Drago mi je što smo u finalu ali ipak me interesuje kako bi izgledalo finale USA-Španija.Moje je mišljenje da i nakon ovakvog raspleta da su španci jedini u stanju dovesti meć na jednocifrenu razliku za amere.Možda još jedino Francuz ali da su u punom sastavu(sa parkerom i ekipom)Tomahawk11 wrote:Prvo poluvrijeme ce vjerovatno biti neki egal, blago Ameri u vodstvu. Kljucno je ne potonuti na pocetku 3/4. Intersuje me kako bi se postavili Ameri da dobiju pravi otpor u tom dijelu utakmice. Ispade da im je Turska bila najozbiljniji protivnik, jedino su tu gubili. Ostalo pometeno s frtalj snage.area51 wrote:do + 20 častan poraz
očekivati je negdje između 20-30
iznad 30 bi ipak bilo previše
2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- area51
#1926 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1927 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
To ce ostati dilema. Spanci bi sigurno vrsili nevidjeni pritisak, da na sve moguce nacine poljuljaju Amere. Ostaje nepoznato, jer se nece desiti. Mada je upitno koliko bi i oni izdrzali, kad se vidi kako su ih Francuzi ubili u pojam.area51 wrote:Drago mi je što smo u finalu ali ipak me interesuje kako bi izgledalo finale USA-Španija.Moje je mišljenje da i nakon ovakvog raspleta da su španci jedini u stanju dovesti meć na jednocifrenu razliku za amere.Možda još jedino Francuz ali da su u punom sastavu(sa parkerom i ekipom)Tomahawk11 wrote:Prvo poluvrijeme ce vjerovatno biti neki egal, blago Ameri u vodstvu. Kljucno je ne potonuti na pocetku 3/4. Intersuje me kako bi se postavili Ameri da dobiju pravi otpor u tom dijelu utakmice. Ispade da im je Turska bila najozbiljniji protivnik, jedino su tu gubili. Ostalo pometeno s frtalj snage.area51 wrote:do + 20 častan poraz
očekivati je negdje između 20-30
iznad 30 bi ipak bilo previše
- JThomas
#1928 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
španci su sigurno individualno najjači, ubjedljivo, ali nisu to iskoristili. plana nije bilo, akcija nije bilo, a naročito nije bilo plana B kad ne ide kao su navikli. ne možeš ti imati jednog ibaku u ulozi epizodiste, a u reketu te jede gobert, koji je ipak, dok ne dokaže suprotno, panj na NBA nivou. francuzi su fizički ubjedljivo najjači i najduže bi mogli trčati sa amerikom, ali puno, puno fali u napadu da bi ih ozbiljnije namučili. španija bi na svom terenu vjerovatno izgubila najmanjom razlikom, ali bi izgubila bez previše neizvjesnosti.
-
radostan dan
#1929 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ma ni 10, nego me burek proziva da bacam -čvare- kao na tenisu...Tomahawk11 wrote:Nadas se, ali iz tebe ipak progovara razum. Znas s kim se ima posla.radostan dan wrote:ja mislio napisati 90-10, al sve me strah pomislićeš da sam četnik...JThomas wrote:realno je jedno 92-8. sve preko toga smatram pristrasnim srbovanjem.
da je sale iskusniji, da je krstić mlađi, da je klupa jača, i još par stvarčica, pa da računaš da je i amerima dokurčilo i da jedva čekaju da idu kući, da nisu proučili igru...ukratko, da ih uhvatiš na spavanju, onda bih se potajno nadao...ovako mi frka da se ne provale i pokvare zaista super utisak.
a valjda neće, vidim hrabre se međusobno u intervjuima.
- area51
#1930 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jbga kad imaju dunđera na klupi,sa iole ozbiljnijim stručnjakom oni ne bi ovako završiliJThomas wrote:španci su sigurno individualno najjači, ubjedljivo, ali nisu to iskoristili. plana nije bilo, akcija nije bilo, a naročito nije bilo plana B kad ne ide kao su navikli. ne možeš ti imati jednog ibaku u ulozi epizodiste, a u reketu te jede gobert, koji je ipak, dok ne dokaže suprotno, panj na NBA nivou. francuzi su fizički ubjedljivo najjači i najduže bi mogli trčati sa amerikom, ali puno, puno fali u napadu da bi ih ozbiljnije namučili. španija bi na svom terenu vjerovatno izgubila najmanjom razlikom, ali bi izgubila bez previše neizvjesnosti.
Kakve igrače imaš na raspolaganju + domaći teren +... i ti ispušiš od drugog tima francuske ladno sa 10-tak razlike
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1931 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
@radosni, nemaju sta pokvariti, napravili su do sad iznenadjenje. Sa srebrom su vec pobjednici.
Nesto sumnjam da ce Ameri uci u utakmicu sa stavom jbaji ga, ovo im je jedina utakmica gdje trebaju ozbiljno uci. Razumijem ja patriotski optimizam koji pojedinci imaju, ali ne vidim nacin kako Srbija moze dobiti Ameriku.
Nesto sumnjam da ce Ameri uci u utakmicu sa stavom jbaji ga, ovo im je jedina utakmica gdje trebaju ozbiljno uci. Razumijem ja patriotski optimizam koji pojedinci imaju, ali ne vidim nacin kako Srbija moze dobiti Ameriku.
- JThomas
#1932 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
a svi su dosad izgubili pun kurac razlike. blamaže tu i nema, već je napravljen uspjeh koji niko nije očekivao.
- area51
#1933 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
radosni,jel polako vrijeme da se u labaratoriju ide 
-
radostan dan
#1934 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
za ispod minus 20, bogami - jeS...area51 wrote:radosni,jel polako vrijeme da se u labaratoriju ide
- It_is_a_Leclerc
#1935 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Osnovni problem, na koga ukazuju i neki selektori, jeste činjenica da Amerikanci imaju "program" na 48 minuta aktivne i nevjerovatno fizički zahtjevne košarke. To je tačno osam minuta više nego što mogu izdržati Evropljani. U najkraćem, dok Evropljani sredinom 3/4 već počinju posustajati, Amerikanci se u tom periodu taman nekako pale. I to je trenutak u kome, kako kaže Edin Avdić, neko američkim protivnicima ugasi svjetlo.
Ako Srbija izdrži taj period, možda razlika i ne bude strašna. Nekako sam mišljenja da bi Srbija mogla dobiti prvu četvrtinu, možda čak i poluvrijeme.
Ako Srbija izdrži taj period, možda razlika i ne bude strašna. Nekako sam mišljenja da bi Srbija mogla dobiti prvu četvrtinu, možda čak i poluvrijeme.
- area51
#1936 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
pa šta čekaš koji qrac,ne smrdaj po forumu nego se epruvete fatajradostan dan wrote:za ispod minus 20, bogami - jeS...area51 wrote:radosni,jel polako vrijeme da se u labaratoriju ide
- JThomas
#1937 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
svaki američki reprezentativac ima za dvije klase bolji odraz, brzinu, promjenu smjera od prosječnog neameričkog. on je u dva koraka tamo gdje ovom trebaju tri. i naravno da se to ne može pratiti cijelu utakmicu, već samo kraći period.
ne važi ta NBA i dalje slučajno za najveću košarkašku scenu svijeta. kad se kaže "x je/bi mogao biti NBA zvijezda ali nije"...to je šuplja i smiješna priča, ako ne govorimo o bodirogi, schmittu i još par igrača, a i oni su prošlost. onaj ko danas ima mogućnosti da bude NBA zvijezda - to i jeste. a ovamo su od 1-10 NBA zvijezde (ne one najveće ali svejedno), a drugim timovima nisu. i nije to slučajno ni neka zavjera...
ne važi ta NBA i dalje slučajno za najveću košarkašku scenu svijeta. kad se kaže "x je/bi mogao biti NBA zvijezda ali nije"...to je šuplja i smiješna priča, ako ne govorimo o bodirogi, schmittu i još par igrača, a i oni su prošlost. onaj ko danas ima mogućnosti da bude NBA zvijezda - to i jeste. a ovamo su od 1-10 NBA zvijezde (ne one najveće ali svejedno), a drugim timovima nisu. i nije to slučajno ni neka zavjera...
-
radostan dan
#1938 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
srbija je i protiv francuske počela tad padati...It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni problem, na koga ukazuju i neki selektori, jeste činjenica da Amerikanci imaju "program" na 48 minuta aktivne i nevjerovatno fizički zahtjevne košarke. To je tačno osam minuta više nego što mogu izdržati Evropljani. U najkraćem, dok Evropljani sredinom 3/4 već počinju posustajati, Amerikanci se u tom periodu taman nekako pale. I to je trenutak u kome, kako kaže Edin Avdić, neko američkim protivnicima ugasi svjetlo.
.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1939 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jbt, kako Faried zakucava iz rolingaJThomas wrote:svaki američki reprezentativac ima za dvije klase bolji odraz, brzinu, promjenu smjera od prosječnog neameričkog. on je u dva koraka tamo gdje ovom trebaju tri. i naravno da se to ne može pratiti cijelu utakmicu, već samo kraći period.
- JThomas
#1940 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
on je i na NBA nivou fizički moćan igrač. i šta uz najbolju volju njemu mogu zupan, balažič, braća lavrinovič u godinama, maciulis...?
- area51
#1941 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Srbija je počela padati jer je Batuma prosralo samo tako,da je dvije promašio utakmica bi se mirno privela krajuradostan dan wrote:srbija je i protiv francuske počela tad padati...It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni problem, na koga ukazuju i neki selektori, jeste činjenica da Amerikanci imaju "program" na 48 minuta aktivne i nevjerovatno fizički zahtjevne košarke. To je tačno osam minuta više nego što mogu izdržati Evropljani. U najkraćem, dok Evropljani sredinom 3/4 već počinju posustajati, Amerikanci se u tom periodu taman nekako pale. I to je trenutak u kome, kako kaže Edin Avdić, neko američkim protivnicima ugasi svjetlo.
.
-
KENJAC
#1942 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Jesam li ja to jedini koji vjeruje u nasu pobjedu ?
Dooobro , al nemojte poslje....
- area51
- area51
#1944 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Slažem se da u životu treba biti optimista ali...što je previše previše jeKENJAC wrote:Jesam li ja to jedini koji vjeruje u nasu pobjedu ?Dooobro , al nemojte poslje....
pozdrav
-
Bodkin
#1945 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Drummond je odron. Plumlee je dva odrona. Raduljica je jedan i po. Imaju nekih 15-20%. Jednostavno zato sto su napaljeni i rastereceni. Kao batum u zadnjoj. Ne, rose je 6 puta bolji. Ne mozes gledati samo 1na1 poredjenje. A i KI je bolji od rose-aJThomas wrote:gdje i zašto pretjerujem? ti fakat misliš da srbija ima šanse više od jedan prema desetak?
ili da je raduljica nešto bolji od drummonda i plumleeja, ili teodosić od derrick rosea...?
-
KENJAC
#1946 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nema problema. Al necu poslje da cujem , sreca , guzovi , los dan,prosralo ....area51 wrote:Slažem se da u životu treba biti optimista ali...što je previše previše jeKENJAC wrote:Jesam li ja to jedini koji vjeruje u nasu pobjedu ?Dooobro , al nemojte poslje....
pozdrav
- It_is_a_Leclerc
#1947 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
I da stvar bude još zanimljivija, onakav Fareed je, uz Drummonda, možda najviše osporavan od strane američke košarkaške javnosti na tom spisku. Mnogi su tvrdili da ne zaslužuje poziv i da je Krzyzewski imao boljih opcija.JThomas wrote:on je i na NBA nivou fizički moćan igrač. i šta uz najbolju volju njemu mogu zupan, balažič, braća lavrinovič u godinama, maciulis...?
- area51
#1948 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
...epruvete radosnog...KENJAC wrote:Nema problema. Al necu poslje da cujem , sreca , guzovi , los dan,prosralo ....area51 wrote:Slažem se da u životu treba biti optimista ali...što je previše previše jeKENJAC wrote:Jesam li ja to jedini koji vjeruje u nasu pobjedu ?Dooobro , al nemojte poslje....
pozdrav
- JThomas
#1949 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
pa vjerovatno i ima. ne vjerujem da bi iko drugi ko ima blizu double-double prosjeka u NBA odigrao išta lošije. nema razloga za to.
-
radostan dan
#1950 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
koliko ih tek kod amera ima da ih prosere...ne možeš to gledati tako.area51 wrote:
Srbija je počela padati jer je Batuma prosralo samo tako,da je dvije promašio utakmica bi se mirno privela kraju
čitam, stručni tim razmišlja kako da ih navuče da igraju 5 na 5...