SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
quarterback
#1926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prolazio maloprije, jedan bio parkinga, onaj blize vrbanji se koristi kao i prije, na drugom dijelu prkinga, na ulazu, stoji kombi gama osiguranja i 2 gama osigurača, taj dio parkinga je prazan
naisao sam u komentu kada su se pretpostavljam ljudi koji tu zive raspravljali sa osiguracima
naisao sam u komentu kada su se pretpostavljam ljudi koji tu zive raspravljali sa osiguracima
-
calculator
#1927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Juče si ovdje prikazao neku kartu sa parcelama.... Zna li se, ko je vlasnik zemljišta, parcele na kojoj Prevljak, navodno, želi izgraditi parking?hrasno38 wrote:Moras imati dozvolu od opstine i ministarstva saobracaja KS koliko ja znam iz price. A takodje ako je parking negdje uz sami stambeni objekt mislim da se uzima u obzir tj da bi se trebalo uzeti u obzir i misljenje stanara jer parking je nesto sto je u funkciji 24 sata.calculator wrote:Ko inače izdaje dozvole za ovakve privatne parking površine u Sarajevu?hrasno38 wrote:.... kralj sarajevskih parkinga Fikret Prevljak je to zabegeniso i ide cistom protupravnom silom sa svojim drugom Alijom Jasarevicem i njegovim ljudima. Jednostavno su uletili. zauzeli parking i zabranjivali jucer ljudima da parkiraju ... Hoce da prave parking ali bez ikakvih papira, dozvola...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ha u katastru stoji da je vlasnik "Central profit banka" koja kao samostalna vise ne postoji nego je usla u Unicredit banku. Kazu da je navodno to zemljiste kupio Stanic ali da je platio samo prvu ratu i vise ni jednu tako da nije prevedeno na njega. Da je to cisto davno bi tu neko nesto napravio.calculator wrote:Juče si ovdje prikazao neku kartu sa parcelama.... Zna li se, ko je vlasnik zemljišta, parcele na kojoj Prevljak, navodno, želi izgraditi parking?
-
calculator
#1929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hvala.... To onda znači i da su privremeni posjedi nelegitimni, da GAMA osigurava prostor nelegitimnog vlasnika. Onda je ovo slučaj za policiju...hrasno38 wrote:Ha u katastru stoji da je vlasnik "Central profit banka" koja kao samostalna vise ne postoji nego je usla u Unicredit banku. Kazu da je navodno to zemljiste kupio Stanic ali da je platio samo prvu ratu i vise ni jednu tako da nije prevedeno na njega. Da je to cisto davno bi tu neko nesto napravio.calculator wrote:Juče si ovdje prikazao neku kartu sa parcelama.... Zna li se, ko je vlasnik zemljišta, parcele na kojoj Prevljak, navodno, želi izgraditi parking?
- hrasno38
#1930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taj dio parkinga koji se koristi nema veze sa ovim jer to drzi covjek na svojoj zemlji mada cisto sumnjam da i on ima potrebne dozvole ali to neme veze sa ovom pricom. Ma em sto su ovi opkolili zardinjerama vidim jutros bespravno cijeli parking em ovi iz Game umjesto da hodaju unutar zardinjera blokiraju ljude na trotoaru iznad ali kombi od ove firme uredno stoji. Ja kad sam prolazio neki frajer je tu zabio auto na ulaz i vidio sam da je i policija tu i raspravlja se sa njim a on drzi neke papire u ruci i koliko sam kroz prozor otvoren cuo govori da ovi iz Game krse zakon i nemaju pravo tu da rade. Jebi ga onda me kolona potjerala i ne znam sta bi dalje.quarterback wrote:prolazio maloprije, jedan bio parkinga, onaj blize vrbanji se koristi kao i prije, na drugom dijelu prkinga, na ulazu, stoji kombi gama osiguranja i 2 gama osigurača, taj dio parkinga je prazan
- hrasno38
#1931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako bi trebalo ali cisto sumnjam da ce policija tu sita reagovati dok ih bas ne pritisne inspekcija jer cim su tu zastitari Jasarevica onda znaj da postoji sprega sa policijom jer je i Prevljak bivsi "policajac kerovodja". E da ta firma koja je zaposjela zove se "Izvor Bosne d.o.o"calculator wrote:Hvala.... To onda znači i da su privremeni posjedi nelegitimni, da GAMA osigurava prostor nelegitimnog vlasnika. Onda je ovo slučaj za policiju...hrasno38 wrote:Ha u katastru stoji da je vlasnik "Central profit banka" koja kao samostalna vise ne postoji nego je usla u Unicredit banku. Kazu da je navodno to zemljiste kupio Stanic ali da je platio samo prvu ratu i vise ni jednu tako da nije prevedeno na njega. Da je to cisto davno bi tu neko nesto napravio.calculator wrote:Juče si ovdje prikazao neku kartu sa parcelama.... Zna li se, ko je vlasnik zemljišta, parcele na kojoj Prevljak, navodno, želi izgraditi parking?
-
calculator
#1932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba pozvati TV stanice i poslati ih na ovu lokaciju.... Javnost mora znati o čemu se ovdje radi, ko od koga otima centralno gradsko zemljište i ko radi nelegalno i nelegitimno.hrasno38 wrote:Taj dio parkinga koji se koristi nema veze sa ovim jer to drzi covjek na svojoj zemlji mada cisto sumnjam da i on ima potrebne dozvole ali to neme veze sa ovom pricom. Ma em sto su ovi opkolili zardinjerama vidim jutros bespravno cijeli parking em ovi iz Game umjesto da hodaju unutar zardinjera blokiraju ljude na trotoaru iznad ali kombi od ove firme uredno stoji. Ja kad sam prolazio neki frajer je tu zabio auto na ulaz i vidio sam da je i policija tu i raspravlja se sa njim a on drzi neke papire u ruci i koliko sam kroz prozor otvoren cuo govori da ovi iz Game krse zakon i nemaju pravo tu da rade. Jebi ga onda me kolona potjerala i ne znam sta bi dalje.quarterback wrote:prolazio maloprije, jedan bio parkinga, onaj blize vrbanji se koristi kao i prije, na drugom dijelu prkinga, na ulazu, stoji kombi gama osiguranja i 2 gama osigurača, taj dio parkinga je prazan
- hrasno38
#1933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cisto sumnjam da ce iko doci jer iza svega stoji jedan od jacih ljudi iz SDAcalculator wrote:Treba pozvati TV stanice i poslati ih na ovu lokaciju.... Javnost mora znati o čemu se ovdje radi, ko od koga otima centralno gradsko zemljište i ko radi nelegalno i nelegitimno.hrasno38 wrote:Taj dio parkinga koji se koristi nema veze sa ovim jer to drzi covjek na svojoj zemlji mada cisto sumnjam da i on ima potrebne dozvole ali to neme veze sa ovom pricom. Ma em sto su ovi opkolili zardinjerama vidim jutros bespravno cijeli parking em ovi iz Game umjesto da hodaju unutar zardinjera blokiraju ljude na trotoaru iznad ali kombi od ove firme uredno stoji. Ja kad sam prolazio neki frajer je tu zabio auto na ulaz i vidio sam da je i policija tu i raspravlja se sa njim a on drzi neke papire u ruci i koliko sam kroz prozor otvoren cuo govori da ovi iz Game krse zakon i nemaju pravo tu da rade. Jebi ga onda me kolona potjerala i ne znam sta bi dalje.quarterback wrote:prolazio maloprije, jedan bio parkinga, onaj blize vrbanji se koristi kao i prije, na drugom dijelu prkinga, na ulazu, stoji kombi gama osiguranja i 2 gama osigurača, taj dio parkinga je prazan
- O'zone
- Globalni moderator
#1934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jutros kad sam i ja nailazio bila su dvojica iz GAME i jedan radnik "građevinac" u narandžastom prsluku koji je pričao sa nekim na telefon i govorio mu da je jutros bila policija i da im je rekla da su samo trebali postaviti tablu sa natpisom "Objekat u izgradnji".
Vidim da su dovukli praznih žardinjera i ogradili kompletan pristup parceli.
-
quarterback
#1935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pretpostavljam da cemo svjedociti izgradnji jos jednog stambeno poslovnog objekta (a mozda ce biti i muzej) cija ce se namjena kasnije utvrditi
- hrasno38
#1936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ja po ko zna koji put policija je u sluzbi kriminalaca!!! Ali kao sto sam i napisao ne cudi me s obizrom koje su relacije u pitanju i kos stoji iza svega.O'zone wrote:Jutros kad sam i ja nailazio bila su dvojica iz GAME i jedan radnik "građevinac" u narandžastom prsluku koji je pričao sa nekim na telefon i govorio mu da je jutros bila policija i da im je rekla da su samo trebali postaviti tablu sa natpisom "Objekat u izgradnji".
- hrasno38
#1937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne tu ce biti parking jer je to trenutno u Sarajevu najunosniji posao. To je Zona 1 gdje je 1 sat parkiranja 2 KM a tamo brat bratu moze stati blizu 100-tinjak vozila pa ti racunaj koliko se tu dnevno moze cvaknuti. Kazm znam da ova firma drzi sva parkiralista po Ilidzi i drzi stari bazen na Ilidzi.quarterback wrote:pretpostavljam da cemo svjedociti izgradnji jos jednog stambeno poslovnog objekta (a mozda ce biti i muzej) cija ce se namjena kasnije utvrditi
-
quarterback
#1938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
'ta ćeš...hrasno38 wrote:Ne tu ce biti parking jer je to trenutno u Sarajevu najunosniji posao. To je Zona 1 gdje je 1 sat parkiranja 2 KM a tamo brat bratu moze stati blizu 100-tinjak vozila pa ti racunaj koliko se tu dnevno moze cvaknuti. Kazm znam da ova firma drzi sva parkiralista po Ilidzi i drzi stari bazen na Ilidzi.quarterback wrote:pretpostavljam da cemo svjedociti izgradnji jos jednog stambeno poslovnog objekta (a mozda ce biti i muzej) cija ce se namjena kasnije utvrditi
-
internazionale
#1939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koristenje tog parkinga se naplacivalo 25 km mjesecno, godinama
Ko sada zeli tu lokaciju i na koji nacin saznacemo u narednim epizodama naseg junaka i borca za pravdu gdina Hrasno38
Ko sada zeli tu lokaciju i na koji nacin saznacemo u narednim epizodama naseg junaka i borca za pravdu gdina Hrasno38
- hrasno38
#1940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koristenje tog parkinga je placao ko je htio....ja znam najmanje 5 ljudi koji su placali kada im se placalo a uglavnom je to bilo vrlo rijetko. Nego posto ti je komentar onak poprilicno zajedljiv vjerovatno podrzavas ovu kliku sto radi po gradu sta hoce!!!?internazionale wrote:Koristenje tog parkinga se naplacivalo 25 km mjesecno, godinama
- ultima_palabra
#1941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ja, a ona kućica je onako bezveze tu stajala.
- hrasno38
#1942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
aaa jarane grijesis tu su dva parkinga jedan do drugog. Na tome gdje je kucica radi neki dedo i to je njegova zemlja i kod njega je ja mislim dnevna karta bila 3 KM ali je parking kompletan betonski.ultima_palabra wrote:Ma ja, a ona kućica je onako bezveze tu stajala.
- undefined007
- radiša
- vješalica
#1945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja kretencina moras biti da ovo napravis
- esmasaric
#1946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaspao čovjek pa mislio da treba skrenuti...
Svake godine, minimum 2-3 auta odu na tramvajske šine, više sam i navikla na te vijesti.
Svake godine, minimum 2-3 auta odu na tramvajske šine, više sam i navikla na te vijesti.
-
uvijekIInikadI
#1947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fenomenalan udes kod vjetrenjace, volvo XC i mercedes neki karavan, valjda da je jos tezi pa mrcinom u mrcinu. Volvo poprijecen preko pjesackog prelaza i taman se svojom duzinom uklopio u sirinu trake. Na volvu ostecen prednji desni kraj a na mecki 'front of M'
Kao da je Volvo izlazio od onih kafica, Zeko i sl. o kojima se cesto pise ovde da su poznati po bahatom parkiranju uz same kafice i po trotoaru pa cak se i policijska auta znaju vidjeti na pomenutom podrucju.
Kao da je Volvo izlazio od onih kafica, Zeko i sl. o kojima se cesto pise ovde da su poznati po bahatom parkiranju uz same kafice i po trotoaru pa cak se i policijska auta znaju vidjeti na pomenutom podrucju.
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sad sam bio tamo
24 su skinuli ploče
24 su skinuli ploče
-
Qoom
#1950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5