Ejs, pa mozda se opet neko sam baci u Miljacku. Takav ti je narod, iracionalan baguber90 wrote:Nadam se da danas policija nece uraditi nista sto bi izazvalo narod, ljudi su najavili mirne proteste i da ce se, ako treba, licno obracunati sa onima koji budu bacali kamenje ili na bilo koji nacin pokusavali da pokrenu nerede ponovo.daxon wrote:
O ovom snimku i početku nasilja se govorilo na 43. strani ove teme, kakav je mentalni sklop kod ovih policajaca najbolje govori komentar koji je u vezi snimka dao jedan od njih:
Creasy wrote:
Nisam ni znao da ima plaža na Miljacki.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Nero Histrion
#1926 Re: PROTESTI!!!
- agnostic_front
#1927 Re: PROTESTI!!!
Pa nebitno Alfonse, mene da se pita, od države bismo imali sud, policiju i vojsku. Ali nije tako nažalost, imamo dosta države.Alfons Kauders wrote:onaj telecom babun u tuzli hoce u vladu, hajd da je barem krenuo od UO![]()
i sve nesto vidim da se prica o zaposljavanju, o mladima itd... ali ne vidim da se prica o tome kako se ta omladina treba zaposliti u privredi... zato sam u startu bio protiv zahtjeva u tuzli - mladi nezaposleni s biroa, nema posla bez stele itd... ima brate, samo sto nema za drzavu, a kod nas haman narod samo zanima posao u javnom sektoru
i zasto da se njima izadje u susret i da im se izmisle radna mjesta, dok u isto vrijeme podjednako kvalifikovani omladinci krv propisase da zarade pare van struke? jebi ga, to meni malcice lici na sjasi kurta da uzjase murta...
I šta sad, zato što su oni pravi poslovi koji doprinose ekonomiji u privatnom sektoru, onda nema veze što je ovamo korupcija i što nema sesa
-
Breathless
#1928 Re: PROTESTI!!!
Havatar wrote:hAZNADAR wrote:
Ja sam Bosnjak iz Banjaluke i ako podsjetim da su ovo samo bosnjacki protesti i da je razlog bosnjacka politicka nezrelost - to je samokritika a ne omalovazavanje. Jer se sve da ispraviti a sve vremenom i sazrije.
Nije tacno da Dodik i Izetbegovic vladaju decenijama. Samo u bosnjackom dijelu smo probali i SDA, pa onda Alijansu za promjene koju smo lupom posmatrali i kidisali na crvenu opasnost, pa smo imali i Hareta, pa SDP, pa djelomicno i Fahru,...
Probali smo sve sto imamo a nekima poput Liberala, SDU,.. nismo ni dali sansu.
Dakle - probali smo sve sto imamo i sta mozemo zakljuciti - niko nam ne valja.
A ne valja zato sto smo svi neposteni i svi ne sljivimo poreze, drzavu,... pa kada biramo politicare koji su dio nas, tj, od naroda - poslije nas uhvati huja vise od zavisti sto se neko uhljebio i ima platu od par milja a ne zato sto smo mi toboze posteniji. Nase licno postenje je posebna prica jer nigdje nisam vidio da se neko hvali pred svima kako ima stelu za posao ili skolu za dijete, ne placa porez ili kartu za gradski prijevoz - svi to kritikujemo a svi to radimo.
Onda prokleta zavist koja je kod nas najizrazenija jer smo svi individualci a ne slozna i homogena grupa.
Pa mrzimo politicare jer imaju vise. Mrzimo sve uspjesnije biznismene jer im zavidimo sto imaju. Mrzimo dijasporu jer mislimo da im je bolje. Mrze mali gradovi Sarajevo i Sarajlije jer misle da im je puno lakse i bezbjednije. Urbani mrze neurbane jer im prljaju grad, neurbani mrze urbane jer misle da su snobovi. Mrzimo u samoj familiji nekoga kome krene dobro pa prizeljkujemo da mu krene lose. Mrzimo Sandzaklije jer jedni druge pomazu i oni mrze nas. Mrzimo drzavu jer ocekujemo da nam samo daje a mi nista ne cinimo za nju. Mrze se ljevicari i desnicari i jedni druge kite za sitnicu epitetima poput izdajnik, komunjara, taliban, papak, kmer,..
Dalje - navikli smo se da SDA kupuje socijalni mir i radije bi sad kada nema donacija radije bi jos koje zaduzenje - ko hebe buducnost i sljedece generacije. Kolektivno pljujemo po drzavi, nazivamo je pogrdnim imenima poput rupa, prkno,... za sitnice poput redukcije vode - jer nas je uhvatio elitizam - i to niko drugi ne radi osim nas. Kad si cuo Srbina iz RS da pljuje po RS zbog ekonomije i lopovluka koji tamo nije nista bolji.
Prizivamo strance da nam vladaju, da uspostave red i ekonomski pomognu,..haman protektorat po uzoru na Austrijsko vrijeme - i to samo mi radimo - niko drugi ne priziva strance da uzmu sve poluge vlasti i ekonomije. Kad si cuo ostale da to rade.
Ekonomija ja u q svugdje danas, posebno u zemljama bivse YU, neznam jesi li bio na Kosovu, Makedoniji,.. pada vidis jos gori cemer. Nezaposlenost svugdje i korupcija koja je inace tipicna za ovaj dio Evrope(nista bolji nisu politicari ni u Italiji, Grckoj, Bugarskoj,. a kamoli bivsoj YU),... i opet pored svih nereda i demonstracija niko jos nikad nije u svom omjeru i obimu napravio ovoliku stetu kao mi sebi prekjucer. Dakle - nije nam puno gore a samo mi rusimo i samo mi mislimo da drustvena svojina nije isto nasa.
Usput receno - nema te osobe politickog, kulturnog, vjerskog, ekonomskog,.. sektora, intelektualca, medijske licnosti,... koju nismo popljuvali i kroz sito i reseto nasli stosta prljavo.
Sumasumanum - razlozi ovih protesta su prvenstveno zbog nase politicke i nacionalne nezrelosti. Hocemo drzavu a nismo sposobni sami da je vodimo jer nemamo ni slogu, ni disciplinu, niti nam iko valja od politicara,... a jos uvijek vodimo debatu kako se zovemo.
Mi smo super narod pun vrlina, hrabri, specificni i posebni, lijepi i pametni,.... ali smo jos politicki i nacionalno nezreli i radije bi bili poslusni podanici negoli da imamo drzavu. To se da ispraviti i to se vremenom ispravlja - zaboga gledaj gdje smo po svijesti bili samo prije 30 god. Ali ne kroz ovo rusenje i vandalizam. I u ovoj temi o Srbima u RS - je upravo ta nacionalna i politicka zrelost razlog sto oni ne ruse svoje. Mozemo se mi smijati njima sto su i ljevica i desnica, i urbano i neurbano, i obrazovano i neobrzovano,.. istog misljenja u mnogo toga i slozni i mozemo ih do vijeka nazivati da su telad - ali oni ce krize do daljnjega bolje podnositi i svoju "drzavnost" bolje graditi nego mi. Pa ko je tu onda vece tele?
I dokle god je drugima isto ekonomski lose i dokle god je drugima isto koruopcija i lopovluk na vlasti - nece proci socijalno-ekonomski razlozi za protest. Ovi protesti su samo bosnjacki i razlozi su takodjer samo u bosnjackoj svijesti.
Je i ovo u SveCku dislocirana Press sluzba Udruzenja tranzicijskih aga i begova?
-
StupskaBitanga
#1929 Re: PROTESTI!!!
Jel se to svima drma kavez?
-
realna do boli
#1930 Re: PROTESTI!!!
Svasa izlazi na vidjelo za ova dva, tri dana...Incko zeli trupe EU u BiH, zasto...da se iz ovih zahtjeva ne pokaze, sta su oni zapravo ovdje, godinama radili, prali pare, djelili ih sa nasim politicarima...strah ih da se u njihovim drzava to ne sazna.
A arhiva nikako nije smjela biti u zgradi predsjednistva, sto samo pokazuje koliko ih je briga...za muzeje, istoriju...narod....
Sada vjeovatno rade vruce linije..Inco i BiH politicari....
Evo i strani predsjednici hladno setaju po bIh, ko ih je pozvao..kako tako hladno dolaze na teritoriju druge drzave......
A arhiva nikako nije smjela biti u zgradi predsjednistva, sto samo pokazuje koliko ih je briga...za muzeje, istoriju...narod....
Evo i strani predsjednici hladno setaju po bIh, ko ih je pozvao..kako tako hladno dolaze na teritoriju druge drzave......
- Janjicar
#1931 Re: PROTESTI!!!
Nek te je lik otkucao... Takvi kao ti ste najgori, jedva cekate da nam uzmete 20KM mita zbog sigurnosnog pojasa...Creasy wrote:
A je l' tako?
Javljaš mi se na PP sa nekim pitanjima o treninzima i sl. a na forumu ovako pišeš o meni jade licemjerni...
Fuuuj!
-
weredsf
#1932 Re: PROTESTI!!!
Probajte krenuti na Austrijske banke pa cete da vidite kako se stiti imovina, novinari ne seruAlfons Kauders wrote:ne prijeti vec novinari seruvaučer wrote:Incko prijeti vojskom.![]()
Sweet Jesus.
bio je taj intevju na temi, neka pogleda koga zanima sta je fakat rekao
uostalom nije u poziciji da prijeti - i njemu su mirno mjesecima kampovali ispred zgrade i lezerno ih je ignorisao, stoga mu je bolje da suti
- Reglan
#1933 Re: PROTESTI!!!
nemoj tako oni su gladni a ima se za airmaxa
- Creasy
#1934 Re: PROTESTI!!!
Alfons Kauders wrote:ahahahahahahahahaahCreasy wrote:made_in_sarajevo wrote:
Imat ce i on priliku vidjeti kako ta plaza izgleda, nece od mirnog puta nista biti, opet ce belaj biti
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
A je l' tako?
Javljaš mi se na PP sa nekim pitanjima o treninzima i sl. a na forumu ovako pišeš o meni jade licemjerni...
Fuuuj!
jel fakat il nas furas?!
fino ja rekoh sjasi kurta da uzjase murtane valja murija, al zato cu ja bit dobar drot
ta ce premijer, hocu da ja budem premijer
Majke mi, lik me smar'o na PP o nekim treninzima iz samoodbrane, borilačkim vještinama... ja mu sve fino i natenane objasnio, a vidi mu sad komentara... Eto kakve omladine ima, sreća što su ovakvi jadovi u manjini.
-
mali_balon
#1935 Re: PROTESTI!!!
Jel podjela jedne jedine suvereneHavatar wrote:Ne znamo sta je ali mozemo da naslutimoAlfa_Ze wrote:siguran sam da nista nije slucajno !!Vučić danas s Dodikom i Bosićem
BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.
Zoran Milanović danas u Mostaru:
Sastanak sa Vjekoslavom Bevandom i obilazak zgrade Vlade HNŽ
ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru, najavljeno je jutros iz Vlade.
samo sto to ''nesto'' mi ne znamo sta je ??
- Danguba
#1936 Re: PROTESTI!!!
kakve ovo veze ima sa protestima?Genije je napisao/la:po meni je najkonkretniji i najvažniji zahtjev
ostavke lidera vodećih stranaka
zmiji treba odsjeći glavu
neka ih vode najgori sto se mene tice ali ono sto od njih treba zahtijevati jesu promjene koje moraju pa makar pod prisilom uraditi.
moze se desiti da daju ostavke ljudi koji odlucuju o nekim stvarima pa se mora mjesecima cekati imenovanje a onda od protesta nema nista.
samo ih natjerati u federalni parlament i tamo neka prave promjene na bolje. ako treba ispred parlamenta dezurati a kada zavrse posao onda neka se nose u 3pm ako hoce.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1937 Re: PROTESTI!!!
pa kako svako drugačije skonta tekstvaučer wrote:Incko prijeti vojskom.![]()
Sweet Jesus.
ja sam vidio da podržava proteste i da političari trebaju ići
a da vojska stiže ako krenu veći problemi
s druge strane slučajnost je kao i prije 100 godina da austrijska vojska stiže
- Drvosjeca iz Dejcica
#1939 Re: PROTESTI!!!
Iznko daje podršku protestantima i ne prijeti trupama već kaže da će predložiti uvođenje EUFOR trupa ako se eskalacija sukoba nastavi. Dalje kaže da se nada da će mnogi političari dati ostavke, pametnom dosta.realna do boli wrote:Svasa izlazi na vidjelo za ova dva, tri dana...Incko zeli trupe EU u BiH, zasto...da se iz ovih zahtjeva ne pokaze, sta su oni zapravo ovdje, godinama radili, prali pare, djelili ih sa nasim politicarima...strah ih da se u njihovim drzava to ne sazna.
- Creasy
#1940 Re: PROTESTI!!!
Janjicar wrote:Nek te je lik otkucao... Takvi kao ti ste najgori, jedva cekate da nam uzmete 20KM mita zbog sigurnosnog pojasa...Creasy wrote:
A je l' tako?
Fuuuj!
O čemu ti?
IQ 52.
-
StupskaBitanga
#1941 Re: PROTESTI!!!
ostvake trebaju dati svi od onog mutavog gradonačelnika Sarajeva do članova Predsjedništva
- Havatar
#1942 Re: PROTESTI!!!
Sta je cudno u tome da streberi imaju dobre posloveBlack swan wrote:očekujete od štrebera koji imaju dobre poslove da prosvjeduju?
- Janjicar
#1943 Re: PROTESTI!!!
Tresu ti se cizme haaa? Nema vise lezanja citavu godinu a plata da legneCreasy wrote:
Majke mi, lik me smar'o na PP o nekim treninzima iz samoodbrane, borilačkim vještinama... ja mu sve fino i natenane objasnio, a vidi mu sad komentara... Eto kakve omladine ima, sreća što su ovakvi jadovi u manjini.
-
weredsf
#1944 Re: PROTESTI!!!
Vama se nikada ne nacuditi, nisu Hrvati i Srbi tupavi kao balije...ovo je jos samo jedan dokaz za to.daxon wrote:Ma usrali se i oni ko grlice da se ovo lančano ne prenese i na njihov teren, eno i Dodik se trese i već u dogovoru sa SDA-om, SDP-om... kreće dobro isprobana taktika sa nacionalističkom retorikom o ugroženosti i očuvanju BiH i republike srpske...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lešinari, pilitički nekorektno od Milanovića i Vučića. Ovo ide na ruku vladajućim strukturama.
Samo ne znam koji će to imbecili više popušiti tu spiku
Jos kada budu vidjeli da traze ukidanje kantona, to ce ih samo dodatno ucvrstiti i ujediniti jer ce se prije raspasti drzava nego ukinuti kantoni
-
weredsf
#1945 Re: PROTESTI!!!
Ali nema za kladionicearshavin wrote:nemoj tako oni su gladni a ima se za airmaxa
- agnostic_front
#1946 Re: PROTESTI!!!
Mene zanima šta se sad dešava u Tuzli, jesu li demonstranti povukli i čekaju izvršenje zahtjeva ili su na ulici, jer je sad postalo jasno da su mediji poklopljeni i od njih više nema koristi?
- Havatar
#1947 Re: PROTESTI!!!
Toliko se razumijes u geografiju da mislis da je Banjaluka u SveCkojBreathless wrote:Havatar wrote:hAZNADAR wrote:
Ja sam Bosnjak iz Banjaluke i ako podsjetim da su ovo samo bosnjacki protesti i da je razlog bosnjacka politicka nezrelost - to je samokritika a ne omalovazavanje. Jer se sve da ispraviti a sve vremenom i sazrije.
Nije tacno da Dodik i Izetbegovic vladaju decenijama. Samo u bosnjackom dijelu smo probali i SDA, pa onda Alijansu za promjene koju smo lupom posmatrali i kidisali na crvenu opasnost, pa smo imali i Hareta, pa SDP, pa djelomicno i Fahru,...
Probali smo sve sto imamo a nekima poput Liberala, SDU,.. nismo ni dali sansu.
Dakle - probali smo sve sto imamo i sta mozemo zakljuciti - niko nam ne valja.
A ne valja zato sto smo svi neposteni i svi ne sljivimo poreze, drzavu,... pa kada biramo politicare koji su dio nas, tj, od naroda - poslije nas uhvati huja vise od zavisti sto se neko uhljebio i ima platu od par milja a ne zato sto smo mi toboze posteniji. Nase licno postenje je posebna prica jer nigdje nisam vidio da se neko hvali pred svima kako ima stelu za posao ili skolu za dijete, ne placa porez ili kartu za gradski prijevoz - svi to kritikujemo a svi to radimo.
Onda prokleta zavist koja je kod nas najizrazenija jer smo svi individualci a ne slozna i homogena grupa.
Pa mrzimo politicare jer imaju vise. Mrzimo sve uspjesnije biznismene jer im zavidimo sto imaju. Mrzimo dijasporu jer mislimo da im je bolje. Mrze mali gradovi Sarajevo i Sarajlije jer misle da im je puno lakse i bezbjednije. Urbani mrze neurbane jer im prljaju grad, neurbani mrze urbane jer misle da su snobovi. Mrzimo u samoj familiji nekoga kome krene dobro pa prizeljkujemo da mu krene lose. Mrzimo Sandzaklije jer jedni druge pomazu i oni mrze nas. Mrzimo drzavu jer ocekujemo da nam samo daje a mi nista ne cinimo za nju. Mrze se ljevicari i desnicari i jedni druge kite za sitnicu epitetima poput izdajnik, komunjara, taliban, papak, kmer,..
Dalje - navikli smo se da SDA kupuje socijalni mir i radije bi sad kada nema donacija radije bi jos koje zaduzenje - ko hebe buducnost i sljedece generacije. Kolektivno pljujemo po drzavi, nazivamo je pogrdnim imenima poput rupa, prkno,... za sitnice poput redukcije vode - jer nas je uhvatio elitizam - i to niko drugi ne radi osim nas. Kad si cuo Srbina iz RS da pljuje po RS zbog ekonomije i lopovluka koji tamo nije nista bolji.
Prizivamo strance da nam vladaju, da uspostave red i ekonomski pomognu,..haman protektorat po uzoru na Austrijsko vrijeme - i to samo mi radimo - niko drugi ne priziva strance da uzmu sve poluge vlasti i ekonomije. Kad si cuo ostale da to rade.
Ekonomija ja u q svugdje danas, posebno u zemljama bivse YU, neznam jesi li bio na Kosovu, Makedoniji,.. pada vidis jos gori cemer. Nezaposlenost svugdje i korupcija koja je inace tipicna za ovaj dio Evrope(nista bolji nisu politicari ni u Italiji, Grckoj, Bugarskoj,. a kamoli bivsoj YU),... i opet pored svih nereda i demonstracija niko jos nikad nije u svom omjeru i obimu napravio ovoliku stetu kao mi sebi prekjucer. Dakle - nije nam puno gore a samo mi rusimo i samo mi mislimo da drustvena svojina nije isto nasa.
Usput receno - nema te osobe politickog, kulturnog, vjerskog, ekonomskog,.. sektora, intelektualca, medijske licnosti,... koju nismo popljuvali i kroz sito i reseto nasli stosta prljavo.
Sumasumanum - razlozi ovih protesta su prvenstveno zbog nase politicke i nacionalne nezrelosti. Hocemo drzavu a nismo sposobni sami da je vodimo jer nemamo ni slogu, ni disciplinu, niti nam iko valja od politicara,... a jos uvijek vodimo debatu kako se zovemo.
Mi smo super narod pun vrlina, hrabri, specificni i posebni, lijepi i pametni,.... ali smo jos politicki i nacionalno nezreli i radije bi bili poslusni podanici negoli da imamo drzavu. To se da ispraviti i to se vremenom ispravlja - zaboga gledaj gdje smo po svijesti bili samo prije 30 god. Ali ne kroz ovo rusenje i vandalizam. I u ovoj temi o Srbima u RS - je upravo ta nacionalna i politicka zrelost razlog sto oni ne ruse svoje. Mozemo se mi smijati njima sto su i ljevica i desnica, i urbano i neurbano, i obrazovano i neobrzovano,.. istog misljenja u mnogo toga i slozni i mozemo ih do vijeka nazivati da su telad - ali oni ce krize do daljnjega bolje podnositi i svoju "drzavnost" bolje graditi nego mi. Pa ko je tu onda vece tele?
I dokle god je drugima isto ekonomski lose i dokle god je drugima isto koruopcija i lopovluk na vlasti - nece proci socijalno-ekonomski razlozi za protest. Ovi protesti su samo bosnjacki i razlozi su takodjer samo u bosnjackoj svijesti.
Je i ovo u SveCku dislocirana Press sluzba Udruzenja tranzicijskih aga i begova?
-
realna do boli
#1948 Re: PROTESTI!!!
Nebudi naivan......Drvosjeca iz Dejcica wrote:Iznko daje podršku protestantima i ne prijeti trupama već kaže da će predložiti uvođenje EUFOR trupa ako se eskalacija sukoba nastavi. Dalje kaže da se nada da će mnogi političari dati ostavke, pametnom dosta.realna do boli wrote:Svasa izlazi na vidjelo za ova dva, tri dana...Incko zeli trupe EU u BiH, zasto...da se iz ovih zahtjeva ne pokaze, sta su oni zapravo ovdje, godinama radili, prali pare, djelili ih sa nasim politicarima...strah ih da se u njihovim drzava to ne sazna.
-
weredsf
#1949 Re: PROTESTI!!!
Kako ces kada ih nisi birao na te funkcije, na osnovu cega..Bilo bi to lijepo ali je nerealnoGenije wrote:birati možeš ako si član strankeweredsf wrote:
Na zalost to mozes samo ako si clan stranke
ali ostavke stranačkih lidera se mogu postići i pritiskom demonstracija
kao i ostavke premijera, ministara i ostale buranije kojima ti lideri stranka upravljaju
oni su ključ
kao i npr dodik u rsu, zar je bitno ko je primijer, bitno je ko drži stranku u šaci
- Paranoid
#1950 Re: PROTESTI!!!
..kako kažu ovde neki...sve balavci i huligani, a ne vidjoh nijednog takvog, a tek ovi što psuju, svi mutirali sa 15..registrovana onako wrote:
na 1:20