Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sandokann

#1926 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Artest wrote:Koliko je Sarajevo netolerantno vidjelo se po doceku Ere Ojdanica na Bascarsiji. Kud ces dalje od toga. Da ne spominjem Lukasa, Lepu Fahretu, Bregovica i td.

Nele je samo procijenio da ce vise profitirat glumeci Kustinog majmuna nego da ostane u Sarajevu i pije losu brlju, dok mu iznad glave rokaju granate. Ne vjerujem da je istinski nacionalista, pogotovo soven, jer ne vidim u njemu onaj krmaluk, kakav emituje npr. Kecmanovic, nekakav pisac u pokusaju. Nele je samo oportunista. Letimicno sam procitao njegovu knjigu (skinuo, naravno da mu nedam ni marku) i mislim da se moze naci vrlo finih stvari o Sarajevu; meni bijase zanimljivo i obrazlaganje svih cari navijanja za mali klub. Elem, gledao sam nekoliko njegovih novijih intervjua, najvise me iznenadilo da propusta voleje koje mu voditelj nabacuje, da sto zesce i sto gorce oplete po Sarajevu. Da li se nakon infarkta nesto prelomilo u njemu, jer evo procitah da se raziso i s mentorom Kustom, ili se radi o pukom marketingu zbog sto bolje prodaje knjige, ne znam. Onaj poklic o Dabic Rasi, koji mu je manje-vise najveca zamjerka, siguran sam da je Nemanjino maslo. Ali je zato njegovo blebetanje o 200.000 protjeranih Srba najveci bullshit, i vrlo lahko ga je demantovat. Nije mi jasno kako se moze proglasit zrtvom etnickog ciscenja, a sam priznaje da je 'ladno sjeo na avion - bez presjedanja u nekom logoru, poput vecine protjeranih Bosnjaka - i zapalio za Begesh. Da samo malo mucne glavom, shvatio bi kakve gluposti valja. Mada je vjerovatno svjestan svega ali nastavlja s populizmom, primjereno okruzenju.

Ne bih se vise zamarao Neletom, ako zeli da dodje, neka dodje. Nek iz licnog iskustva vidi da li se na Sebilju vrsi mandatory sunecenje nebosnjaka i bicevanje neposlusnih skvo. Daleko vise me tangira spoznaja da osoba poput Konakovica moze biti ista vise od obicnog stranackog potrcka. Ili recimo ugoscavanje separatista i sovena poput Raspudovica i onog glavutana kod Mime, sto usred Sarajeva koriste svaku priliku da hraknu po ovom gradu, onako podmuklo i hinjski. Doduse ne znam da li vise ta emisija postoji, davno sam naletio na ovaj ugrozbeni dvojac.
Realan post!
Medjutim, postavlja se pitanje zasto ljudi trebaju odgovarati za verbalni delikt kada on ni po jednom zakonu nije kaznjiv. Koliko znam, Nele, Kusta, Brega... su ucinili sve da u prvim visestranackim izborima proguraju nenacionalnu opciju (reformiste), ali raja je jednostavno izabrala nacionalizam, podjele, rat...

Prije rata, koaliciju su cinili Alija i Radovan. U ratu su se mnogo puta sastajali, a kao sto vidimo i nakon rata djeca su im u koaliciji. Ili se namjerno zeli optuziti neko ko nijednim potezom nije mogao uticati na tok rata ili Bosnjaci imaju problem iskrenosti? Ne znam kako drugacije ovo stanje opisati?
insomnia78

#1927 Re: Dos`o Nenad!

Post by insomnia78 »

York Light 100`s wrote:
dzemaludin007 wrote:Odlicna slika. Priroda i ljepota. Vi ste u nekom tripu da Srbima fali Sarajevo, pa da im fali dosli bi da zive majku mu. Fali im novca i dolaze da rade, tu se ipak barijere ne mogu praviti, kad je lova u pitanju.
Nama ne smeta suma, sumljaci, kako god pozelite zovite, jer znam da je to sve isto njesra. :D
Koliko se moze procitati po forumima, vise se vi zalite i kukate u sarajevu gradu, nego mi u sumi. :D
Ma ne fali vama Sarajevo, kao ni Neletu. Jedina mjesta u Sarajevu gdje on može kročiti jest gdje je hrkljuš tradicionalni sport broj jedan kao što se vidi iz priloženog videa :lol:

Ne fali sigurno Srbima što su rođeni i odrasli kada su pizdarije sa ratom počele. Svi stariji koji to kažu lažu. Ma da mi neko da New York ne može zamjeniti u srcu moj rodni grad a kamoli nekome ko je odrastao u Sarajevu 70ih i 80ih
Jebo te led, on se fakat pretvorio u lika iz svojih skeceva
dale cooper

#1928 Re: Dos`o Nenad!

Post by dale cooper »

Jebote, ne mogu da vjerujem da se nakucalo gotovo 80 strana na ovu temu. :shock:
U čemu je poenta? Prije rata solidan komičar i prosječan muzičar, tokom i poslije rata
postao šupak. Ni prvi ni poslednji, što bi se reklo. Mnogo bolje i kvalitetnije teme na forumu
ne dobiju ovoliku pažnju.
Creasy

#1929 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

dzemaludin007 wrote:Odlicna slika. Priroda i ljepota. Vi ste u nekom tripu da Srbima fali Sarajevo, pa da im fali dosli bi da zive majku mu. Fali im novca i dolaze da rade, tu se ipak barijere ne mogu praviti, kad je lova u pitanju.
Nama ne smeta suma, sumljaci, kako god pozelite zovite, jer znam da je to sve isto njesra. :D
Koliko se moze procitati po forumima, vise se vi zalite i kukate u sarajevu gradu, nego mi u sumi. :D
Bila je ova rasprava već na temi o Istočnom Sarajevu. Uglavnom, džaba se zamaraš, današnje Sarajlije koje su djetinjstvo provele po vrletima Istočne Bosne misle da zgrade čine jedan grad. Misle da ako žive bliže centru grada, da su gradska raja... Doduše, neki se i jesu emancipovali, ali iz većine njih ona njihova sela nisu pobjegla. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1930 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Creasy wrote:
Bila je ova rasprava već na temi o Istočnom Sarajevu. Uglavnom, džaba se zamaraš, današnje Sarajlije koje su djetinjstvo provele po vrletima Istočne Bosne misle da zgrade čine jedan grad. Misle da ako žive bliže centru grada, da su gradska raja... Doduše, neki se i jesu emancipovali, ali iz većine njih ona njihova sela nisu pobjegla. :D
a šHo ti je iskustvo JeBate :mrgreen:
dzemaludin007

#1932 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Ma znam ja to brate sve. Osjeti se njihova opterecenost (i ogranicenost) u postovima, vidi se da im je plafon dobrog zivota ugledati soliter sa 10 spratova i nesto slicno. Meni je veca ljepota i odmor otici na Jahorini, nego trunuti na betoncini i daviti se u smogu. Ali shvatam tu opcinjenost, 90% ih nije ni imalo priliku da vidi grad, zgradu itd pa su sad impresionirani. :)
Danguba

#1933 Re: Dos`o Nenad!

Post by Danguba »

dale cooper wrote:Jebote, ne mogu da vjerujem da se nakucalo gotovo 80 strana na ovu temu. :shock:
U čemu je poenta? Prije rata solidan komičar i prosječan muzičar, tokom i poslije rata
postao šupak. Ni prvi ni poslednji, što bi se reklo. Mnogo bolje i kvalitetnije teme na forumu
ti nakon 7 000 i nesto postova zakljucujes ovo... :-)

ovdje se deru samo teme koje nam nista u zivotu ne znace. :wink:
JThomas

#1934 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

pošto je iz federalnog sarajeva mnogo teže doći do jahorine nego iz sunčanog :sax:

ja dobre emisije...
Creasy

#1935 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

dzemaludin007 wrote:Ma znam ja to brate sve. Osjeti se njihova opterecenost (i ogranicenost) u postovima, vidi se da im je plafon dobrog zivota ugledati soliter sa 10 spratova i nesto slicno. Meni je veca ljepota i odmor otici na Jahorini, nego trunuti na betoncini i daviti se u smogu. Ali shvatam tu opcinjenost, 90% ih nije ni imalo priliku da vidi grad, zgradu itd pa su sad impresionirani. :)
Ali ih je lako prepoznati, kako ovde na forumu, tako i na ulici. Čim mi kaže "Ja sam dijete ovog grada!", odmah mi je jasno da je ostavio pašnjake za sobom... :D
sandokann

#1936 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

pici wrote:

Povodom obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, čuvena Milanska Scala održat će 12. jula ove godine koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.
Image
A u medjuvremenu:

Image
York Light 100`s

#1937 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

insomnia78 wrote:
York Light 100`s wrote:
Ma ne fali vama Sarajevo, kao ni Neletu. Jedina mjesta u Sarajevu gdje on može kročiti jest gdje je hrkljuš tradicionalni sport broj jedan kao što se vidi iz priloženog videa :lol:

Ne fali sigurno Srbima što su rođeni i odrasli kada su pizdarije sa ratom počele. Svi stariji koji to kažu lažu. Ma da mi neko da New York ne može zamjeniti u srcu moj rodni grad a kamoli nekome ko je odrastao u Sarajevu 70ih i 80ih
Jebo te led, on se fakat pretvorio u lika iz svojih skeceva
Vala baš. Ko što vidim onaj skeč gdje sjede Nele, Đuro sa mrežicom na glavi, Minka i Dinka na kauču i gledaju ovaj spot na svom teveu a Nele se najviše smije tom papanluku
JBT wrote:Sta kaze jedan beogradjanin o Sarajevu....

http://www.furaj.ba/clanak/ta-jedan-beo ... -sarajevu/
Trebali su Antu iz Mostara pitati šta misli :D

Ali sad ozbiljno, super članak :thumbup:
Last edited by York Light 100`s on 20/02/2015 20:27, edited 1 time in total.
uglavnomja

#1938 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

sandokann wrote: Medjutim, postavlja se pitanje zasto ljudi trebaju odgovarati za verbalni delikt kada on ni po jednom zakonu nije kaznjiv. Koliko znam, Nele, Kusta, Brega... su ucinili sve da u prvim visestranackim izborima proguraju nenacionalnu opciju (reformiste), ali raja je jednostavno izabrala nacionalizam, podjele, rat...
verbalni delikt nije kaznjiv zakonski, ali povlaci za sobom sankcije, isto tako zakonski nekaznjive :oops:

supak nista nije "uradio", samo je laprdao, sirio mrznju, netrpeljivost, lazi ... i dobio je nazad ignoranciju i anti velkam poruku. nista kaznjivo. samo prema zaslugama.

i hajde postavi klip, link, copy ... neke kustine i neletove izjave gdje su protiv rata, nacionalnih stranaka ....
bregin spot postoji, cim se pocelo kuhati - brega je snimio "mirovni" spot.
a nele nije htio da puni kadu :run: mislim sefica se izjasnila.

mada se postavlja pitanje raznih djoga, mirjana, sagolja .... koji su realno zasluzili mjesto u hagu. oni tutsi i hutu imaju novinare osudjene na dugogodisnje robija .... ali nije tema)
dale cooper

#1939 Re: Dos`o Nenad!

Post by dale cooper »

Danguba wrote:
dale cooper wrote:Jebote, ne mogu da vjerujem da se nakucalo gotovo 80 strana na ovu temu. :shock:
ti nakon 7 000 i nesto postova zakljucujes ovo... :-)

ovdje se deru samo teme koje nam nista u zivotu ne znace. :wink:
Ma brzo se množe ove stranice, čini mi se da je jučer bilo duplo manje. :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem da je Nele nekome toliko bitan faktor da
toliko razglaba o njemu. :-)
dzemaludin007

#1940 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Po meni je i BanjaLuka nekako pitomija i ljepsa 3x od Sarajeva, koliko sam opcinjen njim. :D
pici

#1941 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

sad će šHumske jagode :mrgreen:

Image
sandokann

#1942 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

uglavnomja wrote:
sandokann wrote: Medjutim, postavlja se pitanje zasto ljudi trebaju odgovarati za verbalni delikt kada on ni po jednom zakonu nije kaznjiv. Koliko znam, Nele, Kusta, Brega... su ucinili sve da u prvim visestranackim izborima proguraju nenacionalnu opciju (reformiste), ali raja je jednostavno izabrala nacionalizam, podjele, rat...
verbalni delikt nije kaznjiv zakonski, ali povlaci za sobom sankcije, isto tako zakonski nekaznjive :oops:

supak nista nije "uradio", samo je laprdao, sirio mrznju, netrpeljivost, lazi ... i dobio je nazad ignoranciju i anti velkam poruku. nista kaznjivo. samo prema zaslugama.

i hajde postavi klip, link, copy ... neke kustine i neletove izjave gdje su protiv rata, nacionalnih stranaka
....
bregin spot postoji, cim se pocelo kuhati - brega je snimio "mirovni" spot.
a nele nije htio da puni kadu :run: mislim sefica se izjasnila.

mada se postavlja pitanje raznih djoga, mirjana, sagolja .... koji su realno zasluzili mjesto u hagu. oni tutsi i hutu imaju novinare osudjene na dugogodisnje robija .... ali nije tema)
Yutel za Mir, Potkovani Rasim....
Last edited by sandokann on 20/02/2015 20:28, edited 1 time in total.
Creasy

#1943 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

sandokann wrote:
pici wrote:

Povodom obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, čuvena Milanska Scala održat će 12. jula ove godine koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.
Image
A u medjuvremenu:

Image

Te cuke nisu toliki problem, pogledaj ti ovih faca:

Image
uglavnomja

#1944 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

dos'o creasy :D
JThomas

#1945 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

nije uopšte čudno da drot iz vojkovića ne razumije šta je to građanski neposluh i građanski protesti.

šta su znali još grčki filozofi i francuski prosvjetitelji. i pariz je kasaba, malo malo pa neki mundžosi zapale neki kvart... :sax:
pici

#1946 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Creasy wrote:
Image
Pale: Pogrebna firma gradi Studentski dom

samo veselo :mrgreen:
Creasy

#1947 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

I da se razumijemo, nemam ništa protiv došla, ali imam protiv ološi. Znam dosta fine raje iz nekih sela oko Goražda, Rogatice, Srebrenice, Sjenice... međutim većina ljudi iz njihovog kraja su ostali indijanci koji čak pokušavaju da nametnu svoj ruralni mentalitet...
Creasy

#1948 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

JThomas wrote:nije uopšte čudno da drot iz vojkovića ne razumije šta je to građanski neposluh i građanski protesti.

šta su znali još grčki filozofi i francuski prosvjetitelji. i pariz je kasaba, malo malo pa neki mundžosi zapale neki kvart... :sax:
Medo, fulio si poentu. Suština slike su te prepoznatljive face, a ne to šta oni rade... :roll:
dzemaludin007

#1949 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Pustite nas na uzivamo u sumi, prirodi i planini, a vi se gusite u smogu, a ljeti cvarite na betonu :D Ko vam je kriv sto ste sabijeni izmedju dva brda. Vidim niko od nas nije potegnuo tu pricu od vas samih, tako da ne znam kome sta smeta i koliko je ko opterecen. Kako toliko nezadovoljstvo u tako finom gradu gdje nema papaka, nekulture, prljavstine ni u promilu... Pametnon dosta :D
Last edited by dzemaludin007 on 20/02/2015 20:44, edited 1 time in total.
York Light 100`s

#1950 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

@pici
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Locked