Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#1926 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by cyprus »

Exempli gratia? 8-)
Altair_SA

#1927 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

Sinoc im ga smjestise braca i to cetiri puta :sinbad: , i jos sve posvetise Aliji, a danas ovo... Elhamdullilah :D

Nego... kakvo je stanje na tabeli u ovoj grupi? Srbima sada dolaze danci, pa idu portugalcima na proljece, zar ne? :-)
ljevoruki

#1928 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ljevoruki »

jasko_ba wrote:Samo pokusavam zamisliti objasnjenje govana da je umjesto Albanije bila recimo Holandija, Belgija ili Njemacka.
:lol:
Good point. :thumbup:
Vjerujem da ce Albanski savez uloziti zalbu na ovu odluku. Kako se moze kazniti gostujuci savez koji nije imao navijaca na stadionu i nije dokazano ko je upravljao dronom?
Svaki dobar advokat bi dobio ovaj slucaj na sudu u korist Albanskog saveza.
Srbija je trebala biti kaznjena egzemplarnom kaznom, kaznom za primjer, cisto da ne ohrabruje huligane neke druge reprezentacije za ovakvo ponasanje.
Kad padnu mrtve glave kasno ce biti.
UEFA i Platini :evil:
fakat

#1929 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by fakat »

cyprus wrote:Exempli gratia? 8-)

Naravno da bi kriterij bio drugaciji, Hajduk je osamdesetih zbog suzavca protiv Marseja bio kaznjen sa nekoliko godina neigranja, iako niko nije bio napadnut niti povrijedjen. NIje bas frisak primjer ali eto...
Astrix

#1930 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Astrix »

Genizije wrote:
Sezam wrote:UEFA ocigledo ne zeli vidjeti ni jedne ni druge u Francuskoj :thumbup:
Inače ova osoba vam je najveći mrzitelj na forumu. Pročitajte njegove postove. DOSLOVNO SVAKI post mu je o Srbima.
Radiš li ti išta u životu ili se samo baviš Srbima?

Navrati nekad u Banjaluku, da prošetamo malo gradom, da te ja počastim, da splasne ta mržnja. Štetno je to.

Ne izmišljam ja ništa. Slobodno otvorite postove Sezama, krenite redom, čovjek samo o Srbima piše.
Haj mi samo pojasni kakve to veze Banja Luka ima sa cijelim tim slucajem, to onda zapravo znaci da si upravo sebe svrstao u tu grupu ljudi kojih je briga za Srbiju a Srbe nije briga za Bosnu... :? :? :?
hodža

#1931 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by hodža »

Sad pri svakom negativnom rezultatu uletiti u teren, nalupati goste koji ce pobjeci glavom bez obzira i nikom nista. Mi svakako bez bodova, ali i gosti :lol:
Kinaski

#1932 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Kinaski »

cyprus wrote:Što se tiče bodova - to je pravedno... Grehota bi bila da je iko dobio boda, a da ne govorim tri, nakon one sramote...

Nažalost, visina kazne nije dovoljna... Srbija je trebala dobiti zabranu gledadaca bar 2-3 godine nakon onoga... Pa nek oni intelektualni bogalji pjevaju 'ubij Šiptara' materi svojoj... A razumno bi bilo i da se revanš susret odigra na neutralnom terenu bez gledalaca...

PS Jesu kako kažnjeni oni igrači što su krenuli da se marišu? Njima je trebala suspenzija do kraja kvalifikacija, realno...
Meni ama bas nikako nije jasno zasto je srbija dobila ovu utakmicu 3:0. Nema sanse da je delegat pozivao na nastavak utakmice nakon one marisane, zastavu u teren za igru je unio iskljucivo Mitrovic. Zastava nije razlog prekida, prekid su izazvali srpski huligani. Mislim da Albanija ima za sto uloziti zalbu... nema mi nikakvog smisla odluka UEFA-e. Jedva cekam da vidim objasnjenje
Radio Sarajevo

#1933 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Radio Sarajevo »

Kinaski wrote:
cyprus wrote:Što se tiče bodova - to je pravedno... Grehota bi bila da je iko dobio boda, a da ne govorim tri, nakon one sramote...

Nažalost, visina kazne nije dovoljna... Srbija je trebala dobiti zabranu gledadaca bar 2-3 godine nakon onoga... Pa nek oni intelektualni bogalji pjevaju 'ubij Šiptara' materi svojoj... A razumno bi bilo i da se revanš susret odigra na neutralnom terenu bez gledalaca...

PS Jesu kako kažnjeni oni igrači što su krenuli da se marišu? Njima je trebala suspenzija do kraja kvalifikacija, realno...
Meni ama bas nikako nije jasno zasto je srbija dobila ovu utakmicu 3:0. Nema sanse da je delegat pozivao na nastavak utakmice nakon one marisane, zastavu u teren za igru je unio iskljucivo Mitrovic. Zastava nije razlog prekida, prekid su izazvali srpski huligani. Mislim da Albanija ima za sto uloziti zalbu... nema mi nikakvog smisla odluka UEFA-e. Jedva cekam da vidim objasnjenje
Albanski igrači su počeli tuču, i to je vrlo bitno. Zato su kažnjeni sa 100.000€, a zbog toga što nisu mogli nastaviti utakmicu je Srbija dobila sa 3:0. Vrlo jednostavno.

Da ne bi nagradili Srbiju nakon fašističkih povika, oduzeli su im tri boda. To je vjerovatno jedino proceduralno bilo moguće. Ove žalbe koje su oba saveza uložila su smiješne, i ništa neće biti od toga, kao i uvijek.

UEFA bi se trebala obračunati sa fašizmom raznih vrsta, a ne samo ne dati na crnce i pedere. Nije normalno da u Srbiji vrijeđaju sve komšije, da to isto rade u Grčkoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, i da ih vrijeđaju na nacionalnoj osnovi i pozivaju na ubijanje.
uglavnomja

#1934 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Radio Sarajevo wrote: Meni ama bas nikako nije jasno zasto je srbija dobila ovu utakmicu 3:0. Nema sanse da je delegat pozivao na nastavak utakmice nakon one marisane, zastavu u teren za igru je unio iskljucivo Mitrovic. Zastava nije razlog prekida, prekid su izazvali srpski huligani. Mislim da Albanija ima za sto uloziti zalbu... nema mi nikakvog smisla odluka UEFA-e. Jedva cekam da vidim objasnjenje
Albanski igrači su počeli tuču, i to je vrlo bitno. Zato su kažnjeni sa 100.000€, a zbog toga što nisu mogli nastaviti utakmicu je Srbija dobila sa 3:0. Vrlo jednostavno.

Da ne bi nagradili Srbiju nakon fašističkih povika, oduzeli su im tri boda. To je vjerovatno jedino proceduralno bilo moguće. Ove žalbe koje su oba saveza uložila su smiješne, i ništa neće biti od toga, kao i uvijek.

UEFA bi se trebala obračunati sa fašizmom raznih vrsta, a ne samo ne dati na crnce i pedere. Nije normalno da u Srbiji vrijeđaju sve komšije, da to isto rade u Grčkoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, i da ih vrijeđaju na nacionalnoj osnovi i pozivaju na ubijanje.[/quote]

samo ti fali dio kad su navijaci uletjeli na teren i poceli tuci albance, a sa njima i redari cak i policija :zzzz:

a prije toga baklje i gadjanje svim i svacim, laseri itd ...
Kinaski

#1935 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Kinaski »

Radio Sarajevo wrote:
Kinaski wrote:

UEFA bi se trebala obračunati sa fašizmom raznih vrsta, a ne samo ne dati na crnce i pedere. Nije normalno da u Srbiji vrijeđaju sve komšije, da to isto rade u Grčkoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, i da ih vrijeđaju na nacionalnoj osnovi i pozivaju na ubijanje.
ona borba za zastavu izmedju albanskih i srpskih fudbalera nije bila tuca, vec naguravanje koje gledamo skoro svaku utakmicu. Doduse uvijek su se naguravali zbog lopte, ovaj put zbog zastave :D
Radio Sarajevo

#1936 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Radio Sarajevo »

samo ti fali dio kad su navijaci uletjeli na teren i poceli tuci albance, a sa njima i redari cak i policija :zzzz:

Znam, ali to ne daje Albancima pravo da se tuku na terenu. Da su oni nakon "ubij, zakolji" izašli i rekli da se ne osjećaju sigurnima, to bi bila skroz druga priča. Meni je zbog toga žao što su naši odigrali utakmicu, jer da smo kojim slučajem pobijedili, životi bi im bili ugroženi.
Kinaski

#1937 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Kinaski »

Jel to stav radia Sarajevo ili tvoj licni stav ?? :D
uglavnomja

#1938 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Radio Sarajevo wrote:

Znam, ali to ne daje Albancima pravo da se tuku na terenu. Da su oni nakon "ubij, zakolji" izašli i rekli da se ne osjećaju sigurnima, to bi bila skroz druga priča. Meni je zbog toga žao što su naši odigrali utakmicu, jer da smo kojim slučajem pobijedili, životi bi im bili ugroženi.

slazem se da im nista ne daje pravo da se tuku.

ali da su zbog "navijanja" izasli, tad bi bilo regulare 3-0 za srbiju. nisu bili fizicki ugrozeni. a uefin ( :roll: ) posao je da kazni savez i navijace, i jos plus savez da nadje nacin da kazni navijace.
Renta

#1939 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Renta »

Biti će vrlo zanimljivo pročitati obrazloženje ovakve odluke UEFE.

Naime, upitno je za što je točno kažnjen Albanski savez? Dali je to pojava letjelice s političkom porukom (ima li dokaza da je netko iz al. nog. saveza ili navijača to učinio) ili naguravanje i tuča albanskih igrača (većim dijelom su se branili) ili odbijanje nastavka utakmice (sigurnost nije bila jamčena jer publika nije potjerana sa stadiona).

Kad to saznamo moći ćemo objektivnije komentirati ovakvu, iako teži da bude balansirana, ipak "čudnovatu" i za sada neobrazloženu odluku.
uglavnomja

#1940 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Renta wrote:Biti će vrlo zanimljivo pročitati obrazloženje ovakve odluke UEFE.

Naime, upitno je za što je točno kažnjen Albanski savez? Dali je to pojava letjelice s političkom porukom (ima li dokaza da je netko iz al. nog. saveza ili navijača to učinio) ili naguravanje i tuča albanskih igrača (većim dijelom su se branili) ili odbijanje nastavka utakmice (sigurnost nije bila jamčena jer publika nije potjerana sa stadiona).

Kad to saznamo moći ćemo objektivnije komentirati ovakvu, iako teži da bude balansirana, ipak "čudnovatu" i za sada neobrazloženu odluku.

albanci su zapoceli sukob na terenu, kad su poletjeli na mitrovica. vjerovatno bi se zavrsilo na naguravanju, par zutih, mozda crveni karton ... da nisu uletjeli navijaci.

ali hebo ti i sliku i logiku kad je uefa u pitanju :| :run:
Zmijuga loma

#1941 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zmijuga loma »

Zvali Portugalce i pitali kako im odgovara. Ljudi rekli oba nula bodova ako je ikako moguće. A kao što vidimo, moguće je. :D

Plus tri minus tri, Mišo Platini.

Image
Kinaski

#1942 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Kinaski »

Mogli bi mi izvuc srbiju u barazu. Bilo bi dronova na Bilinom, siguran sam. A tek sta bi bilo u Beogradu, vjerovatno bi nas puskama gadjali. Ja ne znam odakle tolika mrzanja i nacionalizam, a bgm i fasizam tim srbima.
Bas me zanima taj mentalni sklop, ima li neki psiholog ovdje... zanimaju me neke stvari. Fakat ih treba stavit u laboratoriju i izucavat, fascinantni su.
cyprus

#1943 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by cyprus »

fakat wrote:
cyprus wrote:Exempli gratia? 8-)

Naravno da bi kriterij bio drugaciji, Hajduk je osamdesetih zbog suzavca protiv Marseja bio kaznjen sa nekoliko godina neigranja, iako niko nije bio napadnut niti povrijedjen. NIje bas frisak primjer ali eto...
Imam i ja primjer slične starosti: komplet Englezi suspendovani na pet godina u međunarodnom fudbalu... Valjda nisu dovoljno velika i jaka reprezentacija i nisu imali dovoljno velike i jake klubove :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1944 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Tomahawk11 »

Kinaski wrote:Mogli bi mi izvuc srbiju u barazu. Bilo bi dronova na Bilinom, siguran sam. A tek sta bi bilo u Beogradu, vjerovatno bi nas puskama gadjali. Ja ne znam odakle tolika mrzanja i nacionalizam, a bgm i fasizam tim srbima.
Bas me zanima taj mentalni sklop, ima li neki psiholog ovdje... zanimaju me neke stvari. Fakat ih treba stavit u laboratoriju i izucavat, fascinantni su.
Na te tekme ti dodju neandretalci sa Sokolca, Kalinovika i slicnih vuckoyebina. Onda dodju isto tako neki pecinari sa Kosova. I onda dodje onaj domaci najgori sljam. Slabo tu ima normalnog insana. Mene cudi da zolju ne unesu.
Pismonosa

#1945 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

Pismonosa wrote:dana 17/10/2014 09:13

Srbi će dobiti drastično manju kaznu nego što zaslužuju zbog upliva politike i otpisa grijeha na ručun nedavno pretrpljenih duševnih boli za Kosovo. Albanci su tu zbog ravnoteže u svemiru. Čisto da bi se potvrdila nakaradna teza da je za mržnju potrebno dvoje.
Ukoliko još uvijek postoji neko kome nije jasno šta se desilo.

Kao kad imaš dijete koje je nedavno propatilo i doživjelo traumu, pa mu kasnije tolerišeš nestašluke više nego što bi inače.
spreca

#1946 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by spreca »

Radio Sarajevo wrote:

daje im pravo da se brane
Cyrax

#1947 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Cyrax »

Sve je ovdje kristalno jasno.
Pitanje je samo do kada ce UEFA/FIFA dopustati srpska divljastva od Beograda do Genoe?
spinel_

#1948 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by spinel_ »

hodža wrote:Sad pri svakom negativnom rezultatu uletiti u teren, nalupati goste koji ce pobjeci glavom bez obzira i nikom nista. Mi svakako bez bodova, ali i gosti :lol:

Papetova logika - Nije vazno osvojiti bodove, vazno je protivniku iste oduzeti. :izet:
spreca

#1949 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by spreca »

Cyrax wrote:Sve je ovdje kristalno jasno.
Pitanje je samo do kada ce UEFA/FIFA dopustati srpska divljastva od Beograda do Genoe?
sport je vec odavno politika.....odnosno izvor nekih politickih podkusurivanja
omega369

#1950 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by omega369 »

Renta wrote:Biti će vrlo zanimljivo pročitati obrazloženje ovakve odluke UEFE.

To je to. sve se nekako i moze shvatiti ali kaznjavanje albanije sa 3:0 zbog toga sto nisu izasli na stadion na kojem bogdanov i ostali orgijaju i napadaju igrace je nevidjen skandal u svjetskom fudbalu. svaki iole ozbiljniji sud bi UEFA-u glatko dobio zbog ovoga. da je stadion ispraznjen, a oni nisu htjeli nastaviti, pa ok. ovako tuzno je koliko je to zapravo cista politicka odluka koja nema ni najmanje veze sa sportom.

jedino ispravno rjesenje je 3:0 za albaniju, prazan stadion na duze vrijeme i novcane kazne i jednima i drugima
Post Reply