Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Challenger__

#1926 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:

Zemlje :arrow: Višegradske skupine ne dozvoljavaju niti će u budućnosti dozvoliti relevantan priliv imigranata/izbjeglica u svoje države. Svojom voljom, biće izvan dometa aktuelne socijalne alhemije koju dirgiju krugovi koji su direktno i indirektno pokrenuli ovaj talas.

Višegradsku skupinu možemo gledati kao skupinu zemalja koje imaju potencijal da se u budućnosti, kao zasebna skupina država, izdvoje iz EU ( one već danas ne slijede kurs Brisela/Berlina).
goodbar

#1927 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

sha_ba wrote:
goodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
oprosti kralju
Oprošteno ti je.
sha_ba

#1928 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

goodbar wrote:
sha_ba wrote:
oprosti kralju
Oprošteno ti je.
bas ti hvala
pirmin

#1929 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:

Zemlje :arrow: Višegradske skupine ne dozvoljavaju niti će u budućnosti dozvoliti relevantan priliv imigranata/izbjeglica u svoje države. Svojom voljom, biće izvan dometa aktuelne socijalne alhemije koju dirgiju krugovi koji su direktno i indirektno pokrenuli ovaj talas.

Višegradsku skupinu možemo gledati kao skupinu zemalja koje imaju potencijal da se u budućnosti, kao zasebna skupina država, izdvoje iz EU ( one već danas ne slijede kurs Brisela/Berlina).
Ne zna se ko je veca fukara od tih "visegradjana".
Kad je vrijeme kasiranja love iz EU-fondova prvi su u redu. Sad u krizi, kad treba pokazati solidarnost, oni kao nesto teze, glume velicine, supljiraju, pricaju o raspadu.
Fukare.
:oops:
Gojeni H

#1930 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:

Ovakvu podjelu najavljuje G. Friedman u djelu "Slijedecih 100 godina".
Challenger__

#1931 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:

Ovakvu podjelu najavljuje G. Friedman u djelu "Slijedecih 100 godina".
U zadnjem autorskom tekstu on tvrdi da će EU postojati kao irelevatni antikvitet a da će svako gledati svoja posla.

_____

Druga (nakon Višegradske) "ploča" koja će se odvaliti od EU je pravoslavni evropski jugoistok (Grčka, Bugarska, Rumunija). Sve zbog migrantske/izbjegličke krize i nespremnosti istoka centralne Evrope ("Višegradska skupina") i EU jugoistoka da budu predmet dirigovane socijalne alhemije.

Svjedoci smo raspada EU u perspektivi.
Challenger__

#1932 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

U najkraćem, svjedoci smo koprenikanskog obrta: umjesto da zemlje Višegradske skupine + Ukrajina budu zid prema Rusiji, istočni bedem EU i USA, sada one, a u perspektivi i EU jugoistok (Grčka, Bugarska, Rumunija), postaju zapadna periferija ruske Euroazije prema EUarabiji.

Nisam baš siguran da su scenaristi željeli ovakav razvoj događaja.

_____
Edin H.

#1933 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

Kralj Petar iz Londona? :shock:
sha_ba

#1934 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

Edin H. wrote:
:lol: :lol: :lol:
goodbar

#1935 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

Edin H. wrote:
Jesi vickast,jarane.Svaka ti dala.
animals

#1936 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

pirmin wrote:Nije to islamofobija u pitanju. Ili ne samo.
U prvom redu ti ljudi jednostavno po svaku cijenu zele da budu prihvaceni kod domicilnog stanovnistva tako da od njih apsorbuju sve moguce i nemoguce frustracije.
Moj radni kolega primjera radi, Austrijanac, nalazi se trenutno u zestokoj krizi. Razvod braka, zena ga financijski rastavlja na proste faktore tako da mu je cijela egzistencija u pitanju. Nije dugo trebalo da pronadje krivca za svoju tesku sudbinu. Izbjeglice i migranti naravno. Oni su mu prijetnja iako ni po kojoj osnovi ne dolazi u susret sa njima.
I tako laje okolo protiv ovih ljudi da bi se ovi sa slabijim karakterima, a tu spadaju i mnoge doslje kakvih ima i na ovoj i slicnim temama, primile na tu pricu da ce ih ugroziti.
Ajd ti meni objasni fino kakvog ti interesa imas da dodje recimo 200 tisuca ljudi u Austriju..
kako kazu politicari,pobjegli od ISILA..sve mladi ljudi izmedju 20 i 30 god..
pa ISIL-ovaca ima 50 tisuca...a nji milion pobjegli od 50 tisuca..mladi ljudi,da su se ostali boriti, oslobodili bi cijelu Siriju..
Ja samo pokusavam reci da je njih Njemacka pozvala da bi dobila jeftinu radnu snagu..usput uvalila i Austriji 100 tisuca..
necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
i tu je sva poenta price..i kakve to ima veze sa islamofobijom..
vi imate ocito paranoju..
prog321

#1937 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
i tu je sva poenta price..i kakve to ima veze sa islamofobijom...
Ovim si i pogodio ko je stvorio Isil.
Samo jedna država u toj regiji ima koristi od njega :-D
Arteta

#1938 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Arteta »

prog321 wrote:
animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
Turska.
animals

#1939 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Arteta wrote:
prog321 wrote:
Turska.
I Saudijska Arabija....
Challenger__

#1940 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

I iznad svega Izrael.
prog321

#1941 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Turska dobija milione izbjeglica, rusku bazu na granici i Kurde naoruzavane i obučene od Zapada.
Turskoj nikako ne odgovara.

S Arabija je nebitan faktor. Američki potrčko u regiji.
Goldenhand

#1942 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Goldenhand »

prog321 wrote:Turska dobija milione izbjeglica, rusku bazu na granici i Kurde naoruzavane i obučene od Zapada.

Turska naseljava milione izbjeglica da popravi stanje na jugoistoku gdje su Kurdi većina. ISIL ubija Kurde gdje stigne, a i zbog sve zbrke mogu i oni u Turskoj.

To što Kurdi pružaju iznenađujuće dobar otpor i postali su faktor ih je sjebalo. Kao i ulazak Rusa u rat, ali ni tu ne bi bilo problema da nisu srušili avion.
Objektivni navijac

#1943 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Objektivni navijac »

:lol: :-) :lol:
goodbar

#1944 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

Arteta wrote:
prog321 wrote:
Turska.
Pogodio si k'o prstom u g....
prog321

#1945 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Goldenhand wrote:
prog321 wrote:Turska dobija milione izbjeglica, rusku bazu na granici i Kurde naoruzavane i obučene od Zapada.

Turska naseljava milione izbjeglica da popravi stanje na jugoistoku gdje su Kurdi većina. ISIL ubija Kurde gdje stigne, a i zbog sve zbrke mogu i oni u Turskoj.

To što Kurdi pružaju iznenađujuće dobar otpor i postali su faktor ih je sjebalo. Kao i ulazak Rusa u rat, ali ni tu ne bi bilo problema da nisu srušili avion.
Kurdi bi bili uništeni da nije bilo njemačkoga oružja i američke obuke. Ne budite naivni. Ništa nije slučajno.
Ovaj ISIL samo ide na ruku Izraelu i nikome drugom u regiji.
insomnia78

#1946 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Zidov dos'o i nacer'o ove magarce iz Bosne i Sandzaka da idu sehiditi po sirijskim vukojebinama
prog321

#1947 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Polupismene bolide teško nagovoriti . :-D
animals

#1948 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

insomnia78 wrote:Zidov dos'o i nacer'o ove magarce iz Bosne i Sandzaka da idu sehiditi po sirijskim vukojebinama
A posto ti sve znas..
ko je pozvao milion ljudi da krenu na Evropu..
pa pici po livadama, da ih ni jedna drzva nije smjela zaustaviti ,,,
insomnia78

#1949 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Vatikan
animals

#1950 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

insomnia78 wrote:Vatikan
Lupas po obicaju..
Post Reply