Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
SkyLimit

#1926 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by SkyLimit »

Popis će pokazati da mi svi u BiH imamo sve stariju populaciju i da svi sigurnim korakom idemo ka bijeloj kugi.

Dobra stara vremena kad su naše nene i djedovi imali po osmero djece. Još kažu nisu se nešto ni voljeli, koliko bi ih tek bilo da jesu.
exliberal-ex

#1927 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by exliberal-ex »

GeeTnT wrote:
The BEN10 wrote:
155_mm wrote: pa zar nisu u dzamiji dijelili pepeo?
:D
pepeo?
Mislio je na "lug"...po djikanskoj mitologiji koju je svojevremeno koristio Risto Djogo da bi vijesti koje je vodio bile sto gledanije....
zar to nisu bila upustva koje je SDA djelila po sokolovic kolonij...kako se odbranit od cetnika......moj djikane :lol: :lol: :lol:
Juliuscezar

#1930 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Juliuscezar »

SkyLimit wrote:Popis će pokazati da mi svi u BiH imamo sve stariju populaciju i da svi sigurnim korakom idemo ka bijeloj kugi.

Dobra stara vremena kad su naše nene i djedovi imali po osmero djece. Još kažu nisu se nešto ni voljeli, koliko bi ih tek bilo da jesu.
Vise djece vise radne snage i sam udri a hranit lahko .
KB9

#1931 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KB9 »

kad ce vise taj bosanski popis koji ce pokazat da je ovo bosanska zemlja? :izet:
ILVIIR

#1932 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

ko kaze da bakir samo suti..
:P
Komentarišući činjenicu da se član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović priklonio Ivaniću kada je riječ o popisu i onim stavovima iz RS-a, Izetbegović je kazao da neće ništa učiniti po tom pitanju ni on niti bilo ko.

Ništa neće uraditi ni Čović, ni Jukić i nije to stvar političkih pogodbi, odustajanja, niti političkih trgovina. To je stvar zakona. Ako je Jukić postupio mimo zakona popis će biti poništen. Ako je postupio po zakonu, a mislim da jeste, niko odluku ne može poništiti. Ne može popis ni odluku poništiti ni RS, ni Čović, ni ja niti iko drugi- rekao je Izetbegović.
smrdim/izetbegovic-uoci-sjedn ... st-za-ssp/
Tipicoti

#1933 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tipicoti »

....... jos 4 dana !
155_mm

#1934 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

"Još jednom na sastanku želimo da razgovaramo ovom pitanju i saopštimo javnosti naše opredjeljenje koje se odnosi na adaptaciju ovog sporazuma, te da Predsjedništvo BiH ima jasan stav, bar što se tiče Republike Srpske. Ovakav SPP je neprihvatljiv za Republiku Srpsku i bez obzira na to što mnogi u svemu ovome vide neku priču, naše 'ne' SSP-u ne znači da je to 'ne' evropskom putu i dogovoru o ovom pitanju", rekao je Dodik.

On je istakao da se, kada pitanje popisa bude vraćeno u zakonske okvire i uvaženi stavovi RS, može razgovarati o SSP.

"Vlast Republike Srpske nije dala saglasnost o SSP. Sada smo prvi put vidjeli da predstavnici RS u institucijama BiH traže ovaj stav jer je adaptacija potpuno neprihvatljiva zbog ogromne štete", rekao je Dodik i napomenuo da je RS ranije predlagala da se nađe mehanizam za naknadu štete i da neće biti problema ukoliko bude pronađen.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-sa ... /160626006
preCednik je pojasnijo za raju.
:lol: :lol: :lol:
sadie_forever

#1935 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sadie_forever »

hocel 1 jula izaci i vjersko opredjeljenje ljudi? mene zivo zanima procentat ateistA? :mrgreen:
512MB

#1936 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Ja mislim da je Bake svima ovde sukno do prkna. Vjerujem da ce sad rec "Evo ajd da neispane da mi Bosnjaci nusmo za kompromis pa de da se dogovorimo ko ljudi, ta nismo Srbi, deder vi tamo u rs dogovorite pa ispotpisite to za EU i NATO, a ja cu ev poptpisat da nas je 49,998% (ovo 8 nek vam je hajrli, ta nije beg cicija). Jel more? Evo ruka.

A u sustini svi znamo da je svejedno jel ima Bosnjaka 49% il 52%. Za 20 godina ce Krowati bit folklorno drustvo u BiH a Srbeki na neki 20% po onim planincugama.
Hafis

#1937 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hafis »

512MB wrote: A u sustini svi znamo da je svejedno jel ima Bosnjaka 49% il 52%. Za 20 godina ce Krowati bit folklorno drustvo u BiH a Srbeki na neki 20% po onim planincugama.
A ljudi će uveliko živjeti na Marsu :zzzz:
arzuhal

#1938 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Hafis wrote:
512MB wrote: A u sustini svi znamo da je svejedno jel ima Bosnjaka 49% il 52%. Za 20 godina ce Krowati bit folklorno drustvo u BiH a Srbeki na neki 20% po onim planincugama.
Neće ljudi moći mirno živjeti na Marsu dok se na njemu prvo ne riješi hrvatsko pitanje...
prog321

#1939 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Tipicoti wrote:....... jos 4 dana !

The end is near!
Spasavaj se ko može :-D
Edin H.

#1940 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

prog321 wrote:
Tipicoti wrote:....... jos 4 dana !

The end is near!
Spasavaj se ko može :-D

Final solution! :oops:
spreca

#1941 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Hafis wrote:
i tamo cete biti majorizirani.....marsijani su vecina i kostutivni tamo...a vi manjina :mrgreen:
GeeTnT

#1942 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

Formula teleportacije se nalazi u Medjugorju....
Hafis

#1943 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hafis »

spreca wrote:
Hafis wrote:
i tamo cete biti majorizirani.....marsijani su vecina i kostutivni tamo...a vi manjina :mrgreen:
Možda. Ali bi zato preuzeli glavne financijske poluge i ubrzano se bogatili na račun te naivne većine koja bi patila od kroničnog manjka identiteta i bila zadovoljna izigravanjem žrtve i pričom o nekakvim ''veoma važnim'' postotcima na papiru s kojim će dohakati ostalim.
Hafis

#1944 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hafis »

Hoće li se objavljivanjem rezultata pristupiti korigiranju broja predstavnika konstitutivnih naroda u Domu naroda?
To bi bilo zajebano.
spreca

#1945 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Hafis wrote: Možda. Ali bi zato preuzeli glavne financijske poluge i ubrzano se bogatili na račun te naivne većine koja bi patila od kroničnog manjka identiteta i bila zadovoljna izigravanjem žrtve i pričom o nekakvim ''veoma važnim'' postotcima na papiru s kojim će dohakati ostalim.
Jos malo pa ce vas biti vise u 'Agu nego 'ercegovini ma vi ste dika i ponos ove planete......u pravu si sto kazes da se bogatite na racun naivne vecine...jos da vam taj Hajerodrom radi kako treba dolazili bi iz ciloga svita da vise vasu najvecu laz .......braca ti hrle sa penezima :lol:
arzuhal

#1946 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

Hafis wrote: Možda. Ali bi zato preuzeli glavne financijske poluge i ubrzano se bogatili na račun te naivne većine koja bi patila od kroničnog manjka identiteta i bila zadovoljna izigravanjem žrtve i pričom o nekakvim ''veoma važnim'' postotcima na papiru s kojim će dohakati ostalim.
U svakom slučaju bilo bi im najbolje, samo bi pomalo kmečali radi navike i politčkog reda...
Hafis

#1947 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hafis »

arzuhal wrote:
U svakom slučaju bilo bi im najbolje, samo bi pomalo kmečali radi navike i politčkog reda...
Možda i jest tako najbolje, svi budu zadovoljni.
Ovi jedni mogu nastaviti svoj posao uz poslovično kmečanje, a ovi drugi imaju nakon tolikog vremena novu satisfakciju u obliku samozadovoljavanja gotovo zaboravljenog kolektivnog ega, od koje u suštini nemaju ama baš ništa.
512MB

#1948 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Hafis wrote:
Nemoj pogresno shvatit, nisam ja protiv vas, neka vas tu dok ste probosanski nastrojeni. Doduse su mi drazi srednjobosanski Hrvati, nekako su raja, al haj ni nezalazim dole u HaZe ute divlje krajeve tako da... Kad bi barem bili malo vise ko braca pereci, al nema veze, ustimace se to.
Tipicoti

#1949 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tipicoti »

....... jos 3 dana !

A sada ide 3,2,1.....
Hoce li biti TV prenos uzivo, ono k'o loto. :D
Hafis

#1950 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
Nemoj pogresno shvatit, nisam ja protiv vas, neka vas tu dok ste probosanski nastrojeni. Doduse su mi drazi srednjobosanski Hrvati, nekako su raja, al haj ni nezalazim dole u HaZe ute divlje krajeve tako da... Kad bi barem bili malo vise ko braca pereci, al nema veze, ustimace se to.
Vjerujem ti. Recimo ovo su tebi ''divlji krajevi''. Ja te u potpunosti shvaćam što ne zalaziš u njih. I ja bih, da sam nekim čudom u tvojoj koži osjećao određeni osjećaj tjeskobe koji se pojavi u čovjeku silazeći niz Ivan pred onom naglom svjetlošću novog ambijenta. Možeš misliti kako je meni kada idem u suprotnom pravcu, u onu tamu - kao da ulazim u tunel, tako da i ja baš rado ne zalazim u pitome krajeve.
Normalno je da su ti draži srednjebosanski Hrvati jer se ipak radi o tebi veoma sličnom mentalitetu. Pa i ja svakako lakše nađem zajednički jezik s mostarskim Bošnjakom nego recimo s nekim Hrvatom iz Živinica ili Travnika.
Davno sam napisao jednom ovdje: nije isto odgojiti se i odrasti uz vodu koja se ulijeva u Jadran ili vodu koja ide u Crno more.
Locked