gdje ti je safet paule? koje velicine sada trenira?Paul F. wrote: Vaha ako je ozbiljan, a sigurno jeste, zadužio je nekoga da vidi šta se piše po društvenim mrežama ... Kao i Safet i svi ...
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#1926 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
-
SSemir
#1927 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
a u vraga, tek se sad neke stvari otkrivaju, tek sad saznajemo da su papa i vatikan imao veliki utjecaj na reprezentaciju...pa koji vise problem nece zadesit nasu drzavuSikeEuropa wrote:http://www.nogometplus.net/blogovi/TabI ... rivac.aspx
To dovoljno govore i potezi u pripremama za Mundijal u Brazilu kada je Papi bilo puno važnije
ali kako dalje vidimo, djubrad iz nogometnog saveza zeli navuci gnjev cijelog svijeta na nasu drzavu, pa cak i namjeravaju da ga smijene:Bilo je Papi nešto važnije, a to nešto je moć, mogućnost odlučivanja, koketiranja s javnošću,
smijenili su Papu zato što je ugrozio već planirani plijen
i onda se pitate sto su sudije i uefa protiv nas...
-
Paul F.
#1928 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nego pogledah opet Zabranjeni Forum
http://www.youtube.com/watch?v=remwavSkqCg
15,50 Raspravlja se o Sušićevoj komunikaciji i ovaj novinar Klixa kaže da stvrno ne zna
Voditelj kaže: Ne znate je li ?
29.15 Voditelj ga pita da li se on boji pričati pred kamerama

http://www.youtube.com/watch?v=remwavSkqCg
15,50 Raspravlja se o Sušićevoj komunikaciji i ovaj novinar Klixa kaže da stvrno ne zna
29.15 Voditelj ga pita da li se on boji pričati pred kamerama
- pirmin
#1929 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Svako danas moze srati po netu.SikeEuropa wrote:http://www.nogometplus.net/blogovi/TabI ... rivac.aspx
Kome, cemu: Papetu a ne Papi!
Indijanac
- wickerman
#1930 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Najveci fazon je sto su forumski sektasi pod nazivom "goveđi gutaš" tokom zadnjih godina citarali ovakve blogovske velicine i divili se hrabrosti pojedinaca koji su digli glas protiv Susica.SikeEuropa wrote:http://www.nogometplus.net/blogovi/TabI ... rivac.aspx
-
5 0 5
#1931 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
zar nije @nihoniho banovan zato sto je "dosadan, i to previse"?Paul F. wrote: Nije čak ni to. Na primjer Cvrčak dobije ban nakon 26 opomena a ja sam zadnja dva bana dobio za ono za što Cvrčak ne bi ni opomenu dobio. Nije to slučajno.
-
Paul F.
#1932 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja ne ponavljam stalno iste negativne stvari tako da to nikako ne može biti isto. Ja ne trolam tuđe razgovore a moje stalno trolaju. Na primjer postavio sam pitanje da li igrači slušaju selektora kako da se postave. Odmah su Mujica i Co skočili da to istrolaju a na kraju je jedan mudrac uskočio da kaže kako Safet ne postavlja nikakve formacije. Čovjek samo prati temu i ne učestvuje. Samo je tada uskočio da mi kaže da je moje pitanje glupo. Pored svih nebuloza koje su se tada pisale. Naravno, nije dobio ban. Osim toga to sa nihom je to bilo drugo vrijeme, danas Mujica dosadi i bogu i narodu pa nema bana, što znači da postoji nekakva "lukava strategija" ovdje ali nemoj svoju pametnu glavicu zamarati sa tim stvarima. Ti samo treniraj fudbal...5 0 5 wrote:zar nije @nihoniho banovan zato sto je "dosadan, i to previse"?Paul F. wrote: Nije čak ni to. Na primjer Cvrčak dobije ban nakon 26 opomena a ja sam zadnja dva bana dobio za ono za što Cvrčak ne bi ni opomenu dobio. Nije to slučajno.
Last edited by Paul F. on 22/11/2014 11:32, edited 1 time in total.
- and
#1933 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
mislim da vaha neće biti selektor jedino ako je baš odlučio da ne preuzima bih.čini mi se da su ovi iz saveza baš odlučili da ga pokušaju dovesti i da će pristati na sve vahine uslove,osim finansijskih koje mu baš ne bi mogli ispoštovati.možda i on tu malo popusti,ako bude dobra nagrada za plasman.
-
Paul F.
#1934 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma Vahu ne brinu pare nego druge stvari.
A koliko su zaista ovi iz saveza odlučni da ga dovedu to mi ne znamo.
- and
#1935 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
nisam baš siguran da ga ne brinu pare,a s ostalim vjerovatno neće imati problema.Paul F. wrote:Ma Vahu ne brinu pare nego druge stvari.
volio bih da dođe da stvari postavi na svoje mjesto i da izvuče iz ovog potencijala 100%,a to je vjeruj mnogo.
-
Paul F.
#1936 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Naravno da Vaha neće raditi za 300 maraka, ne zbog maraka nego poštovanja...
A sa ostalim bi itekako mogao imati problema.
A sa ostalim bi itekako mogao imati problema.
- homega
#1937 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vahin problem jesu pojedini sarajevski novinari i njihovi interesi, odnosno interesi pojedinih "lokalnih" kandidata za poziciju selektora koji kroz medije ostvaruju bolje pozicije.and wrote:nisam baš siguran da ga ne brinu pare,a s ostalim vjerovatno neće imati problema.Paul F. wrote:Ma Vahu ne brinu pare nego druge stvari.
volio bih da dođe da stvari postavi na svoje mjesto i da izvuče iz ovog potencijala 100%,a to je vjeruj mnogo.
U nas se ponavlja priča od prije 4-5 godina, u kojoj su sportski novinari dominirali BiH nogometom, umjesto igrača i trenera
- Altsa
#1938 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha ukoliko prihvati mjesto sam ce sebi napraviti ambient za rad. Nece mu se niko mjesati u posao, a i postavit ce svoje cvrste uslove. Ako to ovi krimosi iz FSBiH mogu prihvatiti onda ce ga i pridobiti i ako ja mislim da od toga nema nista. Pare sigurno nisu u pitanju. U BH ne postoje sportski novinari. Sve su to priucena i nepismena piskarala.
-
5 0 5
#1939 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ne znam o cemu se radi, pa necu ni komentarisati. ali sjecam se da si ti poprilicno bio agresivan prema neistomisljenicima, nekad tamo sredinom maja. nazivao si ljude pacijentima, smijesnima, sta sve ne. sumnjao si da motivacije mrzenje prema safetu nemaju veze sa fudbalom. a tada si letio na arogantnim krilima mundijala, a i vecina forumasa je bilo na tvojoj strani, pa si se osjecao jakim. sada kada su se strane okrenule, odjednom trazis da ljudi budu pristojni prema tebi. da sam na tvom mjestu, vratio bih se na temu safet susic, od negdje, 10.5. pa nadalje, pa pogledaj kako si ti tad tretirao kolege na forumu. onda usporedi sa tretmanom na koji se zalis danas. vidi ima li ikakve razlike.Paul F. wrote: Ja ne ponavljam stalno iste negativne stvari tako da to nikako ne može biti isto. Ja ne trolam tuđe razgovore a moje stalno trolaju. Na primjer postavio sam pitanje da li igrači slušaju selektora kako da se postave. Odmah su Mujica i Co skočili da to istrolaju a na kraju je jedan mudrac uskočio da kaže kako Safet ne postavlja nikakve formacije. Čovjek samo prati temu i ne učestvuje. Samo je tada uskočio da mi kaže da je moje pitanje glupo. Pored svih nebuloza koje su se tada pisale. Naravno, nije dobio ban. Osim toga to sa nihom je to bilo drugo vrijeme, danas Mujica dosadi i bogu i narodu pa nema bana, što znači da postoji nekakva "lukava strategija" ovdje ali nemoj svoju pametnu glavicu zamarati sa tim stvarima. Ti samo treniraj fudbal...
- bingov buraz
#1940 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bas obrnuto,ovi su kupili materijal po forumima.wickerman wrote:Najveci fazon je sto su forumski sektasi pod nazivom "goveđi gutaš" tokom zadnjih godina citarali ovakve blogovske velicine i divili se hrabrosti pojedinaca koji su digli glas protiv Susica.SikeEuropa wrote:http://www.nogometplus.net/blogovi/TabI ... rivac.aspx![]()
![]()
![]()
Uglavnom prezalite ga,otiso je,unazadio nas u ovim kvalifikacijama za cetiri sesira i ostavio nasljedniku nemogucu misiju,jos da se dogovori za cifru odstete i gotovo.
- SkyLimit
#1941 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nemojmo zaboraviti ko su ljudi koji u Izvršnom Odboru odlučuju o selektoru
- Point.
#1942 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dzaba bolan pises. Sjecam se da je uvazeni, upeceni gosn Paul nazivao neistomisljenike gluperdama, vakim nakim. I onda place kad popije ban. To je, izgleda, taj nivo komunikacije koji gaji. Doduse, nije puko ko onaj cindrlimindrli, al vjerujem da je i to pitanje vremena.5 0 5 wrote:ne znam o cemu se radi, pa necu ni komentarisati. ali sjecam se da si ti poprilicno bio agresivan prema neistomisljenicima, nekad tamo sredinom maja. nazivao si ljude pacijentima, smijesnima, sta sve ne. sumnjao si da motivacije mrzenje prema safetu nemaju veze sa fudbalom. a tada si letio na arogantnim krilima mundijala, a i vecina forumasa je bilo na tvojoj strani, pa si se osjecao jakim. sada kada su se strane okrenule, odjednom trazis da ljudi budu pristojni prema tebi. da sam na tvom mjestu, vratio bih se na temu safet susic, od negdje, 10.5. pa nadalje, pa pogledaj kako si ti tad tretirao kolege na forumu. onda usporedi sa tretmanom na koji se zalis danas. vidi ima li ikakve razlike.Paul F. wrote: Ja ne ponavljam stalno iste negativne stvari tako da to nikako ne može biti isto. Ja ne trolam tuđe razgovore a moje stalno trolaju. Na primjer postavio sam pitanje da li igrači slušaju selektora kako da se postave. Odmah su Mujica i Co skočili da to istrolaju a na kraju je jedan mudrac uskočio da kaže kako Safet ne postavlja nikakve formacije. Čovjek samo prati temu i ne učestvuje. Samo je tada uskočio da mi kaže da je moje pitanje glupo. Pored svih nebuloza koje su se tada pisale. Naravno, nije dobio ban. Osim toga to sa nihom je to bilo drugo vrijeme, danas Mujica dosadi i bogu i narodu pa nema bana, što znači da postoji nekakva "lukava strategija" ovdje ali nemoj svoju pametnu glavicu zamarati sa tim stvarima. Ti samo treniraj fudbal...
-
svi u napad
#1943 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dragi moji forumasi, nije Vahi problem lova ni Dejton. Dobit ce on vise od Amidze sigurno i cak ce pristati da pola staba bude Dejton a pola njegovi ljudi. Problem je sto je on iskusan i pragmatican. Kao sto Bingov Buraz napisa on sad ima gotovo nemogucu misiju. Sanse za odlazak su vrlo male i sad zaista treba imati muda i prihvatiti posao. Vecina naroda vidi u njemu Mesiju i racuna da sa njim idemo 100% u Francusku ali Vaha zna da i pored dobre ekipe koju imamo da ista moze imati los dan u jednoj od ovih 6 tekmi, da i drugi igraju fudbal te da nije dovoljno samo pobjedjivati (moraju se poklopiti drugi rezultati a ti moras davati 2-3 gola po tekmi svaki put). Amidza je pored bodovnog sranja ostavio i jedan dio medju ljudskih problema. Vaha zna da bi odlaskom u Francusku bio bog i da bi se ponavljale one scene iz Bg tj. kup utakmice Zeljo-Velez kad je hiljade navijaca rodjenih klanjalo u njegovu cast na ulicama Bg. On isto tako zna da bi u slucaju neuspjeha (za koje su vece sanse) ista raja koja ga sad moli i uzdize do bozanstva popisala ga i otjerala u neku stvar. Ako ne prihvati on zna da ce ga dobar dio raje nazvati izdajicom ali jedan dio ce ga i dalje obozavati i posebno puno spominjati nakon kvala kad se bude jebavalo sve po spisku Begicu sto ga nije doveo za selektora. Ovog je svjestan i Begic i zbog toga ce on uciniti sve da dovede Vahu jer i on vjeruje da sa ovoliko malo sanse za odlazak u Francusku jedino ispravno rjesenje je Vaha. Begicu gori pod guzicom i on zna da pored love koju ce izgubiti neodlaskom da ce izgubiti i fotelju predsjednika.
Dusko Bajevic (koji je bio najbolje rjesenje) je zbog ove bodovne situacije i zbog neispunjenog obecanja da ce biti selektor poslije Brazila odbio repku jer i on kao Vaha zna da je sansa da ti se uprlja ima i reputacija puno veca u ovom slucaju nego slava zbog uspjeha. Nadajmo se da se Vaha voli kockati i da ce pristati da vodi repku u slijedecem periodu.
U koliko ne prihvati mjesto selektora treba dati Mesi ili Robiju i pustiti ih na miru da rade ove kvale kako bi mogli pripremiti momcad za odlazak na WM u Rusiju. Zivjeli!
Dusko Bajevic (koji je bio najbolje rjesenje) je zbog ove bodovne situacije i zbog neispunjenog obecanja da ce biti selektor poslije Brazila odbio repku jer i on kao Vaha zna da je sansa da ti se uprlja ima i reputacija puno veca u ovom slucaju nego slava zbog uspjeha. Nadajmo se da se Vaha voli kockati i da ce pristati da vodi repku u slijedecem periodu.
U koliko ne prihvati mjesto selektora treba dati Mesi ili Robiju i pustiti ih na miru da rade ove kvale kako bi mogli pripremiti momcad za odlazak na WM u Rusiju. Zivjeli!
- Zmijuga loma
#1944 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Paul F. wrote:Vaha ako je ozbiljan, a sigurno jeste, zadužio je nekoga da vidi šta se piše po društvenim mrežama ... Kao i Safet i svi ...Tomahawk11 wrote: Nego, Vaha vjerovatno ni ne zna da postoji ovaj, kao i n drugih foruma, pa su tako minorni na njegovu odluku o selektorskoj poziciji.

I jel tebe Safet zadužio?
- homega
#1945 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Po ovom napisanom, najbolje rješenje za sve učesnike ove naše fudbalske tragedije je ostanak Sušića na čelu reprezentacije, do Pariza. Nakon EURA, kvalitetan izbor selektora za narednih 4-6 godina.svi u napad wrote:Dragi moji forumasi, nije Vahi problem lova ni Dejton. Dobit ce on vise od Amidze sigurno i cak ce pristati da pola staba bude Dejton a pola njegovi ljudi. Problem je sto je on iskusan i pragmatican. Kao sto Bingov Buraz napisa on sad ima gotovo nemogucu misiju. Sanse za odlazak su vrlo male i sad zaista treba imati muda i prihvatiti posao. Vecina naroda vidi u njemu Mesiju i racuna da sa njim idemo 100% u Francusku ali Vaha zna da i pored dobre ekipe koju imamo da ista moze imati los dan u jednoj od ovih 6 tekmi, da i drugi igraju fudbal te da nije dovoljno samo pobjedjivati (moraju se poklopiti drugi rezultati a ti moras davati 2-3 gola po tekmi svaki put). Amidza je pored bodovnog sranja ostavio i jedan dio medju ljudskih problema. Vaha zna da bi odlaskom u Francusku bio bog i da bi se ponavljale one scene iz Bg tj. kup utakmice Zeljo-Velez kad je hiljade navijaca rodjenih klanjalo u njegovu cast na ulicama Bg. On isto tako zna da bi u slucaju neuspjeha (za koje su vece sanse) ista raja koja ga sad moli i uzdize do bozanstva popisala ga i otjerala u neku stvar. Ako ne prihvati on zna da ce ga dobar dio raje nazvati izdajicom ali jedan dio ce ga i dalje obozavati i posebno puno spominjati nakon kvala kad se bude jebavalo sve po spisku Begicu sto ga nije doveo za selektora. Ovog je svjestan i Begic i zbog toga ce on uciniti sve da dovede Vahu jer i on vjeruje da sa ovoliko malo sanse za odlazak u Francusku jedino ispravno rjesenje je Vaha. Begicu gori pod guzicom i on zna da pored love koju ce izgubiti neodlaskom da ce izgubiti i fotelju predsjednika.
- Romanista 101%
#1946 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja opet kazem jedno Vaha ima sanse odvesti nas na EP, ove ostale ne bi komentarisao. Zajedno nemaju godinu dana iskustva u nekom ozbiljnom klubu.
-
Mustang1
#1947 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nije to ko moze odvesti nego ko moze razbiti i same price o nekim klanovima i pizdim materinama..O bilo kakvim glupostima koje nemaju veze sa fudbalom a stalno se motaju oko reprezentacije .. Da novinari postanu novinari a ne supci koji ce se grebati za karte i slicno .. Da im se onemoguce te karte pa da rade svoj posao pravi .. Da budemo zdrava a ne bolesna sredina..Da i nakon 20 godina nam na klupi ne sjede vise samo da bi popunili nacionalnost nego da bi bili tu zbog svog kvaliteta a ne sto se zove Muhamed,Tomislav ili kako vec .. Vaha cesce dobije otkaze zbog nedovoljne slobode u radu nego zbog slabih rezultata
- Kemal Malovčić
#1948 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Radomir Antić is THE MAN.
- JThomas
#1949 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
svaka marka za vahida je marka manje za ove iz saveza. jer njemu ne trebaju ni talovi oko plate ni talovi sa igračima, to je njemu kusur. a plasman na EP i pare od njega su na dugom štapu i sa njim, jer je zaostatak prevelik. tako da ja mislim da je sve ovo oko njega patka, a da će nas na kraju dočekati amar ili faruk ako ne budemo imali sreće, a meša ako budemo.
- Partijaner
#1950 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kemal Malovčić wrote:Radomir Antić is THE MAN.