Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Del_Boy1

#1926 Re: Windows 10

Post by Del_Boy1 »

Probaj da klikneš na link točkićem miša.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1927 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

Znam za to kao i ctrl i klik ali nije to to.
Maharadza

#1928 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

suad-sarajevo wrote:Da ne otvaram novu temu, mislim da može i ovdje.

Kod sebe na laptopu (win 10) imam instaliran chrome i imam mogućnost da otvaram linkove u novom tabu dok međutim na poslu gdje je desktop računar i windows 7 ne mogu to da podesim niti znam na koji način to da uradim s obzirom da chrome i nema tu neku funkciju da se uključi a probao sam brdo raznih ekstenzija koje ne rade kako treba. Može pomoć.
Pa pogledaj koji add-on (jer drugačije ne može) imaš na tom chrome-u kod win10 i njega samo instaliraj i na chrome win7! :mrgreen:
karanana

#1929 Re: Windows 10

Post by karanana »

windows 10 je shit.
svakih 5-6 startanja kompjutera onaj donji taskbar mi totalno zaledi i kad hocu da udjem u start meni ili da nesto ukucam na search ne moze. onda da bih ugasio kompjuter na start meniju kliknem desni klik i onda uradim shut down da bi na iducem startu dobio poruku da je cortana i jos nesto dozivila veliku gresku i da se moram sign out. i onda se sign outujem pa sign in ali mi se javi isti critical error. e onda rucno ugasim kompjuter drzeci 5 sekundi power dugme i onda proradi. sranje.

e da vas pitam, a postavicu i na nekim drugim temama, ne znam tacno na kojoj je najrelevantnije da postavim.....koristim piratiziranu verziju office professionala 2010 vec neke 3 godine...zadnjih par dana mi se javlja ova poruka:
Image

kao sto vidite imam jos 4 dana do necega. da li ce to biti gasenje officea? sta je rjesenje? instalacija nove piratizirane verzije? je li moram ovu prvo izbrisati i kako da je izbrisem da nesto ne ostane pa da mi ne ujebe instalaciju novoskinute verzije? vidim ima 2013. dosta raje skida pa sigurno radi.
ExNihilo

#1930 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

Samo napravi reaktivaciju.
aditon

#1931 Re: Windows 10

Post by aditon »

Win 10 nije shit, upravo suprotno. To što imaš te probleme moguće je zbog toga što si samo nadogradio na prijašnji windows sa win10 pa da se neki konflikt pojavio. Predlažem clean install i sve će da bude kako treba, ili ako nisi, da probaš s brisanjem starih fajlova prethodnog windowsa međutim clean install je nabolja opcija.

U vezi MS office-a, očito je da je iz nekog razloga tvoj office prepoznat kao pirat i sad ti daje mogućnost da ga aktiviraš, legalno, u roku četiri dana U protivnom nećeš moći isti koristiti u punom kapacitetu. Probaj ga ponovo reaktivirati s aktivatorom koji si i do sada koristio. Trebalo bi biti ok. Moguće da su i ta dva problema povezana, tj to s windowsom što ti se dešava i s ms office-om.
Maharadza

#1932 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

Image

The truth has been spoken! :lol:
mirzaaa33

#1933 Re: Windows 10

Post by mirzaaa33 »

aditon wrote:Win 10 nije shit, upravo suprotno. To što imaš te probleme moguće je zbog toga što si samo nadogradio na prijašnji windows sa win10 pa da se neki konflikt pojavio. Predlažem clean install i sve će da bude kako treba, ili ako nisi, da probaš s brisanjem starih fajlova prethodnog windowsa međutim clean install je nabolja opcija.

U vezi MS office-a, očito je da je iz nekog razloga tvoj office prepoznat kao pirat i sad ti daje mogućnost da ga aktiviraš, legalno, u roku četiri dana U protivnom nećeš moći isti koristiti u punom kapacitetu. Probaj ga ponovo reaktivirati s aktivatorom koji si i do sada koristio. Trebalo bi biti ok. Moguće da su i ta dva problema povezana, tj to s windowsom što ti se dešava i s ms office-om.
Jednostavno, sa win 10 moraš imati i sreće. Kod mene par puta završilo tako što je start i sve windows aplikacije zablokiralo, nisu se mogle otvoriti, start ne radi, edge ne radi. Radio i čiste instalacije, i na više računara se desilo, i nadogradnje.

Sad mi već 2,3 mjeseca radi bez tih problema i zadovoljan sam osim što je u nekim stvarima sporiji od windows 8.1 i to znatno. Naprimjer, za svaki restart treba par minuta. Ne sviđa mi se ni što se ne može prilagoditi izgled kao na sedmici ali na to se nekako navikne.
Drvosjeca iz Dejcica

#1934 Re: Windows 10

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eh kada pogledam koliko se ljudi pate sa Win10 a kod mene Win7 i dalje vrti... Ja na sedmici ostajem sve dok ne ukinu podršku za njega i tek tada prelazim na idući OS. Win10 po meni jednostavno još nije komletiran OS.
ExNihilo

#1935 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

Ima mana u odnosu na sedmicu, ali ima i prednosti. Kad sabereš i oduzmeš, tu su negdje.
avaks

#1936 Re: Windows 10

Post by avaks »

Windows 7 u Bosni ko' golf 2 :lol:
Ne bih se na 8.1 vratio a kamo li na 7cu nakon 10ke... Doduše kod mene je original u pitanju pa možda ima razlike od ovijeh piratiziranih. Leti i nema frke :thumbup:
escobar__

#1937 Re: Windows 10

Post by escobar__ »

Ja i kad bih se vraćao to bi bila Vista, 7 ne bi. Ali ne kanim se vraćat na prethodne, a i Visti sljedeće godine prekidaju extended support tako da ostaje 10. :D
semirsar

#1938 Re: Windows 10

Post by semirsar »

I kod mene bijase "original" 8.1 win, sad win10, i to samo upgrade, i nikakvijeh problemcica a kamoli problema. :mrgreen: Neki dan gledim win xppro na poslu, sramota me priznat... nis' se ne znadoh snaci :-)
Qler

#1939 Re: Windows 10

Post by Qler »

Pošto nema adekvatnije teme, eno MS kupio LinkedIN za 26 milijardi....
typeOnegative

#1940 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

mirzaaa33 wrote:
aditon wrote:Win 10 nije shit, upravo suprotno. To što imaš te probleme moguće je zbog toga što si samo nadogradio na prijašnji windows sa win10 pa da se neki konflikt pojavio. Predlažem clean install i sve će da bude kako treba, ili ako nisi, da probaš s brisanjem starih fajlova prethodnog windowsa međutim clean install je nabolja opcija.

Jednostavno, sa win 10 moraš imati i sreće. Kod mene par puta završilo tako što je start i sve windows aplikacije zablokiralo, nisu se mogle otvoriti, start ne radi, edge ne radi. Radio i čiste instalacije, i na više računara se desilo, i nadogradnje.

Sad mi već 2,3 mjeseca radi bez tih problema i zadovoljan sam osim što je u nekim stvarima sporiji od windows 8.1 i to znatno. Naprimjer, za svaki restart treba par minuta. Ne sviđa mi se ni što se ne može prilagoditi izgled kao na sedmici ali na to se nekako navikne.
u kojem smislu mislis da se ne može prilagodit da je ko 7 ? i meni je smetalo ali sam sebi ustimao da bude sve ko na 7, promjenio start menu i osposobio aero , jako slicno izgleda a puno brze , bolje i sto je najvaznije stabilnije
ferratilis

#1941 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

Svaki put kad mi izađe ovo "app default was reset" volio bi nekog u Microsoftu nabit nogom posred face
ExNihilo

#1942 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

I ja isto.

Još me jebe i ovo: ako idem open with sa drugim programom, a ne defaultnim, on ga postavi kao defaultni. Iako nisam zaklikao "Always use this app..."
aditon

#1943 Re: Windows 10

Post by aditon »

Očito je da mnogi imaju probleme s odabirom defaultne aplikacije za gledanje videa. Ja sam do neki dan imao isti problem, evo već nekoliko dana stoji mi odabrana aplikacija, tj vlc kao defaultna za pokretanje videa. Da li će tako i ostati, vidjet čemo. Obzirom da sam imao update windowsa prije toga, moguće da se s tim updateom problem riješio.
moon_walker_90

#1944 Re: Windows 10

Post by moon_walker_90 »

Pozz,naime prikljucio sam novi miš na laptop,ali neće sa lijevim klikom da mi selektuje nista,znaci kada pritisnem lijevi klik,isto kao da freeza mis,dok je desni klik sasvim ok.Zna li neko kako da to popravim ili je takav miš jednostavno? Lijep pozdrav i oprostite na offu.
ferratilis

#1945 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

moon_walker_90 wrote:Pozz,naime prikljucio sam novi miš na laptop,ali neće sa lijevim klikom da mi selektuje nista,znaci kada pritisnem lijevi klik,isto kao da freeza mis,dok je desni klik sasvim ok.Zna li neko kako da to popravim ili je takav miš jednostavno? Lijep pozdrav i oprostite na offu.
Imao sam taj problem sinoć, restart i check for updates je riješio stvar
moon_walker_90

#1946 Re: Windows 10

Post by moon_walker_90 »

Meni nije,restartovao i updateao ali ništa,a na touchpadu mi radi sve normala,ako neko ima ideju sta je u pitanju neka viče :)
ExNihilo

#1947 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

Ne valja ti miš, jarane. :D
Maharadza

#1948 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

aditon wrote:Očito je da mnogi imaju probleme s odabirom defaultne aplikacije za gledanje videa. Ja sam do neki dan imao isti problem, evo već nekoliko dana stoji mi odabrana aplikacija, tj vlc kao defaultna za pokretanje videa. Da li će tako i ostati, vidjet čemo. Obzirom da sam imao update windowsa prije toga, moguće da se s tim updateom problem riješio.
Ni meni se više ne resetuje otkad sam postavio default preko opcije "set defaults by app" -> odabereš program -> "set this program as default" (ili još bolje "choose defaults for this program" -> select all (extenzije koje želiš da pokreće taj program) -> save) i to je to! :thumbup:
moon_walker_90

#1949 Re: Windows 10

Post by moon_walker_90 »

ExNihilo wrote:Ne valja ti miš, jarane. :D
Izgleda da je to :roll:
ExNihilo

#1950 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

moon_walker_90 wrote:
ExNihilo wrote:Ne valja ti miš, jarane. :D
Izgleda da je to :roll:
Testiraj na drugom računaru, ako je isti problem - trk u IT radnju po zamjenu.
Post Reply