U onom sistemu si morao imati dobrih para da bi kupio i polovnu Asconu. I šta ti preostaje - kupi Stojadina i stisni zube.johntra wrote:vidim, svi ste sada veliki vozači njemačkih polovnjaka, doduše, ima i Šveđana koji voze nova auta...ne branim ja Zastavu, branim onaj sistem u kome je neko mogao kupiti smeće (prema vama) od Zastave, a danas ih većina ne može kupiti ni novu rumunsku Daciu...
Bit Zastavinih auta je da su to bila auta za narod, koliko para, toliko muzike...ko je imao više, mogao je kupiti i nešto bolje...ima cjenovnik iz 69 godine iz YU, pa se divite, postavio sam ga na jednoj temi...
niko ovdje, a to je ponovljeno više puta, ne brani kvalitet Zastave, čak i onaj koji ih ovdje najbolje zna kaže da su to nekvalitetna auta...
na kraju, na svakog Stojadina koji je bio smeće, kao što ga Kiberluskoni trudi predstaviti, bilo ih je sigurno dosta koji su bili OK...imao ih u svojoj porodici nekoliko i, gle čuda, služili svojoj svrsi...ali jebo to, bolje vozati truhlu Asconu, švabo je to...doduše, naturalizirani...
Hajmo ovako - bilo je Zastavinih auta koja su se izvozila i na Zapad i opet ne postadoše bestselleri.
Ako ćemo o Asconi - e pa uzmi Asconu iz 1984 i Stojadina isto godište i ja tvrdim da je Ascona tu neprikosnoveni Space Shuttle.
Što se tiče onog sistema postoji hipten tema na forumu po pitanju istog - svi znamo kako se završilo. Državni dug iz 1991 je dostigao 20 milijardi dolara - odatle se finansirala i produkcija i kupovina Zastavinih vozila.
Nema danas para ni za polovnu Daciju - sve da i je ostala SFRJ ne bi imali isto. Ovo danas je posljedica i mahmurluk poslije derneka.