Nisam baš najbolje upućen što se tiče kadra i obrazovanja, ali vjerujem da je i to na nekom najskromnijem nivou jer ne vjerujem da nešto puno odskaču znanjem od ostalih i kad je situacija, ovakva kakvu sam opisao, što se tiče vojske i opreme koja se da viditi iz priloženog!jefferson wrote:To nije nista kakvo je stanje sa obrazovanjem kadra a onda sa promocijom oficirskog kadra koji zavrsi neke od najelitnijih skola u inostranstvu.dogtag wrote:Kad vidim ovu opremu, otučene šljemove ili sa onom 20 godina starom woodland navlakom za isti, dođe mi da povratim! Oružije i oprema staro najmanje 50-60 godina, sve za rashod! Nikakve vizije u razvoju, sami diletanti i uhljebi! Bez ikakve vizije i želje da se naprave neki pomaci i iskoraci u proizvodnji i opremanju! Samo čekaju da bude kakva donacija ili sadaka!!! Svi ostali nešto rade ili se barem trude a ovi naši ništa! Kad ih vidim u onim otrcanim i ispranim uniformama.......znači povraćanje! Dno dna!
Korupcija, nepotizam itd. Sve se svelo na entuzijazam, sto su poplave dokazale.
Jedino što mogu reći nakon svega viđenog, doživljenog....... možda se mnogima neće svidjeti ali nažalost to je bolna istina.... a ja ću je sažeti ukratko sa novom parolom......."NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA A NI DRŽAVA ZA BOŠNJAKA" (ovakvog , ove pameti i ponašanja)......bez ikakve loše namjere... ali ovako se ne može opstati a kamoli država očuvati!!!