Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

mousstapha

#1926 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

dustaban wrote:Image
:lol: :lol:

Samo nek je fiksna. :D
zagortenej

#1927 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

:lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#1928 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Eee nemogu da vjerujem :mrgreen: prije sam se smijao slikama drugih a sad da se smijem na racun sebe :thumbup: dobra nema sta
fatamorgana

#1929 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
Eee nemogu da vjerujem :mrgreen: prije sam se smijao slikama drugih a sad da se smijem na racun sebe :thumbup: dobra nema sta
Smej se smej, uvek se smej, najviše volim osmeh tvoj,
ljubavi moja živote moj,
osmehom mi dušu greješ,
najlepši si kad se smeješ! :lol:
zagortenej

#1930 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
ljubavi moja živote moj,
osmehom mi dušu greješ,
Vehabija saaaaam, al najlepsi :lol:
Smrcak15

#1931 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
ljubavi moja živote moj,
osmehom mi dušu greješ,
Prepadas me sa svojom poeticnom romantikom :run:
mousstapha

#1932 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

U tom grmu lezi zec. :-)

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1933 Re: Svijet bez religija

Post by JoseMujica »

Nakon nafte i plina prihodi od hodočasnika su na trećem mjestu u ukupnim prihodima ove kraljevine.

Samo tokom hadža Meku i Medinu posjećivat će do 2020. oko 2,7 miliona hodočasnika.

Član Državnog komiteta za turizam Abdul Ghani Al-Ansari kazao je za saudijske medije kako je neophodno restruktuirati ovaj sektor da bi u budućnosti donosio više prihoda.

Turistički sektor BDP-u Saudijske Arabije godišnje donosi 22,6 milijardi dolara a samo prihodi od hadža i umre iznose oko 12 milijardi dolara. Stručnjaci smatraju da ovaj sektor ima izrazit potencijal za dodatni rast.
svak svoje Medžugorje jema :izet:
skupljac_zeljeza

#1934 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

JoseMujica wrote:
Nakon nafte i plina prihodi od hodočasnika su na trećem mjestu u ukupnim prihodima ove kraljevine.

Samo tokom hadža Meku i Medinu posjećivat će do 2020. oko 2,7 miliona hodočasnika.

Član Državnog komiteta za turizam Abdul Ghani Al-Ansari kazao je za saudijske medije kako je neophodno restruktuirati ovaj sektor da bi u budućnosti donosio više prihoda.

Turistički sektor BDP-u Saudijske Arabije godišnje donosi 22,6 milijardi dolara a samo prihodi od hadža i umre iznose oko 12 milijardi dolara. Stručnjaci smatraju da ovaj sektor ima izrazit potencijal za dodatni rast.
svak svoje Medžugorje jema :izet:
Na hadž ne mora svako, samo onaj ko ima viška i ko god je otišao jednom poželio je još jednom. A o ukusima se ne raspravlja....jelte? :mrgreen: Neko bi to potrošio radije na Azurnoj obali iako mu ne bi dugo trajalo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1935 Re: Svijet bez religija

Post by JoseMujica »

i to što kažeš...no ove brojke me šokiraše kakva ekonomska moć leži u materijalizaciji duhovnog da je i nafta postala haman pa smiješna....neko pare štampa a neko okrene na tespihu
skupljac_zeljeza

#1936 Re: Svijet bez religija

Zna se koliko dana traje hadž i da je dovoljno par noći pod šatorom, a to što neki hoće hotel sa 5 zvjezdica pa ostanu da obilaze zlatare i prodavnice sa svilom i..... opet njihov problem.
statixx

#1937 Re: Svijet bez religija

Post by statixx »

mousstapha wrote:U tom grmu lezi zec. :-)
Sve je stvar interpretacije, ne znam za druge religije, ali monoteisti su pravo zeznuti, sve slicnosti u mitologijama tumace kao rezultat diferencijacije primordijalnog monoteizma. Pricace ti satima o vrijednostima narativa o covjekovoj slobodi izbora izmedju dobra i zla. Ako im spomenes drevna vremena u kojima je Zaratustra, u narodu poznak kao Zuta kamila, pohodeci brezuljke Afganistana propovijedao isto metafizicko ucenje nece se obazrijeti.
Dozer

#1938 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Image Image Image
statixx

#1939 Re: Svijet bez religija

Post by statixx »

Sta bude kada padne vrijednost na trzistu nekretnina, je l' ti banka spusti otplatu glavnice. :D
skupljac_zeljeza

#1940 Re: Svijet bez religija

statixx wrote: Ako im spomenes drevna vremena u kojima je Zaratustra, u narodu poznak kao Zuta kamila, pohodeci brezuljke Afganistana propovijedao isto metafizicko ucenje nece se obazrijeti.
Nisu samo Poslanici bili onih 25 pomenutih u Kur'anu ili 16 malih i velikih proroka spomenutih u Bibliji. U hadisima stoji da ih je bilo na hiljade kroz ljudsku po_Vijest. Na različite načine su ljudima prenosili Vijest.
fatamorgana

#1941 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

onajzagor
Vehabija saaaaam, al najlepsi :lol:
E pa jesam, šta se koga tiĆe, tiĆe, tiĆe, tiĆe .... :lol:
Lopov-eliminator

#1942 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Zanimljivo kako si pobjegao od svega što smatraš da ugrožava tvoju ideologiju. Idemo redom:
Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote: Ovo je školski primjer selefističkog poimanja islama. Po tome bi onda svaki ekstremista komotno mogao misionariti kako hoće jer je on ubijeđen da je njegovo znanje jedino ispravno. Tako je misionario i Bilal Bosnić kad su zbog njegovih priča ljudi išli na ratišta jer čovjek nije htio "tajiti znanje".

Da li si zbog toga ići tako daleko da si spreman kontinuirano kršiti pravila foruma kao što radiš sad?
Kad već mašeš terminom "znanje", evo za tebe pitanje: Definiraj, šta je znanje?

Također, ako ćemo po ovome što si napisao, ti čak i bez ovog tvog pod novim nickom sad opet nisi zatajio ništa, još dok si ovdje bio @KotromanichII prije nekoliko godina sve si ovo isto već pričao, a u narednim inkarnacijama si se samo ponavljao.
nemoze, jer je poslanik zabranio extremizam.
Uhvatio si se prve rečenice a ostatak si namjerno izignorisao jer nisi sposoban odgovoriti. Ima jedan problem u tvojoj maloj koncepciji: stvar je perspektive.

Ekstremista sebe ne smatra ekstremistom nego pravednikom, jedinim poznavaocem prave istine a ostale smatra zabludjelim dušama, dakle isto razmišljanje kao tvoje, i naveo sam ti primjer tvog velikog gazde Bilala Bosnića od čega si, kao i obično, pobjegao.

Dalje, nisi mi odgovorio na ova dva pitanja, pitam te oba po drugi put:
- Da li si zbog toga ići tako daleko da si spreman kontinuirano kršiti pravila foruma kao što radiš sad?
- Kad već mašeš terminom "znanje", evo za tebe pitanje: Definiraj, šta je znanje? Bježiš od ovoga isto kao i za logiku.

Također, ni za ovo oko "tajenja znanja" nisi smio jedne pisnuti jer otkriva tvoje prave namjere koje si nespretno pokušavao skriti iza "tajenja znanja".
Smrcak15 wrote:
Evo, ponovo se gađaš logikom a naprasno zaboravljaš da si izjavio da ne znaš šta je logika, srećom internet pamti svašta:
Pa sam ti zbog ovoga postavio pitanje, od kojeg si kao i obično pobjegao. Opet ti ga postavljam, po drugi put:
Znam sta je logicno ali neznam ti dati strucnu definiciju logike
Evo vidiš koliko si privržen svojoj ideologiji, iz quotea si obrisao oba pitanja jer te stavljaju u neugodnu poziciju. Nemoj misliti da on neugodnih pitanja možeš pobjeći tako što ćeš ih brisati ili ignorisati jer ću ti ih postavljati koliko god puta treba sve dok ne odgovoriš.

Nemoj se vaditi na termin "logično" kad si i sam termin "logika" koristio više puta, pogledaj ispod. A po onome što si pokazao prilično sam siguran sam da se ni sa terminom "logično" ne bi mogao snaći.

Niko te nije uopšte ni pitao za stručnu definiciju logike, nego da ti definiraš logiku. To bi ti kao fakultetski obrazovan čovjek trebao lako moći.

Također, pitanje nije bilo samo šta je logika nego i na čemu se zasnivaju logički zaključci, i to isto namjerno ignorišeš.

Koristio si termin "logika" više puta, jel nam ti želiš reći da zapravo uopšte ne znaš šta znače termini koje ti sam koristiš? Koristio si ih u više navrata, evo vidi se ispod, ovo stavljam samo kao dokaz da ti te iste termine koristiš.
Smrcak15 wrote:Ima li to smisla da naredjiva nesto sto u vecini slucajeva nema logike
Smrcak15 wrote:...da ne pocini nevjeru, ima li logike
Smrcak15 wrote:da neslusa Allaha kad mu kaze nesmijes biti nevjeran jer ti slijedi kazna na sudnjem danu, a da u istom momentu bude poslusan Allahu na manjoj stvari a to je da nesmije uzvratiti udarac koji mu zena uputi. ima li logike
Iako si rekao:
Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote:Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
neznam
Dakle, opet isto pitanje, po treći put:

Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije i koristiti termin logika kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???

A evo ti i još jedno pitanje i za termin „logično“: Koje kriterije nešto mora ispunjavati da bi se to nešto moglo smatrati logičnim?
Smrcak15 wrote:
Dalje, u vezi tvog studiranja, kako si ti to studirao druge svjetonazore???
Vi selefije se ponašate kao tinejdžeri koji idoliziraju svoje omiljene pjevače, glumce itd, pa tako i ti, vi kopirate sve što vaši idoli rade. Odvažio si se pričati kako si ti prostudirao sve svjetonazore pa i ateizam a blage veze nemaš šta je ateizam
valjda slusas i citas sta drugi svjetonazori kazu, gledas debate izmedju jednih i drugih itd
Smrcak15 wrote:
Ovakvo promišljanje si preuzeo od jednog od tvojih idola Hamze Tzortzisa. I ti kao i on izjednačavaš ateiste i one koji vjeruju da je sve nastalo iz ničega. To je još jedan dokaz kako ni ti a ni Hamza veze nemate šta je ateizam. Dakle, uz logiku, još jedan termin koji koristiš a ne znaš šta znači.
ako je argument validan i logican uzet cu ga i od Sejtana a kamoli od Hamze.
Pa bolan ne bio, problem i jeste u samom argumentu a smatranje toga argumentom pokazuje količinu neinformisanosti o ateizmu.

Vidjeli smo kako slušaš. Ti si slušao i čitao šta kažu tvoji idoli ekstremisti o ateistima da bi onda tražio bilo šta što se poklapa sa već formiranim mišljenjem.

Postavio sam jasan primjer koji je Hamza upotrijebio a i ti ovdje, kojim sam pokazao od kakvih ti ljudi učiš. Ti učiš od neznalica koje se prave informisane, pa svoje dezinformacije prenose na druge koji ovako kao ti dođu na forum misleći da nešto znaju o ateizmu iako je ono što oni drže kao znanje zapravo totalna dezinformacija.

Na konkretnom primjeru (koji si ti uklonio iz quotea jer ti nije odgovarao) Hamza je pokušavao osporiti ateizam negiravši teoriju da je svemir nastao iz ničega.

Znači, lik hladno izjednačava ateiste i one koji smatraju da je svemir nastao iz ničega. Još kaže na početku "Atheism, the most ridiculous -ism,..." i onda krene s negiranjem teorije da je svemir nastao ni iz čega. Školski primjer miješanja krušaka i jabuka.

Ono što ni Hamza a ni ti ne shvatate je da čovjek može biti ateista a da uopšte ne vjeruje u to da je svemir nastao ni iz čega.

Gadi vam se samo postojanje ateizma, ne znate kako biste tu vama mrsku pojavu diskreditirali pa joj prišivate nešto što izgleda kao da se može osporiti da bi usporavanjem toga osporili i samu pojavu.
Smrcak15 wrote:
Pitanje novinara: da li nemuslimani mogu u islamskoj državi propagirati svoju vjeru i graditi svoja svetišta (npr. crkve), ako da, zašto se gradnja crkvi ne odobrava u S. Arabiji, dok muslimani grade džamije po Londonu i Parizu?
evo ja cu ti odgovoriti , pusti sad zakira naika
jeli dozovljeno na svetoj krscanskoj zemlji graditi dzamiju, to jeste u Vatikanu?
Nije
tako isto nije dozovljeno na islamskoj svetoj zemlji graditi crkvu.
Dok na drugim mjestima van svetih podrucja ako neko ima uslove za gradnju crkava i dzamija, nek radi sta hoce.
jeli ti sad jasno.
Nevjerovatno. Ti si uzeo porediti Vatikan koji nema ni 1000 stanovnika sa zemljama koje imaju milione stanovnika. Pa to je isto kao kad bi se iščuđavao zašto iz džamija ne daju da se u njihovom dvorištu grade crkve.
Vatikan ili Vatikanski grad je obični ograđeni crkveni kompleks koji ima status države jer crkva hoće da je nedodirljiva, a mimo formalnih sitnica ni po čemu nije država. O Vatikanu efektivno brigu vodi Italija. državljanstvo Vatikana se ne dobiva rođenjem nego zaposlenjem u pomenutom crkvenom kompleksu. Taj isti Vatikan uopšte nema osnovnu školu, nema priraštaj novorođenih, nema svoju ekonomiju i oslanja se na donacije, vanjske granice brani Italija, švicarska garda je tu samo da čuva papu i zbog protokola, stanovništvo Vatikana je 100% katoličko, suđenje za veća krivična djela je pod jurisdikcijom Italije itd. I ti se usuđuješ porediti Vatikan sa ogromnim islamskim zemljama u kojima se diskriminiraju nemuslimani. Također, i pored svega toga, mislim da nikad nije ni donesena zabrana izgradnje džamija. Allaha ti, ko bi išao u Vatikanu u džamiju kad su tamo svi katolici, niti jednog muslimana nema?

Stvarno, sram te bilo da ovako pokušavaš opravdati Naikov a i tvoj ekstremizam.
Čak i kad bi kojim čudom ove tvoje nebuloze bile tačne, čak i kad bi postojala kršćanska zemlja koja radi iste stvari kao i islamske države, to što bi radili oko zabrane gradnje ne bi značilo da je ispravno niti bi na bilo koji način opravdavalo tvoju raju. Zabrana gradnje objekata drugih vjera i njihovog propagiranja je u direktnoj suprotnosti sa principima demokratije, direktno kršenje ljudskih prava (vjerska diskriminacija) a pogotovo gušenje vjerskih sloboda.
I takav "idealni" svijet nam želite ti i tvoja kratkopantalonaška raja? Dovoljno je zacrtati cijelu zemlju da je sveta muslimanska zemlja i odmah dobiješ dozvolu za vjersku diskriminaciju. Najnormalnije vam je zapišavati teritorije kao posljednja primitivna plemena. I onda ti nije jasno kad ti neko kaže kako se tvoja raja nije uklopila ni u jedan razvijen sistem...

Zanimljivo kako si hladno izignorisao onaj dio u kojem Naik nemuslimane izjednačava s onima koji ne znaju da je 2+2=4. To po po zna koji put pokazuje koliko ti i Naik nipodaštavate drugo i drugačije.
Smrcak15 wrote:
Bježi od neugodnih pitanja isto kao i ti i Naik od pitanja o apostasiji.
kad sam bjezao?? ako nesto neznam presutim i to je to.
a gdje to Naik bjezi od pitanja od apostasiji kad evo odgovara upravo to
I da li ti to što nemaš odgovor na pitanja koja ukazuju na rupe u tvojim tezama govori nešto?

Dalje, za ovo s Naikom sam ostao nedorečen, mislio sam na onaj klip kad je pričao s onim ateistom oko evolucije (što je bilo prvo pitanje) a drugo je bilo oko apostasije, onda kad je Naik pobjegao sa stagea i prilično široko pokazao nepoznavanje pojmova naučne teorije, fakta i drugih termina. (ja inače mislim da on to sve zna ali se pravi lud da mu ne bi došlo u konflikt s idejama koje probava progurati.

A ti si od apostazije bježao u više navrata kad ti je spominjano što onaj ko umre kao ateista a imao je informacije o islamu ide pravo u džehennem, bez obzira koliko dobrih djela učinio. Ti si na to odgovarao da prije njih idu vjernici licemjeri pa onda ateisti. Vidi šta si pisao:
Chagalj wrote:
Bujrum majstore wrote: Znaci, samo muslimani idu gdje treba, ostali na vatru?
da malo vise citate sta ce se desiti na sudnjem danu znao bi ali evo da pojasnim

Prvi koji ce uci u dzehennem su muslimani koji su licemjeri , a onda slijede za njima zidovi, krscani, ateisti i ostala raja

ostat ce skupine vjernika prije Muhammedovog vremena i poslije muhammedovog vremena.
pa ce mozda neki i vjernika otici u vatru na neko vrijeme da se ociste od grijeha pa onda ce uci u raj , a nekima ce Bog oprostiti, zavisi kako kome, kako je ko zasluzio.
Dakle, nije šija nego vrat. Kakve bolan veze i s čim ima redoslijed kad će ateisti svakako ići u džehennem? Svim nemuslimanima (koji su znali o islamu i umrli kao nemuslimani, znači tu i spadaju i ex-muslimani tj. apostati) džehennem ne gine, bez obzira koliko dobrih djela učinili, i ti od toga pokušavaš pobjeći, doduše nespretno.

Evo ni na ovo pitanje nisi odgovorio:
Lopov-eliminator wrote: Čak ti i Towelie, zagriženi vjernik, reče onda:
Towelie wrote: Smrcak, druze, ovo nisu dokazi nego znaci za razumom obdarene. Ajet, pored svog kolokvijalnog znacenja ima i znacenje znaka, pa su Allahovi ajeti takodje i znaci za vernike.

Onima koji nece da veruju dzaba i znaci i dokazi.
Sad, ne bih se složio s ovim dijelom za razumom obdarene i znacima ali poenta je da ti je čovjek koji je vjernik rekao da to nisu dokazi.

Pa ti je isti još rekao:
Towelie wrote: Samo izazivas kontraefekat ovim.

Zatim, šta ti još jedan vjernik asurbanipal kaže:
asurbanipal wrote:
Mohamad Sissoko wrote: @asurbanipal vjerujes li ti da postoji Bog?
Vjerujem. I za to mi ne trebaju "naučni" dokazi iz Kur'ana. Ovo što @Smrčak stavlja su trivijalne i površne stvari. Kur'an je šifra, znak za one koji znakove prepoznaju, voda duboka, a ne Veneova zbirka zadataka ili udžbenik biologije za VI. razred osnovne škole...

Pa @greatful_and_dead:
greatful_and_dead wrote: wrote:Ja nisam ateista. Ovo nisu nikakvi dokazi. U Boga vjeruješ ili ne, vjera je dogma i ne postavlja se puno pitanja. Ko vjeruje, ne trebaju mu ovakvi "dokazi" (iako ovo sve postirano apsolutno ništa ne dokazuje).

I da znaš, ovi "tvoji dokazi" se vrte po internetu godinama, nisi nikakvu toplu vodu otkrio.

To su ti sve rekli vjernici, jesi li se ikada zapitao zašto, u čemu je stvar?
Smrcak15 wrote:
Nije ni čudo što se tvoja raja kratkih pantolica ne može uklopiti ni u jedan razvijen sistem, ne možete jer ste isključivi pošto svoje mišljenje izjednačavate sa istinom, dok druge smatrate zabludjelim dušama. Vi ne uvažavate pluralizam, osnove demotratije i ljudskih prava, vama je ideal život u jednoumlju.
ne generalizuj
Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? Čak i ti si primjer svega što sam nabrojao. Mrtvo hladno si propagirao discipliniranje partnera u slučaju preljube udarcima. Pogledaj i tvoje idole kako su završili. To sam ti detaljno opisao u dijelu posta koji si izbrisao jer ne znaš kako odgovoriti:
- Ahmed Deedat – zbog govora mržnje prema kršćanima zabranjen na više mjesta, čovjek zbog kojeg je regirala čak i australska Vlada.
- Hamza Tzortzis – čovjek koji podržava polnu segregaciju, kažnjavanje ateista, zabranjeno držanje predavanja u prostorijama londonskog koledža i njemu i njegovoj organizaciji IERA
- Zakir Naik – učenik ovog prvog, zabranjivan na više mjesta (poput Kanade i Velike Britanije) zbog širenja mržnje prema nemuslimanima i kontinuiranog nipodaštavanja drugih religija i svjetonazora, promoviše vjersku diskriminaciju u korist islama.
- Abdur Raheem Green – zabranjivan zbog širenja govora mržnje prema Jevrejima
- I na kraju ti, smrcak15 / Chagalj /kotromanichII / cackalica83 – zabranjenom djelovanje na Klix forumu pod više nickova, višestruka suspenzija zbog višestrukog kršenja pravila foruma, vrijeđanja drugih religija i nipodaštavanja drugog i drugačijeg.
- Opet ti – zabranjeno ti je djelovanje i na forum.hr gdje si se zvao Harun, zbog istih zarloga kao i na Klixu.

Vidiš kako se sve samo poveza, kako se pokaza da i ti sve isto radiš kao i ovi pomenuti i da trpiš iste posljedice, te u konačnici da se ne uklapate ni u jedan iole razvijen sistem.
Smrcak15 wrote:
Pa čak i nakon ovog tvog posta si na drugim temama postirao klipove koje je, gle čuda, na YouTubeu postavio isti lik o kojem sam govorio ovdje (skakvac). Koga ti lažeš bolan? Čak se i datumi postavljanja klipova na YT i otvaranje tema od strane tebe na forumu poklapaju.
da to je moj kanal na youtube, postavljam klipove na kanal koje koristim u diskusiajama kad hocu da donesem neki dokaz za svoje tvrdnej, imali problema tu mozda???
Nije problem ali je bitno da ljudi znaju da si to ti jer se uvidom u klipove koje postavljaš bolje vidi s kim imaju posla. Što odmah nisi rekao da si to ti, rekao si kako nemaš pametnijeg posla nego NEKOME nabijati preglede na YouTube? Lažeš na isti fol kao onda za profil cackalica83 (koji ti je banovan bio), pa kad su ti, dok si se predstavljao kao Chagalj, fino postavljeni dokazi da si to ti onda si priznao i dobio ban Chagalja zbog kloniranja. Iako i ovaj tvoj novi profil Smrcak15 zaslužuje suspenziju zbog kloniranja (druge stvari neću pominjati), takvi kao ti su potrebni na ovom forumu jer je potrebno da ljudi znaju kakvi umovi žive u našoj neposrednoj blizini.

Smijem se kladiti da se na ovo nećeš smjeti ni osvrnuti jer si iz 99,9% mojih postova koje si citirao a u kojima su se spominjali tvoji drugi nickovi baš te dijelove s drugim nickovima brisao iz quotea. Mnogo petljaš i lažeš pa se zaplićeš u svojoj mreži laži.
Smrcak15 wrote:
Također, pobjegao si i od ovoga, opet te pitam isto: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
Smrcak15 wrote: ... hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
stoji iza svake rijeci sto sam napisao 100%, gdje lezi problem neznam?
To uopšte nije pitanje. Znamo svi jako dobro da stojiš iza svake riječi, svojim nebulozama o ateizmu i ateistima nam to stalno demonstriraš. Pitaš gdje leži problem? Evo gdje, ti si napisao (puni tekst stavljam opet zato što si ponovo bestidnički obrisao dio koji ti ne odgovara):
Smrcak15 wrote: pa upravo je to mene spasilo kroz zivot, jer sta je mene sprijecilo da neprobam alkohol koji mi se nudi na skolskoj pauzi u gimnazijkom periodu osimupravo to vjeorvanje u drugi svijet naagradu i kaznu. hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
I nije ti bilo dovoljno da napišeš kako je tebi religija donijela korist nego si opet morao gaziti po ateizmu kao nečem inferiornom u boldovanom dijelu, pa si po svaku cijenu ovo boldovano morao otkucati.

Opet ti postavljam isto pitanje, po 3. put: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
Smrcak15 wrote:
Također, što se tiče onih iluzionista što si postavljao kao neki dokaz, sve ono se može glatko izlažirati, i to na više načina, ali je to tebi nepoznato kad ti Safet i Elvedin to nisu objašnjavali.
objasni kako imaju pokretne slike, kao srcad na kartama da se pokrecu kao da je crtani
I da ti objasnim šta bi se desilo? Ti bi opet postavio još jedan klip pa hajde objasni ovaj trik, pa ovaj, pa ovaj i tako u nedogled. Uostalom, šta god da ti napišem ti mi nećeš vjerovati, jedino bih ti mogao uživo pokazati. Izblamirao si se za Mikea Supera kojeg si postavio a nisi se prethodno informisao. Pa si postavio Crissa Angela koji koristi razne manipulacije, isto tako i Dynama, u čijem se jednom klipu ofirno vidi njegov pomagač. Kažem ti, bavio sam se nekad time i sve ovo se može izvesti bez ikakvih nadnaravnih moći.

Najjače je što si ti sad ubijeđen da si napravio šah-mat neki ovim a ne shvataš da si upravo napravio jedan od najvećih blamova otkad djeluješ na forumu.

Ajd eto da vidimo trik s kartom gdje se srca pokreću kao crtani.

Jesi li obratio pažnju na samu kartu? Zašto je morao drmati kartu prije i u toku transformacije? Karta je dijagonalno simetrična i posebno napravljena da se dva srca pokrenu i zalijepe na kraju puta. Znam i detalje jer sam takvu kartu ima priliku u rukama.

Imaš istu takvu kartu s pomjerajućim srcima na AliExpressu za 9,29 dolara, prodavnica Ing Seven:

http://www.aliexpress.com/item/Moving-P ... 90192.html

Uđi malo na profil radnje i pogledaj, imaju čak i karte koje se smanjuju i povećavaju, na kojima se likovi pomiču. Riječ je o radnji koja ima preko 2000 transakcija od čega 95,8% su pozitivni feedbackovi (ovo ti kažem da ne bude da je neko radi zajebancije stavio oglas).

Evo ti još jedan oglas, karta za isti trik sa videa za samo 10,88 dolara, samo se ovdje umjesto srca radi o dijamantima koji se pretvaraju od 4 u 6:

http://www.aliexpress.com/store/product ... 78529.html

Imaš i drugih magic shopova koliko hoćeš a čak je moguće i naručiti od proizvođača rekvizite izrađene po vlastitim zahtjevima.

Dakle, prestani više stvarati lošu sliku o muslimanima na silu izmišljavši dokaze za tvoje intelektualno uvredljive tvrdnje. Kao što ti i Towelie reče, ti praviš kontraefekat ovim svojim glupostima. Tvoje misionarstvo je u svojim osnovama pogrešno zbog načina na koji ga radiš.
Smrcak15 wrote: Moje vjerovanje i kur'ansko je da je svijet nastao sa Big bangom. A de nam reci ti kako vjerujes da je nastalo ako nije sa Big bangom-velikim praskom???
Nemam čvrsto uvjerenje po tom pitanju, iako dosta toga upućuje na big bang. No, da li je nastao iz ničega ili voljom Boga (šta god ti podrazumijevao pod tim), e po tom pitanju nemam nikakvo uvjerenje jer uprkos tehnološkom napretku koji imamo, mi i dalje toliko malo znamo o svemu što nas okružuje. Nemamo ni blizu dovoljno podataka za bilo kakve zaključke o uzroku nastanka svega.

No, ogromna razlika između mene i tebe je što je tebi sasvim normalna (pa čak i poželjna) društvena segregacija po tome u šta ko vjeruje, dok ja takvu segregaciju smatram bolesno diskriminatornim.
Last edited by Lopov-eliminator on 29/03/2016 02:02, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#1943 Re: Svijet bez religija

Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote: Ne petljaj ti, pogledaj šta radiš, markiraš jedan dio a izostavljaš drugi, bitniji, evo podvukao sam dio koji si namjerno ispustio markirati istom bojom. Znači, ona ni ne treba čak ništa uraditi, dovoljno ti je da se ti „pribojavaš njihove neposlušnosti“ da ih „posavjetuješ, pa čak i udariš“. Prema tome, džaba ti ovaj pokušaj pranja nazadnog selefističkog poimanja. Da te pitam, zar riječi nisu efikasnije sredstvo od udaranja?

Baš bi bilo zanimljivo gledati te kako vadiš ove ajete pred prekršajnim sudijom gdje si završio nakon što te žena tužila za nasilje u porodici te za nanošenje duševne boli.
pogledaj video , jer ga nisi ocito pogledao
Opet muljaš, pogledao sam klip i stojim iza svojih riječi. On nudi isto objašnjenje kao i ti.
Smrcak15 wrote: jasno i fino je to objasnjenje, dali se ti bojis kad zena ucini gresku? ne tad je ljutnja
Nije ovdje pitanje kad učini grešku, nego uopšte postojanje pribojavanja da će greška biti učinjena.
Dalje, ako je to fino objašnjenje, zašto je onda u muslimanskom svijetu rasprostranjeno promišljanje koje dozvoljava muškarcu da mlati ženu ako mu nešto nije po volji? I vas dvojica i ostali muslimanski svijet čitate istu knjigu, otkud tolike razlike ako je ajet tako jasan? Pazi, ovo za rasporostranjenost je rekao tvoj idol u ovom klipu.

Također, ti i on razdvajate disciplinske mjere po prekršajima iako to uopšte nije urađeno u navedenom ajetu! Da pogledamo ajet opet:

34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!

Obrati pažnju, kaže:„A onih ČIJIH se neposlušnosti PRIBOJAVATE, vi posavjetujte, pa ih i udarite.“ Nigdje mjere savjetovanja i udaranja u ajetu nisu razdvojene za različite nivoe prekršaja.
Vidi šta si napisao, sam si se zapleo u svoju mrežu nebuloza jer ne znaš kako oprati svoju ideologiju:
Smrcak15 wrote: ovaj ajet nam govori da ima muz dozvolu udariti zenu samo u slucaju ako zena hoce da vara covjeka, pokaziva svoje ukrase drugima i zavodi dok je on odsutan, u to jsituaciji Allah je dao licencu , mozes proci nekaznjeno ako je udaris. a sve to samo da bi se ocuvlava porodica
Evo jasno si rekao da ima dozvolu za udaranje ako žena HOĆE da vara čovjeka, znači još to nije uradila. Ovo „hoće“ označava namjeru, i ko će procijeniti ima li namjere? I još kažeš sve to samo da bi se očuvala porodica.

Zanimljivo da ti za sve što se ne može normalno opravdati potežeš argument očuvanja porodice, ispada da je dovoljno reći da je to za očuvanje porodice i eto odmah dozvole za svaki barbarizam koji ti može pasti na pamet. Kao što si pravdao kamenovanje zbog preljube dok si bio cackalica83 (na ovaj dio se nikad nisi smio osvrnuti na ovoj temi):
cackalica83 wrote:
505sCrtom wrote: znaci, dok god se kamenuju i muskarci pored zena, onda je to ok? dobro je da bar tu ne diskriminiraju
kad se puca po islamski propisima, onda pucaj sa pravim mecima a ne sa prasljvcem,budi iskren a ne petaljati , vidi ovih muslimana ubiase jadne zene, i narod pomisli da su samo zene kamenovane, a vamo zamaglimo to da i muskarce isto tako kamenovati u islamskoj drzavi i koga pa to su ljudi koji su pocinili takav grijeh(sex sa drugima zenama a ozenjen si) koja trazi smrtnu kaznu po boziji propisima .

sad je pitanje sto to ovako strasna kazna ? pa zato da bi se sacuva prodica i drustvo. jer ako ce se ljudi rastavljati, prenositi spolne bolesti, ostaviti djecu da gledaju kako su roditelji rastavljeni i mnogo toga jos, naravno da je to stetan grijeh koji se treba iskorjeniti kako bi drustvo bilo zdravo.
Idemo dalje.
Smrcak15 wrote:muskarac se samo boji da mu zena bude nevjerna, jer ova rijec bojati se je kljucna ovdje, muskarac nece se bojati ako namjerno zena ucini gresku, tad ljutnja i bijes nastupa a ne strah. strah jedino moze biti da ce zena biti nevjerna.
Samo što ima jedna rupa ovdje, uopšte se ne postavlja pitanje da li je taj strah uopšte osnovan ili ne, nego unaprijed pretpostavljaš da je osnovan.
Smrcak15 wrote:jer jasno je naznaceno u tom ajetu gore da cuvaju ono sto se treba cuvati, a Bog je neredio zenama da cuvaju svoje ukrase tijela, da se to nepokaziva svakome. jer kad bi se izazovno oblacila, i izlazila sama navece, to zaista moze da izaziva strah kod muskarca , dali je to varanje u toku , sta se to desava, eh od takvi stvari se radja strah kod muskarca.
Pitah te već vezano za to i nisi mi odgovorio: a šta je tačno to što se treba čuvati?
Smrcak15 wrote:Jeli to nesto lose ako bi ja fizicki napao svoju zenu ako je vidim da flertuje sa drugim muskarcem, ili nedaje boze nadje je da se ljubi i grli sa nepoznatim muskarcem, il Ijos gore u krevetu.
Jeste loše jer kršiš osnovna ljudska prava i zakone o zaštiti od nasilja u porodici. Zanimljivo kako vi selefije znate šta piše u Kur'anu a ne znate šta piše u svjetovnim zakonima. O tome sam napisao više ispod.
Smrcak15 wrote:kao ovaj pacenik sto je pronasao curu sa drugim covjekom u krevetu

Imao je dobar pristup ovdje, pokušao je popričati s njom, dalje je do nje, u ovom slučaju ona ga nije zarezivala niti jedan posto što znači da se ona ne kajeniti ima ikakvo objašnjenje. Dakle, utvrdio je kako stvari stoje i s obzirom da nema ni objašnjenje ni pokajanje, s takvom osobom on nema šta tražiti i mogu svako na svoju stranu. Također, o tome se mogu raspraviti i na sudu.

I šta bi se desilo da je umjesto toga fizički napao, kao što bi ti uradio? Ako ga je snimila skrivenom kamerom tj. ako ima dokaze pomenutog nasilja, može ga tužiti i dobiti odštetu zbog nasilja u porodici a on može biti masno kažnjen novčano ili zatvorom.
Smrcak15 wrote:a evo i experiment kako covjek, odmah hoce fizicki da se obracuna u tim momentima, i nekrivim ga ni jedne sekunde, znaci uopste nema to sa vjerom nista, jednostavno nemoze covjek smireno da gleda takvu uvredu od partnera kojeg volis.
Ti od pranka praviš naučne eksperimente. Prvo, ti ne znaš kako će neko reagovati, drugo, tačno je da reakcija ne mora ovisiti od vjere i treće, nemoj da sad okrećeš na fon kako to s vjerom nema ništa kad si upravo ti to pokušavao pravdati vjerom. Također, sve to ne mijenja činjenicu da je on fizičkim napadom učinio krivično djelo nasilja u porodici. Isto tako, i dokazana preljuba može biti osnov za njeno kažnjavanje u vidu određene odštete.

Također, pravdanje nasilja je u proporciji sa sklonošću rješavanju problema nasiljem od strane „pravdaoca“ nasilja. To si i ti demonstrirao, pravdaš ovdje discipliniranje udarcima u sučaju preljube, i radovao si se huliganizmu, tačnije paljevini prostorija zgrade NSBiH:
KotromanichII wrote:
nake baklje su uletile u zgradu
eh bas si me obradovao pozlatile se ruke onima koji bacise to
Vidiš kako se lako otkrivate ti i tebi slični. Možete se vi skrivati koliko hoćete ali džaba kad ste toliko u neskladu s celofanom koji pokušavate navući da taj celofan jednostavno mora negdje popucati. Ajmo dalje.
Smrcak15 wrote:kao sto sam objasnio, smije do udaranja doci samo u toj situaciji kad je kompromitirana porodica, znaci zena da bude nevjerna ili krenula tim putem, eh u toj situaciji Bog daje licencu, da moze proci nekaznjeno ako bi je udario kako bi se spasila porodica
Neki spašavaju porodice demokratski razgovorom, uvažavanjem, zajedničkim identificiranje i rješavanjem problema a ti bi spašavao porodicu udarcima i tvojim jednostranim "rješavanjem" problema. Vidiš li ti išta čudno tu?

Zanimljivo da si i kamenovanje zbog preljube pravdao na IDENTIČAN način. Također, pitao sam te još nešto i po ko zna koji put nisi mi odgovorio: zar riječi nisu efikasnije sredstvo od udaranja?
Smrcak15 wrote:
Baš bi bilo zanimljivo gledati te kako vadiš ove ajete pred prekršajnim sudijom gdje si završio nakon što te žena tužila za nasilje u porodici te za nanošenje duševne boli.
ja mogu samo podignut ruku na svoju zenu u slucaju da vidim ocito varanje , da je vidim da se grli i ljubi sa drugim, ili da je nadjem u krevetu , ili da vidim da flertuje sa drugim muskarcima, u toj situaciji siguran sam da bi mi i druge zene rekle, halal ti bilo brate :D kao sto bi i ja njima rekao, kad bi onde mogle drmnuti svog partnera u tim situacijama ako je vara a one daju svu ljubav od sebe i vjernost.

A udaranje zena van ovih okolnosti totalno nije dopusteno. ovog sam stava i tacka.
I šta misliš, da li bi te ovo oslobodilo kod sudije?

Eto vidiš kakav si, kad osjetiš da su tvoji stavovi poprilično klimavi i nemaš šta odgovoriti onda pokušavaš ušutkati raspravu. A očekuješ od drugih da se ne ponašaju tako. Nisi licemjeran, ne nikako.
Smrcak15 wrote:Znaci samo u ovoj situaciji fakticki neces biti grijesan ako bi je udario, da pocne svalerati se i zavoditi druge muskarce otkrivanjem dijelova tijela

Pusti sad vjeru u ovoj situaciji, Koji muskarac bi to hladnokrvno posmatrao da mu zena ili cura dok on nije tu nabaciva se drugim muskarcima, izbaciva deklote itd itd

Ako bi to hladnokrvno posmatrao to bi znacilo da mi plaho neznaci puno, pa se i neuznemiravam, dok ako bi je udario u toj situaciji pokazao bi ljubomoru i da mi znaci , da mi nije svako, nego osoba koja mi znaci.

I kad bi obratno bila situacija, kad bi zena nasla muskarca sa drugom zenom ili da vidi kako se nabaciva drugoj zeni , pa ga u toj huji i ljutnji udari, ja to nevidim ni 1% posto kao nesto lose, sto se mene tice, ako treba toljagom ga drmnuti, alal ti vera sto se kaze, udri bagru i ne zasluzuje bolje. tako ja to vidim

jeli to nesto lose molim te de mi pojasni???
Nemoj pričati „pusti vjeru“ kad si se ti slomio da pokažeš kako tvoja vjera to opradava i uveliko promovišeš to kao pravo rješenje! A vehabijski ignorišeš postojanje zakona o zaštiti od nasilja u porodici, evo ti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici FBiH, dio iz tog zakona:

„Član 7.
Pojam nasilja u porodici
U smislu ovog zakona smatrat će se da postoji nasilje u porodici ukoliko postoje osnove sumnje da su učinjene radnje kojima član porodice nanosi fizičku, psihičku ili seksualnu bol ili patnju i/ili ekonomsku štetu, kao i prijetnje koje izazivaju strah od fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja i/ili ekonomske štete kod drugog člana porodice. Radnje nasilja u porodici ili prijetnje tim radnjama, u smislu stava 1. ovog člana, su:
1) Svaka primjena fizičke sile na fizički ili psihički integritet člana porodice;
2) Svako postupanje jednog člana porodice koje može prouzrokovati ili izazvati opasnost da će prouzrokovati fizičku ili psihičku bol ili patnju,
3) Prouzrokovanje sraha ili osobne ugroženosti ili povrede dostojanstva člana porodice ucjenom ili drugom prinudom,
4) Fizički napad člana porodice na drugog člana porodice, bez obzira na to da li je nastupila fizička povreda ili nije,

...“

Dakle, ti si svojim nebulozama u startu prekršio prva 4 stava ovog člana i zbog čega možeš biti kažnjen ukoliko te žena bude tužila. Po tebi, Kur'an ti daje dozvolu za udaranje u slučaju preljube. Ali, ovaj Zakon ti ne da, šta ćeš sad?
Last edited by Lopov-eliminator on 28/03/2016 18:39, edited 1 time in total.
jasko_ba

#1944 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Image
Lopov-eliminator wrote:
Provjeri ga i ovdje dok je harao sa ovim nickom :-) http://forum.klix.ba/memberlist.php?mod ... e&u=267331
Lopov-eliminator

#1945 Re: Svijet bez religija

jasko_ba wrote: Provjeri ga i ovdje dok je harao sa ovim nickom :-) http://forum.klix.ba/memberlist.php?mod ... e&u=267331
Nevjerovatno. Procitah sta je vipera bosniensis tj. poskok bosanski izvalio prije nego sto mu je i ovaj nick suspendovan. Oj majko.
Smrcak15

#1946 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Zanimljivo kako si pobjegao od svega što smatraš da ugrožava tvoju ideologiju. Idemo redom:
da odgovorim sto smatram da se treba odgovoriti
- Kad već mašeš terminom "znanje", evo za tebe pitanje: Definiraj, šta je znanje? Bježiš od ovoga isto kao i za logiku.
pitas glupa pitanja, cuj sta je znanje :-)

a za logiku, pa da pojednostavim, ako kazemo Bog je sveznajuci , i kaze u Kuranu naprimjer sunce se okrece oko zemlje a zemlja stoji na jednom mjestu, to je nelogicno, jer ako smo rekli sveznajuci onda bi trebao da zna ove stvari, sto je nelogicno ga onda zvati sveznajuci u toj situaciji.
Evo vidiš koliko si privržen svojoj ideologiji, iz quotea si obrisao oba pitanja jer te stavljaju u neugodnu poziciju. Nemoj misliti da on neugodnih pitanja možeš pobjeći tako što ćeš ih brisati ili ignorisati jer ću ti ih postavljati koliko god puta treba sve dok ne odgovoriš.
pitaj koliko hoces ali na gluposti se ne obazirem
Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije i koristiti termin logika kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???
logika:

sve sto se stvori ima uzrok
univerzum se stvorio
nastajanje univerzuma ima uzrok
A evo ti i još jedno pitanje i za termin „logično“: Koje kriterije nešto mora ispunjavati da bi se to nešto moglo smatrati logičnim?
da nema kontradikcije
Ono što ni Hamza a ni ti ne shvatate je da čovjek može biti ateista a da uopšte ne vjeruje u to da je svemir nastao ni iz čega.
odakle ti znas sta ja mislim, znam ja itekako da vi znate furati pricu da su mozda paralelni univerzumi prouzorkovali ovaj univerzum
tako da nepricaj bezveze napamet sta ja mislim i kako ja mislim.

Nevjerovatno. Ti si uzeo porediti Vatikan koji nema ni 1000 stanovnika sa zemljama koje imaju milione stanovnika. Pa to je isto kao kad bi se iščuđavao zašto iz džamija ne daju da se u njihovom dvorištu grade crkve.
Vatikan ili Vatikanski grad je obični ograđeni crkveni kompleks koji ima status države jer crkva hoće da je nedodirljiva, a mimo formalnih sitnica ni po čemu nije država.
sveta zemlja muslimana, tamo podrucje meke i medine je samo veci vatikan, sveta zemlja muslimana isto kao sto je vatikan svet krscanima.

A ti si od apostazije bježao u više navrata kad ti je spominjano što onaj ko umre kao ateista a imao je informacije o islamu ide pravo u džehennem, bez obzira koliko dobrih djela učinio. Ti si na to odgovarao da prije njih idu vjernici licemjeri pa onda ateisti.
da po hadisu idu prvo u dzehennem licemjeri muslimani pa onda ateisti koji su imali mogucnost da spoznaju istinu

to sto dobra djela ucini ateista Allah mu isplati to na ovom svijetu, u raznim oblicima, sreca, zdravlje, cuvanje od nesrece, imetak, porodica, i ostalo a poslije mu nema nikakva udjela u onom svijetu, dolazi praznih dzepova bez ikakve pripreme.

Dakle, nije šija nego vrat. Kakve bolan veze i s čim ima redoslijed kad će ateisti svakako ići u džehennem? Svim nemuslimanima (koji su znali o islamu i umrli kao nemuslimani, znači tu i spadaju i ex-muslimani tj. apostati) džehennem ne gine, bez obzira koliko dobrih djela učinili, i ti od toga pokušavaš pobjeći, doduše nespretno.
nebjezim od toga da ateistima ne gine Dzehennem ukoliko im Allah ne oprosti ili da budustavljeni na test na sudnjem danu pa da ga nekako prodju ni to nije iskljuceno.

navodis mi asurbanipala , koji uopste nije musliman, on je sekta shia, a to su dvije razlicite vjere , shiizam koja kopira samo islam tako sto izvrce sve naopako od islama, ja bi ga prije nazvao "sejtanski islam"

a sto se tice Towlie
Smrcak, druze, ovo nisu dokazi nego znaci za razumom obdarene. Ajet, pored svog kolokvijalnog znacenja ima i znacenje znaka, pa su Allahovi ajeti takodje i znaci za vernike.

Onima koji nece da veruju dzaba i znaci i dokazi.
ti mu odgovori
Sad, ne bih se složio s ovim dijelom za razumom obdarene i znacima ali poenta je da ti je čovjek koji je vjernik rekao da to nisu dokazi.
pa valjda znak je za razumnog obdarenog dokaz, naravno da su dokazi, jer Bog upucuje u svemir jer tamo nam pokazuje od svojih dokaza, i upucuje nas na nas same i u nama ima dokaza, eh sad je samo pitanje ko to smatra dokazom a ko ne.
pa Isus je ozivljavao mrtve pa opet to nije bio nikakav dokaz za neke ljude, a iako je ligcno dokaz da dolazi od naravne sile da se ozivi covjek ali dzaba opet neki nece da vjeruju jer Bog nezeli da vjeruju u tome je poenta sva, ako Bog nezeli da vjerujes otpisi se i od sebe i od svijeta, jer ako Bog nezeli to znaci radi debele belaje i srce je bolesno na neki nacin i nezelis izlijecenje pa zato te Bog prepusti samom sebi.

greatful_and_dead wrote:
wrote:Ja nisam ateista. Ovo nisu nikakvi dokazi. U Boga vjeruješ ili ne, vjera je dogma i ne postavlja se puno pitanja. Ko vjeruje, ne trebaju mu ovakvi "dokazi" (iako ovo sve postirano apsolutno ništa ne dokazuje).

I da znaš, ovi "tvoji dokazi" se vrte po internetu godinama, nisi nikakvu toplu vodu otkrio.
cuj nisu dokazi, gdje to ima vjerujes ili ne, pa valjda po nekoj logici , vjeruje se tek nakon nekih dokaza naznaka da Bog postoji a ne slijepo vjeorvanje, nikad nisam bio pobornik slijepog vjeorvanja pa necu biti ni sad.

Vidiš kako se sve samo poveza, kako se pokaza da i ti sve isto radiš kao i ovi pomenuti i da trpiš iste posljedice, te u konačnici da se ne uklapate ni u jedan iole razvijen sistem.
ako se sta kaze protiv pedera sankcije, i onda se pljuje po nama kao nismo civilizovani sto nam ga ne mecu u dupe :-) ma daj i netreba nmi takva civilizovanost.

Mnogo petljaš i lažeš pa se zaplićeš u svojoj mreži laži.
evo ispadose mi zubi od silnih lazi :lol:
Opet ti postavljam isto pitanje, po 3. put: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
ono sto napisem stoji iz toga. sad sto mi je trebalo , ovo ono, je poput pitanja sto je baba kupila crnu vunicu kad je mogla crvenu sto joj je to trebalo...mislim nigdje veze svezom.

Jesi li obratio pažnju na samu kartu? Zašto je morao drmati kartu prije i u toku transformacije? Karta je dijagonalno simetrična i posebno napravljena da se dva srca pokrenu i zalijepe na kraju puta. Znam i detalje jer sam takvu kartu ima priliku u rukama.

Imaš istu takvu kartu s pomjerajućim srcima na AliExpressu za 9,29 dolara, prodavnica Ing Seven:
od svih ostalih stvari za ovo ti moram odati priznanje, hvala na ovome :thumbup:

No, ogromna razlika između mene i tebe je što je tebi sasvim normalna (pa čak i poželjna) društvena segregacija po tome u šta ko vjeruje, dok ja takvu segregaciju smatram bolesno diskriminatornim.
svako neka vjeurje u sta hoce i ima pravo na to

ali mi smo ovdje da diskutujemo o raznim vjerovanjima i nista vise, niko nikome nije uperio pistolj u glavu i rekao moras vjerovati ovako, boze sacuvaj

ovdje se samo diskutira razna vjeorvanja, pa narod sam neka odluci u sta ce vjerovati, niko nikoga ne sili na nesto.
Smrcak15

#1947 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote: ---
Nije ovdje pitanje kad učini grešku, nego uopšte postojanje pribojavanja da će greška biti učinjena.
Dalje, ako je to fino objašnjenje, zašto je onda u muslimanskom svijetu rasprostranjeno promišljanje koje dozvoljava muškarcu da mlati ženu ako mu nešto nije po volji? I vas dvojica i ostali muslimanski svijet čitate istu knjigu, otkud tolike razlike ako je ajet tako jasan? Pazi, ovo za rasporostranjenost je rekao tvoj idol u ovom klipu.
a pa neznam koliko je rasporostarenjeno nisam vodio statistiku al iznam da islam nedozvoljava nepavdeno nasilje prema zeni, uopste nasilje prema zeni nije dozvoljeno. nego sma samo spominjao izuzetnu situaciju koja izaziva bijes kod muskarca i to sa razlogom, ko to voli da mu se zena svera sa drugima pa ako polerti ruka u toj situaciji sta je to cudno molim te, pa i da zena udari muskarca u toj situaciji meni to nista nije cudno, cudno bi bilo kad bi partneru svjedno bilo, to bi znacilo pa ta ti osoba ond anista i neznaci kad si mrtav hladan onda nije ni cudo sto svera :lol:

Obrati pažnju, kaže:„A onih ČIJIH se neposlušnosti PRIBOJAVATE, vi posavjetujte, pa ih i udarite.“ Nigdje mjere savjetovanja i udaranja u ajetu nisu razdvojene za različite nivoe prekršaja.
Vidi šta si napisao, sam si se zapleo u svoju mrežu nebuloza jer ne znaš kako oprati svoju ideologiju:
nema tu rijeci priobjavate nego bojite

A onih ČIJIH se neposlušnosti BOJITE, jer tu je rijec strah "Tehafu" a kad prevedes pribojavati je nekako blago naspram bojati se.

Muskarac se vecinom samo boji nevjere kod zene, da bude neposlusna po tom pitanju , a sad da se muskarac boji ako mu zena uspe soli umjesto scera u kafu, takvi se stvari nece bojati ali ce se ljutiti, al ibojati sigurno nece. muskarca zena moze jedino prepadati strahom da mu bude nevjerna, toga se muskarci boje.

Pitah te već vezano za to i nisi mi odgovorio: a šta je tačno to što se treba čuvati?
pa rekao sam ti svoje tjelesne ukrase to jeste stidna mjesta.

Eto vidiš kakav si, kad osjetiš da su tvoji stavovi poprilično klimavi i nemaš šta odgovoriti onda pokušavaš ušutkati raspravu. A očekuješ od drugih da se ne ponašaju tako. Nisi licemjeran, ne nikako.
klimavi kazes pa ja cu ti svaki stav objasniti , uzduz i poprijeko eh sad hoces li ti prihvatiti to ili odbiti do tebe je.

Dakle, ti si svojim nebulozama u startu prekršio prva 4 stava ovog člana i zbog čega možeš biti kažnjen ukoliko te žena bude tužila. Po tebi, Kur'an ti daje dozvolu za udaranje u slučaju preljube. Ali, ovaj Zakon ti ne da, šta ćeš sad?
stani malo, ko ce meni platiti sto recimo zena mi nazao ucini i mojoj djeci sa svojom preljubom ili svojim nekontrolisanim strastima, hoce li mi drzava platiti ostetu ako su spremni me tako lahko kazniti.
jasko_ba

#1948 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Image
Opa brale, bice i alkohola :lol: Gdje treba potpisati? :-)
Towelie

#1949 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

jasko_ba wrote:Image
Opa brale, bice i alkohola :lol: Gdje treba potpisati? :-)
Ceo Dzennet je metafora, bezalkoholno vino je samo podmetafora. :)
animals

#1950 Re: Svijet bez religija

Post by animals »

Mlijeko, vino,med i voda..
a sta je sa pivom..
nece moci tako :D
Locked