Cornholio, drustveni je dogovor da mi placamo poreze i postujemo zakone, a vlast koju placamo tim porezima nam omogucava neometan pristup zdravstvenoj zastiti, obrazovanju, mogucnosti da radimo i stiti nas od kriminalaca. DOk se taj dogovor postuje, policija treba da stiti vlast od pojedinaca. Kada se taj dogovor prekrsi, kada vlast onemoguci zivot vecini, onda je treba skloniti. Ako ne milom, onda silom. Policija, ciji pripadnici su u slicnom sranju kao i svi ostali, ima mogucnost da se pridruzi luudima kojima je do grla ili vlasti. Kako odabere, tako ce joj biti. Kao i suprotnoj strani, kada udje u sukob sa policijom ko je jaci taj tlaci.Great Cornholio wrote:Ma ne, ne branim ja nikoga, opletite brate jedni po drugima, ko u stara dobra vremena plemenskih ratova, jer šta će nam država, vlast, policija, zgrade, što će trudnice ići u Dom zdravlja, a to je sada jako rizično, jer Dom zdravlja je odmah iza zgrade koju "revolucionari" uništavaju.iPod wrote:Cornholio svatili smo da braniš kmere u TK i da svaki tvoj post opravdava nasilne mjere protiv demonstranata
Samo ne znam što je Policija brani, pust brate nek se ljudi malo istresu, žrtvuj jednu zgradu, a ako počnu paliti i uništavati okolne zgrade, pljačkati prodavnici i sl. onda ih treba smazati pendrekom, što bi stariji svijetz reko , da mu oči ispadnu
Nije to nikakva filozofija, to je abeceda borbe za bolje.
I kakvog ima smisla paliti zgrade ili pustati da se pale zgrade i kao da je to dokaz slobode demonstriranja? Nisu krive zgrade.