Pa eno znas dje su. Bujrum prodjiJohnny071 wrote:Ta drzava za koju su se oni borili od 1995. godine NE POSTOJI
Sjetili poslije 23 godine... pa ako je 4 godisnji rat vrhunac uspjeha i zivotra a 23 godine poslije, niste uspjeli da organizujete zivot... jebiga para NEMA, policija treba samo da se razmakne lako ce se proc.
Blokada puteva
- insomnia78
#1926 Re: Blokada puteva
- Zejnep
#1927 Re: Blokada puteva
Upali pp trebaš miinsomnia78 wrote:Pa eno znas dje su. Bujrum prodjiJohnny071 wrote:Ta drzava za koju su se oni borili od 1995. godine NE POSTOJI
Sjetili poslije 23 godine... pa ako je 4 godisnji rat vrhunac uspjeha i zivotra a 23 godine poslije, niste uspjeli da organizujete zivot... jebiga para NEMA, policija treba samo da se razmakne lako ce se proc.
-
PM72
#1928 Re: Blokada puteva
Slažem se ali bi ja svoju vojnu knjižicu najradije popišo.U rat nisam ušao radi ostvarenja ličnih kompleksa niti bogaćenja niti šta tražim od države zauzvrat.To je bila moja obaveza.Ali kad vidim na šta ovo liči....Ponizili su sve što nije u njihovoj halci.Benjo34 wrote:Ta titula bi trebala svakom bošnjaku bit svetinja. Onaj ko je dao zdravlje za tvoje dupe zasluzuje da mu se pomognedustaban wrote:Koja glupost - "stiscu vladu blokadom puta (i svih nas)!"Benjo34 wrote:@dustaban
Protest? Pokušavaju stisnut vladu blokiranjem puta?
Gdje ti vidiš terorizam? Nasilje od strane boraca?? Izazivanje straha među stanovništvom?
Oni su terorisani od strane vlasti tolike godine i izvarani.
Nidze veze.
I sta znaci famozna titula "bivsi borac"? Da ti je sve dopusteno?
Nema tu, drugovi borci, olakotnih okolnosti. Rjesavanjem nepravde ucinjene prema tebi NE SMIJES CINITI NEPRAVDU DRUGOME! Pogotovo ne onome ko ti nije kriv.
I onda se cudimo zasto se i ratni zlocinci velicaju. Ko biva "ne moze biti zlocinac onaj ko je mene branio"
E pa moze. Tvoj branitelj, shvatite konacno, moze onome drugom biti zlocinac.
I zasto onda ne bi mogao biti i diverzant, cak i protiv vlastite drzave? Makar nehotice, u neznanju (recimo). Ova jucerasnja blokada je, ajde da ovaj put izbjegnem rijec terorizam, bila u najmanju ruku to - DIVERZIJA protiv vlastite drzave!
Tacka!
- insomnia78
#1929 Re: Blokada puteva
HahaZejnep wrote:Upali pp trebaš miinsomnia78 wrote:Pa eno znas dje su. Bujrum prodjiJohnny071 wrote:Ta drzava za koju su se oni borili od 1995. godine NE POSTOJI
Sjetili poslije 23 godine... pa ako je 4 godisnji rat vrhunac uspjeha i zivotra a 23 godine poslije, niste uspjeli da organizujete zivot... jebiga para NEMA, policija treba samo da se razmakne lako ce se proc.![]()
- Kikibombona
#1930 Re: Blokada puteva
Kakva Federacija, kakvi kanotni, kakve opstine? Sve je to isti kurac, pod kontrolom istih ljudi. Frankestajn od drzave.It_is_a_Leclerc wrote:Kakvo demoliranje lažnih i nerealnih zahtjeva so called "boraca"![]()
FBiH ne daje ni marke za udruženja i organizacijeDakle, politički mentor ovih bezumnih demonstracija nije bio dovoljno ni sposoban da se barem informiše i da skonta da se boračke organizacije financiraju iz kantonalnih i općinskih grantova.
Kakvi amateri. Bruka jedna.
Pare daju SDA i HDZ
-
hAZNADAR
#1931 Re: Blokada puteva
Kikibombona wrote:Ne bih rekao da su nesposobni luzeri. Sta mislis kako i od cega ovi ljudi zive, ako se zna da kao RVI imaju 40-50km primanja!?? Pa bolan, ja struju platim 150km u zimskom periodu.hAZNADAR wrote:Ne treba vrijedjati selo. Niti nase ljude nazivati prostim.
Sve je individualno. Neko ima obzira prema drugima, neko nema.
Proslo je 23 god od kraja rata - halo 23 godine - vrijeme da se neko rodi, odraste i vec ima radni staz,..
Poslije toliko dugo vremena - nisu u pitanju vise izdani, iznevjereni,... vec nesposobni luzeri.
Koliko god da im dadnes para - nece uloziti u sebe i svoje znanje, prekvalifikaciju, privatluk, razguliti van iz zemlje,.... - to je rupa bez dna.
Cast izuzecima ali velika velika vecina je zapustenog izgleda, stomacine, krezavi,... puse par kutija cigara dnevno, piju samo gazirano,.... ljudi nesposobni da pomognu sebi i svom zdravlju, nesposobni da se snadju, nesposobni da nadju posao(bilo kakav za pocetak), nesposobni da zadrze posao, nesposobni da ustede na cigarama pa od toga upisu bilo kakav kurs,.... jednostavno propali ljudi.
Ne moze se vaditi na rat kao krivac - jer mnogo vise ima onih koji su se snasli i koji su dovoljno zreli za to a prezivjeli isto,... a nije ni Drugi svjetski rat u svijetu ostavio desetine milione budzetlija koje su drzave morale hraniti. Sam njihov postupak - gdje su uzeli za taoce drustvo i prekinuli funkcionisanje drugima, nacin kako stu to uradili i sta iza sebe ostavili,... dovoljno govori koliko im je stalo i do drustva i drzave. Bez razmisljanja bi pristali na jos jedan kredit kojeg ce otplacivati praunuci ili da se zakine zdravstvo - samo da njima kapa jer drugacije ne mogu egzistirati.
Cast izuzecima ali tako je. Velika hvala sto su branili zemlju - ali parazitarenjem mogu samo shebati to sto su stvarali
Kako mozete biti do te mjere bezosjecajni?
Ovi ljudi se snalaze na razne nacine, rade najgore poslove za dnevnicu, kopaju, skupljaju limenke, prodaju duhan na ulici i ko zna kako... Ne mislis valjda da zive od 50km mjesecno? Sta je vama?
Stvar je u tome sto se ovim ljudima nista ne daje. Mozda ne znas vrijednost konvertibilne marke, da ti pretvorim u eure; ovi ljudi imaju mjesecna primanja 25 eura!Ja nisam vidio covjeka da nece raditi, osim alkosa i narkomana. Ovi ljudi itekako rade da bi prezivjeli. Ne mogu zivjeti od 25 eura mjesecno.
Borci su se jucer na ulici borili za nas koje vlast pljacka. Da smo normalni izasli bi ih podrzati. Krimanalni SDA i HDZ karteli su registrovali stotine hiljada lazni boraca i cak 1 700 borackih udruzenja. Sada sam, dok sam isao kuci, vidio lika kako izlazi iz jedne boracke udruge, zakljucava vrata, i sjeda u svog terenca. To su krvopije koje muzu milijarde sve ove godine dok bijeda dobija mrvice od kojih ne moze prezivjeti 3 dana.
Evo Novalic upravo govori da ima 1 700 udruzenja. Kaze da njima idu ogromni novci. Kaze da iste udruge ne mogu i nece ukinuti. Isto kaze za lazne borce, za registar boracke populacije, ni to kantoni nece da rade. 576 000 boraca. Pa jebote...
Halo ba,.. 23 godine, 23 duge godine. Gdje se vecina demobilianih kako-tako snasla.
Ako za 23 god nisi niti nasao bio kakav posao(siromasni ne biraju), nisi mogao zadrzati postojeci ili promijeniti posao, nisi nista naucio novo u smislu prekvalifikacije na trzistu rada, nikakav kurs zavrsio, nisi razgulio vam drzave, nisi poceo nesto privatno, nisi se jednstavno snasao - ti jarane nisi ni prevaren, ni izigran, ni izdan,... ti si nesposoban i budzetska rupa bez dna.
Pa sad kada bi vlast lijepo isplatila punu cifru do penzije svih mjesecnih plata plus zaostatke - to bi bilo spiskano u brzom vremenu kod takvih ljudi. Evo fino da izracunas svakome koliko godina ima do penzije, pomnozis to sa 12 i sve sa jednom realnom cifrom mjesecne plae - lijepo isplatis i skines sa budzeta - mislis da bi to rijesio problem? Znamo i ti ja da nebi.
A sto se tice bezosjecajnosti - empatiju zasluzuju oni koji imaju obzira prema ostatku drustva. Kada ti blokiras glavne saobracajnice i time blokiras ljude i robu - ti samo pokazujes da se boris samo za sebe. Osim toga - ovdje su izgleda u pitanju placenici. Ne borci dobrovoljci, patrioti,... vec cisto placenici koji pokusavaju naplatiti satnicu iz rata. Ispravi me ako grijesim.
- Zejnep
#1932 Re: Blokada puteva
Ozbiljno ti kažem.insomnia78 wrote: Haha
- kmirsad
#1933 Re: Blokada puteva
Ne patetišem.insomnia78 wrote:Ne patetišikmirsad wrote:Boga molim da niko ne napravi incident, da ne bude nikakvog rušenja,šteta javne imovine, tuča... još više molim da im se ne ubace kakvi insajderi da ga izazovu, baci varnicu i sve eksplodira... i time da razlog režimu da aktivira snage sigurnosti u spriječavanju remečenja javnog reda i mira.
Eto, Vlada TK je zabranila bilo kakve proteste u blizini svojih prostorija.
Evo otišli su daleko od tih prostorija.
Znam kako su prošli mnogi u Tuzli nakon prošlih protesta. Podignute je kamara optužnica od strane tužilaštava, ti će se ljudi do kraja svog života ganjat po sudovima, tužilaštvima, MUPovima, FUPovima... neki su već prvostepeno osuđeni, neki su morali uteć iz Bosne... sve za primjer svima koji bi nešto slično ponovo pokušali.Vlast se grdno osvetila...
Glavno je pitanje koja ih je stranka organizirala, koja će stranka na njihovoj nesreči politički profitirati
a ljudi samo hoče registar, dodatak i prekid finansiranja njima beskorisnih 1600 boračkih udruženja. Nema politike.
U krajnjoj liniji ko ima koristi od objavljivanja registra. Borci
kome registar smeta, Onima koji se vode u tom registru a nisu borci.
Ko ima koristi od prestanka finansiranja udruženja. Borci.
Kome šteti prestanak finansiranja udruženja. Udruženjima.
Podržavam protest. Jebo saobračanice... Šta reče neko... 75 000 nerješenih boračkih zahtjeva, od toga 45 000 na birou...
Ko ne podržava neka da prijedlog kako na neki drugi način da se izbore za svoja prava.
Last edited by kmirsad on 01/03/2018 16:17, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#1934 Re: Blokada puteva
Smiješno je, brate Kiki, sve ovo. Svakim satom koji ostaju na Šićkom isplivaju dodatni dokazi da su demonstracije politički motivisane, bez ikakvog realnog i izvedivog zahtjeva, usmjerene isključivo ka narušavanju vladavine zakona u FBiH.
Bolje im je da pokupe ono malo intigriteta i ljudskog i boračkog što im je ostalo, i vrate se svojim kućama
Bolje im je da pokupe ono malo intigriteta i ljudskog i boračkog što im je ostalo, i vrate se svojim kućama
- Toffee karamela
#1935 Re: Blokada puteva
šta se ovo na presici Karavelić natakario iza Aljoše, u crvenoj skijaškoj jakni...u kom svojstvu su njega zafatali i doveli
- Johnny071
#1936 Re: Blokada puteva
Ja sam juce jedan od zadnjih sto je proso kroz ivan sedlo prije nego sto su balan oborili ispred mene su trcali, a i onaj balvancic mi nebi puno smeto.insomnia78 wrote:Pa eno znas dje su. Bujrum prodjiJohnny071 wrote:Ta drzava za koju su se oni borili od 1995. godine NE POSTOJI
-
hAZNADAR
#1937 Re: Blokada puteva
Najbolje bi bilo da drzava svima isplati u jednom cugu sve i jednu platu do penzije - plus zaostale.
Jednostavno otpremninu - evo ti do penzije koliko ti je ostalo - sve i jedna plata u komadu - i snalazi se konacno sam, vise niko drugi nije odgovoran.
Jest da bi kostalo i da bi bio kredit - ali na duze staze bi drzava profitirala a i drustvo. Ali sumnjam da bi ovakvi demonstranti to prihvatili. Znaju i sami da bi se ta otpremnina istopila prije penzije.
Jednostavno otpremninu - evo ti do penzije koliko ti je ostalo - sve i jedna plata u komadu - i snalazi se konacno sam, vise niko drugi nije odgovoran.
Jest da bi kostalo i da bi bio kredit - ali na duze staze bi drzava profitirala a i drustvo. Ali sumnjam da bi ovakvi demonstranti to prihvatili. Znaju i sami da bi se ta otpremnina istopila prije penzije.
- Johnny071
#1938 Re: Blokada puteva
Od cega da isplati ? Ova drzava nema para ni za penzije i to svi znaju. Taj kredit o kom pricas bi opet placali privrednici i fizicka lica kroz razne poreze, ne dolazi vise u obzir.hAZNADAR wrote:Najbolje bi bilo da drzava svima isplati u jednom cugu sve i jednu platu do penzije - plus zaostale.
-
mishic
#1939 Re: Blokada puteva
Na isti način na koji su Država i građani taoci političkih stranaka i borci su taoci boračkih organizacija.
Nikakve koristi ovi što se smrzavaju i što su branili Bosnu neće imati od ovih protesta ali će profitirati
oni koji ovo organizuju i "vode" borce. Na nesreći stotina hiljada gubitnika profitira nekoliko hiljada
privilegovanih.
Mijenjati mora odnose u društvu od dna do vrha, vratiti pravnu državu, ukinuti nepotizam, korupciju,
mito, privilegije... Duže od dvadeset godina urušavamo sistem i neće ga biti jednostavno oporaviti.
Privilegirani se neće lahko odreći svojih privilegija..., ni u strankama, ni u državi, ni boračkim udruženjima...
Mora ih se na to natjerati, lopove otjerati, tražiti i dovesti čestite i od starta usloviti da se poštuje zakon,
transparetnost, pravo...
Nikakve koristi ovi što se smrzavaju i što su branili Bosnu neće imati od ovih protesta ali će profitirati
oni koji ovo organizuju i "vode" borce. Na nesreći stotina hiljada gubitnika profitira nekoliko hiljada
privilegovanih.
Mijenjati mora odnose u društvu od dna do vrha, vratiti pravnu državu, ukinuti nepotizam, korupciju,
mito, privilegije... Duže od dvadeset godina urušavamo sistem i neće ga biti jednostavno oporaviti.
Privilegirani se neće lahko odreći svojih privilegija..., ni u strankama, ni u državi, ni boračkim udruženjima...
Mora ih se na to natjerati, lopove otjerati, tražiti i dovesti čestite i od starta usloviti da se poštuje zakon,
transparetnost, pravo...
-
PM72
#1940 Re: Blokada puteva
e ovo ti je ideja - na mjestu...hAZNADAR wrote:Najbolje bi bilo da drzava svima isplati u jednom cugu sve i jednu platu do penzije - plus zaostale.
pa kineska vlada ne bi mogla isplatiti koliko bi "borci" u Federaciji zaiskali...
- BlueBlood
#1941 Re: Blokada puteva
Radi vas bas danas i bas svima su puna usta Bosne i Hercegovine. Svi kao nesta cestitaju, stavljaju zastave a vidi cinizma ujedno i okrecu glave od vas i napadaju vas jer boze blokirali ste puteve. Hej, slave praznik a okrecu glave od vas vas koji ste po kisi, snijegu, zimi i minusima vecim od ovog danasnjeg branili tu istu drzavu. Svi kukaju kako su putevi blokirani a niko od njih ne zna kako je na -20 sa neadekvatnom opremom ganjati se sa neprijateljima po tamo nekoj vukojebini.
Ovo je samo vas praznik i zali boze sto ste primorani ovako da ga docekujute
Tuga jad i cemer!!!

Tuga jad i cemer!!!

-
zenit dozic
#1942 Re: Blokada puteva
Sta kaze Music centar protesta u Listici. 
- kmirsad
#1943 Re: Blokada puteva
Išču 400 km mjesečno dok nisu zaposleni. Strašno!PM72 wrote: pa kineska vlada ne bi mogla isplatiti koliko bi "borci" u Federaciji zaiskali...
Last edited by kmirsad on 01/03/2018 16:24, edited 1 time in total.
- Matzan
#1944 Re: Blokada puteva
PM72 wrote: Slažem se ali bi ja svoju vojnu knjižicu najradije popišo.U rat nisam ušao radi ostvarenja ličnih kompleksa niti bogaćenja niti šta tražim od države zauzvrat.To je bila moja obaveza.Ali kad vidim na šta ovo liči...da jedno podrumaško Alijino govno sad daje "svečana obećanja" jebem mu i babu i majku.Ponizili su sve što nije u njihovoj halci.
Puškomitraljezac, gdje si bio juče na protestima?
Onako, čisto informativno...
- Johnny071
#1945 Re: Blokada puteva
Svi su ovdje il borci il djeca boraca, il bar vecina. A ti sad hoces da kazes da je ovo na ulici vecina ? Halo covjece, proslo je 23 godina od tog rata... pa jel treba za sve drzava da se krivi ? Nema vise komunizma ni socijalizma, dosla demokratija i kapitalizam za sta su se upravo borili ti borci. I sad opet ne valja, pa dokle ? Mislim, imaju ljudi problema, al ulica nije mjesto da se to rjesava jer blokiraju ostale, gube ljudi pare isto koji su se borili, koji su djeca sehida itd, sta je sa njima ? Ili su oni sad manje vrijedni ? Smjesno majke mi...BlueBlood wrote:Radi vas bas danas i bas svima su puna usta Bosne i Hercegovine. Svi kao nesta cestitaju, stavljaju zastave a vidi cinizma ujedno i okrecu glave od vas i napadaju vas jer boze blokirali ste puteve. Hej, slave praznik a okrecu glave od vas vas koji ste po kisi, snijegu, zimi i minusima vecim od ovog danasnjeg branili tu istu drzavu. Svi kukaju kako su putevi blokirani a niko od njih ne zna kako je na -20 sa neadekvatnom opremom ganjati se sa neprijateljima po tamo nekoj vukojebini.
Tuga jad i cemer!!!
- BlueBlood
#1946 Re: Blokada puteva
Ne pricaj ono sto ne znas, iz tople sobe, lahko je...It_is_a_Leclerc wrote:Smiješno je, brate Kiki, sve ovo. Svakim satom koji ostaju na Šićkom isplivaju dodatni dokazi da su demonstracije politički motivisane, bez ikakvog realnog i izvedivog zahtjeva, usmjerene isključivo ka narušavanju vladavine zakona u FBiH.
-
Benjo34
#1947 Re: Blokada puteva
@PM72
Pa ni oni ne traže da se bogate. Na njihov račun su se podrumaši obogatili. Iz grada iz kojeg ja dolazim, sad ugledni privrednici su ratni profiteri, i cijela čaršija zna šta su radili u ratu i poslije rata. Ovi ljudi su svi mogli tako pokušat, kao i ti sam. Cijelo društvo je dužno pomoći im da žive ako nisu sposobni za rad, a beu te sposobnosti su ostali braneći guzice svima nama
Pa ni oni ne traže da se bogate. Na njihov račun su se podrumaši obogatili. Iz grada iz kojeg ja dolazim, sad ugledni privrednici su ratni profiteri, i cijela čaršija zna šta su radili u ratu i poslije rata. Ovi ljudi su svi mogli tako pokušat, kao i ti sam. Cijelo društvo je dužno pomoći im da žive ako nisu sposobni za rad, a beu te sposobnosti su ostali braneći guzice svima nama
-
zenit dozic
#1948 Re: Blokada puteva
Normano da je drzava to jest vlast kriva kad daje 200 miliona na finansiranje 1600 udruzenja. Ta nisam ja ili oni jadni borci kriviJohnny071 wrote:Svi su ovdje il borci il djeca boraca, il bar vecina. A ti sad hoces da kazes da je ovo na ulici vecina ? Halo covjece, proslo je 23 godina od tog rata... pa jel treba za sve drzava da se krivi ? Nema vise komunizma ni socijalizma, dosla demokratija i kapitalizam za sta su se upravo borili ti borci. I sad opet ne valja, pa dokle ? Mislim, imaju ljudi problema, al ulica nije mjesto da se to rjesava jer blokiraju ostale, gube ljudi pare isto koji su se borili, koji su djeca sehida itd, sta je sa njima ? Ili su oni sad manje vrijedni ? Smjesno majke mi...BlueBlood wrote:Radi vas bas danas i bas svima su puna usta Bosne i Hercegovine. Svi kao nesta cestitaju, stavljaju zastave a vidi cinizma ujedno i okrecu glave od vas i napadaju vas jer boze blokirali ste puteve. Hej, slave praznik a okrecu glave od vas vas koji ste po kisi, snijegu, zimi i minusima vecim od ovog danasnjeg branili tu istu drzavu. Svi kukaju kako su putevi blokirani a niko od njih ne zna kako je na -20 sa neadekvatnom opremom ganjati se sa neprijateljima po tamo nekoj vukojebini.
Tuga jad i cemer!!!
- Johnny071
#1950 Re: Blokada puteva
PA NEK IDE NEK OMETA VLAST I DRZAVU TAMO GDJE TREBA A NE NAROD OBICAN KOJI TRPI ISTO STO I ONI.zenit dozic wrote:Normano da je drzava to jest vlast kriva kad daje 200 miliona na finansiranje 1600 udruzenja. Ta nisam ja ili oni jadni borci kriviJohnny071 wrote:Svi su ovdje il borci il djeca boraca, il bar vecina. A ti sad hoces da kazes da je ovo na ulici vecina ? Halo covjece, proslo je 23 godina od tog rata... pa jel treba za sve drzava da se krivi ? Nema vise komunizma ni socijalizma, dosla demokratija i kapitalizam za sta su se upravo borili ti borci. I sad opet ne valja, pa dokle ? Mislim, imaju ljudi problema, al ulica nije mjesto da se to rjesava jer blokiraju ostale, gube ljudi pare isto koji su se borili, koji su djeca sehida itd, sta je sa njima ? Ili su oni sad manje vrijedni ? Smjesno majke mi...BlueBlood wrote:Radi vas bas danas i bas svima su puna usta Bosne i Hercegovine. Svi kao nesta cestitaju, stavljaju zastave a vidi cinizma ujedno i okrecu glave od vas i napadaju vas jer boze blokirali ste puteve. Hej, slave praznik a okrecu glave od vas vas koji ste po kisi, snijegu, zimi i minusima vecim od ovog danasnjeg branili tu istu drzavu. Svi kukaju kako su putevi blokirani a niko od njih ne zna kako je na -20 sa neadekvatnom opremom ganjati se sa neprijateljima po tamo nekoj vukojebini.
Tuga jad i cemer!!!
NA SLABIJE NAJLAKSE UDARIT