Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LikeLike

#1926 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Chmoljo wrote:
LikeLike wrote:Kakva ekskluziva i kakvo kurcenje kad mozes tamo ljetovati za 600-700KM ukljucujuci avionsku kartu? :D A sto se tice odmora lezi hljebe da te jedem :D Ovdje je rijec o ljetovanju i svi podrazumijevamo Antaliju i oko nje. Sta drugo raditi tamo nego odmarati i uzivati? :D Nama cak vodic preporucio da ne idemo na izlete zbog bebe, a i nema se bog zna sta obici. I transport od aerodroma do hotela mi je bio previse(45 min). Ps: daj nabrojite mi cime se sve bavite kad odete u HR na more? Koje aktivnosti? Evo ja stalno tamo i osim plivanja i ronjenja nista ne radim :) Uputite me mozda i meni bude bolje :D
Gasenje pozara? :D

Osim toga, nisam ja taj koji je tvrdio da je "dodatna aktivnost" ici u vlastitom aranzmanu u apartmanski smjestaj. Onaj primjer sam naveo kao krajnost kako nije svakome odmor da ni o cemu ne mora razmisljati.
Ma ja nemam nista protiv HR, naprotiv godisnje idem vise puta tamo i prelijepo mi je :D
Ali ne pada mi na pamet da do kraja zivota idem samo u Tursku ili samo u Hrvatsku :)
Koliko pricaju o tim aktivnostima u HR ja pomislio da skacu padobranom, lete onim paraglajderima ili kako se vec zovu itd... :D
A kad malo bolje razmislim u TR sam imao puno vise aktivnosti :D Nema kakvih sportskih terena nema, aqua parkovi, tobogani,igraonice, teretane, masaze, saune :D
beni-bu-man

#1927 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Cudi me da niko ne ide u Grcku :?
mad_max_ba

#1928 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mad_max_ba »

beni-bu-man wrote:Cudi me da niko ne ide u Grcku :?
:D
girl

#1929 Re: Gdje na more? - 2017

Post by girl »

[quote="Altsa"Jel neko ljetovao u Bodrumu, i ako moze informacija preko koje agencije je išao :wink: ?

ne znam je li ti kasno za odgovor.. naše agencije ne rade Bodrum već samo Antalijsku regiju (jasno ti je udaljenost između ova dva grada je preko 5 sati vožnje).. vidjela sam da agencije iz Srbije imaju Bodrum u ponudi..
u Turskoj ljetujem već 5 godina, u Bodrumu nisam bila ali vjerujem da je usluga na zadovoljavajucem nivou :)

isla preko fibule , davno. nije me se dojmio ni najmanje. grad lijep za prosetati (kao kod nas drubrovnik). pratiji i slicno su aktuelni ( i oni ekskluzivni gdje guzonje dolaze jahtama i ovih ostalih ), ali ako je odmor u pitanju / kao da se kod nas kupas u dubrovniku - bezvezne i plaze i more
Ako je ko ova u Dubrovniku stas bolje
Image[/quote]

da li si se ikad okupao u dubrovniku? bilo gdje, ukljucujuci ovu plazu, ili lapad ili babin kuk? a nekom se mozda svidja .... ja od plaze trazim sitni sljunak, lezaljku pod drvetom i da mogu prosetati koji metar. u dubrovniku je kamenje da Bog mili sacuva, nogu slomiti dok hodas, guzva i sl.

u bodrumu - ogradjene hotelske plaze, male, dokovi uglavnom uz hotele i nesto malo pijeska ili sljunka, kako gdje. smrdi na naftu od silnih motora, skutera i ostalo, pa je i more mutno isto tako, kamenje ono polijepljeno travom , uglavnom. o vlagi i vrucini da i ne pricam. drveta nema ni u gradu ni u okolici. obisla sam vise razlicitih plaza (jer nisam tip koji sjedi na bazenu po vazdan) ukljucujuci i navikani gul turkbuku. i svaka mi je bila bezveze. baldahini i bijeli kreveti na doku, happy hour s guzonjama koji su camcicem dosli do doka s jahte - meni nisu plaza / nekom mozda jesu.
Altsa

#1930 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Altsa »

Ova plaza je sa taman sljunkom. E sad sto si ti muhanata pa ti je problem leci ispod suncobrana a ne ispod drveta je druga stvar.
Last edited by Altsa on 30/08/2017 11:56, edited 1 time in total.
girl

#1931 Re: Gdje na more? - 2017

Post by girl »

moze li mi neko reci kakav je zadar (petrcane) za odmor s malim djetetom? muz rezervisao septembar, nisam nikad bila tamo.
beni-bu-man

#1932 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

sherbett wrote:
beni-bu-man wrote:Cudi me da niko ne ide u Grcku :?
Ja sam gledala.. al mi je nekako strana i daleka :?
Ono kao.. Hrvati bas tamo ne idu.. nemam pijma
Ma nema veze sta si :mrgreen: bitno je otici :mrgreen: :mrgreen:
kao moj kolega (moron) 7god, za redom pici u budvu i isti smjestaj, meni bi to bilo monotono :-)
HAVANA

#1933 Re: Gdje na more? - 2017

Post by HAVANA »

Ja sam bio u bodrumu i iskreno, bezveze mi bilo.Sto ne znaci da ce svakom biti.A grcka,bio na rhodosu...e to mi je jedan od boljih odmora.Mrak.Ako ko ode, obavezno nek renta auto i ode u obilazak druge strane otoka,sva ona mjesta i plaze do lindosa...
girl

#1934 Re: Gdje na more? - 2017

Post by girl »

sherbett wrote:
girl wrote:moze li mi neko reci kakav je zadar (petrcane) za odmor s malim djetetom? muz rezervisao septembar, nisam nikad bila tamo.
Petrcane su prekrasne. Da nije bilo njih poludila bi u Zadru! U Zadru su plaze ocaj zivi uzas.. Petrcane su orekrasne .. cisto je more. Ima plicak ima hlad ima sve.. jedino je parking o o 50 kn dan.. kod onog hotela.. duga je plaza sigurno ce se naci mjesta. Za djecu super! U Zadar navecer u setnju..

odlicno :thumbup: :thumbup:
Gandra_1

#1935 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Gandra_1 »

Bio sam ja u Grčkoj... Nama najbliži dio jonsko more... Lefkada, Parga, Krf, Kefalonija raj na zemlji...
Ali samo za one koji vole da se provozaju do nestvarno lijepih plaža, skoro pa i da nema resorta u kojima je samo jedi i pij.. Plaže savršene, smještaj, domaćini preljubazni, cijene ko u hrvatskoj i Crnoj Gori... Jonsko more savrešno, pogotovo LEfkada i tirkizno plavo more...
Ovo mi je treći put u Grčkoj, otprilike idem svake dvije godine i opet ću.. Autom kroz Albaniju, super ceste, relativno se ok stigne, s tim što bih preporucio noćenje jedno usput.
Grčka ima toliku obalu, ostrva i različita mora, da mislim da svake godine čitav život se može ići na različita mjesta i stvarno ima za svakoga po nešto...
shalla

#1936 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

Ljudi dragi, ja sam mišljenja da ti svugdje može biti dobro ako tako sebi napraviš, isto tako i obratno, naći ćeš zamjerku i na Maldivima ako si namćor ;-)

Ljetovao sam na Kipru, u Grčkoj, u Italiji i naravno Hrvatskoj, ma meni je svugdje bilo manje više dobro, pogotovo zadnjih 10ak godina kako se hvala Bogu ok zarađuje pa se može malo i birati, te hajde hotel, te daj apartman na plaži itd... U Turskoj nisam bio na ljetovanju ali i to planiramo, aBd zdravlja, u naredne 2-3 godine i ono, nit očekujem da se userem od gotive a pogotovo ne očekujem da će mi biti loše... Meni je recimo sreća pa i supruga i ja nismo za varijantu odmora 24/7 ležanje, kupanje, sunčanje već ono, daj nešto i obiđi. I kad je bila u šestom mjesecu trudnoće u Tučepima opet smo u 7 dana jednom išli do Splita i jednom do Zadra :mrgreen:

Iskreno, ovo gdje idemo aBd za koji dan (Sottomarina) nije ono što inače volim kad idem na more al eto, upravo zbog toga što volimo hodati kontam otići ćemo jedan dan do Venecije, jedan do Padove, u povratku jedan dan noćiti u Rijeci aBd i eto, popunim 10 dana... Btw cijena koju ćemo platiti je smiješna u odnosu na CRO pa je i to prevagnulo prilikom odabira hotela...
shalla

#1937 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

sherbett wrote:
shalla wrote:Ljudi dragi, ja sam mišljenja da ti svugdje može biti dobro ako tako sebi napraviš, isto tako i obratno, naći ćeš zamjerku i na Maldivima ako si namćor ;-)

Ljetovao sam na Kipru, u Grčkoj, u Italiji i naravno Hrvatskoj, ma meni je svugdje bilo manje više dobro, pogotovo zadnjih 10ak godina kako se hvala Bogu ok zarađuje pa se može malo i birati, te hajde hotel, te daj apartman na plaži itd... U Turskoj nisam bio na ljetovanju ali i to planiramo, aBd zdravlja, u naredne 2-3 godine i ono, nit očekujem da se userem od gotive a pogotovo ne očekujem da će mi biti loše... Meni je recimo sreća pa i supruga i ja nismo za varijantu odmora 24/7 ležanje, kupanje, sunčanje već ono, daj nešto i obiđi. I kad je bila u šestom mjesecu trudnoće u Tučepima opet smo u 7 dana jednom išli do Splita i jednom do Zadra :mrgreen:

Iskreno, ovo gdje idemo aBd za koji dan (Sottomarina) nije ono što inače volim kad idem na more al eto, upravo zbog toga što volimo hodati kontam otići ćemo jedan dan do Venecije, jedan do Padove, u povratku jedan dan noćiti u Rijeci aBd i eto, popunim 10 dana... Btw cijena koju ćemo platiti je smiješna u odnosu na CRO pa je i to prevagnulo prilikom odabira hotela...
Joj dje ces na talijanski sjeverni jadran :zoka:

U Padovu obavezno.. a kad vec ides do Padove produzi do Verone :D
Venezia da.. malo Trst.. nemas nista u Rijeci bolje svrati u Istru
Ma jbt ga, da vidim i to na šta liči :mrgreen: 6 noćenja, puni pansion (dakle doručak, ručak, večera), korištenje 2 ležaljke i 2 suncobrana, za nas dvoje (malca ne računam, njemu je free) 1200 KM...
A u Rijeci imam prijatelje koji nas godinama zovu da dođemo, evo idealne prilike ;-) Kontamo još svratiti taj dan kad krenemo prema Rijeci u Postojnsku jamu a onda iz Rijeke na te neke Japodske otoke kod Bihaća (to je hanuma nešto vidjela hahaha) i onda lagano nazad...
LikeLike

#1938 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Zna li neko kakva je situacija na granicnim prelazima? Ima li guzve na doljanima? Gdje mogu uopste provjeriti to?
banjaluka078

#1939 Re: Gdje na more? - 2017

Post by banjaluka078 »

shalla wrote: a onda iz Rijeke na te neke Japodske otoke kod Bihaća (to je hanuma nešto vidjela hahaha)
Pohvale hanumi za izbor, nećete se pokajati.
http://www.6yka.com/novost/127771/buka- ... stave-une-
perfekcionista1

#1940 Re: Gdje na more? - 2017

Post by perfekcionista1 »

Isplati li se posle bajrama otici na more negdje na jadran, nazalost tek sad imam slobodno a gledam prognozu nije bas idealna. Nenormalno mi je krivo vec se i spakovao ali vidim sinoc noc hladna a ni Dan nije nesto topao. Je li moguce da ce mi propasti sve :?
Mommy's_little_ Monster

#1941 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Mommy's_little_ Monster »

LikeLike wrote:Zna li neko kakva je situacija na granicnim prelazima? Ima li guzve na doljanima? Gdje mogu uopste provjeriti to?
http://www.hak.hr/info/kamere/#granicni-prijelazi

Bolje idi na Gabelu ili na Zviriće/Prud
Filter

#1942 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Filter »

perfekcionista1 wrote:Isplati li se posle bajrama otici na more negdje na jadran, nazalost tek sad imam slobodno a gledam prognozu nije bas idealna. Nenormalno mi je krivo vec se i spakovao ali vidim sinoc noc hladna a ni Dan nije nesto topao. Je li moguce da ce mi propasti sve :?
koliko vidim na prognozi, od utorka je suncano 28+. od splita do dubrovnika.
ili si kontao odmah u sobotu razguliti?
Ned071

#1943 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Ned071 »

LikeLike wrote:Zna li neko kakva je situacija na granicnim prelazima? Ima li guzve na doljanima? Gdje mogu uopste provjeriti to?
u subotu ujutro oko sedam sati na bijaci je bilo pet-sest auta. u nedjelju navece crveni grm/prolog, dignuta rampa na obje strane, samo prosao... doljani neka budu bas zadnja opcija
perfekcionista1

#1944 Re: Gdje na more? - 2017

Post by perfekcionista1 »

Filter wrote: koliko vidim na prognozi, od utorka je suncano 28+. od splita do dubrovnika.
Koju prognozu si gledao? Na netu vidim kisa najavljena ok 5.9 a Jos prije toga pad temperatura. Planiram u subotu navece krenuti
Filter

#1945 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Filter »

perfekcionista1 wrote:
Filter wrote: koliko vidim na prognozi, od utorka je suncano 28+. od splita do dubrovnika.
Koju prognozu si gledao? Na netu vidim kisa najavljena ok 5.9 a Jos prije toga pad temperatura. Planiram u subotu navece krenuti
bbc weather i ova defaultna na telefonu.
vikend i ponedeljak hrkljus, ostalo ok
moonca

#1946 Re: Gdje na more? - 2017

Post by moonca »

shalla wrote:
sherbett wrote:
shalla wrote:Ljudi dragi, ja sam mišljenja da ti svugdje može biti dobro ako tako sebi napraviš, isto tako i obratno, naći ćeš zamjerku i na Maldivima ako si namćor ;-)

Joj dje ces na talijanski sjeverni jadran :zoka:

U Padovu obavezno.. a kad vec ides do Padove produzi do Verone :D
Venezia da.. malo Trst.. nemas nista u Rijeci bolje svrati u Istru
Ma jbt ga, da vidim i to na šta liči :mrgreen: 6 noćenja, puni pansion (dakle doručak, ručak, večera), korištenje 2 ležaljke i 2 suncobrana, za nas dvoje (malca ne računam, njemu je free) 1200 KM...
A u Rijeci imam prijatelje koji nas godinama zovu da dođemo, evo idealne prilike ;-) Kontamo još svratiti taj dan kad krenemo prema Rijeci u Postojnsku jamu a onda iz Rijeke na te neke Japodske otoke kod Bihaća (to je hanuma nešto vidjela hahaha) i onda lagano nazad...
:-) Jel' to djabana kod prijatelja?
shalla

#1947 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

Ma jok, gdje ću im, ljudi dvoje djece imaju i još moj malac kad bi uletio, to bi urnebes bio ;-)
tinkerbell09

#1948 Re: Gdje na more? - 2017

Post by tinkerbell09 »

Javi utiske, da se može o tome razmišljat za narednu godinu :roll: :roll:
zijancer

#1949 Re: Gdje na more? - 2017

Post by zijancer »

meni se uvijek cini da je najbolje onima koji ni peskir ne nose :-) niti koriste kakva pomagala: lezaljke, suncobrane, slusalice i sve to
banjaluka078

#1950 Re: Gdje na more? - 2017

Post by banjaluka078 »

zijancer wrote:meni se uvijek cini da je najbolje onima koji ni peskir ne nose :-) niti koriste kakva pomagala: lezaljke, suncobrane, slusalice i sve to
Smislit' ne mogu ležaljke, hotelske plaže, bazene, kamaru ljudi oko mene, ljude inače :D Peškir i flaša vode...suncobran samo kad mora i kad nema drvo odmah do vode.

Image

Image

Image

Image

Image
Post Reply