bingov buraz wrote:Stizu federacija destrojeri
Bice treci.
Ima da ga naprave da bude još stariji, veći i ljepši
Pozdrav kamenjarskog forumu
bingov buraz wrote:Stizu federacija destrojeri
Bice treci.
orada wrote:Zavrzlama,prvo kazes da je problem RS i pitas kad cemo je ukinuti.A u sledecem postu kazes da nije problem postojanje RS nego srpski prefiksi itd.
Sa nacionalistom poput tebe je tesko uspostaviti komunikaciju i bilo kakav dogovor. Samo gledas jednu stranu,bosnjacku.Cudis se zlocinima u ratu. Imali ste vojsku i svojevoljno ste usli u taj rat.I nad Srbima su Bosnjaci radili zlocine,protjerivali narod iz Federacije i Sarajeva. Ali nije to sad tema.
Pa ne možeš stavljati samo selektivne podatke. Hajde malo daj stanje u školama ZHK, PK, HNK i K10energy star wrote:Na svaku moju rečenicu, argument, citat, brojčani pokazatelj slijedi odgovor 'pozicija sile'!?Mister Yes wrote:
Prijetnje i nastupi sa pozicije sile?
A ja se ubi argumentirajući ALi ju kako nema više kalašikanja!
Jel' i tebe ko i ovog vam drugog bojovnika od "opletanja" boli prkno ?Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju, a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
pa između ostalih, i ti si je takvom napravio...što ti sam smeta?zavrzlama wrote:
Nije problem postojanje ,manjeg emtiteta .NEGO njegovo aparthejdesko instuticijalno uredjenje ,sa imenom jednog naroda ,sa pravoslavnim svecima kao insritucijalnim i zapisanim srpskim prefiksima za sve sto leti,pliva,puzi,dise itd..
energy star wrote:Unsko-sanski kantonMister Yes wrote:
2031 će biti odveć kasno. Ne bude li bar izborna jedinica u narednih 5 godina neće nikad ni biti. Kasno će biti kasnije
U prvi razred osnove škole u školskoj 2013/14. godini upisano je 2.397 učenika, što je za 117 učenika ili 4,65% manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.
Posmatrano u petogodišnjem periodu, broj učenika upisanih u prvi razred osnovne škole konstantno se smanjivao. U odnosu na školsku 2009/10. godinu, koja predstavlja početak perioda posmatranja, u ovoj školskoj godini je upisano 558 učenika manje, što predstavlja smanjenje za 18,88%.
558 manje u 5 godina!
Eto jedan bataljon manje, u 5 godina!
![]()
1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
energy star wrote:2031 nije 'nikad' . Brzo će to doći!Mister Yes wrote:
![]()
Prvo, nisam mislio da će biti kasno zbog demografije već zato što će u narednih nekoliko godina biti dogovoren novi ustav sa kojim ćemo ući u EU. Ako u tom ustavu Hrvati ne budu imali barem izbornu jedinicu onda to znači da se MZ zajednica odlučila da nikad i nemaju.
Drugo, meni pričati o demografiji?![]()
Zeničko-dobojski kanton
U školskoj 2013/14. godini u prvi razred osnovne škole upisano je 3.454 učenika.
U poređenju s prošlom školskom godinom, u tekućoj je upisano 168 učenika manje, što predstavlja smanjenje broja upisanih učenika za 4,64%.
Ukoliko posmatramo kretanje broja upisanih učenika u prvi razred osnovne škole u petogodišnjem periodu, primjetno je smanjenje broja upisanih učenika. Tako je u odnosu na početak perioda posmatranja (školska 2009/10. godina), u tekućoj školskoj godini upisano 438 učenika (11,25%) manje.
Potrebno je istaći da su svi učenici koji su upisani u
438 manje u 5 godina.
Još jedan bataljon.
Ja ne znam Mistere šta vi mislite?
Da će Hamas za vas ratovati te 2031?
![]()
460, 852 manje u 20 godina...da vidimo..1991 godine, u Bosni i Hercegovini zivjelo je 760,852 Hrvata dok je danas taj broj neznatno veci od 300,000
Je li to mozda "zavrzlama" radio etnicko ciscenje, otvarao konc logore, ubijao civili, pocinio genocid i dan danas suti o masovinim grobnicama na kojima je napravljena genocidna tvorevina? Aha...ne trebas ni odgovarati...radostan dan wrote:pa između ostalih, i ti si je takvom napravio...što ti sam smeta?zavrzlama wrote:
Nije problem postojanje ,manjeg emtiteta .NEGO njegovo aparthejdesko instuticijalno uredjenje ,sa imenom jednog naroda ,sa pravoslavnim svecima kao insritucijalnim i zapisanim srpskim prefiksima za sve sto leti,pliva,puzi,dise itd..
![]()
meni se baš sviđa...i er es, i be i ha.
šta se ti kutnjak pališ...ko ti se obratio?sanjin_1 wrote:
Je li to mozda "zavrzlama" radio etnicko ciscenje, otvarao konc logore, ubijao civili, pocinio genocid i dan danas suti o masovinim grobnicama na kojima je napravljena genocidna tvorevina? Aha...ne trebas ni odgovarati...
A meni se se svidja "er es" i zato cemo je rasturiti na komadice....
tandmand wrote:Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret.zavrzlama wrote:zdatak za treceentitetase...
Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..(pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH
netko je 1995. kosti ostavljao u onom Grahovu, a ako hoćeš i u Drvaru.
Ko se pali? Samo navodim ocigledne nelogicnosti u tvome pisanjuradostan dan wrote:šta se ti kutnjak pališ...ko ti se obratio?sanjin_1 wrote:
Je li to mozda "zavrzlama" radio etnicko ciscenje, otvarao konc logore, ubijao civili, pocinio genocid i dan danas suti o masovinim grobnicama na kojima je napravljena genocidna tvorevina? Aha...ne trebas ni odgovarati...
A meni se se svidja "er es" i zato cemo je rasturiti na komadice....
opet te ostavili samog u kući pa nemaš s kim da se svađaš?

Jel naplacuje 20 ili 30 maraka?Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju, a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
I Slobinu i Dodikuvu...jebali vas oni svi u prkno.radostan dan wrote:i gradski park je javni prostor sa uobičajenim pravilima...obraćaš li se i tamo svima?
probaj ovo -
ili ovo -
elem, hrvati, ako imaju obraza, zlatnu bistu z. lagumdžije na sred gruda da postave...
...i ž.komšića, bar poprsje.
Da smo ucili na tudjim greskama bolje bi prosli ali i nasim liderima nije falilo bahatosti u samim pocecima raspada Jugoslavije. 100% BiH? Nacekat cemo se ....Nomo wrote:tandmand wrote:Stvar je u tome sto su u raskoraku zelje i mogucnosti. Jos su u glavama teritorije iz Vens-Ovenovog plana, zbog kojeg je poceo hrvatsko-bosnjacki rat . Kad bi se zadovoljili prosirenom Z. Hercegovinom do desne obale Neretve i odustali od svega ostalog, vjerujem da bi Bosnjaci izasli u susret.zavrzlama wrote:zdatak za treceentitetase...
Posto znamo da bosnjaci ne zele daljnje podjele po nacionalnoj osnovi i ne zele stvranje treceg entiteta,shodno tome mislim da je gubljenje vremena ubjedjivati iste u dobrobit treceg... nego de vi krenite sa kartama tog treceg entiteta,mozda karte i otvore neku mogucnost da se i bosnjaci zainteresuju ,,,ovo mislim ozbiljno,nemojte samo ono"karte su laksi i zadnji dio misije"interesuje me da li se karte kriju radi hrvata ili bosnjaka....po meni je ovo prvo u pitanju..(pokazali vrata), naravno uz ostavljeni izlazak na more za Bosnjake.Mozda bi im cak ponudili i izlazak iz BiH
![]()
![]()
ne mozda nego sigurno i tebi i njima i anamo njima . u dzepu i na opancima poniste malo bosanske zemlje halal vam bilo necemo vas detaljno pretresati na granici .
Sve je počelo 1947. kada su Ujedinjeni narodi usvojiili rezoluciju 181 kojom bi se palestinski mandat razdvojio na arapsku i izraelsku državu, ali koji su odbile arapske države.

I Slobinu i Dodikuvu...jebali vas oni svi u prkno.
Oho. Poceli smo i na osobnoj razini vrijedjati.seln wrote:Jel naplacuje 20 ili 30 maraka?Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju, a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
Ti mozes samo takve oplesti.
Da smo ucili na tudjim greskama bolje bi prosli ali i nasim liderima nije falilo bahatosti u samim pocecima raspada Jugoslavije. 100% BiH? Nacekat cemo se ....
Tako su isto drcni Arapi vikali 100% Palestina 0% Izrael, okurazili se da ih napadnu. I vidi sta na kraju bi.
Sve je počelo 1947. kada su Ujedinjeni narodi usvojiili rezoluciju 181 kojom bi se palestinski mandat razdvojio na arapsku i izraelsku državu, ali koji su odbile arapske države.

Pa ovo se ne bi ni Bogić Bogićević usudio obećatiorada wrote:Evo ja Srbin ti kazem da cemo mi Bosnjacima dati 1/3 RS,pride i Sandzak ako treba.Ali vi Hrvati nikad necete dobiti ni pedalj BiH. Je li ti sad jasno? Prohrvatski Dodik vam ide sa vlasti.
Haj ne rise matere ti...obrati se Krajisniku i Karadzicu...pitas gdje su Srbi iz Sarajeva...evo ih..orada wrote:zavrzlama wrote:orada wrote:Zavrzlama,prvo kazes da je problem RS i pitas kad cemo je ukinuti.A u sledecem postu kazes da nije problem postojanje RS nego srpski prefiksi itd.
Sa nacionalistom poput tebe je tesko uspostaviti komunikaciju i bilo kakav dogovor. Samo gledas jednu stranu,bosnjacku.Cudis se zlocinima u ratu. Imali ste vojsku i svojevoljno ste usli u taj rat.I nad Srbima su Bosnjaci radili zlocine,protjerivali narod iz Federacije i Sarajeva. Ali nije to sad tema.
Nije istina ...ja tebi 5x pisem da je problem naziv entiteta,vjersko kao institucijalno i prefiksi srpski za sve sto leti,pliva,dise,puzi itd... ja gledma sve strane,ti si taj koji bi pravio savez srba i bosnjaka protiv hrvata,a ne ja...
A o zlocinima,pa jedni su posljedica ratnih dejstava i spontano,a drugi planski smisljeni prije nego i poceo rat..
rs je entitet nastao na genocidu,etnickom ciscenju i najgorim zlocinima...sve je to ostavilo traga i stanje na terenu takvo da u tom entitetu srbi cine 85% stanovnistva,svi prihvacaju tu realnost,AlI kao minimum traze ukidanje imena entiteta,izbacivanje vjerskog iz institucijalnog i prefikse samo jednog naroda...zar ti je tesko ovo da shvatis...
shvatas ti,ali ti tesko biti ono zas ta se lazno predstavljas na forumu
Tom logikom gledano,i danasnje Srajevo je nastalo na etnickom ciscenju.Gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva? Pobjegli zbog onakvih poput harmonikasa Caca koji je ubio i silovao Srpkinje. Dakle,danasnje Sarajevo je etnicki osiscen grad nastao na zlocinu.
Sta je sa Bosnjackim logorima u Zenici,Konjicu,Tuzli...?
Naravno da obracam ukoliko sjedimo na istoj klupi i vidim degena da prosipa pricu maloljetnoj djevojcici. Znas ono nesto o zlu koje pobjedjuje ako dobri ljudi sute?? Eto vidis..radostan dan wrote:i gradski park je javni prostor sa uobičajenim pravilima...obraćaš li se i tamo svima?
probaj ovo -
ili ovo -
elem, hrvati, ako imaju obraza, zlatnu bistu z. lagumdžije na sred gruda da postave...
...i ž.komšića, bar poprsje.

Slobo i Alija nisu ni nalik...stipu suplje cetnicke relativizacije.radostan dan wrote:I Slobinu i Dodikuvu...jebali vas oni svi u prkno.
a slobo ko slobo, šta da ti pričam, znaš i sam, po aliji...jebači starog kova.
a kako brate guzi zlaja, drugačije jel da? evropski, predigra, erotika pa penetracija?
to je bačje...spiči te u petak, a tek u nedelju skontaš da si spičen.
U filter sU njime...Hafis wrote:Oho. Poceli smo i na osobnoj razini vrijedjati.seln wrote:Jel naplacuje 20 ili 30 maraka?Hafis wrote:Bogami ja prije satak opleo rutinski, al' i momački jednu patriJotkinju, a vi još na istim pozicijama gdje sam vas i ostavio.
Ti mozes samo takve oplesti.
Ovo je za sankcija. Koliko znam posebno je zabranjeno vrijedjanje obitelji, ukljucujuci i ljubavnice.
Za Sarajevo ne znam ali Republika Bosna i Hercegovina,teško da bi ikad postojala da nije bilo Jasenovca,pokolja na Kozari...orada wrote:zavrzlama wrote:orada wrote:Zavrzlama,prvo kazes da je problem RS i pitas kad cemo je ukinuti.A u sledecem postu kazes da nije problem postojanje RS nego srpski prefiksi itd.
Nije istina ...ja tebi 5x pisem da je problem naziv entiteta,vjersko kao institucijalno i prefiksi srpski za sve sto leti,pliva,dise,puzi itd... ja gledma sve strane,ti si taj koji bi pravio savez srba i bosnjaka protiv hrvata,a ne ja...
A o zlocinima,pa jedni su posljedica ratnih dejstava i spontano,a drugi planski smisljeni prije nego i poceo rat..
rs je entitet nastao na genocidu,etnickom ciscenju i najgorim zlocinima...sve je to ostavilo traga i stanje na terenu takvo da u tom entitetu srbi cine 85% stanovnistva,svi prihvacaju tu realnost,AlI kao minimum traze ukidanje imena entiteta,izbacivanje vjerskog iz institucijalnog i prefikse samo jednog naroda...zar ti je tesko ovo da shvatis...
shvatas ti,ali ti tesko biti ono zas ta se lazno predstavljas na forumu
Tom logikom gledano,i danasnje Srajevo je nastalo na etnickom ciscenju.Gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva? Pobjegli zbog onakvih poput harmonikasa Caca koji je ubio i silovao Srpkinje. Dakle,danasnje Sarajevo je etnicki osiscen grad nastao na zlocinu.
Sta je sa Bosnjackim logorima u Zenici,Konjicu,Tuzli...?