Zemlje
Višegradsku skupinu možemo gledati kao skupinu zemalja koje imaju potencijal da se u budućnosti, kao zasebna skupina država, izdvoje iz EU ( one već danas ne slijede kurs Brisela/Berlina).
Oprošteno ti je.sha_ba wrote:oprosti kraljugoodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
bas ti hvalagoodbar wrote:Oprošteno ti je.sha_ba wrote:oprosti kraljugoodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
Ne zna se ko je veca fukara od tih "visegradjana".Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:
ZemljeVišegradske skupine ne dozvoljavaju niti će u budućnosti dozvoliti relevantan priliv imigranata/izbjeglica u svoje države. Svojom voljom, biće izvan dometa aktuelne socijalne alhemije koju dirgiju krugovi koji su direktno i indirektno pokrenuli ovaj talas.
Višegradsku skupinu možemo gledati kao skupinu zemalja koje imaju potencijal da se u budućnosti, kao zasebna skupina država, izdvoje iz EU ( one već danas ne slijede kurs Brisela/Berlina).
Ovakvu podjelu najavljuje G. Friedman u djelu "Slijedecih 100 godina".Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:
ZemljeVišegradske skupine ne dozvoljavaju niti će u budućnosti dozvoliti relevantan priliv imigranata/izbjeglica u svoje države. Svojom voljom, biće izvan dometa aktuelne socijalne alhemije koju dirgiju krugovi koji su direktno i indirektno pokrenuli ovaj talas.
U zadnjem autorskom tekstu on tvrdi da će EU postojati kao irelevatni antikvitet a da će svako gledati svoja posla.Gojeni H wrote:Ovakvu podjelu najavljuje G. Friedman u djelu "Slijedecih 100 godina".Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:
Kralj Petar iz Londona?goodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
Edin H. wrote:Kralj Petar iz Londona?goodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
Jesi vickast,jarane.Svaka ti dala.Edin H. wrote:Kralj Petar iz Londona?goodbar wrote: Ja sam za retebe KRALJ.
Ajd ti meni objasni fino kakvog ti interesa imas da dodje recimo 200 tisuca ljudi u Austriju..pirmin wrote:Nije to islamofobija u pitanju. Ili ne samo.
U prvom redu ti ljudi jednostavno po svaku cijenu zele da budu prihvaceni kod domicilnog stanovnistva tako da od njih apsorbuju sve moguce i nemoguce frustracije.
Moj radni kolega primjera radi, Austrijanac, nalazi se trenutno u zestokoj krizi. Razvod braka, zena ga financijski rastavlja na proste faktore tako da mu je cijela egzistencija u pitanju. Nije dugo trebalo da pronadje krivca za svoju tesku sudbinu. Izbjeglice i migranti naravno. Oni su mu prijetnja iako ni po kojoj osnovi ne dolazi u susret sa njima.
I tako laje okolo protiv ovih ljudi da bi se ovi sa slabijim karakterima, a tu spadaju i mnoge doslje kakvih ima i na ovoj i slicnim temama, primile na tu pricu da ce ih ugroziti.
Ovim si i pogodio ko je stvorio Isil.animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
i tu je sva poenta price..i kakve to ima veze sa islamofobijom...
Turska.prog321 wrote:Ovim si i pogodio ko je stvorio Isil.animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
Samo jedna država u toj regiji ima koristi od njega
I Saudijska Arabija....Arteta wrote:Turska.prog321 wrote:Ovim si i pogodio ko je stvorio Isil.animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
Turska naseljava milione izbjeglica da popravi stanje na jugoistoku gdje su Kurdi većina. ISIL ubija Kurde gdje stigne, a i zbog sve zbrke mogu i oni u Turskoj.prog321 wrote:Turska dobija milione izbjeglica, rusku bazu na granici i Kurde naoruzavane i obučene od Zapada.
Turskoj nikako ne odgovara.
S Arabija je nebitan faktor. Američki potrčko u regiji.
Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:
Pogodio si k'o prstom u g....Arteta wrote:Turska.prog321 wrote:Ovim si i pogodio ko je stvorio Isil.animals wrote: necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
Kurdi bi bili uništeni da nije bilo njemačkoga oružja i američke obuke. Ne budite naivni. Ništa nije slučajno.Goldenhand wrote:Turska naseljava milione izbjeglica da popravi stanje na jugoistoku gdje su Kurdi većina. ISIL ubija Kurde gdje stigne, a i zbog sve zbrke mogu i oni u Turskoj.prog321 wrote:Turska dobija milione izbjeglica, rusku bazu na granici i Kurde naoruzavane i obučene od Zapada.
Turskoj nikako ne odgovara.
S Arabija je nebitan faktor. Američki potrčko u regiji.
To što Kurdi pružaju iznenađujuće dobar otpor i postali su faktor ih je sjebalo. Kao i ulazak Rusa u rat, ali ni tu ne bi bilo problema da nisu srušili avion.
A posto ti sve znas..insomnia78 wrote:Zidov dos'o i nacer'o ove magarce iz Bosne i Sandzaka da idu sehiditi po sirijskim vukojebinama
Lupas po obicaju..insomnia78 wrote:Vatikan