BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#1926 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
a i ovaj rok za gasenje broja im nije 90 dana, 90 dana te mogu dobiti a ti ne mozes nikog, a sam broj se moze ponovo aktivirati unutar 365 dana :D
Pa dobro i to je pomak.
Mic po Mic pa mozda i Mi dodzemo na bolje.
uvijekIInikadI

#1927 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

mjunik boy wrote:i da li se neki od operatera oglasio da li ce ispostovat te odluke, ili je to sve tresla se gora rodio se miš
Ti kad napises 4723. post mozda i dobijes odgovor, :D ovako poslije prvog posta sigutno neces dobiti odgovor. :lol:
kloniran

#1928 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

2 GB neogranicenog mobilnog interneta :lol:
Sanjarko

#1929 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:2 GB neogranicenog mobilnog interneta :lol:
Joj sto svi ovak lazu.
Neogranicen a uspore ga da ne mozes ni stranicu otvorit.
Kak bi ih Ljudi Narod u Americi tuzio za Lazno Reklamiranje.
Ma supac.. Lopovi svi skoro.
Sanjarko

#1930 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ovo 2 Gb nije dostojno komentara.
Samo sprdnje.
Sanjarko

#1931 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mjunik boy wrote:
Vizionar 1985 wrote:
kloniran wrote:2 GB neogranicenog mobilnog interneta :lol:
Joj sto svi ovak lazu.
Neogranicen a uspore ga da ne mozes ni stranicu otvorit.
Kak bi ih Ljudi Narod u Americi tuzio za Lazno Reklamiranje.
Ma supac.. Lopovi svi skoro.
pa to "neograničenog mobilnog interneta" misli na flat opciju, da poslije isteka te predviđene količine od npr. 2 GB po maximalnoj brzini, daje ograničenu brzinu od 64 Kbps ili u boljoj varijanti 128 Kbps
Ma znam to.
Al vidis da lazu.
Ak je ogranicen po necemu u ovom slucaju po brzini onda je ogranicen a ne neogranicen net.

Logicno. :mrgreen:
condy

#1932 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by condy »

Koristim mini 15 paket bh telecoma. Brzina interneta je dobra ali mi premalo 100 mb potrosim to brzo, sta mi preporucujete? Dolaze u obzir i drugi operateri ako internet ne koci i nije sporiji od bh telecoma znaci ne mora biti bh telecom. Mjesecno potrosim do 25 KM na razgovore, ne koristim previse tel na razgovore.
mirza_15

#1933 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Mini 15 je dobar u kombinaciji sa mojatv. U tom slucaju dobijes jos 500 MB. Uskoro ce tih 100 MB na mini 15 ici na 250 MB.
Sanjarko

#1934 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mjunik boy wrote:zavisi kako ko tumači
u principu jest neograničen, jer imaju i ove verzije kad je "ograničen" kao kod mini15, gdje kad potrošiš 100 MB :lol: :lol: onda nemaš više interneta
kod ovih "neograničenih" imaš i dalje internet sve do kraja obračunskog perioda, mada po nižoj brzini a kad ispucaš datu količinu po maximalnoj
Ma taki su Oni ko Bankari (Lihvari).
Bankari daju jednu Kamatu al ti uceraju Nekom drugom Kamatom il Necim drugim.
Svicarci i sl.
uvijekIInikadI

#1935 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

Vizionar 1985 wrote:
u principu jest neograničen, jer imaju i ove verzije kad je "ograničen" kao kod mini15, gdje kad potrošiš 100 MB :lol: :lol: onda nemaš više interneta
kod ovih "neograničenih" imaš i dalje internet sve do kraja obračunskog perioda, mada po nižoj brzini a kad ispucaš datu količinu po maximalnoj
Svicarci i sl.
E bravo :thumbup: A ko li tebi SVE uceruje izmedju rogova?
Sanjarko

#1936 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

uvijekIInikadI wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Svicarci i sl.
E bravo :thumbup: A ko li tebi SVE uceruje izmedju rogova?
Ma zajebao sam sebe sam davno.
Tako da Mi ne treba uceravanje, a opet sam ga ucero sam sebi.
Nisam derpe. Al po ovome Jesam izgleda. :? :mrgreen:
Al stoji da nam ga uceravaju stalno.
Onda znaci da smo svi Deripe, dok Zene nisu. :mrgreen:
Sanjarko

#1937 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Trenutno na Moj Rog Mi nijedna ne uceruje. :(
fortaleza

#1938 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

Pa vidiš da je 50 000 brojeva u državi manji za samo godinu dana, tko zadnji ode nek ugasi svjetlo.
avaks

#1939 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ne moš' ti biti toliki patriJota koliko oni mogu imati lošu ponudu... Rastjeraše i pre-paid a tek ćemo da vidimo kada rezultati za ovu godinu izađu, i još ono malo 200% akcije dok istekne :lol: :run:
Sramota za velikana kakav je BHT
kloniran

#1940 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Valja nahraniti sve uhljebe tamo :-)
smeker28

#1942 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smeker28 »

sad ce demantovati ovi iz telekoma da je to laz ,prevara ali mi smo najjeftiniji ovo ono ahahahhahaha ono na
friskyoreo

#1943 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Pa to je prilicno tacno. Jer vecina ljudi se zali na svog operatera, skupi su, losi, ovakvi, onakvi, ali po nasem starom dobrom obicaju, nista ne mijenja, nego eto, pusti da ga "dere"...
Culi su da eronet ima nesto povoljnije, ali nece oni da mijenjaju, da daju pare "tamo njima", radije ce ih dati "svojima" pa makar i vise kostalo.
I eto ti nase logike. :lol:

A ove agencije za dodjelu medalja, to je posebna prica. Uz pravu cijenu, dobijes medalju kakvu hoces...
mirza_15

#1944 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

smeker28 wrote:
sad ce demantovati ovi iz telekoma da je to laz ,prevara ali mi smo najjeftiniji ovo ono ahahahhahaha ono na
Ti izgleda nisi ni procitao za sta je nagrada dok pricas o cijeni. Inace, kod ovakvih ide po principu ja tebi pare, ti meni nagradu. Sto se kvalitete tice mislim da tu nema dileme, a ko mora neka kupuje nagrade.
hakazvaka

#1945 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

mirza_15 wrote:... Sto se kvalitete tice mislim da tu nema dileme, a ko mora neka kupuje nagrade.
ma hajde? ko je to najkvalitetniji?
pepeljara

#1946 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote: Ti izgleda nisi ni procitao za sta je nagrada dok pricas o cijeni. Inace, kod ovakvih ide po principu ja tebi pare, ti meni nagradu. Sto se kvalitete tice mislim da tu nema dileme, a ko mora neka kupuje nagrade.

Ja isto mislim da su to sve placene, ili bar da te ocjene... a kad se sam prijavis, jel ocekivano od 1 mjesta, osvojis prvo :D

Mada kada vidim ko žsve koristi njihove usluge..
Image

Prve cetiri sigurno ne trebaju placati za nagradu zato sam i postavio upit, jel moguce da su najbolji ?
mirza_15

#1947 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

hakazvaka wrote:
mirza_15 wrote:... Sto se kvalitete tice mislim da tu nema dileme, a ko mora neka kupuje nagrade.
Oni koje ti najvise mrzis. Ovu tvrdnju bih mogao i dokazati, ali posto je zabranjeno komentarisanje rada administracije bojim se da bi jedva docekao da mi spucas ban. To je za ovaj drugi dio tvrdnje, a prvi se moze dokazati mjerljivim parametrima za razliku od navodnog ispitivanja 1.200 korisnika. Recimo broj baznih stanica, pokrivenost i tako to. To ako govorimo o kvalitetu. Ako cete o necem drugom onda slobodno opletite bez mene.
escobar__

#1948 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

hakazvaka wrote:
BH Mobile.

I to kažem kao neko ko nije zaposlen tamo i ko je imao prilike koristit usluge sva tri dominantna telekoma. Dakle ovdje ne govorim konkretno o cijenama već o kvaliteti i stabilnosti mreže.
hakazvaka

#1949 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

mirza_15 wrote:
hakazvaka wrote:
Oni koje ti najvise mrzis. Ovu tvrdnju bih mogao i dokazati, ali posto je zabranjeno komentarisanje rada administracije bojim se da bi jedva docekao da mi spucas ban. To je za ovaj drugi dio tvrdnje, a prvi se moze dokazati mjerljivim parametrima za razliku od navodnog ispitivanja 1.200 korisnika. Recimo broj baznih stanica, pokrivenost i tako to. To ako govorimo o kvalitetu. Ako cete o necem drugom onda slobodno opletite bez mene.
Bezpredmetno je spominjanje rada administracije u ovoj diskusiji, ja sam ovdje korisnik kao i svi ostali. Niko nikad nije iskljucen radi argumentovane rasprave na temi, bez vrijedjanja.

Broj baznih stanica i pokrivenost predstavlja kvalitet, kazes. Ok, pretpostavljam da si neko tehnicko lice (sto ja definitivno nisam), i da mi onda mozes objasniti koju konkretno to razliku predstavlja krajnjem korisniku (meni), u usporedbi sa, recimo, HT Eronet?

Ja ti mogu prenijeti svoje iskustvo, a volio bih cuti sta sam to propustio u "velikoj slici" i zbog cega je BH Mobile toliko skuplji od Eroneta.
pepeljara

#1950 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

JA sam isto za argumentovano iznosenje cinjenice i raspravu :D
nista bolje od zdrave i bez vrijedjanja rasprave :)

Ja sam ovo slucajno primjetio zato sam i iznio.
Kako to da Mtel i Telecom nemaju nikakve nagrade ?

Realno na prvu korisnik od 2001, i dalje, ali na najmanjem sada paketu, + hteronet na 35 primarno zbog 4GB interneta sto telecom nece imat za 5 godina.

Po meni u doba interneta , internet stavlja ispred poziva....

Koristio sam oba interneta, i mrezu na podrucju cjele bih, od trebinja do bihaca, tuzle, doboja, banjaluke, stolca, sve je bara bara... znaci nema velike oscilacije.

Ovo je individualno subjektivno misljenje na osnovu koristenja.
Cijenu necu komentarisat, kao ni obracunske jedinice, tu je to negdje.
Post Reply