jebaji ga![]()
Mada sumnjam, jer svi koristimo najnoviji EMUI, ne bi trebalo da ima razlika. Da nije do nekog senzora ili nešto slično što bi moglo da pravi problem?
-
zdruzdjo
-
Dzontra_Volta
#1929 Re: Huawei telefoni
Ma svi to rade, samo na pametniji način, pa ih ne otkriju.zdruzdjo wrote:Uh
https://www.balkangadgets.com/3dmark-uk ... ang-listi/
- arnes_king
#1930 Re: Huawei telefoni
Nesto u zadnje vrijeme huawei otkrivaju i svakakvim mutljagama, neki dan ono s kamerom, sad ovo. Vjerujem i ja da svi rade, ali ovi su rijetki koji to jos javno prezentuju.Dzontra_Volta wrote:Ma svi to rade, samo na pametniji način, pa ih ne otkriju.zdruzdjo wrote:Uh
https://www.balkangadgets.com/3dmark-uk ... ang-listi/
- diablobih
#1931 Re: Huawei telefoni
Ma benchmark za mobitele su ionako debilni i nisu reliable uopste.
-
exampLe.
#1932 Re: Huawei telefoni
Dileja na aparatima.diablobih wrote:Ma benchmark za mobitele su ionako debilni i nisu reliable uopste.
-
jarobot
#1933 Re: Huawei telefoni
Nemoj bogati !!!!exampLe. wrote:Dileja na aparatima.diablobih wrote:Ma benchmark za mobitele su ionako debilni i nisu reliable uopste.
-
hali gali halid
#1934 Re: Huawei telefoni
Na Honoru 9 mi se pojavila neka zuta linija na lijevoj ivici displaya sirine do 0.5mm i duzine oko 1cm-2cm. Je li imao neko slican problem?
- kokuz_sa
#1935 Re: Huawei telefoni
Lcd riknuo..hali gali halid wrote:Na Honoru 9 mi se pojavila neka zuta linija na lijevoj ivici displaya sirine do 0.5mm i duzine oko 1cm-2cm. Je li imao neko slican problem?
Ako je na samo jednom dijelu, najvjerovatnije bio pritisnut sa necim
- zateznistub
#1936 Re: Huawei telefoni
Ne mora biti pritisnut. Isti problem se pojavio na lg g2 i na Sony xa nekoliko puta.bbilibpod garancijom i zamijenjeni bez problema.kokuz_sa wrote:Lcd riknuo..hali gali halid wrote:Na Honoru 9 mi se pojavila neka zuta linija na lijevoj ivici displaya sirine do 0.5mm i duzine oko 1cm-2cm. Je li imao neko slican problem?
- kokuz_sa
#1937 Re: Huawei telefoni
Ne mora..zateznistub wrote:Ne mora biti pritisnut. Isti problem se pojavio na lg g2 i na Sony xa nekoliko puta.bbilibpod garancijom i zamijenjeni bez problema.kokuz_sa wrote:Lcd riknuo..hali gali halid wrote:Na Honoru 9 mi se pojavila neka zuta linija na lijevoj ivici displaya sirine do 0.5mm i duzine oko 1cm-2cm. Je li imao neko slican problem?
Al u 99% slucajeva je do "stresa" lcd..ili je tel ispao, nagnjecen nosajuci se u zadnjem dzepu do pritiaka..
Pretpostavka kod ta 2 tvoja tel da linija nije bila samo zuta..i da nije pokrivala samo 2cm..nego da je iala komplet duzinom ekrana..
Takvi simptomi su fabricka boljka..
- Kiki_Musampa
#1938 Re: Huawei telefoni
Meni su prije nekoliko mjeseci zamijenili p9 lite zbog toga, a sada se i na novom pojavila ista stvar.hali gali halid wrote:Na Honoru 9 mi se pojavila neka zuta linija na lijevoj ivici displaya sirine do 0.5mm i duzine oko 1cm-2cm. Je li imao neko slican problem?
- zateznistub
#1939 Re: Huawei telefoni
Pročešljaj malo po netu i relevantnim forumima i vidjet ćeš da je u većini slučajeva razlog ljepilo između displeja i touch-a.kokuz_sa wrote: Ne mora..
Al u 99% slucajeva je do "stresa" lcd..ili je tel ispao, nagnjecen nosajuci se u zadnjem dzepu do pritiaka..
Pretpostavka kod ta 2 tvoja tel da linija nije bila samo zuta..i da nije pokrivala samo 2cm..nego da je iala komplet duzinom ekrana..
Takvi simptomi su fabricka boljka..
Kod sonija xa serije je malte ne serijska greška bila
- Dr Kova
#1940 Re: Huawei telefoni
P10, pukao displej, tj staklo, touch i sve radi. Zna li neko koliko je zamjena samo stakla?
Kako se zove onaj majstor na Skenderiji?
- zateznistub
#1941 Re: Huawei telefoni
Muhamed,Buckethead wrote:P10, pukao displej, tj staklo, touch i sve radi. Zna li neko koliko je zamjena samo stakla?
ali nešto sam skeptičan da bilo ko u sa i bih to zna odraditi da valja i sa pravim materijalom i dijelovima.
- Dr Kova
#1942 Re: Huawei telefoni
zateznistub wrote: Muhamed,
ali nešto sam skeptičan da bilo ko u sa i bih to zna odraditi da valja i sa pravim materijalom i dijelovima.
- zateznistub
#1943 Re: Huawei telefoni
Možda da ipak razmislis da sve u kompletu zamjeniš, mislim da je to bolja sigurucaBuckethead wrote:zateznistub wrote: Muhamed,
ali nešto sam skeptičan da bilo ko u sa i bih to zna odraditi da valja i sa pravim materijalom i dijelovima.hvala ti. Baš je staklo dobro puklo na donjem dijelu, smeta baš pa da vidim s njim može li to napraviti.
- mali Ninja
#1944 Re: Huawei telefoni
e ovako decki, huaweiljupci i ostali, kupio bi ovaj huawei p20 pro (1190KM), sta mi mozete reci o ovoj investiciji, koliko je isplativa u ovom trenutku, da li pricekati novogodisnje praznike i neke popuste, onda sa.druge strane sta drugo u ovom cjenovnom rangu preporucujete?
-
Ali_G
#1945 Re: Huawei telefoni
Ja sam prije neka 3mjeseca taj model sa garancijom operatera od 2god platio 1300KM. Da li ce dodatno padati do ng, tesko je reci. U tom rangu imas jos galaxy S9plus
- hopi
#1946 Re: Huawei telefoni
A eto napisao sam ti ja gore šta mi se nije svidjelo na p20 obična varijanta
A ako će gledati koji ćeš mob najlakše prodati i koji će ti najbolje držati cijenu onda je ajfon i samsung izbor, konkretno za te pare mislim da možeš naći s9+ ili note 8, ali opet eto odaberi šta ti je ćejf šta ti se najviše svidi, huawei mislim neće držati baš cijenu, kao ni recimo lg
primjer: ja sam prije par mjeseci jedva za 200KM prodao lg g4, ko nov bez najmanje ogrebotine i bez mane, punjač, nekorištene slušalice, kutija i nekorištena kožna maska, ma jedva otišao stajao dugo na piku, a recimo da sam imao koji je već ekvivalent od samsunga ili ajfona tom g4 da bi brže otišao i možda koju marku i više
A ako će gledati koji ćeš mob najlakše prodati i koji će ti najbolje držati cijenu onda je ajfon i samsung izbor, konkretno za te pare mislim da možeš naći s9+ ili note 8, ali opet eto odaberi šta ti je ćejf šta ti se najviše svidi, huawei mislim neće držati baš cijenu, kao ni recimo lg
primjer: ja sam prije par mjeseci jedva za 200KM prodao lg g4, ko nov bez najmanje ogrebotine i bez mane, punjač, nekorištene slušalice, kutija i nekorištena kožna maska, ma jedva otišao stajao dugo na piku, a recimo da sam imao koji je već ekvivalent od samsunga ili ajfona tom g4 da bi brže otišao i možda koju marku i više
- mali Ninja
#1947 Re: Huawei telefoni
odlicno, hvala vam veliko!
- zateznistub
#1948 Re: Huawei telefoni
Pošto nam je (bar većini jeste) najbitnija kamera, boljeg aparata nećeš naći. Ni jedan drugi mu nije ni do koljena.mali Ninja wrote:e ovako decki, huaweiljupci i ostali, kupio bi ovaj huawei p20 pro (1190KM), sta mi mozete reci o ovoj investiciji, koliko je isplativa u ovom trenutku, da li pricekati novogodisnje praznike i neke popuste, onda sa.druge strane sta drugo u ovom cjenovnom rangu preporucujete?
Sad ,ako gledaš da ga udaš onda, kako rekoše iPhone, ali ja to nikad ne bih radio. Uzmi telefon i bit ćeš miran jako dugo
-
jarobot
#1949 Re: Huawei telefoni
Imao sam p20pro do prije 5 dana. I ta tolika razvikana kamera i nije nešto. Postavio sam i fotke na ovoj temi.zateznistub wrote:Pošto nam je (bar većini jeste) najbitnija kamera, boljeg aparata nećeš naći. Ni jedan drugi mu nije ni do koljena.mali Ninja wrote:e ovako decki, huaweiljupci i ostali, kupio bi ovaj huawei p20 pro (1190KM), sta mi mozete reci o ovoj investiciji, koliko je isplativa u ovom trenutku, da li pricekati novogodisnje praznike i neke popuste, onda sa.druge strane sta drugo u ovom cjenovnom rangu preporucujete?
Sad ,ako gledaš da ga udaš onda, kako rekoše iPhone, ali ja to nikad ne bih radio. Uzmi telefon i bit ćeš miran jako dugo
Kamera možda u pro modu ubode dobro, dok uključi i uslikaj neije bolja od drugih top modela osim možda malo noćne slike. Toliko su sa All opcijom zajebali postprocesing da bijelo i zeleno i plavo izgleda prenaglašeno a ljudsko lice u portret modu ko voštana figura. Sad treba izaci novi sw na kom su isključili All. Za 800 km možeš kupiti nov mate 10 pro koji je sve isto osim malo lošije kamere. Mate mi je čak i ljepši a i p20 pro ima vec za 1000 km. Ja sad imam običnii p20 i nevrijedi malo bolja kamera i displej 300 ili 400 km razlike kad su im duša i srce isti.
Moj prijedlog ako hoćeš dobro prodati poslije je S9 plus, ili ako hoćeš jeftinije proći mate10 pro ili oneplus 6
-
Ali_G
#1950 Re: Huawei telefoni
Najveci aduti te kamere su slike u pro modu i zoom x5. Dnevne slike nisu nista bolje od konkurencije, po meni je dinamic range bolji na iP nego na P20pro. Al zato pro mod nema konkurencije, pogotovo nocu, a i ne trazi da ruka bude savrseno mirna. Video nije na nivou ostalih top proizvodjaca.
Sto se tice hardwera, super radi, brz i fluidan. Boje na ekranu nisu bas intenzivne kao kod Samsunga, al to uopste ne bi trebao sa bude neki deal breaker.
Suma sumarum, ako je najbitnija kamera i to fotkanje, onda kupi.
Sto se tice hardwera, super radi, brz i fluidan. Boje na ekranu nisu bas intenzivne kao kod Samsunga, al to uopste ne bi trebao sa bude neki deal breaker.
Suma sumarum, ako je najbitnija kamera i to fotkanje, onda kupi.