Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#1926 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Idemedosumom wrote:
OldMayor wrote:
Idemedosumom wrote:@oldmayor

Ako nisu pronađeni dokumenti, ako niko (od živih) svjedoka napadače nije vidio iz blizine, ako su ljudi nosili maske, kako je onda moguće da su ih tako brzo i precizno identificirali?

+kako objasniti da su "identificirali" dijete koje je za vrijeme napada bilo na nastavi?
Reci mi da se salis, ajd molim te?

:-)
Ne šalim se. Odgovaraš na moje pitanje drugim pitanjem, dakle, odgovora nemaš.
Pa kontam da se salis, jer ne mogu da vjerujem da neko moze postaviti ovako pitanje, ali ajd dobro. Policija nije glupa drug, kako znas ono iz viceva. Kontas?

Nasa policija bolan ima spisak ovih likova, potencijalnih terorista, a da to nemaju francuzi.

Nego ti fino:

Procitaj ovo
http://www.otvoreno.ba/regije/sarajevo/ ... i-sarajevu

Pa ovo
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ji-i-iraku

Uporedi malo neka imena. :wink:

Sutra da maskirani lik ovako nesto uradi u Sarajevu, skontalo bi se ko je u roku od 2-3h.

Ali eto ti vjeruj vicevima da su drotovi glupi i tako to. ;-)
nosara

#1927 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

OldMayor wrote: Ali eto ti vjeruj vicevima da su drotovi glupi i tako to. ;-)
Poneki drot i poneki forumas... :D
mO k3

#1928 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
damskot wrote:
Idemedosumom wrote:Mnogi ovdje oplakuju šaku francuski provokatora, kao da im je cjelokupna porodica stradala u napadu. Samo zato što im, eto, daje povoda da pljuju po Islamu.

Image
:thumbup: To je sustina vec dvije teme ..
Pa i nije bas sustina.

Kada karikiraju vodju ISIS-a, onda bas ne karikiraju muslimane, vec teroriste i psihopate (koji mahom ubijaju druge muslimane).

Kad se proziva crkva, ismijavaju katolicki, zidovski ili neki drugi obicaji, to je smijesno. Ali kad se to radi sa islamom, e onda se ubijaju ljudi i muslimani to pravdaju.
Mislim da nisi razumio , ali donekle si u pravu .
Ova dvojica sta su napravili , su bili ogorceni politikom koja se upravo vodi protiv muslimana i terorom medija na zapadu
Ali to ne opravdava da nekoga moraju da ubiju da bi se cuo njihov vrisak , jer samim tim zagorcavaju zivot drugim muslimanima koji zele da zive i imaju normalan zivot na zapadu .
Fact

#1929 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Fact »

O'zone wrote:
Fact wrote:
O'zone wrote:Dokle su raznosač pizza i instruktor fitnesa stigli?
Misliš dvojica hladnokrvih ubica koji su prošli Sirijsko ratište,IDIL-ove kampove za obuku,a jedan od njih ranije prošao i kroz kamp Al Kaide?
Jes ta dvojica.

aha

a ja mislio hoćeš da ispadneš smiješan aludirajući na njihova zanimanja i to da nemaju potrebno znanje i sposobnost da se ovoliko dugo skrivaju :roll:

kad ono još jedan u nizu loših pokušaja sarkazma,bolje ti idu šale s pasošima :thumbup:
Last edited by Fact on 09/01/2015 09:31, edited 1 time in total.
alanx

#1930 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

1. Dvojica bila pod monitoringom obavjestajnih sluzbi? Kako ih nisu uhapsili ako se znalo da planiraju napade?
2. Charli Hebdo bio pod policijskom zastitom. Kako su prosli policiju bez dojava?
3. Bili likovi po Siriji i Jemenu, obavjestajne sluzbe to znale i kad su se ovi vratili niko ih nije uhapsio?
4. Ovi teroristi obicno kad vrse ovakve akcije znaju da idu u sigurnu smrt. S tim u vezi obicno se raznesu. Zasto se ova dvojica nisu raznijeli?
mO k3

#1931 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

nosara wrote:Slika je ok, ali nema veze s temom...
Jok nema... :-)
:lol:
sumirprimus

#1932 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

heh,pa koliko treba za pracenje 1 potencijalnog teroriste 24/7, ljudi?
koliko ih ima na tom spisku?potenc,ter.misim?eto odgovora,a što a što...
a i koja je to politika muslimana?baj d buk?
sumirprimus

#1933 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote:
akako ima?
mO k3

#1934 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

Upravo citam da istrazuju odakle im informacije gdje se nalazila redakcija "Charlie Hebdo"....
nosara

#1935 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

alanx wrote:1. Dvojica bila pod monitoringom obavjestajnih sluzbi? Kako ih nisu uhapsili ako se znalo da planiraju napade?
2. Charli Hebdo bio pod policijskom zastitom. Kako su prosli policiju bez dojava?
3. Bili likovi po Siriji i Jemenu, obavjestajne sluzbe to znale i kad su se ovi vratili niko ih nije uhapsio?
4. Ovi teroristi obicno kad vrse ovakve akcije znaju da idu u sigurnu smrt. S tim u vezi obicno se raznesu. Zasto se ova dvojica nisu raznijeli?
1,2,3 - sustina... 4 - ko zna sta je dogovoreno... Ni Osvaldu nisu sve rekli...
mO k3

#1936 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:
mO k3 wrote:
akako ima?
Pa gledaj iz vise ugala ...
sumirprimus

#1937 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote:Upravo citam da istrazuju odakle im informacije gdje se nalazila redakcija "Charlie Hebdo"....
isto ko da tebe pitaju dje je koja lokacija u tvom gradu?misim jel i to u domenu teorije zavjere...saznat adresu redakcije,wtf?
The BEN10

#1938 Re: Terorizam u Parizu!

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Kad muslimani osudjuju terorizam to je nesto kao kad Srbi osudjuju ratne zlocine... "Osudjujemo ali"

Kad dodjes do nekog konkretnog primjera, nalaze se izgovori, jer jebiga, ipak su "nasi". Moji nisu niti ce ikad biti. Tako su se i kod nas nalazili izgovori kad je onaj cupavi konj ubio policajca u Bugojnu, zlatnog ljiljana, muslimana. Ni ovaj policajac u Francuskoj im nije po volji, pitam se zasto - i on je musliman, al eto valjda je veci musliman onaj koji ga je upucao.
Samo malo, pobrkao si lončiće i ne kontaš o čemu se ovdje govori:
1. činjenica je da su ljudi pobijeni
2. niko čak i ne opovrgava da su to uradili "muslimani"
ALI
Slijedi zanimljivi dio priče:

Da li ti zaista misliš da Le Penovu ili nekoga drugog od svjetskih moćnika briga za par žrtava kako bi se opravdali neki naredni koraci!? Grebem li ga, pogledaj šta Allbrightova kaže za 500 000 iračke DJECE. Trebam li prevesti to šta je rekla? Da, mislimo da je cijena koju plaćamo vrijedna. A šta su bili stvarni ciljevi amerikanaca - dokopati se nafte. Jer WoMD-a nije bilo. NIJE. IZMIŠLJENO.
Dakle, zašto bi bio problem naći dvije šuplje glave, pomoći ih preko svojih tajnih agenata i organizovati sa njima ovaj idiotski pokolj? Ja mislim da to uopšte nije nikakav nemoguć scenario, već naprotiv, itekako realan i VJEROVATAN.
mali_balon

#1939 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

Da zakljucimo, znaci teroristicki napad su izvrsila dvojica visoko obucenih vojnih specijalca koje su obucavali alkaida i mosad, koje je angazovala CIA i ostale zapadne obavjestajne sluzbe, da ko fol pobiju te karikaturiste jer je fakat postojala prijetnja da ih ubiju. Sad su karikaturisti sa familijama u programu zastite i uzivaju negdje na dalekom sjeveru skandinavije i piju caj sa deda mrazom.
Koristeni su corci, lazna krvi, glumci i podmetnuti dokumenti nekog raznisaca pica i fitnes instruktora, naravno na taj scenario je pristao i sam francuski predsjednik, kojeg mozda glumi njegov dvojink. Sve to je uradjeno sa ciljem da bi se povela zustra filozofska "zao mi je ALI....." rasprava i rasprava o slobodi govora i gdje je granica te slobode.
Jesam li sta fulio.
nigor

#1940 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

Kada ovu dvojicu braće pokažu mrtve, muslimanska zajednica bi trebala tražiti nezavisnu obdukciju u kojoj bi bili i patolozi iz Irana, Rusije i Kine, kako bi se odredilo vrijeme smrti dvojice braće.
Nešto mi govori da su ova dvojica odavno mrtvi :D

Još nešto, čitam naslove u medijima, pa koja patetika i zamjena teza da je to nevjerovatno, kao ajfelov toranj u krvi, žele nam zlo ovo ono, a sa druge strane, francuski avioni uništili Libiju, pomogli instaliranje psihopatskih ubica, uništili uređenu zemlju, U Siriji naoružavaju i pomažu iste ove koji su im u FR šatro neprijatelji, uništili Irak, prave haos širom svijeta.

Zamislite, lik sa džojstikom upravlja naoružanom bespilotnom letjelicom, gleda u monitor i odlučuje pobiti ili ne, možda su teroristi, a možda je i svadbena povorka, ma ko ih jebe ko god da su, sroka ih, kasnije se ispostavi da je pobio žene i djecu u svadbenoj povorci, naravno takvi se masakri učestalo ponavljaju... Mislite da se iko u Parizu, Londonu, Berlinu, Vašingtonu počešao po glavi zbog toga, mislite da su po medijima pisani patetični naslovi, a zvaničnici skrhani bolom davali patetične izjave, mislite da su u Sarajevu vodeći patetičari bdjeli sa svijećama... ma jesu qrac...

Zbog svega toga, libo me za svakog ubijenog Francuza, libo me za slobodu govora i svakog ebenog novinara, libo me tuki za sve živo.
Last edited by nigor on 09/01/2015 09:38, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1941 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote: Pa gledaj iz vise ugala ...
uglova misis?
kako god pogledam,smijesna tragikomicna komparacija..
nosara

#1942 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

mO k3 wrote:
Pa nema, jer nista ne opravdava ubijanje novinara i karikaturista...

Tema je sta se zaista desilo i u cijoj reziji...
mO k3

#1943 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:
mO k3 wrote:Upravo citam da istrazuju odakle im informacije gdje se nalazila redakcija "Charlie Hebdo"....
isto ko da tebe pitaju dje je koja lokacija u tvom gradu?misim jel i to u domenu teorije zavjere...saznat adresu redakcije,wtf?
Kazem ti ponovo citaj i gledaj iz vise uglova .....Uzmi strane medije ne samo nase
OldMayor

#1944 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Alfons Kauders wrote:
OldMayor wrote:Ja ne znam sta je sa ovim zavjerasima...pa ti njima ne mozes nista logicno objasniti. :-)

Evo skontajte vi planirate zavjeru, ok. I kontate pa aj pasa uzmi ovog kecapa malo, bice ofirno ako nema krvi...a on tebi, ma haje ba ko da ce ko snimat, samo ti ono ko fol rokni, ja cu se valjat...

Sve zavjere, zavjere...pa jebote ako su vec htjeli napravit zavjeru, onda bi se valjda potrudili da laziraju eto barem krv...

Isto ko i za 9/11 jebote tito ne mozes objasnit ljudima, sjecam se onaj jedan prico nema kaze onog jednog aviona nestao, dje su putnici. Ja mu bacim spisak ljudi koji su poginuli, jebote familija im isla na sahrane, ma jok ba to su izmisljena imena...

I sta ces ti onda sa tim ljudima.

I btw. imam i ja nekoliko havera i rodjaka ovakvih zavjerasa, i to su fakat ograniceni likovi i tacno znam kako izgleda profil takve jedne osobe. Znas ono sjede oni ba navecer, zapale cigaru, i klikaju po jutubu traze greske koje su ovi napravili...

Da se roknes.

Zasto je tesko povjerovati da su likovi dosli i ubili 12 ljudi. :-)

Gdje su teorije zavjere za Breivika? Nema. Doso lik poroko 80 ljudi, prizno, dobio kaznu i dovidjenja. Al jok kad su islamski teroristi, uvijek tu dodju 'braca' da oni kazu da to nije tako, samo ba kontraefekat pravite. Eto saff-a da spasi situaciju. :roll:
Kad muslimani osudjuju terorizam to je nesto kao kad Srbi osudjuju ratne zlocine... "Osudjujemo ali"

Kad dodjes do nekog konkretnog primjera, nalaze se izgovori, jer jebiga, ipak su "nasi". Moji nisu niti ce ikad biti. Tako su se i kod nas nalazili izgovori kad je onaj cupavi konj ubio policajca u Bugojnu, zlatnog ljiljana, muslimana. Ni ovaj policajac u Francuskoj im nije po volji, pitam se zasto - i on je musliman, al eto valjda je veci musliman onaj koji ga je upucao.

Nadam se da ce Francuzima doci iz guzice u glavu nakon ovog i da ce se kutarisat bradatih islamo-fasista. Prostora za bilo kakve pregovore i toleranciju jednostavno nema. Pacijente treba ukloniti iz drustva, deportacijom, zatvorom ili nekim drugim sredstvima.
Problem koji mi imamo u islamu jeste to sto mi sve muslimane smatramo bracom. E to je notorna glupost.

I to je greska, koju pojedinci iskoristvaju i prikazuju sve muslimane iste, jer i muslimani sami to zele, oni sami govore da su svi braca. I to zapad tako i prikazuje, da mi eto kao drzimo se svi zajedno i da smo svi braca, svi isto vjerujemo, bla bla. I sto je najgore nas narod tako i misli. Vidim po fejsu komentare i sve mi je jasno.

Jebe se meni za muslimana u arabiji, afganistanu boli me ba qrac za njega. Isto ko sto me boli qrac i za nekakvog krscanina u rio de janieru ili pravoslavca u moskvi. Imam dovoljno svojih problema, ja sam svoje odradio 92-95 sad treba malo da jos pozivim.

Al ajd ti to objasni ljudima. Ne mozes jer je to zaostalo, vecina.

Kaze ginu nam braca po bliskom istoku, pa sto su mi oni braca, a ne znam 10 hiljada i kusur zrtava meksickog kartela nisu. Jel zato sto su ovi muslimani, a ovi krscani... :-) Pa ne ide to tako.

Ovo je isto i sa jevrejima, napadnes im jednog covjeka ammman napao si svakog jevreja bilo gdje da je, na marsu, veneri. Kod krscana i pravoslavaca ovo nisam primjetio. Mozda grijesim, ali oni su svoje odradili i zavrsili stoljecima ranije i to su ispucali iz sebe i skontali da je glupost.
sumirprimus

#1945 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

nigor wrote:Kada ovu dvojicu braće pokažu mrtve, muslimanska zajednica bi trebala tražiti nezavisnu obdukciju u kojoj bi bili i patolozi iz Irana, Rusije i Kine, kako bi se odredilo vrijeme smrti dvojice braće.
Nešto mi govori da su ova dvojica odavno mrtvi :D

Još nešto, čitam naslove u medijima, pa koja patetika i zamjena teza da je to nevjerovatno, kao ajfelov toranj u krvi, žele nam zlo ovo ono, a sa druge strane, francuski avioni uništili Libiju, pomogli instaliranje psihopatskih ubica, uništili uređenu zemlju, U Siriji naoružavaju i pomažu iste ove koji su im u FR šatro neprijatelji, uništili Irak, prave haos širom svijeta.

Zamislite, lik sa džojstikom upravlja naoružanom bespilotnom letjelicom, gleda u monitor i odlučuje pobiti ili ne, možda su teroristi, a možda je i svadbena povorka, ma ko ih jebe ko god da su, sroka ih, kasnije se ispostavi da je pobio žene i djecu u svadbenoj povorci, naravno takvi se masakri učestalo ponavljaju... Mislite da se iko u Parizu, Londonu, Berlinu, Vašingtonu počešao po glavi zbog toga, mislite da su po medijima pisani patetični naslovi, a zvaničnici skrhani bolom davali patetične izjave, mislite da su u Sarajevu vodeći patetičari bdjeli sa svijećama... ma jesu qrac...

Zbog svega toga, libo me za svakog ubijenog Francuza, libo me za slobodu govora i svakog ebenog novinara, libo me tuki za sve živo.
spokn lajk a tru islamist... :D
mO k3

#1946 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

nosara wrote:
mO k3 wrote:
Pa nema, jer nista ne opravdava ubijanje novinara i karikaturista...

Tema je sta se zaista desilo i u cijoj reziji...
To sam napisao u postu prije , nista ne opravdava ubijanje i nista nije vrijedno zivota
O'zone
Globalni moderator

#1947 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Fact wrote:
O'zone wrote:
Fact wrote: Misliš dvojica hladnokrvih ubica koji su prošli Sirijsko ratište,IDIL-ove kampove za obuku,a jedan od njih ranije prošao i kroz kamp Al Kaide?
Jes ta dvojica.

aha

a ja mislio hoćeš da ispadneš smiješan aludirajući na njihova zanimanja i to da nemaju potrebno znanje i sposobnost da se ovoliko dugo skrivaju :roll:

kad ono još jedan u nizu loših pokušaja sarkazma,bolje ti idu šale s pasošima :thumbup:
I onda procitas nešto o njima evo recimo i sa glupog klixa
I skontas da nisu nikad ni stigli do ratišta u Siriji i Iraku jer su ih uhapsili još na aerodromu i strpali u cuzu.
agnostic_front

#1948 Re: Terorizam u Parizu!

Post by agnostic_front »

sumirprimus wrote:
uglova misis?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Alfons Kauders

#1949 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:Kad muslimani osudjuju terorizam to je nesto kao kad Srbi osudjuju ratne zlocine... "Osudjujemo ali"

Samo malo, pobrkao si lončiće i ne kontaš o čemu se ovdje govori:
1. činjenica je da su ljudi pobijeni
2. niko čak i ne opovrgava da su to uradili "muslimani"
ALI
Slijedi zanimljivi dio priče:

Da li ti zaista misliš da Le Penovu ili nekoga drugog od svjetskih moćnika briga za par žrtava kako bi se opravdali neki naredni koraci!? Grebem li ga, pogledaj šta Allbrightova kaže za 500 000 iračke DJECE. Trebam li prevesti to šta je rekla? Da, mislimo da je cijena koju plaćamo vrijedna. A šta su bili stvarni ciljevi amerikanaca - dokopati se nafte. Jer WoMD-a nije bilo. NIJE. IZMIŠLJENO.
Dakle, zašto bi bio problem naći dvije šuplje glave, pomoći ih preko svojih tajnih agenata i organizovati sa njima ovaj idiotski pokolj? Ja mislim da to uopšte nije nikakav nemoguć scenario, već naprotiv, itekako realan i VJEROVATAN.
Samo izgovori i izgovori. I onda jos izgovora.

I "teorija" ... Jer eto, nikad muslimani nisu teroristi, sve je to zavjera...

Odo radit, bajke me ne zanimaju.
mO k3

#1950 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

agnostic_front wrote:
sumirprimus wrote:
uglova misis?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Dosli smo dotle da cemo da brojimo krva zrnca i gramaticke greske... :shock:
Post Reply