ako je to onaj 'medjed' sto cesto bude kod one praonice(ustvari ti ovo i ne mozes znati ako ne prolazis cesto tim putem ali ja sam ga par puta vidio, bijel,ogroman, poderanog uha,bas kako si ga ti opisao, tako da je vjerovatno to taj pujdoAmiĐa_Idriz wrote:U petak na Otoci pit bul bijele boje, povelik, poderanog uha (očito se voli poklati) prođe pored mene na uskom mostiću, zagleda me, gleda, stoji, ali ja hladnokrvno pored njega prođoh (a zapravo sam se usro). Sreća kako prođoh samo me gledao i poslije je nastavio dalje. I onako gledam, od onakvog međeda se čovjek ne može ni odbraniti, a kamo li djeca ili stariji. Strašno, a ono je očito pušteno pašče, gdje još vidiš pit bula lutalicu
naći vlasnika, majmuna, i baciti ga onim lavovima u Pionirsku.
Problem pasa lutalica vol 2
-
THEC
#1926 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Last edited by THEC on 09/01/2017 18:44, edited 2 times in total.
- AmiĐa_Idriz
#1927 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nije baš kod praonice ali jeste blizu
haj dobro je ako nije opasan, ali opet kad vidiš mrcinu noge se oduzmu 
- O'zone
- Globalni moderator
#1928 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» MickeyPierce
15 dana
» MickeyPierce
15 dana
-
kakavdanakneiskustvu
-
walk_M-A-N
#1930 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nepisanje o paščadi je plaćeno i pisanje o koncertu je plaćeno i sve je logično, ako narod to čita.Čudna sorta wrote:Ma nisu problem ni sva ta razna udruženja, svi "ljubitelji pasa"
i oni koji zarađuju na njima. Nije kriva ni vlast. Kriv je narod koji 7
godina trpi sve to, i šuti. Tek kad bude neki veći belaj par dana se
priča o tome i to je to, sutra opet sve po starom. Pojedinci koji
pokušavaju nešto da urade, da sklone bar one opasne iz svoje okoline,
znaju kroz šta sve trebaju proći... nazvati jedno 20 brojeva na koji vam
se javi neko čisto da vas obavijesti da on nije nadležan iako vas je
neko uputio na njih, te da nazovete neki drugi broj, na koji vam kažu da
prvo morate nazvati opet neki drugi broj, a na tom broju vam kažu da
će doći. Ali ne dolaze. Onda ih zovete svaki dan po pet puta, ne samo
njih već sve brojeve koje imate, i niko ništa mjesecima. Kad se i
udostoje doći onda se nađe neko da brani te pse, ili ih sakrije, i onda
sve ponovo. A onda i kad zateknu pse, a koji su opasni i ne daju se baš
lako uhvatiti, onda nemaju dovoljno dobru opremu za hvatanje takvih, te
će doći neki drugi put da opet pokušaju. I opet sve po starom... i tako u
nedogled. I po ko zna koji put se podsjetiš u kakvom jadu i čemeru od
države živiš, odnosno životariš.
Ali, bitno je da se danima piše o Dini Merlinu, Novoj godini,
turistima... i ostalim apsolutno nebitnim stvarima u odnosu na to da
jedna država 7 godina ne može, odnosno neće da riješi problem džukela.
Toliko ujeda, pretrpljenih strahova, nečistoća po ulicama, pa i ruglo
kad ih se vidi u čoporima... i niko ništa.
Čak je logično i da su kreteni u Parlamentu izglasali taj idiotski zakon, jer su i došli tu zato jer nisu od principa, ako ih niko ne pita za to.
I logično da 'udruženja' kao štite čopore jer su plaćeni bijednici i mnogo gori od dragih seoskih cuka koje ja znam, ako se i ne zna ko je Mau, Vau, Šapa.
Logično čak da neka Inga štiti pse jer i izgleda kao pekinezer, ako niko ne pita ko joj za to daje državne pare.
-
kakavdanakneiskustvu
- O'zone
- Globalni moderator
-
Naslovnica
#1933 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Iskreno, pesimista sam vezano za promjenu zakona.
Opet će lobisti Dogs Trusta da potkupe korumpirane gadove, nema od toga ništa.
- vješalica
#1934 Re: Problem pasa lutalica vol 2
nema od toga ništa
krenut će histerija i opet po starom
opet će pričati o klanju i ubijanju i prozivati da smo zločinci itd itd...
pametnije im je da paščad sklone sa ovih minusa da manje skikoću i napadaju od gladi hladnoće i neuroze
krenut će histerija i opet po starom
opet će pričati o klanju i ubijanju i prozivati da smo zločinci itd itd...
pametnije im je da paščad sklone sa ovih minusa da manje skikoću i napadaju od gladi hladnoće i neuroze
- vješalica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1936 Re: Problem pasa lutalica vol 2
masovno
tri
tri
- jasko_ba
#1937 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Zenica pocela rjesavati totalno
Jos da su citali ovaj topic tamo od 2013-te, sve smo ovo postavljali vise puta, ali neka, nikad nije kasno.
Jos da su citali ovaj topic tamo od 2013-te, sve smo ovo postavljali vise puta, ali neka, nikad nije kasno.
Mirsad Đulbić
MOLBA SVIM ZENIČANKAMA I ZENIČANIMA
U pripremi je prijedlog istraživanja krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i nezakonitih radnji, vezanih za poslovanje udruženja Šapa/Paws - Zenica. Prijedlog će shodno odredbama Krivičnog zakona FBiH biti proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu i MUP ZDK, kao ovlaštenim ustanovama.
Molim Vas, da u privatne poruke (inbox) ili javno dostavite podatke kojima raspolažete o slijedećim radnjama, koje se ocjenjuju nezakonitim:
- Organizovanje neprijavljenih i neodobrenih prihvatilišta, azila ili pansiona za pse lutalice u Zenici. Po mogućnosti dati lokaciju i fotografiju.
- Hvatanje pasa lutalica na ulicama Zenice, radi odvođenja privatne neprijavljene i neodobrene smještaje. Dobro bi bilo imati snimljen klip ili fotografije (nešto je već objavljivano na fb-u, pa treba link).
- Transport kučića u plastičnim kavezima, različitim prevoznim sredstvima, u zemlje zapadne Evrope. Dobro bi bilo znati imena osoba koje su to radile, koliko su naplaćivale, pa eventualno i da li je novac bio uplaćen na privatne račune i čije.
- Prodaja kučića u zemljama zapadne Evrope.
- Prikupljanje novčanih sredstava u zapadnoj Evropi, navodno za ishranu pasa, koji se nalaze u tim neprijavljenim objektima. Poželjno dati linkove na oglase po društvenim mrežama i web stranicama. Naravno, bitna su imena osoba koje drže takve profile i/ili stranice.
- Prodaja pasa u zapadnu Evropu pod firmom udomljavanja. Poželjno dati linkove na oglase po društvenim mrežama i web stranicama.
- Dobivanje grantova u hrani za životinje i moguća saznanja o preprodaji hrane daljim kupcima, posebno trgovinskim kućama. Postoje indicije, da su u BiH transportovane jako velike količine te hrane.
- Po mogućnosti, makar je ovo zaista delikatno, tačnije teško pribaviti: Npr. što su dana .... ili u periodu od ...do...dobijali novac u vidu donacija iz inostranstva putem transakcijskog računa ili paypala, pa zlupotrebljavajući svoja ovlaštenja tako dobijeni novac podizali u vidu gotovine i dijelili ga svojim aktivistima bez pratećih odluka, sačinjavanja blagajničkih izvještaja i naloga blagajni za isplatu a dio novca zadržavali za sebe, te što su dijelili hranu prijateljima koji imaju vlastite pse.
- Tačnu adresu sjedišta udruženja Šapa, jer na adresi koju su prijavili u registrar udruženja ZDK, pri Ministarstvu pravoduđa ZDK, ne postoji to udruženje. Prijavljena adresa je: bul. E. Arnautovića 4 (vidi skeniran dopis Ministarstva pravosuđa ZDK u prilogu ovoga teksta - posta).
- Dobro bi bilo znati i adrese osoba koje su ovlaštene za zastupanje udruženja, ali to isključivo u inboks, mada će MUP sigurno imati njihove adrese, na bazi registracije u Ministarstvu pravosuđa ZDK.
- Sve ostale činjenice, koje ukazuju na radnje, koje obuhvata Krivični zakon FBiH.
Hvala na saradnji.
TIM ZA PRIPREMU PRIJEDLOGA ISTRAŽIVANJA KRIVIČNIH DJELA
- KB9
#1938 Re: Problem pasa lutalica vol 2
svaka cast
konacno neka carsija sto ima gram mozga
konacno neka carsija sto ima gram mozga
-
kakavdanakneiskustvu
- braca
#1940 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Da se nesto razumijemo: ako ista volim u zivotu, volim pse, obozavam pse. I moja djeca i ja. Psi su nam tiha patnja. Nazalost, nemamo uslova za drzanje psa, pa se nasa ljubav manifestira na neke druge razne nacine, a redovno moja djeca i ja kupujemo hranu i hranimo one pse lutalice po sarajevskim ulicama. Cesto cujem komentare (najcesce) zena koje kazu "zbog takvih kao sto ste vi, pun je grad pasa lutalica", a ja uvijek odgovaram "gospodjo, ljudi su problem, nisu zivotinje"! Prilazimo i coporima pasa, mazimo ih, no problemo....i djeca i ja.....
No, medjutim, pred mojoj rodjenom kucom prije nekoliko dana, vidim copor pasa oko smetljarnika, na jedno petnaestak metara udaljenosti, ne obracam neku posebnu paznju jer se ne bojim ni pasa ni copora pasa....kad, odjednom, psi spazise mene i divljacki se zaletise u sekundi, opkolise me, jedno desetak, iskezise zube i krenuse na mene....napadaju, keze se, laju, ali jos ne ujedaju...umrlo go*no u meni od straha, ne mogu da trceci pobjegnem, tu nemam sanse, pogotovo ako iskazem strah, nema nekog zidica ili parkiranog auta na koji bih mogao da skocim, tako da sam uradio jedino ono sto sam mogao, spremio sam se za njihov napad i moju odbranu, zauzeo sam gard na taj nasin da sam se ja iskezio na njih i kao spremam se da ja napadnem njih i nekako sam uspio da sakrijem strah jer znamo da psi osjete ako se bojis. U trenutku kada sam skontao da sam nahebao, psi su se povukli, malo, pomalo i otisli bez konkretnog napada na mene.
Kako rekoh, jako volim pse, ali sta sada treba da kazem? Hajde, dobro, neka mene izujedaju, izvuci cu se nekako, dobicu par tetanusa, par savova, vjerujem da bi to bilo sve.....ali sta ako napadnu moju djecu ili neciju tudju djecu? To su velike psihicke traume koje ne zacjeljuju godinama, da ne govorim o potencijalnim ujedima.
Radi toga se pridruzujem grupama koje kazu: SKLONITE PSE SA ULICA! Radite sta god znate,nemojte, naravno, ubijati neduzne zivotinje, ali sklonite ih kako znate i umijete. Imate - ipak - moju podrsku. Djece i starih zena radi!
No, medjutim, pred mojoj rodjenom kucom prije nekoliko dana, vidim copor pasa oko smetljarnika, na jedno petnaestak metara udaljenosti, ne obracam neku posebnu paznju jer se ne bojim ni pasa ni copora pasa....kad, odjednom, psi spazise mene i divljacki se zaletise u sekundi, opkolise me, jedno desetak, iskezise zube i krenuse na mene....napadaju, keze se, laju, ali jos ne ujedaju...umrlo go*no u meni od straha, ne mogu da trceci pobjegnem, tu nemam sanse, pogotovo ako iskazem strah, nema nekog zidica ili parkiranog auta na koji bih mogao da skocim, tako da sam uradio jedino ono sto sam mogao, spremio sam se za njihov napad i moju odbranu, zauzeo sam gard na taj nasin da sam se ja iskezio na njih i kao spremam se da ja napadnem njih i nekako sam uspio da sakrijem strah jer znamo da psi osjete ako se bojis. U trenutku kada sam skontao da sam nahebao, psi su se povukli, malo, pomalo i otisli bez konkretnog napada na mene.
Kako rekoh, jako volim pse, ali sta sada treba da kazem? Hajde, dobro, neka mene izujedaju, izvuci cu se nekako, dobicu par tetanusa, par savova, vjerujem da bi to bilo sve.....ali sta ako napadnu moju djecu ili neciju tudju djecu? To su velike psihicke traume koje ne zacjeljuju godinama, da ne govorim o potencijalnim ujedima.
Radi toga se pridruzujem grupama koje kazu: SKLONITE PSE SA ULICA! Radite sta god znate,nemojte, naravno, ubijati neduzne zivotinje, ali sklonite ih kako znate i umijete. Imate - ipak - moju podrsku. Djece i starih zena radi!
-
kakavdanakneiskustvu
#1941 Re: Problem pasa lutalica vol 2
braca wrote:Da se nesto razumijemo: ako ista volim u zivotu, volim pse, obozavam pse. I moja djeca i ja. Psi su nam tiha patnja. Nazalost, nemamo uslova za drzanje psa, pa se nasa ljubav manifestira na neke druge razne nacine, a redovno moja djeca i ja kupujemo hranu i hranimo one pse lutalice po sarajevskim ulicama. Cesto cujem komentare (najcesce) zena koje kazu "zbog takvih kao sto ste vi, pun je grad pasa lutalica", a ja uvijek odgovaram "gospodjo, ljudi su problem, nisu zivotinje"! Prilazimo i coporima pasa, mazimo ih, no problemo....i djeca i ja.....
-
nelle_tz
#1942 Re: Problem pasa lutalica vol 2
0:55 europski put:)
- Truba
#1943 Re: Problem pasa lutalica vol 2
da
ta divna Bozja stvorenja
ta divna Bozja stvorenja
-
kakavdanakneiskustvu
#1944 Re: Problem pasa lutalica vol 2
nelle_tz wrote:
0:55 europski put:)
da,europski put su slike zenice pune pasa lutalica i svakodnevni napadi pasa lutalica na ljude,ali to ne zanima ove volonterke
- MOSALJOZE
#1945 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kaže ženska ovo nema u Ojropi,pa logično da nema tuko jedna.Ko bi pujdu trovao onako iz hira,malo ko.Uvijek je svaka mahala imala 2-3 ,nahraniš ih kad imaš i mirni.
- simonese
#1946 Re: Problem pasa lutalica vol 2
svaka mahala ima 20-30,to je vec problem
- Truba
#1947 Re: Problem pasa lutalica vol 2
toga nema u ojropi jer ih ona uspava nakon što ih ne uspiju udomiti
dok istočna ojropa počini s kalašom masakr
nisam pobornik nijedne ideje nego da se odvedu na planinu naći pogodnu lokaciju koja je omeđena s tri strane
ograditi četvrtu i nabešati 10000 kućica
uvesti minbus liniju za veterinare i simpatizere koji im nose hranu
sterilizacija
i riješen probelm
za 20 godina
ovako samo stresove kod djece trudnica i ostale nejači pravimo
također stvaramo generacije odrona koji ne izlaze iz kuće bez pratnje
i što je najgore ovo je sve skupa normalno stanje
kada idem na teren u 5 ujutro... znate kako su psi malo drugačiji...
nisu umiljati kao preko dana... valjda rade geni iz evolucije prije pripitljovmanja
ne znam reć hahaha
dok istočna ojropa počini s kalašom masakr
nisam pobornik nijedne ideje nego da se odvedu na planinu naći pogodnu lokaciju koja je omeđena s tri strane
ograditi četvrtu i nabešati 10000 kućica
uvesti minbus liniju za veterinare i simpatizere koji im nose hranu
sterilizacija
i riješen probelm
za 20 godina
ovako samo stresove kod djece trudnica i ostale nejači pravimo
također stvaramo generacije odrona koji ne izlaze iz kuće bez pratnje
i što je najgore ovo je sve skupa normalno stanje
kada idem na teren u 5 ujutro... znate kako su psi malo drugačiji...
nisu umiljati kao preko dana... valjda rade geni iz evolucije prije pripitljovmanja
- triconja
#1948 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Evo doprinos od mene za temu
- So What!
- KB9
#1950 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ko bi reko da i taj degenerik zna zucut koju pametnu