"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
mO k3

#1926 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mO k3 »

bingov buraz wrote:Stizu federacija destrojeri

Image

Bice treci.
:mrgreen: da da reci l koji po redu ??
Ima da ga naprave da bude još stariji, veći i ljepši :mrgreen:
Pozdrav kamenjarskog forumu :mrgreen:
zavrzlama

#1927 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

orada wrote:Zavrzlama,prvo kazes da je problem RS i pitas kad cemo je ukinuti.A u sledecem postu kazes da nije problem postojanje RS nego srpski prefiksi itd.

Sa nacionalistom poput tebe je tesko uspostaviti komunikaciju i bilo kakav dogovor. Samo gledas jednu stranu,bosnjacku.Cudis se zlocinima u ratu. Imali ste vojsku i svojevoljno ste usli u taj rat.I nad Srbima su Bosnjaci radili zlocine,protjerivali narod iz Federacije i Sarajeva. Ali nije to sad tema.

Nije istina ...ja tebi 5x pisem da je problem naziv entiteta,vjersko kao institucijalno i prefiksi srpski za sve sto leti,pliva,dise,puzi itd... ja gledma sve strane,ti si taj koji bi pravio savez srba i bosnjaka protiv hrvata,a ne ja...

A o zlocinima,pa jedni su posljedica ratnih dejstava i spontano,a drugi planski smisljeni prije nego i poceo rat..

rs je entitet nastao na genocidu,etnickom ciscenju i najgorim zlocinima...sve je to ostavilo traga i stanje na terenu takvo da u tom entitetu srbi cine 85% stanovnistva,svi prihvacaju tu realnost,AlI kao minimum traze ukidanje imena entiteta,izbacivanje vjerskog iz institucijalnog i prefikse samo jednog naroda...zar ti je tesko ovo da shvatis :D ...

shvatas ti,ali ti tesko biti ono zas ta se lazno predstavljas na forumu :mrgreen:
Mister Yes

#1928 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

energy star wrote:
Mister Yes wrote:
Prijetnje i nastupi sa pozicije sile? :lol:
Na svaku moju rečenicu, argument, citat, brojčani pokazatelj slijedi odgovor 'pozicija sile'!?

A ja se ubi argumentirajući ALi ju kako nema više kalašikanja!
Pa ne možeš stavljati samo selektivne podatke. Hajde malo daj stanje u školama ZHK, PK, HNK i K10
sanjin_1

#1929 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju 8) , a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
Jel' i tebe ko i ovog vam drugog bojovnika od "opletanja" boli prkno ? :D
radostan dan

#1930 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

zavrzlama wrote:
Nije problem postojanje ,manjeg emtiteta .NEGO njegovo aparthejdesko instuticijalno uredjenje ,sa imenom jednog naroda ,sa pravoslavnim svecima kao insritucijalnim i zapisanim srpskim prefiksima za sve sto leti,pliva,puzi,dise itd..
pa između ostalih, i ti si je takvom napravio...što ti sam smeta? :D
meni se baš sviđa...i er es, i be i ha. :zoka:
Last edited by radostan dan on 09/08/2014 13:07, edited 1 time in total.
sanjin_1

#1931 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Mister Yes wrote:
2031 će biti odveć kasno. Ne bude li bar izborna jedinica u narednih 5 godina neće nikad ni biti. Kasno će biti kasnije
Unsko-sanski kanton
U prvi razred osnove škole u školskoj 2013/14. godini upisano je 2.397 učenika, što je za 117 učenika ili 4,65% manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.
Posmatrano u petogodišnjem periodu, broj učenika upisanih u prvi razred osnovne škole konstantno se smanjivao. U odnosu na školsku 2009/10. godinu, koja predstavlja početak perioda posmatranja, u ovoj školskoj godini je upisano 558 učenika manje, što predstavlja smanjenje za 18,88%.

558 manje u 5 godina!
Eto jedan bataljon manje, u 5 godina!

:D :D
1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
sanjin_1

#1932 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Mister Yes wrote:
:lol:

Prvo, nisam mislio da će biti kasno zbog demografije već zato što će u narednih nekoliko godina biti dogovoren novi ustav sa kojim ćemo ući u EU. Ako u tom ustavu Hrvati ne budu imali barem izbornu jedinicu onda to znači da se MZ zajednica odlučila da nikad i nemaju.

Drugo, meni pričati o demografiji? :lol:
2031 nije 'nikad' . Brzo će to doći! :D

Zeničko-dobojski kanton

U školskoj 2013/14. godini u prvi razred osnovne škole upisano je 3.454 učenika.
U poređenju s prošlom školskom godinom, u tekućoj je upisano 168 učenika manje, što predstavlja smanjenje broja upisanih učenika za 4,64%.
Ukoliko posmatramo kretanje broja upisanih učenika u prvi razred osnovne škole u petogodišnjem periodu, primjetno je smanjenje broja upisanih učenika. Tako je u odnosu na početak perioda posmatranja (školska 2009/10. godina), u tekućoj školskoj godini upisano 438 učenika (11,25%) manje.
Potrebno je istaći da su svi učenici koji su upisani u

438 manje u 5 godina.
Još jedan bataljon.

Ja ne znam Mistere šta vi mislite?
Da će Hamas za vas ratovati te 2031?
:D :D
1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
460, 852 manje u 20 godina...da vidimo..
23, 042 manje po godini..

Eto nek vas ima 320000 (nema ali nikaT beg nije biJo cicija)

Koristeci tvoju logiku Hrvata u BiH nece biti nikako u roku od 13 godina i 7 mjeseci ..."okuugodni" podatci zaista :kiss:
sanjin_1

#1933 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

radostan dan wrote:
zavrzlama wrote:
Nije problem postojanje ,manjeg emtiteta .NEGO njegovo aparthejdesko instuticijalno uredjenje ,sa imenom jednog naroda ,sa pravoslavnim svecima kao insritucijalnim i zapisanim srpskim prefiksima za sve sto leti,pliva,puzi,dise itd..
pa između ostalih, i ti si je takvom napravio...što ti sam smeta? :D
meni se baš sviđa...i er es, i be i ha. :zoka:
Je li to mozda "zavrzlama" radio etnicko ciscenje, otvarao konc logore, ubijao civili, pocinio genocid i dan danas suti o masovinim grobnicama na kojima je napravljena genocidna tvorevina? Aha...ne trebas ni odgovarati...
A meni se se svidja "er es" i zato cemo je rasturiti na komadice....
radostan dan

#1934 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

sanjin_1 wrote:
Je li to mozda "zavrzlama" radio etnicko ciscenje, otvarao konc logore, ubijao civili, pocinio genocid i dan danas suti o masovinim grobnicama na kojima je napravljena genocidna tvorevina? Aha...ne trebas ni odgovarati...
šta se ti kutnjak pališ...ko ti se obratio?
opet te ostavili samog u kući pa nemaš s kim da se svađaš? :D
Nomo

#1935 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

tandmand wrote:
zavrzlama wrote:zdatak za treceentitetase...

Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..
Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret.
Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH
(pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.

:lol: :lol: :lol: ne mozda nego sigurno i tebi i njima i anamo njima . u dzepu i na opancima poniste malo bosanske zemlje halal vam bilo necemo vas detaljno pretresati na granici . :lol:
Nomo

#1936 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

Hafis je napisao/la:
netko je 1995. kosti ostavljao u onom Grahovu, a ako hoćeš i u Drvaru.

jeste ali kosti od pecene janjetine . sto se tice frizidera , tv , sporeta ...ostavljeno nije nista .
ps vojska se samo usetala u glamoc , drvar , grahovo . niti je bilo odbrane niti je ijedan hrvtski vojnik poginuo . mozda u sudaru auta ili nekoj nesreci
sanjin_1

#1937 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

radostan dan wrote:
sanjin_1 wrote:
šta se ti kutnjak pališ...ko ti se obratio?
opet te ostavili samog u kući pa nemaš s kim da se svađaš? :D
Ko se pali? Samo navodim ocigledne nelogicnosti u tvome pisanju
Forum je javni prostor. Dakle, ako ne zelis da ti se replicira onda nemoj ostavljati postove
A ne, nisam sam. Kod kuce, zena, djeca i jos neka rodbina? Sto pitas? Da ne planiras jope' kakav genocid pa da nas je vise na jednom mjestu?
radostan dan

#1938 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

i gradski park je javni prostor sa uobičajenim pravilima...obraćaš li se i tamo svima?

probaj ovo -

Image

ili ovo -

Image

elem, hrvati, ako imaju obraza, zlatnu bistu z. lagumdžije na sred gruda da postave...
...i ž.komšića, bar poprsje.
Last edited by radostan dan on 09/08/2014 13:51, edited 1 time in total.
seln

#1939 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju 8) , a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
Jel naplacuje 20 ili 30 maraka?
Ti mozes samo takve oplesti.
seln

#1940 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

radostan dan wrote:i gradski park je javni prostor sa uobičajenim pravilima...obraćaš li se i tamo svima?

probaj ovo -

Image

ili ovo -

Image

elem, hrvati, ako imaju obraza, zlatnu bistu z. lagumdžije na sred gruda da postave...
I Slobinu i Dodikuvu...jebali vas oni svi u prkno.
tandmand

#1941 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

Nomo wrote:
tandmand wrote:
zavrzlama wrote:zdatak za treceentitetase...

Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..
Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret.
Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH
(pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.

:lol: :lol: :lol: ne mozda nego sigurno i tebi i njima i anamo njima . u dzepu i na opancima poniste malo bosanske zemlje halal vam bilo necemo vas detaljno pretresati na granici . :lol:
Da smo ucili na tudjim greskama bolje bi prosli ali i nasim liderima nije falilo bahatosti u samim pocecima raspada Jugoslavije. 100% BiH? Nacekat cemo se ....
Tako su isto drcni Arapi vikali 100% Palestina 0% Izrael, okurazili se da ih napadnu. I vidi sta na kraju bi.
Sve je počelo 1947. kada su Ujedinjeni narodi usvojiili rezoluciju 181 kojom bi se palestinski mandat razdvojio na arapsku i izraelsku državu, ali koji su odbile arapske države.
Image
radostan dan

#1942 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

a slobo ko slobo, šta da ti pričam, znaš i sam, po aliji...jebači starog kova.
a kako brate guzi zlaja, drugačije jel da? evropski, predigra, erotika pa penetracija?
to je bačje...spiči te u petak, a tek u nedelju skontaš da si spičen. :D
Hafis

#1943 Re: Odg: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote:
Oho. Poceli smo i na osobnoj razini vrijedjati.
Ovo je za sankcija. Koliko znam posebno je zabranjeno vrijedjanje obitelji, ukljucujuci i ljubavnice.
Šunj

#1944 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Šunj »

Da smo ucili na tudjim greskama bolje bi prosli ali i nasim liderima nije falilo bahatosti u samim pocecima raspada Jugoslavije. 100% BiH? Nacekat cemo se ....
Tako su isto drcni Arapi vikali 100% Palestina 0% Izrael, okurazili se da ih napadnu. I vidi sta na kraju bi.
Sve je počelo 1947. kada su Ujedinjeni narodi usvojiili rezoluciju 181 kojom bi se palestinski mandat razdvojio na arapsku i izraelsku državu, ali koji su odbile arapske države.
Image
Treba poceti sa naseljavajem muslimana iz citavog svijeta u Bosnu i Hercegovinu, kao sto to cine Jevreji.

Demografska kretanja u Bosni 2020 godine
http://www.klix.com/geogra ... 020-godine
Last edited by Šunj on 09/08/2014 14:35, edited 1 time in total.
Hafis

#1945 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Šta ste sad udarili po kumu Oradi, i to samo zbog nekakvih sitnica.

Da malo restartamo priču:
orada wrote:Evo ja Srbin ti kazem da cemo mi Bosnjacima dati 1/3 RS,pride i Sandzak ako treba.Ali vi Hrvati nikad necete dobiti ni pedalj BiH. Je li ti sad jasno? Prohrvatski Dodik vam ide sa vlasti.
Pa ovo se ne bi ni Bogić Bogićević usudio obećati
sanjin_1

#1946 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

orada wrote:
zavrzlama wrote:
orada wrote:Zavrzlama,prvo kazes da je problem RS i pitas kad cemo je ukinuti.A u sledecem postu kazes da nije problem postojanje RS nego srpski prefiksi itd.

Sa nacionalistom poput tebe je tesko uspostaviti komunikaciju i bilo kakav dogovor. Samo gledas jednu stranu,bosnjacku.Cudis se zlocinima u ratu. Imali ste vojsku i svojevoljno ste usli u taj rat.I nad Srbima su Bosnjaci radili zlocine,protjerivali narod iz Federacije i Sarajeva. Ali nije to sad tema.

Nije istina ...ja tebi 5x pisem da je problem naziv entiteta,vjersko kao institucijalno i prefiksi srpski za sve sto leti,pliva,dise,puzi itd... ja gledma sve strane,ti si taj koji bi pravio savez srba i bosnjaka protiv hrvata,a ne ja...

A o zlocinima,pa jedni su posljedica ratnih dejstava i spontano,a drugi planski smisljeni prije nego i poceo rat..

rs je entitet nastao na genocidu,etnickom ciscenju i najgorim zlocinima...sve je to ostavilo traga i stanje na terenu takvo da u tom entitetu srbi cine 85% stanovnistva,svi prihvacaju tu realnost,AlI kao minimum traze ukidanje imena entiteta,izbacivanje vjerskog iz institucijalnog i prefikse samo jednog naroda...zar ti je tesko ovo da shvatis :D ...

shvatas ti,ali ti tesko biti ono zas ta se lazno predstavljas na forumu :mrgreen:

Tom logikom gledano,i danasnje Srajevo je nastalo na etnickom ciscenju.Gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva? Pobjegli zbog onakvih poput harmonikasa Caca koji je ubio i silovao Srpkinje. Dakle,danasnje Sarajevo je etnicki osiscen grad nastao na zlocinu.

Sta je sa Bosnjackim logorima u Zenici,Konjicu,Tuzli...?
Haj ne rise matere ti...obrati se Krajisniku i Karadzicu...pitas gdje su Srbi iz Sarajeva...evo ih..

A ako hoces moremo vala postaviti i onih 5 strateskih ciljeva "srpskog naroda" u BiH koji su usvojeni od strane te nekakve "srpske skupstine u BiH" jos davne 92....dakle, ne rise i ne izjednacavaj strane i ne reltviziraj zlocine i genocid koji je pocinjen u tvoje ime.
sanjin_1

#1947 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

radostan dan wrote:i gradski park je javni prostor sa uobičajenim pravilima...obraćaš li se i tamo svima?

probaj ovo -

Image

ili ovo -

Image

Naravno da obracam ukoliko sjedimo na istoj klupi i vidim degena da prosipa pricu maloljetnoj djevojcici. Znas ono nesto o zlu koje pobjedjuje ako dobri ljudi sute?? Eto vidis..
A ti probaj ovo
Image

ili ovo

Image
sanjin_1

#1948 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

radostan dan wrote:

a slobo ko slobo, šta da ti pričam, znaš i sam, po aliji...jebači starog kova.
a kako brate guzi zlaja, drugačije jel da? evropski, predigra, erotika pa penetracija?
to je bačje...spiči te u petak, a tek u nedelju skontaš da si spičen. :D
Slobo i Alija nisu ni nalik...stipu suplje cetnicke relativizacije.

Ah Zlaja? Izgleda da ga je vama negdje dooobro talizno cim ste toliko okupirani njegovim jebackim kvalitetama i upoznati sa seksualnim detaljima :D
sanjin_1

#1949 Re: Odg:

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
seln wrote:
Oho. Poceli smo i na osobnoj razini vrijedjati.
Ovo je za sankcija. Koliko znam posebno je zabranjeno vrijedjanje obitelji, ukljucujuci i ljubavnice.
U filter sU njime... :lol:

Reko' ti ja moj "dotktore" da je "najtibolje" da ti sebi malo kakvog bloga otvoris...samo te ljudi zajebavaju :mrgreen:
Pokajnik

#1950 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Pokajnik »

orada wrote:
zavrzlama wrote:

Tom logikom gledano,i danasnje Srajevo je nastalo na etnickom ciscenju.Gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva? Pobjegli zbog onakvih poput harmonikasa Caca koji je ubio i silovao Srpkinje. Dakle,danasnje Sarajevo je etnicki osiscen grad nastao na zlocinu.

Sta je sa Bosnjackim logorima u Zenici,Konjicu,Tuzli...?
Za Sarajevo ne znam ali Republika Bosna i Hercegovina,teško da bi ikad postojala da nije bilo Jasenovca,pokolja na Kozari...
Post Reply