BAKIRE ODLAZI

Post Reply
MeSko Hz

#1926 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MeSko Hz »

Nomo wrote:
smasma wrote:koji licemjer moras bit da bi se pojavio pred porodicama sehida i jos im drzao govor. frajer proveo rat u podrumu, i palamudi ovima čiji su roditelji, muževi dali život za ovu zemlju. jebo mater licemjernu
da ne trosim slova evo ti ovo :thumbup: :thumbup: :thumbup:
I opet će dobiti najviše glasova , eto ti koliko nepismenih , glupih i neinteligentnih ljudi u BiH ima , i onda se pitaju zašto pametni ljudi odavde idu , mene ne čudi ;)
It_is_a_Leclerc

#1927 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by It_is_a_Leclerc »

racionalista wrote:Ovaj list papira se vrti ima par dana, nije ni današnji a ni jučerašnji. U prošloj verziji je bilo da je "anketar" neko od "lijevih". Valjda to po potrebi optužiš nekog :D
Zanimljivo. Zašto bi bilo ko od tzv. "lijevih" vodio evidenciju o tome ko će glasati za SDA ?
racionalista

#1928 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by racionalista »

It_is_a_Leclerc wrote:
racionalista wrote:Ovaj list papira se vrti ima par dana, nije ni današnji a ni jučerašnji. U prošloj verziji je bilo da je "anketar" neko od "lijevih". Valjda to po potrebi optužiš nekog :D
Zanimljivo. Zašto bi bilo ko od tzv. "lijevih" vodio evidenciju o tome ko će glasati za SDA ?
Zašto su DB-ovci vodili evidenciju ko ide u džamiju :D

Šalu na stranu, kako ovaj potrefi da skoro svi glasaju za SDA, samo jedan je bio neodlučan i jedan je "isko" 100KM :D
Ako je već vodio statistiku i ko je neodlučan i ko bi htio pare za svoj glas, sumnjam da je nabasao na samo dva građanina.
Objektivitet

#1929 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Objektivitet »

Image

Sinocnja atmosera sa SDA skupa u Zivinicama u haman praznoj dvorani i pored toga sto je bila muzika uzivo i besplatan rostilj! :D

Ima i klip! :D

http://nap.ba/vijest.php?id=4335

Image

SRAMOTNO
SDA u Živinicama dijelila ćevape samo onima koji su pokazali člansku kartu!? (video)
24 Sep 14 - 14:10:45

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Živinicama organizirala skup za mlade, koji je prema svjedočenju prisutnih prerastao u pravi dernek, ali u polupraznoj dvorani, piše novinska agencija Patria.

Dio atmosfere iz poluprazne sale možete pogledati ovdje

Iako je zamišljeno da ovo bude druženje mladih, na ovaj skup dolazili su i stariji stanovnici Živinica, a prinuđeni neimaštinom i siromaštvom. Naime, ispred dvorane bila je organizirana i roštiljada, ali ćevape su mogli dobiti samo građani koji su imali članske kartice SDA (!?), što je naljutilo one koji nisu mogli dobiti svoju porciju.

- Ma, kako ih nije stid. Ljudi su ovdje došli jer su gladni, a oni vraćaju narod. Vraćaju možda svoje potencijalne glasače. Sramota – kazala nam je jedan starija gospođa.

Ljudi hranu nosili kućama

Inače, kako je vidljivo s fotografija građani su ulazili u salu i kupili sokove te ih nosili kućama.

- Šta će ljudi, neki nemaju novaca za kupovinu luksuza kao što su sokovi, pa su evo iskoristili priliku da i svojoj djeci donesu nekih slatkiša i pića – dodala je naša sagovornica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1930 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

Le Clerck je najbolje rekao. Kakav narod takav vodja.

A kad vidim ove turske zastave, ne znam sto se onda narod ljuti na srpske i hrvatske u PC i hrvatskim kantonima :?
sumirprimus

#1931 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sumirprimus »

„Olako su prepuštali i prodavali ono što smo mi mukotrpno sticali
rece bake, i ne trepnu... :D
NeenaSa

#1932 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by NeenaSa »

Ne znas, da l' se smijat', il' plakat.
Kupovanje za porciju cevapa. 'Bem ti zivot ! :bljuv:

Bata, upravo. Nabijanje tenzija. I tako u nedogled.
It_is_a_Leclerc

#1933 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by It_is_a_Leclerc »

SDA je jadna trukofilska stranka koja uživa dok puzi na koljenima i kupi Erdoganove mrvice.
Između njih i onih budala iz RS-a što cupkaju pred vratima Putinu nema ama baš nikakve razlike.

Sve je to marva kojoj BiH nije ništa više do platnog spiska.
jon_jovi

#1934 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

It_is_a_Leclerc wrote:SDA je jadna trukofilska stranka koja uživa dok puzi na koljenima i kupi Erdoganove mrvice.
Između njih i onih budala iz RS-a što cupkaju pred vratima Putinu nema ama baš nikakve razlike.

Ne bih znao. Dovodili su Izetbegovići i onog lopova Miterana, pa da nisu doveli Amerikance bi crkli, pa sad laju protiv Amerikanaca i Ameri protiv njih, pa su se sad svezali one turske ublehe, pa šta će bit sljedeće
Nomo

#1935 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nomo »

Objektivitet wrote:Image

Sinocnja atmosera sa SDA skupa u Zivinicama u haman praznoj dvorani i pored toga sto je bila muzika uzivo i besplatan rostilj! :D

Image

SRAMOTNO
SDA u Živinicama dijelila ćevape samo onima koji su pokazali člansku kartu!? (video)

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Živinicama organizirala skup za mlade, koji je prema svjedočenju prisutnih prerastao u pravi dernek, ali u polupraznoj dvorani, piše novinska agencija Patria.

Iako je zamišljeno da ovo bude druženje mladih, na ovaj skup dolazili su i stariji stanovnici Živinica, a prinuđeni neimaštinom i siromaštvom. Naime, ispred dvorane bila je organizirana i roštiljada, ali ćevape su mogli dobiti samo građani koji su imali članske kartice SDA (!?), što je naljutilo one koji nisu mogli dobiti svoju porciju.

- Ma, kako ih nije stid. Ljudi su ovdje došli jer su gladni, a oni vraćaju narod. Vraćaju možda svoje potencijalne glasače. Sramota – kazala nam je jedan starija gospođa.

Inače, kako je vidljivo s fotografija građani su ulazili u salu i kupili sokove te ih nosili kućama.

- Šta će ljudi, neki nemaju novaca za kupovinu luksuza kao što su sokovi, pa su evo iskoristili priliku da i svojoj djeci donesu nekih slatkiša i pića – dodala je naša sagovornica.
turske zastave , cevapi samo za one sa clanskom iskaznicom ..... :lol: :lol: SDA blagostanje u turskoj koloniji . :lol: :lol:
eeeee tugo moja sta smo mi bogu zgrjesili da imamo cetnike na vratu , ustase na glavi i SDA u zelucu .
zippoo87

#1936 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zippoo87 »

treba li ikome vece ponizenje od ovog na ovom skupu
znaci ni hranu neces dobiti ako nisi SDA
do kada ce narod trpiti ovo i do kada ce glasati za SDA za porciju cevapa i sok u 4 godine...zar toliko nisko ljudi sebe vrednuju,da ih se za 4 godine kupuje za lounch pakete i porciju cevapa
eto zasto smo tako nisko pali,ja NIKADA necu prihvatiti da mi neko odredjuje vrijednost i da me ponizava na ovaj nacin,boriti cu se cijeli zivot protiv ovakvih

sve ove parole ,plakate,price i ostalo mogu pricati nekome desetom
taktika je ovdje jasna...zaglupljivati narod,izglaniti ga ,izbudaliti pa onda ga kupiti porcijom cevapa i jadnim govorom,kakve nam nude SDA prvaci a da ne pricam o gledanju u oci i laganju...pa ova kampanja je jadna da jadnija ne moze biti

zajebite vise tih par desetina KM koliko usacirite na standovima i radeci za kriminal,u razvijenim drustvima toliko zaradite za jedan radni dan a takve uslove nikada necete imati glasajuci za SDA ni SDP...ni za stotoine godina a kamoli u nareni mandat
oni ce i dalje sve novce izvlaciti sebi i onima oko sebe a narodu uskoro nece ostati ni ono iz kontejnera,jer ce i oni biti prazni a drzavu ce zaduzivati sve dok se bukvalno sve ne proda i ne stavi pod hipoteku...pokazali su ovo vise puta do sada i nece se zaustaviti,jer ce umjesto smanjenja,jos vise povecati administraciju a plate davati iz kredita MMFa i drugih organizacija

PAMET U GLAVU;skontajte se malo,vrijedniji ste od cevapa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1937 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

zippoo87 wrote:treba li ikome vece ponizenje od ovog na ovom skupu
do kada ce narod trpiti ovo i do kada ce glasati za SDA za porciju cevapa i sok u 4 godine...zar toliko nisko ljudi sebe vrednuju,da ih se za 4 godine kupuje za lounch pakete i porciju cevapa
eto zasto smo tako nisko pali,ja NIKADA necu prihvatiti da mi neko odredjuje vrijednost i da me ponizava na ovaj nacin,boriti cu se cijeli zivot protiv ovakvih

sve ove parole ,plakate,price i ostalo mogu pricati nekome desetom
taktika je ovdje jasna...zaglupljivati narod,izglaniti ga ,izbudaliti pa onda ga kupiti porcijom cevapa i jadnim govorom,kakve nam nude SDA prvaci a da ne pricam o gledanju u oci i laganju...pa ova kampanja je jadna da jadnija ne moze biti

zajebite vise tih par desetina KM koliko usacirite na standovima i radeci za kriminal,u razvijenim drustvima toliko zaradite za jedan radni dan a takve uslove nikada necete imati glasajuci za SDA ni SDP...ni za stotoine godina a kamoli u nareni mandat
oni ce i dalje sve novce izvlaciti sebi i onima oko sebe a narodu uskoro nece ostati ni ono iz kontejnera,jer ce i oni biti prazni a drzavu ce zaduzivati sve dok se bukvalno sve ne proda i ne stavi pod hipoteku...pokazali su ovo vise puta do sada i nece se zaustaviti,jer ce umjesto smanjenja,jos vise povecati administraciju a plate davati iz kredita MMFa i drugih organizacija

PAMET U GLAVU;skontajte se malo,vrijedniji ste od cevapa
Pa je li im fino Bake rekao "KRIV JE NAROOOOOD STO NIJE SLIJEDIO SDA" :izet:
Banksy

#1938 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Nomo wrote:
turske zastave , cevapi samo za one sa clanskom iskaznicom ..... :lol: :lol: SDA blagostanje u turskoj koloniji . :lol: :lol:
eeeee tugo moja sta smo mi bogu zgrjesili da imamo cetnike na vratu , ustase na glavi i SDA u zelucu .
James_ Harden

#1939 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by James_ Harden »

BAKIRE DOLAZI! :D
Dozer

#1940 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Ne znam zasto vas cudi to takvo "dijeljenje"...
Pa SDA to radi od svog osnivanja - dijeli samo svojim clanovima. Sve.
Vjerovatno upravo zato i imaju konstantan izborni pad od '96 do danas. Mislim...sa 900.000+ glasova doci na 180.000 nakon 18 godina, ipak je vise nego indikativno. To je razlika od 720.000 glasova, tj. ljudi. Zivih.

A nadalje to znaci da je SDA godisnje, u prosjeku, gubila 40.000 glasova. Ja se uopste ne pitam "zasto"...
SmokingMan

#1941 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SmokingMan »

zippoo87 wrote:treba li ikome vece ponizenje od ovog na ovom skupu
Poniženje za narod ne dolazi samo od SDA,iako su oni u tome neprikosnoveni,i krajnje brutalni,sve vodeće stranke žele ono što SDA godinama ima pod svojom kontrolom,sve je stvar interesa,od "vrha" svake od strnaka,pa sve do najniže funkcije unutar istih,i sve opet preko sirotog naroda.Za koga god da glasamo,teško da ćemo ikada izaći iz ovoga stanja u kojem se nalazimo od kraja 1995.god."Uređenje države",koje je trenutno na snazi,najbolje pogoduje nacionalistički orijentiranim strankama,i sigurno je da će se uglavnom u predizbornom procesu stranke doticatipitanja "nacionalnog interesa",a manje onih pitanja koji se tiču interesa građana.Satatus države,i njeno na kraju i nije bitan za trenutno vodeće stranke,svaka od strana je dobila ono što je željela,i to potpisom "trojice" u Dejtonu,i po meni SDA se manje-više zadovoljava statusom FBIH,a druga strana RS-om,jer svaka od strana ima veći utjecaj unutar svojih teritorjalnih jedinica.I neko glumatanje experta za gluposti i prevare Jr.Izetbegovića o jedinstvenoj BIH,je nešto što je trenutno,a vjerovatno i za duži period nemoguće ostvariti,i vlažni san o slobodnoj BIH,za nas koji istinski volimo ovu zemlju,će još za dugo ostati neodsanjan.Uostalom mi kao građani BIH se tu i ništa bitnije ne pitamo,niti možemo,jer se zna ko je bio incijator dejtonskog sporazuma,i ko u konanici može,ako ima volje,a očigleno je da nema,niti želi,stati ovome u kraj.Občna raja je apsolutno prepuštena sami sebi kao i ranije,a najprije nepravdi i nemilosti svojih velikih "self-proclaimed" bošnjaka,novopečenoga Gazi-husref bega (gospodara tornjeva),babinih sinova,etc.

Mogao bi i red za narodnu kuhinju uskoro biti veći nego što je to sada,a teško da je to "polvaštene" i najmanje briga,lahko je njima sve to ignorisati kao do sada.
Last edited by SmokingMan on 25/09/2014 16:38, edited 1 time in total.
racionalista

#1942 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by racionalista »

Rasuli se po ostalim strankama tipa ZaBiH, SBB itd :D

Sad da li je pozitivno napustiti SDA i preci u SBB ili ZaBiH to je stvar lične procjene :D
weredsf

#1943 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Dozer wrote:Ne znam zasto vas cudi to takvo "dijeljenje"...
Pa SDA to radi od svog osnivanja - dijeli samo svojim clanovima. Sve.
Vjerovatno upravo zato i imaju konstantan izborni pad od '96 do danas. Mislim...sa 900.000+ glasova doci na 180.000 nakon 18 godina, ipak je vise nego indikativno. To je razlika od 720.000 glasova, tj. ljudi. Zivih.

A nadalje to znaci da je SDA godisnje, u prosjeku, gubila 40.000 glasova. Ja se uopste ne pitam "zasto"...

Nije ti palo na pamet da se u medjuvremenu pojavila Sbih, pa SBB, BPS, pa ASDA, pa SDU, pa se i SDP aktivirao....
Cisto me zanima jel ti to palao na pamet :roll:
Dozer

#1944 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

weredsf wrote: Nije ti palo na pamet da se u medjuvremenu pojavila Sbih, pa SBB, BPS, pa ASDA, pa SDU, pa se i SDP aktivirao....
Cisto me zanima jel ti to palao na pamet :roll:
Vec sam ti ja to objasnio ranije, ali ti ocito ne citas nista sto se ne uklapa u tvoj mentalni sklop.

Ali, OK, hajde da to jos jednom razbacimo i vidimo kad je sta, radi cega i ko osnovao...

SBiH - Nastaje onog momenta kad je SDA shvatila da je pocelo rapidno osipanje podrske, tj. glasova. Tada se pojavljuje SBiH, a zadatak je bio da se tu privuku rasuti bosnjacki glasovi. Ko osniva SBiH - Haris Silajdzic, "odmetnuti" clan iz vrha SDA. Nista se bitno nije postiglo osim sto je i SBiH razocarala sve i svakoga i sad moze staviti kljucu bravu.

BPS - Osniva je Sefer, ali ne kao odmetnuti clan SDA, nego neko koga je SDA pokusala svojevremeno ubiti. Dakle, covjek bijesan na SDA. Naravno, dio razocaranih SDA glasaca se odlucuju za Sefera.

A-SDA - Nastala na identican nacin i iz identicnih razloga kao i SBiH, s tim da je tu jos bila i primjesa nevjerovatno visoke ambicije malog princa. Ova stranka nije postigla nista znacajno, kao ni SBiH, a sad je i nema na mapi. Propao projekat.

SBB - Nastaje, opet, na identican nacin i iz identicnih razloga kao i SBiH i A-SDA, tj. da okupi jos vise rasuto bosnjacko stado. Osniva je Fahraon, dojucerasnji istaknuti clan SDA i neko koga je SDA bukvalno proizvela. Posjeduje stotine miliona za koje tvrdi da ih je sam zaradio, ali pri otme, kao zmija noge, krije ko mu je sve to obezbijedio (Alija i SDA). Na proslim izborima tanko, na ovim ce mozda biti nesto bolje, ali samo zahvaljujuci SDA-SDP nebulozama.

SDU je, ipak, opcija za sebe. Osnovali je politicki isprani likovi, s ambicijom da postanu veliki ali se to nije desilo, niti ce, pa se zadovoljavaju s par mjesta tu i tamo.

SDP je aktivan, koliko mene sjecanje sluzi, od 1997/98... Ali, ti si vjerovatno premlad da bi to znao ;).
Medjutim, sad su na odlicnom putu da zavrse kao SBiH i A-SDA, tj. da stave kljuc u bravu. Dvogodisnji mandat koji su uspjeli klepiti tamo neke 98-2000, a sto, realno, nije bio dovoljno dug period za bilo sta konkretno, pogotovo u tom bliskom poslijeratnom periodu, nije polucio nista bitno. Ali, zato su se sad pokazali i dokazali savrseno, a rezultate ce vidjeti 13.10.. Ja im predvidjam razlaz.

DF (posto znam da te i to zanima) - Nastaje kao rezultat nakaradne politike koju vodi SDP. Osniva je Zeljko, i za sad je to stranka s ubjedljivo najbolje definisanim programom i strategijom na BH politickoj sceni. DF ce pokopati SDP, a dobrim dijelom dodatno i SDA.

Moje licno predvidjanje za ove izbore je sljedece:
Dodatni pad SDA i satelita, blago jacanje manjih stranaka poput SDU i BPS, i ulazak na skoro sirom otvorena vrata DF-a i, malo slabije, SBB-a.
Predsjednistvo - Covic i Emir. Za RS ne znam, tu ce biti tricky.

Ah, da...da ne zaboravim SES - oni ce imati iskljucivo vlastite glasove, tj. glasove sva tri clana -Mace, Milana i Eska :lol: :lol: :lol: :lol:
jazzer

#1945 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

It_is_a_Leclerc wrote:SDA je jadna trukofilska stranka koja uživa dok puzi na koljenima i kupi Erdoganove mrvice.

U Daytonu su kupili mrvice koje su im krivousti i Slobo davali, danas Erdoan..

Nikada se nece osloboditi tog podanickog mentaliteta, dici glavu i krenuti naprijed samostalno.
Man of steel

#1946 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Man of steel »

Nomo wrote:

Image

SRAMOTNO

Ne postoji ni mrvica mogućnosti da je sve ovo što si upravo pročitao izmišljeno od strane novinarske agencije u vlasniku čovjeka kojeg je Bakir Izetbegović otjerao iz SDA pa ovaj sad koristi svaku priliku da mu se zbog toga osveti?

Barem mrvicu?
Novak20

#1947 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

Evo šta je B.I. govorio i obećavao 2010.

https://www.youtube.com/watch?list=UUf0 ... r_embedded
zeleni xy

#1948 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zeleni xy »

Man of steel wrote:
Nomo wrote:

Image

SRAMOTNO

Ne postoji ni mrvica mogućnosti da je sve ovo što si upravo pročitao izmišljeno od strane novinarske agencije u vlasniku čovjeka kojeg je Bakir Izetbegović otjerao iz SDA pa ovaj sad koristi svaku priliku da mu se zbog toga osveti?

Barem mrvicu?
Prva konsttacija: Druzenje mladih SDA, šta tu onda imaju drugi traziti ?? Upada li narod na tuđe svadbe, rođendane i druge proslave ?? Druga konstatacija; Dvorana poluprazna, pa moze se reći i dvorana do pola popunjena, što za Zivinice koje nisu velegrad i nije strašno a opet ponavljam da se radi o asocijaciji mladih SDA a ne svih mladih iz mjesta.
Treća konstatacija ovog novinarčića , došao gladan narod itd, pa ima u Zivinicama općinski načelnik i njegove sluzbe koje bi se trebale pozabaviti tim problemom, ne znam da li je to ovaj načelnik:

Otkako je na mjesto direktora Elektroprivrede BiH imenovan Elvedin Grabovica, ova je javna kompanija postala utočište za djecu uticajnih i dobro pozicioniranih kadrova SDP-a BiH.

Tako je nedavno i Hasan Muratović, općinski načelnik i dugogodišnji „gazda“ Živinica, svoju kćerku Denizu Mumić, friško svršenu diplomanticu Ekonomskog fakulteta u Tuzli, zaposlio u tuzlanskoj podružnici ove firme.

Deniza Mumić, djevojački Muratović, odmah nakon što je diplomirala dobila je posao u Postbanci, gdje je radila i njena majka, prva supruga načelnika Muratovića. No, kako je Postbanka propala, odmah je dobila novi posao, u tuzlanskoj Elektrodistribuciji.

Da sve bude zanimljivije, u istoj firmi je sina zaposlila još jedna SDP-ovka iz Živinica, bliska Muratovićeva suradnica Suada Mujčinović, poslanica u tamošnjoj kantonalnoj Skupštini.

Ovakav je potez izazvao zgražavanje u Živinicama, posebice među mladima koji su, iako sa fakultetskom diplomom, godinama bez posla. Muratović obilato koristi svoj uticaj kako bi uposlio rodbinu, prijatelje i SDP-ove kadrove u lokalnim javnim poduzećima u kojima se ponekad za njih i izmišljaju javna mjesta.

Oni koji nisu bliski ostaju na margini u Općini čiji je deficit oko pet miliona maraka. (N.H.)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/954 ... tizma.html
Dozer

#1949 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

I radi svega toga sad i SDP ide dole. SDA je sve to radila godinama, ali eto, to cemo, valjda, zaboraviti i brinucemo se samo o zadnje 3-4 godine. How yes no :lol:
weredsf

#1950 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Ode Bakir na 40 nacelnika u federaciji :D :D :D
Post Reply