Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
velikibrnjo wrote:Znaci ne mogu da vjerujem da govore da su se urotili protiv njih
pa kunem ti se nikad niko nije bio gori od njih cetvero
pa i one feminin i ona maja sa jastukom su bili bolji
moze li im iko reci da su bili ko k i da su ostali ko k bez finala
i da nisu vrijedni spomena a kamoli da nose zastavu nase zemlje bilo gdje i gluho bilo ikad iDže da nas predstavljaju
ima i gore
laka i sestra, i steranje vesa na bini
laka je bio 9 ili 10 od 40 i kusur zemalja
bili su orginalni, pobrali simpatije u regionu i dalje
sjecam se da je voditelj iz njemacke bio odusevljen njima
i da su u toku oba nastupa imali neprstalne ovacije iz publike
ovi su bili vreca govana
i volio bih da im to neko javno kaze da se ne uzdizu
toliko me ovo sranje isfrustriralo iako me uopste ne zanima, jer su ti mediokriteti obrukali zastavu pod kojom su nastupali
stakasa wrote:Opa, BBC ceka u redu da dobije intervju. Nadam se da se Fuadova poruka nece zloupotrijebiti u Brexit kampanji. On je razdvajanju rekao - NE
Fuad Backović Deen
2 tim ·
..
Nezapamcena podrska svjetskih medija i fanova ovih dana u Stockholmu. Upravo se spremamo za intervju sa BBC ekipom. Volimo vas!!!
Dalal Midhat Talakić
3 tim ·
Nas posao nije samo pjevanje, pisanje pjesama ili muziciranje, nase glave ne sluze samo za nove modne stilove, mi moramo podici glas i skrenuti paznju na ono sto se desilo nama a i dalje se desava. Nas nisu ogradili bodljikavom zicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine. Taj osjecaj sam imala sa 11 godina kada sam protjerana iz svoga doma, taj osjecaj je cijeli zivot imao moj otac jer je druge boje koze, taj osjecaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog pasosa ili boje moje koze, vjere, imena. Taj osjecaj imaju svi koji se vole a ne smiju, koji su drugaciji od zadatih idealnih kriterija, koji nose bradu jer je to u modi u cijeloj Evropi ali samo mi ne smijemo jer ce nas nazivati raznim imenima. Jer dolazimo iz BiH. Jer nasa zemlja, nazalost ima takav image u svijetu. Hvala svedskom SVT-u koji je kao glavnu vijest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje misljenje o trenutnoj krizi, ali i prijasnjim krizama koje je Evropa mogla sprijeciti, ali nije, kroz nastup na Eurosongu. Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina. S ponosom sam dio tog tima koji je ove godine bez ikakve podrske drzave, bez ijednog budzetskog dinara, sam nasao komercijalne sponzore i ulozio svoj novac da obezbijedi ucesce nase zemlje na Eurosongu a zatim i plati prenos, da bi vi, nasi dragi Bosanci i Hercegovci na nasoj drzavnoj televiziji mogli pratiti sve tri noci ovogodisnjeg Eurosonga.
Komšo, je si li ti upratio igdje ovu vijest na bilo kojem švedskom mediju?? Ja ne. Kontam da nisam šta promašio. Samo prevare Mone Sahlin i punica onog nacionalističkog šupka.
Nije niko spomenuo. Svaki dan procitam tv tekst, dvoje dnevne novine i pogledam vjesti na svt.
Doduse ne pratim evroviziju, nisam gledo kad su pjevali. Ali ih niko spomenuo nije izuzev mozda specijalizovanih emisija za Eurosong. Toliki mazohista ipak nisam
velikibrnjo wrote:Znaci ne mogu da vjerujem da govore da su se urotili protiv njih
pa kunem ti se nikad niko nije bio gori od njih cetvero
pa i one feminin i ona maja sa jastukom su bili bolji
moze li im iko reci da su bili ko k i da su ostali ko k bez finala
i da nisu vrijedni spomena a kamoli da nose zastavu nase zemlje bilo gdje i gluho bilo ikad iDže da nas predstavljaju
ima i gore
laka i sestra, i steranje vesa na bini
laka je bio 9 ili 10 od 40 i kusur zemalja
bili su orginalni, pobrali simpatije u regionu i dalje
sjecam se da je voditelj iz njemacke bio odusevljen njima
i da su u toku oba nastupa imali neprstalne ovacije iz publike
ovi su bili vreca govana
i volio bih da im to neko javno kaze da se ne uzdizu
toliko me ovo sranje isfrustriralo iako me uopste ne zanima, jer su ti mediokriteti obrukali zastavu pod kojom su nastupali
zato su uredno u svim najavnim spicama tematskih emisija kao promasaji eurosnoga ... zajedno sa onim sto su zaboravili tekst, padali na sceni, amadeusi i slicno ...
Normalno da ne vidis kad ih mrzis jer su muslimani i iz Bosne. Jos Dalal braun a Djala bradat, a i onu zicu iz penny+ stavili. Nije da nisi vidio, nego si odbio da vidis.
čudite se distanciranosti od realnosti ljudima koji sve što imaju duguju imućnosti svojih roditelja, koji se nikad u životu nisu morali boriti ili truditi oko bilo čega, sve im je servirano na pladnju, uvjeravalo ih se da su najbolji, najljepši, napametniji, i kad se suoče sa realnošću, naravno da će biti in denial, ne znaju oni ovo...
sve što FUdo zna reći o izbjeglicama je kakav im je stajlnig
DaysleepeR wrote:čudite se distanciranosti od realnosti ljudima koji sve što imaju duguju imućnosti svojih roditelja, koji se nikad u životu nisu morali boriti ili truditi oko bilo čega, sve im je servirano na pladnju, uvjeravalo ih se da su najbolji, najljepši, napametniji, i kad se suoče sa realnošću, naravno da će biti in denial, ne znaju oni ovo...
Dobra obzervacija i ima puno istine u tome sto kazes.
Ali s druge strane, pogledaj komentare na mjestima izuzev ovog foruma i portala. I obicni puk je uvjeren da nas mrze jer smo muslimani i jer smo razapeli zicu na bini.
Normalno da ne vidis kad ih mrzis jer su muslimani i iz Bosne. Jos Dalal braun a Djala bradat, a i onu zicu iz penny+ stavili. Nije da nisi vidio, nego si odbio da vidis.
Da si muslimani ne bi smjeli nastupati na Euroviziji, posto muslimanima nije dozvoljeno da pjevaju bilo kakve, osim vjerskih pjesama
Bio Fazla sad na BBC 4, i Ismeta, kaze im neki levat novinar, zloupotrebljavate vasu situaciju.
DaysleepeR wrote:čudite se distanciranosti od realnosti ljudima koji sve što imaju duguju imućnosti svojih roditelja, koji se nikad u životu nisu morali boriti ili truditi oko bilo čega, sve im je servirano na pladnju, uvjeravalo ih se da su najbolji, najljepši, napametniji, i kad se suoče sa realnošću, naravno da će biti in denial, ne znaju oni ovo...
Dobra obzervacija i ima puno istine u tome sto kazes.
Ali s druge strane, pogledaj komentare na mjestima izuzev ovog foruma i portala. I obicni puk je uvjeren da nas mrze jer smo muslimani i jer smo razapeli zicu na bini.
ma djeca su kontradiktorna, u istom danu objave kako nas evropa ne želi i kako se evropski mediji otimaju za nas, a puk ko puk, lične frustracije, nepismenost, neinformisanost, svejedno ne bi sutra dali ni pola marke za ulaznicu Fudi na koncert
Tek cemo ih znati cijeniti za 10 godina, mi ne shvatamo kako je ovo orginalno i kakva je pozadina iza svega. "Sve je bijelo cak i sivi zidovi" Moj covjece, kolko je dubokuman stih.
Dr. Kuca wrote:Tek cemo ih znati cijeniti za 10 godina, mi ne shvatamo kako je ovo orginalno i kakva je pozadina iza svega. "Sve je bijelo cak i sivi zidovi" Moj covjece, kolko je dubokuman stih.
Fakat, evo zovu ih iz cijelog svijeta, a mi nećemo ni kartu nazad da im platimo...
Dr. Kuca wrote:Tek cemo ih znati cijeniti za 10 godina, mi ne shvatamo kako je ovo orginalno i kakva je pozadina iza svega. "Sve je bijelo cak i sivi zidovi" Moj covjece, kolko je dubokuman stih.
Fakat, evo zovu ih iz cijelog svijeta, a mi nećemo ni kartu nazad da im platimo...
"Mislim da smo imali dobru pjesmu i nastup. Volio bih ponovo nastupiti na Eurosongu, volim sve ljude i uvijek je lijepo bit ovdje s vama", rekao je Deen u izjavi za Wiwi, eurovizijski blog.
fudo mudo vec najavljuje ponovni nastup na euroviziji da se puk vise ne brine oko izbora
Ču' ko je kriv ... Pa jesi vidjela izjavu Fadila Novalića, dragog nam premijera koji kaže, citiram ''Prolazak u finale Eurosonga nije jedan od ciljeva reformske agende'' . E Nimonja